Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
14 Şubat 2020 Cuma - 17:45

Depremzede çocuklara eğitim hayatları boyunca burs verilecek

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türk Eğitim Derneği (TED) ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) arasında, Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremde etkilenen çocuklara eğitim hayatı boyunca verilecek bursun iş birliği protokolü imzalandı.

Depremzede çocuklara eğitim hayatları boyunca burs verilecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bakanlık salonunda gerçekleşen, 'Elazığ Depreminden Etkilenen Ailelerin Çocuklarına Burs Desteği Sağlamaya Yönelik İş Birliği Protokolü'ne, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı katıldı. Burada konuşan Bakan Selçuk, depremin hemen ardından sağlıklı bir iletişimin kurulduğunu ve ilgili bütün bakanların meseleye müdahil olup gereken tüm tedbirleri almak için çalıştığını söyledi. Depremin ardından bakanlık olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Bakan Selçuk, "Yardım çalışmalarına katılmak için farklı illerden ya da Malatya, Elazığ’dan gelen gönüllü ve görevli öğretmenlerimiz, çocuklarımızın ve ailelerimizin her türlü ihtiyacının karşılanmasında destek olmuşlardır. Elazığ genelinde 31'i okul binası, 8'i de kurum binası olmak üzere 39 binada ağır ve orta hasar olduğu tespit edilmiş ve bunlar boşaltılmış ve gereken tedbirler de alınmaya devam etmektedir. Malatya genelinde de 30 okulumuzdaki 8 bin 985 öğrenci en yakın okullarla irtibatlandırıldı ve eğitimlerine devam ediyorlar" dedi.

'ÇOK BÜYÜK BİR GAYRET ORTAYA KONULUYOR'

Bakan Selçuk, yaşanan deprem nedeniyle eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamaması için de bazı tedbirler aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Özellikle LGS ve üniversite sınavlarına hazırlanan çocuklarımızın belirli imkanlarla donatılmaları, desteklenmeleri konusunda tedbirler alınıyor. Bu süreçten olumsuz etkilenmemeleri için ikinci dönemde destekleme ve yetiştirme kurslarında da yeni düzenlemeler hayata geçiriyoruz. Bakanlık olarak psikososyal destek çalışmalarında da yoğun bir faaliyet içerisindeyiz. Çocuklarımızın bir an önce normal yaşamlarına dönebilmeleri, depremin yıkıcı etkilerinden uzaklaşabilmeleri için de psikososyal destek faaliyetleri hızla devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında bugün itibariyle ulaştığımız öğrenci ve vatandaş sayısı da 20 binin üzerindedir. Yaralarımızın sarılması konusunda Türkiye’de çok büyük bir gayret ortaya konuluyor."

'ELİMİZDEN GELEN TÜM GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ'

TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu da, sivil toplum örgütlerinin amaçları doğrultusunda doğru şekilde yardım toplayan ve yardım eden kuruluşlar olmaları gerektiğini dile getirdi. Dernek olarak yaşanılan bütün afetlerde milletin yanında olmak için en büyük gayreti ve özveriyi göstermeye çalıştıklarını belirten Pehlivanoğlu, şunları söyledi:

"Amacımız bir sivil toplum örgütü olarak birkaç gün şov yapmak değil; sorumluğumuzu yerine getirmektir. Bugün Bakanlığımızın koordinasyonunda TEV ile beraber oradaki evlatlarımıza da emin olun ki elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Çünkü bu çocuklar aynı şehitlerimizin çocukları gibi bizim çocuklarımız. Bu çocuklar hem devlet hem de sivil toplum tarafından sahiplenilmesi gereken çocuklar. Bu çocuklar ülkenin geleceğine hizmet edecek çocuklar."

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı da, depremdeki kayıpların sadece bölgedeki vatandaşları değil, tüm Türkiye'yi yasa boğduğunu kaydederek, "Yaşadıkları ağır maddi manevi kayıplardan dolayı öğrenimini devam ettiremeyecek durumdaki öğrenciler için elimizden geleni yapmak arzusundayız. Fırsat eşitliğinin sağlanması ve hakkaniyetli olarak yürütülebilmesi için MEB koordinesinde hareket etmek amacımızdır" ifadelerini kullandı.

EĞİTİM HAYATI BOYUNCA BURS VERİLECEK

Konuşmaların ardından iş birliği protokolü imzalandı. Protokole göre; burs desteği TED ve TEV tarafından, Elazığ ve Malatya'daki ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite seviyesindeki depremzede öğrencilere eğitim hayatları boyunca burs verilecek. Burs verilecek öğrenci sayısı ve burs miktarı, bölgede yapılan değerlendirmeler sonunda belirlenecek.

MILLI EGITIM BAKANI ZIYA SELCUK, MILLI EGITIM BAKANLIGI KOORDONESINDE, TURK EGITIM VAKFI VE TURK EGITIM DERNEGI DESTEGIYLE DEPREMDE ZARAR GOREN AILELERIN COCUKLARINA EGITIM BURSU DESTEGI SAGLAYACAK PROTOKOLUN IMZA TORENINE KATILDI.  FOTO-HARUN OZALP-ANKARA-DHA

MILLI EGITIM BAKANI ZIYA SELCUK, MILLI EGITIM BAKANLIGI KOORDONESINDE, TURK EGITIM VAKFI VE TURK EGITIM DERNEGI DESTEGIYLE DEPREMDE ZARAR GOREN AILELERIN COCUKLARINA EGITIM BURSU DESTEGI SAGLAYACAK PROTOKOLUN IMZA TORENINE KATILDI.  FOTO-HARUN OZALP-ANKARA-DHA

Aslıhan ALTAY KARATAŞ-İbrahim KÖRDEMİRCİ-Harun ÖZALP/ANKARA, (DHA)

Etiketler:
 
Motosiklet kazasında ağır yaralanan Tuğrul kurtarılamadı
 
Kayıp çoban ölü bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Motosiklet kazasında ağır yaralanan Tuğrul kurtarılamadı
OSMANİYE'de, motosikletin kontrolden çıkarak, devrilmesi sonucu meydana ...
Caddeye bırakılan çantada bomba şüphesi
VAN'da, kent merkezindeki caddeye bırakılan çanta, polisi alarma geçirdi. ...
Yaylada elektriksiz kalan aile için seferber oldular
BOLU'da, Kasaplar Yaylası'nda bir ailenin evindeki elektriğin kesilmesi ...
 
Ferhat ile Şirin Festivali'nde 5 çiftin nikahı kıyıldı
AMASYA'da, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla bu yıl ilk kez 'Ferhat ...
Gümüşhane sokaklarında kar temizliği mesaisi
GÜMÜŞHANE’de karla mücadele çalışması geçekleştiren Gümüşhane Belediyesi ...
Şantajla cinsel saldırıya hapis cezası
KAYSERİ'de eski sevgilisi ile ilişkiye giren N.B.'nin (20) çıplak görüntülerini ...
 
Matematikte dünya şampiyonu olan Elanur, sırrını açıkladı
İZMİR'in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi Elanur ...
Tabancayla öldürülen Kübra öğretmenin annesi, adalet istiyor
MERSİN'de boşandığı eşi tarafından tabancayla vurularak öldürülen öğretmen ...
Otopark ödeme cihazını hem tekmeledi hem yumrukladı
İSTANBUL Havalimanı'nda otopark ödeme noktasına gelen bir yolcu, otopark ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva