ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Burdur'da adliye lojmanları için imza
Burdur'da adliye lojmanları için imza
18 Şubat 2023 Cumartesi - 11:16

Depremzede çocuktan 'lütfen iyileşin' resmi

DEPREM bölgesindeki çocuklar, yaşadıkları korku ve kaygıları resimlerle aktarıyor. Depremi Malatya'da yaşayan 9 yaşındaki Deniz Karataş, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda depremzedeler için oluşturulan konaklama alanında yaptığı resimde, enkazdan kurtulanları çizdi.

Depremzede çocuktan  lütfen iyileşin  resmi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Deprem bölgesinden otobüslerle ayrılan depremzedeler, konaklayacakları yerlere gitmek üzere 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na geliyor. Polis, AFAD, İBB, ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı ekipler, depremzedeler için otogarda kurulan koordinasyon merkezinde, ulaşım ve planlama konusunda destek veriyor. KYK yurtlarına ya da yakınlarının yanında kalmak için gelenler, İBB tarafından ücretsiz ulaşım hizmetiyle diledikleri şehre yönlendiriliyor. Bu merkezde çocuklar için de psikolojik destek sağlanıyor. Depremzede çocuklardan 9 yaşındaki Deniz, yürek burkan bir resim çizdi. Enkazdan kurtulan ve hastanede tedavi edilen depremzedeleri çizen Deniz, resmine "Lütfen İyileşin" notu düştü. Merkezde, depremzede çocuklara psikolojik destek hizmeti de veriliyor.

"9 YAŞINDA ÖLMEK İSTEMİYORUM"

Malatya'dan Trabzon'a gitmek için otogarda bekleyen Karataş ailesinden anne Gülten Karataş, "İlk depreme uykumuzda yakalandık. Önce hafif bir deprem sandık fakat şiddetini görünce kendimizi aceleyle dışarı attık. O gün karlıydı, hava çok soğuktu. Üstümüze başımıza hiçbir şey almadan dışarı çıktık. İkinci depreme ise eve geri girdiğimizde tekrar yakalandık. O sırada ilk olarak annemi ve 9 yaşındaki oğlumu evden dışarı attım. Kızım evdeydi. Hala aklımdan gitmiyor o anlar. 9 yaşındaki oğlum 'Anne ben 9 yaşında ölmek istemiyorum’ diye ağlıyordu. Hala içeride bir yerde durmak istemiyor. Eşim çocuklarım ve annemle İstanbul’a uçakla geldik, buradan Trabzon'a geçeceğiz. Ne yaparız artık bilemiyorum, çocuğum ben geri dönmek istemiyorum, beni başka yere götürün diyor. Belki de orada hayat kurarız, bilemiyorum. Biraz da sakinleşmesini bekliyoruz, Malatya hayalet bir şehre döndü" dedi. Abla Nazlıcan Karataş ise, "Deprem süreci öncesinde üniversite sınavına hazırlanıyordum, sağlık alanında okumak istiyordum. Şu an kitaplarım dahi yok, hepsi hasarlı evimizde kaldı. Büyüdüğümüz yeri terk ettik, 9 yaşındaki kardeşimin bugün çizdiği bir resim beni çok etkiledi. Bir evin yıkılmasını, enkazdan çıkarılan, kolunda serum olan bir çocuğu çizmiş, üstüne de 'Lütfen iyileşin' diye not yazmış. Bu gerçekten büyük bir travma ve bu travmanın hesabını kimler verecek bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

"TANIDIK KİMSE YOK AMA, BİR YER BULUR KALIRIZ DİYE GELDİK"

Adıyaman'dan İstanbul'a gelen Ziya Dost isimli depremzede ise, "Evimiz yıkıldı, biz yıkıntılardan, komşularımızın merdiveninden çıktık. Yarım saat, bir saatten fazla bir süre enkaz altındaydık. Korku duyduk, burada ailemle birlikteyim. Bunları insan sadece yaşayarak anlayabilir. Buradan Tekirdağ'a yönlendirildik. Orada bize yardımcı olacaklar. Devlete sığınmışız başka hiçbir şeyimiz yok. Geride bir şeyimiz kalmadı, annemi ve ablamı da enkazda kaybettik. Sadece birkaç bavul içinde eşyamız kaldı" diye konuştu. Gaziantep Şehitkamil'den 4 kuzeniyle geldiğini ifade eden İrem Borazan, "Depremin başından beri dışarıda kaldık. Son 2 gün sosyal tesiste kaldık, sonra İstanbul'a geldik. Burada tanıdığımız kimse yok ama, bir yer bulur kalırız diye dört kuzen buraya geldik" dedi.

DEPREMIN ETKILEDIGI SEHIRLERDEN AYRILANLAR, CEVRE ILLERE VE ISTANBUL’A GELMEYE DEVAM EDIYOR. ESENLER’DE BULUNAN 15 TEMMUZ DEMOKRASI OTOGARI’NDA DEPREMZEDELERIN KONAKLAMALARI VE ULASIMLARI KAPSAMINDA KURULAN MERKEZE DE BASVURULAR SURUYOR. AFAD, IBB, POLIS VE AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLIGINA BAGLI EKIPLER DE NOKTADA HIZMET VERIYOR. ALANA ULASAN BAZI DEPREMZEDELER, HAZIR HALE GETIRILEN KYK YURTLARINA, YAKINLARININ YANINDA KALMAK ICIN GELENLER ISE, IBB TARAFINDAN UCRETSIZ ULASIM DESTEGI SAGLANARAK DILEDIKLERI SEHRE YONLENDIRILIYOR. MERKEZDE, DEPREMZEDE COCUKLARA PSIKOLOJIK DESTEK HIZMETI DE VERILIYOR. DEPREMZEDE COCUKLARDAN BIRININ, BEKLERKEN CIZDIGI RESIM ISE, DEPREMIN COCUKLARIN UZERINDEKI ETKISINI GOZLER ONUNE SERDI; 9 YASINDAKI COCUGUN, RESMINE ‘LUTFEN IYILESIN’ NOTU DUSTUGU GORULDU. FOTOGRAFTA: DEPREMZEDE COCUGUN CIZDIGI RESIM (DHA)

DEPREMIN ETKILEDIGI SEHIRLERDEN AYRILANLAR, CEVRE ILLERE VE ISTANBUL’A GELMEYE DEVAM EDIYOR. ESENLER’DE BULUNAN 15 TEMMUZ DEMOKRASI OTOGARI’NDA DEPREMZEDELERIN KONAKLAMALARI VE ULASIMLARI KAPSAMINDA KURULAN MERKEZE DE BASVURULAR SURUYOR. AFAD, IBB, POLIS VE AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLIGINA BAGLI EKIPLER DE NOKTADA HIZMET VERIYOR. ALANA ULASAN BAZI DEPREMZEDELER, HAZIR HALE GETIRILEN KYK YURTLARINA, YAKINLARININ YANINDA KALMAK ICIN GELENLER ISE, IBB TARAFINDAN UCRETSIZ ULASIM DESTEGI SAGLANARAK DILEDIKLERI SEHRE YONLENDIRILIYOR. MERKEZDE, DEPREMZEDE COCUKLARA PSIKOLOJIK DESTEK HIZMETI DE VERILIYOR. DEPREMZEDE COCUKLARDAN BIRININ, BEKLERKEN CIZDIGI RESIM ISE, DEPREMIN COCUKLARIN UZERINDEKI ETKISINI GOZLER ONUNE SERDI; 9 YASINDAKI COCUGUN, RESMINE ‘LUTFEN IYILESIN’ NOTU DUSTUGU GORULDU. FOTOGRAFTAKI : GULTEN KARATAS (DHA)

DEPREMIN ETKILEDIGI SEHIRLERDEN AYRILANLAR, CEVRE ILLERE VE ISTANBUL’A GELMEYE DEVAM EDIYOR. ESENLER’DE BULUNAN 15 TEMMUZ DEMOKRASI OTOGARI’NDA DEPREMZEDELERIN KONAKLAMALARI VE ULASIMLARI KAPSAMINDA KURULAN MERKEZE DE BASVURULAR SURUYOR. AFAD, IBB, POLIS VE AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLIGINA BAGLI EKIPLER DE NOKTADA HIZMET VERIYOR. ALANA ULASAN BAZI DEPREMZEDELER, HAZIR HALE GETIRILEN KYK YURTLARINA, YAKINLARININ YANINDA KALMAK ICIN GELENLER ISE, IBB TARAFINDAN UCRETSIZ ULASIM DESTEGI SAGLANARAK DILEDIKLERI SEHRE YONLENDIRILIYOR. MERKEZDE, DEPREMZEDE COCUKLARA PSIKOLOJIK DESTEK HIZMETI DE VERILIYOR. DEPREMZEDE COCUKLARDAN BIRININ, BEKLERKEN CIZDIGI RESIM ISE, DEPREMIN COCUKLARIN UZERINDEKI ETKISINI GOZLER ONUNE SERDI; 9 YASINDAKI COCUGUN, RESMINE ‘LUTFEN IYILESIN’ NOTU DUSTUGU GORULDU. FOTOGRAFTA: SOLDAKI 9 YASINDAKI DENIZ KARATAS  (DHA)

DEPREMIN ETKILEDIGI SEHIRLERDEN AYRILANLAR, CEVRE ILLERE VE ISTANBUL’A GELMEYE DEVAM EDIYOR. ESENLER’DE BULUNAN 15 TEMMUZ DEMOKRASI OTOGARI’NDA DEPREMZEDELERIN KONAKLAMALARI VE ULASIMLARI KAPSAMINDA KURULAN MERKEZE DE BASVURULAR SURUYOR. AFAD, IBB, POLIS VE AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLIGINA BAGLI EKIPLER DE NOKTADA HIZMET VERIYOR. ALANA ULASAN BAZI DEPREMZEDELER, HAZIR HALE GETIRILEN KYK YURTLARINA, YAKINLARININ YANINDA KALMAK ICIN GELENLER ISE, IBB TARAFINDAN UCRETSIZ ULASIM DESTEGI SAGLANARAK DILEDIKLERI SEHRE YONLENDIRILIYOR. MERKEZDE, DEPREMZEDE COCUKLARA PSIKOLOJIK DESTEK HIZMETI DE VERILIYOR. DEPREMZEDE COCUKLARDAN BIRININ, BEKLERKEN CIZDIGI RESIM ISE, DEPREMIN COCUKLARIN UZERINDEKI ETKISINI GOZLER ONUNE SERDI; 9 YASINDAKI COCUGUN, RESMINE ‘LUTFEN IYILESIN’ NOTU DUSTUGU GORULDU. (DHA)

DEPREMIN ETKILEDIGI SEHIRLERDEN AYRILANLAR, CEVRE ILLERE VE ISTANBUL’A GELMEYE DEVAM EDIYOR. ESENLER’DE BULUNAN 15 TEMMUZ DEMOKRASI OTOGARI’NDA DEPREMZEDELERIN KONAKLAMALARI VE ULASIMLARI KAPSAMINDA KURULAN MERKEZE DE BASVURULAR SURUYOR. AFAD, IBB, POLIS VE AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLIGINA BAGLI EKIPLER DE NOKTADA HIZMET VERIYOR. ALANA ULASAN BAZI DEPREMZEDELER, HAZIR HALE GETIRILEN KYK YURTLARINA, YAKINLARININ YANINDA KALMAK ICIN GELENLER ISE, IBB TARAFINDAN UCRETSIZ ULASIM DESTEGI SAGLANARAK DILEDIKLERI SEHRE YONLENDIRILIYOR. MERKEZDE, DEPREMZEDE COCUKLARA PSIKOLOJIK DESTEK HIZMETI DE VERILIYOR. DEPREMZEDE COCUKLARDAN BIRININ, BEKLERKEN CIZDIGI RESIM ISE, DEPREMIN COCUKLARIN UZERINDEKI ETKISINI GOZLER ONUNE SERDI; 9 YASINDAKI COCUGUN, RESMINE ‘LUTFEN IYILESIN’ NOTU DUSTUGU GORULDU. FOTOGRAFTAKI : IREM BORAZAN (DHA)

DEPREMIN ETKILEDIGI SEHIRLERDEN AYRILANLAR, CEVRE ILLERE VE ISTANBUL’A GELMEYE DEVAM EDIYOR. ESENLER’DE BULUNAN 15 TEMMUZ DEMOKRASI OTOGARI’NDA DEPREMZEDELERIN KONAKLAMALARI VE ULASIMLARI KAPSAMINDA KURULAN MERKEZE DE BASVURULAR SURUYOR. AFAD, IBB, POLIS VE AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLIGINA BAGLI EKIPLER DE NOKTADA HIZMET VERIYOR. ALANA ULASAN BAZI DEPREMZEDELER, HAZIR HALE GETIRILEN KYK YURTLARINA, YAKINLARININ YANINDA KALMAK ICIN GELENLER ISE, IBB TARAFINDAN UCRETSIZ ULASIM DESTEGI SAGLANARAK DILEDIKLERI SEHRE YONLENDIRILIYOR. MERKEZDE, DEPREMZEDE COCUKLARA PSIKOLOJIK DESTEK HIZMETI DE VERILIYOR. DEPREMZEDE COCUKLARDAN BIRININ, BEKLERKEN CIZDIGI RESIM ISE, DEPREMIN COCUKLARIN UZERINDEKI ETKISINI GOZLER ONUNE SERDI; 9 YASINDAKI COCUGUN, RESMINE ‘LUTFEN IYILESIN’ NOTU DUSTUGU GORULDU. FOTOGRAFTA: ZIYA DOST (DHA)

DEPREMIN ETKILEDIGI SEHIRLERDEN AYRILANLAR, CEVRE ILLERE VE ISTANBUL’A GELMEYE DEVAM EDIYOR. ESENLER’DE BULUNAN 15 TEMMUZ DEMOKRASI OTOGARI’NDA DEPREMZEDELERIN KONAKLAMALARI VE ULASIMLARI KAPSAMINDA KURULAN MERKEZE DE BASVURULAR SURUYOR. AFAD, IBB, POLIS VE AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLIGINA BAGLI EKIPLER DE NOKTADA HIZMET VERIYOR. ALANA ULASAN BAZI DEPREMZEDELER, HAZIR HALE GETIRILEN KYK YURTLARINA, YAKINLARININ YANINDA KALMAK ICIN GELENLER ISE, IBB TARAFINDAN UCRETSIZ ULASIM DESTEGI SAGLANARAK DILEDIKLERI SEHRE YONLENDIRILIYOR. MERKEZDE, DEPREMZEDE COCUKLARA PSIKOLOJIK DESTEK HIZMETI DE VERILIYOR. DEPREMZEDE COCUKLARDAN BIRININ, BEKLERKEN CIZDIGI RESIM ISE, DEPREMIN COCUKLARIN UZERINDEKI ETKISINI GOZLER ONUNE SERDI; 9 YASINDAKI COCUGUN, RESMINE ‘LUTFEN IYILESIN’ NOTU DUSTUGU GORULDU. (DHA)

DEPREMIN ETKILEDIGI SEHIRLERDEN AYRILANLAR, CEVRE ILLERE VE ISTANBUL’A GELMEYE DEVAM EDIYOR. ESENLER’DE BULUNAN 15 TEMMUZ DEMOKRASI OTOGARI’NDA DEPREMZEDELERIN KONAKLAMALARI VE ULASIMLARI KAPSAMINDA KURULAN MERKEZE DE BASVURULAR SURUYOR. AFAD, IBB, POLIS VE AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLIGINA BAGLI EKIPLER DE NOKTADA HIZMET VERIYOR. ALANA ULASAN BAZI DEPREMZEDELER, HAZIR HALE GETIRILEN KYK YURTLARINA, YAKINLARININ YANINDA KALMAK ICIN GELENLER ISE, IBB TARAFINDAN UCRETSIZ ULASIM DESTEGI SAGLANARAK DILEDIKLERI SEHRE YONLENDIRILIYOR. MERKEZDE, DEPREMZEDE COCUKLARA PSIKOLOJIK DESTEK HIZMETI DE VERILIYOR. DEPREMZEDE COCUKLARDAN BIRININ, BEKLERKEN CIZDIGI RESIM ISE, DEPREMIN COCUKLARIN UZERINDEKI ETKISINI GOZLER ONUNE SERDI; 9 YASINDAKI COCUGUN, RESMINE ‘LUTFEN IYILESIN’ NOTU DUSTUGU GORULDU. FOTOGRAFTAKI: NAZLICAN KARATAS (DHA)

Melihcan ÇALIŞKAN - Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL (DHA)

 
Mezarlıktaki kırmızı montun altından dram çıktı
 
Antalya'da kaza: 1 ölü, 6 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mezarlıktaki kırmızı montun altından dram çıktı
MALATYA’da depremde yaşamını yitiren yüzlerce kişinin yan yana defnedildiği ...
Doktor olduğunu söyleyerek dolandırıcılık yapan elektrikçi yakalandı
DEPREM'in ardından Hatay'a giderek sözde doktor olduğunu söyleyip, ilaç ...
Antakya'da evler Asi Nehri'ne kaydı
HATAY'ın Antakya ilçesine bağlı Demirköprü Mahallesi'nde Asi Nehri kenarındaki ...
 
Depremzedelerden kira komisyonu alınmıyor
KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerde yıkımın meydana geldiği Adana'da emlakçılar, ...
En acı yalan: Hayata tutunsun diye oğlunun öldüğünü söylemiyoruz
DEPREMDE Antakya'daki evinde eşi ve iki oğluyla birlikte enkaz altında ...
Depremzedelere yardım götüren kamyonet yandı
OSMANİYE'nin Kadirli ilçesinde depremzedelere yardım götüren kamyonet yandı.
 
Yumruk attığı cam atardamarını kesti, kan kaybından öldü
SAKARYA’nın Ferizli ilçesinde babasıyla tartışıp cama yumruk atınca atardamarı ...
Engelli köpeğe, plastik su borularından yürüteç yaptı
BURSA’nın İnegöl ilçesinde Muharrem Başkurt (20), yolda bulduğu, arka ...
Hasan Alpargün Apartmanı’ndan ‘Şanslı’ kurtuldu
ADANA’da, depremde yıkılan ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği Hasan ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva