Serik'te motosiklet kazası; 2 yaralı
Serik'te motosiklet kazası; 2 yaralı
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
19 Nisan 2023 Çarşamba - 15:36

Depremzedelerin hüzünlü bayram yolculuğu

KAHRAMANMARAŞ'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından yakınlarının yanına sığınan depremzedeler, Ramazan Bayramı için memleketlerine dönüyor. Depremde sevdiklerini kaybeden, yaşadıkları evleri yıkılan acılı aileler, bayramın kendileri için çok zor geçeceğini belirtti.

Depremzedelerin hüzünlü bayram yolculuğu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından felaket bölgesinde yaşayan binlerce kişi başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerdeki yakınlarının yanına yerleşti. Aradan geçen iki buçuk aydan sonra, çok sayıda depremzede, Ramazan Bayramı için memleketlerine dönüyor. Depremzede aileler, İstanbul Havalimanı iç hatlar terminaline geldi.Ali ve Fatma Altıntaş çifti, depremde Gaziantep'in İslahiye ilçesinde ölen kızları ve iki torununun mezarını ziyaret etmek üzere Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla memleketlerine gitti. Uçağın hareketinden önce konuşan Ali Altıntaş, "Çocuklarımızın mezarını ziyaret edip, bayramdan önce dua etmek için gidiyoruz. Kızımı ve torunlarımı depremde kaybettik. Depremden sonra kendi çabamızla oraya ulaşmıştık. Şimdi de bayramı orada geçireceğiz. İçimiz yanıyor. İçimizden atamıyoruz. Eşim ve en ufak kızımla gidiyoruz. En büyük kızım gitti. Sadece ufak kızım kaldı. Bizlerin ne olacağını Allah bilir" diye konuştu.  

"4 SENEDE ALMIŞTI EVİNİ; MEZAR OLDU EVİ KENDİSİNE" 

Fatma Altıntaş ise gözyaşları içinde depremin ardından enkaz altında kalan ailesini kendi elleriyle çıkardıklarını belirterek, "Benim yavrularım iki gün kaldı afetin altında. Kızımla bayramlaşmaya mezarına gidiyoruz. Burada duramadım, kızımın mezarına gidiyorum. Torunlarımdan büyüğü 16, küçüğü 6 yaşındaydı. Hepsi toplanmışlar girişten çıkmak istemişler. Acımız büyük. Yavrum 4 senede almıştı evini. Mezar oldu o ev kendisine" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMIN TOPRAĞINA GİDİYORUM"

Depremden sonra İstanbul;'daki kızının yanında yaşamaya başlayan Servet Çakmak Malatya uçağını bekleyenler arasındaydı.Çakmak, depremde kaybettiği oğlu ve iki torununun yasını tutuyor. İstanbul'da kızının yanında kalan acılı anne, "Çocuklarımın toprağına gidiyorum" diyerek şunları söyledi: "Ev yok bark yok. Toprağını görmeye gidiyorum. Oğlum kaldı torunlarım kaldı.Kuzularım kaldı. Biri 30 yaşında, biri 25 yaşında, biri 50 yaşında. Toprağını görmeye gidiyorum. Ev yok sonra geri döneceğim buraya. Ne yapalım? Allah herkese sağlık versin. Gelin bir yerde, kalan çocuğu bir yerde; her birisi bir yerde kaldı."

"MEMLEKETİMİZDE TEKRAR DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ"

Ailesiyle Malatya'da yaşayan İbrahim Erdem de depremde yaşadıkları evin hasar gördüğünü, kendisinin çalışmak için İstanbul'a geldiğini belirtti. Bayramda memleketteki ailesiyle birarada olacağını söyleyen Erdem, "Deprem bizler için sıkıntılı oldu. Büyük hasarlarımız var. Buraya çalışmaya geldim. Bayramda ailemi görmek için gidiyorum. Birkaç gün kalacağız ve tekrar çalışmaya geleceğiz. Hayat devam ediyor ve devam ettirmek zorundayız. Memleketimize tekrar devam etmek zorundayız. Herkesin gelip devam etmesini isterim. Herkes çalışma hayatını kursun. Biraz zor olacak ancak devam edeceğiz. Devletimiz güçlüdür, yaralarımız sarılır. Devletimize, milletimize güveniyoruz. Kayılarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz yaralılara da acil şifalar diliyoruz." diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ'TA MEYDANA GELEN İKİ BÜYÜK DEPREMİN ARDINDAN YAKINLARININ YANINA SIĞINAN DEPREMZEDELER, RAMAZAN BAYRAMI İÇİN MEMLEKETLERİNE DÖNÜYOR. DEPREMDE SEVDİKLERİNİ KAYBEDEN, YAŞADIKLARI EVLERİ YIKILAN ACILI AİLELER, BAYRAMIN KENDİLERİ İÇİN ÇOK ZOR GEÇECEĞİNİ BELİRTTİ. GAZİANTEP'TE KIZI VE İKİ TORUNUNU DEPREMDE KAYBEDEN FATMA ALTINTAŞ, "KIZIMLA BAYRAMLAŞMAYA MEZARINA GİDİYORUZ" DİYE KONUŞTU . (FOTOĞRAF: ENVER ALAS / İSTANBUL DHA )

KAHRAMANMARAŞ'TA MEYDANA GELEN İKİ BÜYÜK DEPREMİN ARDINDAN YAKINLARININ YANINA SIĞINAN DEPREMZEDELER, RAMAZAN BAYRAMI İÇİN MEMLEKETLERİNE DÖNÜYOR. DEPREMDE SEVDİKLERİNİ KAYBEDEN, YAŞADIKLARI EVLERİ YIKILAN ACILI AİLELER, BAYRAMIN KENDİLERİ İÇİN ÇOK ZOR GEÇECEĞİNİ BELİRTTİ. GAZİANTEP'TE KIZI VE İKİ TORUNUNU DEPREMDE KAYBEDEN FATMA ALTINTAŞ, "KIZIMLA BAYRAMLAŞMAYA MEZARINA GİDİYORUZ" DİYE KONUŞTU. MALATYA'DA OĞLU VE İKİ TORUNUNUN ACISINI YAŞAYAN SERVET ÇAKMAK İSE "ÇOCUKLARIMIN TOPRAĞINA GİDİYORUZ" DİYEREK GÖZYAŞI DÖKTÜ. (  FOTOĞRAF: ENVER ALAS / İSTANBUL DHA )

ALİ ALTINTAŞ, "ÇOCUKLARIMIZIN MEZARINI ZİYARET EDİP, BAYRAMDAN ÖNCE DUA ETMEK İÇİN GİDİYORUZ. KIZIMI VE TORUNLARIMI DEPREMDE KAYBETTİK. DEPREMDEN SONRA KENDİ ÇABAMIZLA ORAYA ULAŞMIŞTIK. ŞİMDİ DE BAYRAMI ORADA GEÇİRECEĞİZ. İÇİMİZ YANIYOR. İÇİMİZDEN ATAMIYORUZ. EŞİM VE EN UFAK KIZIMLA GİDİYORUZ. EN BÜYÜK KIZIM GİTTİ. SADECE UFAK KIZIM KALDI. BİZLERİN NE OLACAĞINI ALLAH BİLİR" DİYE KONUŞTU.   ( FOTOĞRAF: ENVER ALAS / İSTANBUL DHA )

SERVET ÇAKMAK, "EV YOK BARK YOK. TOPRAĞINI GÖRMEYE GİDİYORUM. OĞLUM KALDI TORUNLARIM KALDI.KUZULARIM KALDI. BİRİ 30 YAŞINDA, BİRİ 25 YAŞINDA, BİRİ 50 YAŞINDA. TOPRAĞINI GÖRMEYE GİDİYORUM. EV YOK SONRA GERİ DÖNECEĞİM BURAYA. NE YAPALIM? ALLAH HERKESE SAĞLIK VERSİN. GELİN BİR YERDE, KALAN ÇOCUĞU BİR YERDE; HER BİRİSİ BİR YERDE KALDI." DEDİ. ( FOTOĞRAF: ENVER ALAS / İSTANBUL DHA )

İBRAHİM ERDEM, "EV YOK BARK YOK. TOPRAĞINI GÖRMEYE GİDİYORUM. OĞLUM KALDI TORUNLARIM KALDI.KUZULARIM KALDI. BİRİ 30 YAŞINDA, BİRİ 25 YAŞINDA, BİRİ 50 YAŞINDA. TOPRAĞINI GÖRMEYE GİDİYORUM. EV YOK SONRA GERİ DÖNECEĞİM BURAYA. NE YAPALIM? ALLAH HERKESE SAĞLIK VERSİN. GELİN BİR YERDE, KALAN ÇOCUĞU BİR YERDE; HER BİRİSİ BİR YERDE KALDI." DEDİ.( FOTOĞRAF: ENVER ALAS / İSTANBUL DHA )

Enver ALAS - İSTANBUL,(DHA)

 
BUSİAD başkanlığına Osman Kurt seçildi
 
CHP'den YSK'nın '16 il' kararına tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum'da sahile beyaz kum döken firmaya işlem
MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde bir inşaat firmasının sahile beyaz kum dökmesine ilişkin tutunak tutuldu.
Karbonatın bilinmeyen yararları
Karbonatla ilgili öğreneceğiniz bilgiler sizi çok şaşırtacak. İşte karbonatın ...
Sezonun ilk kirazı 800 TL'den satıldı
MANİSA'da hasat edilen sezonun ilk erkenci kirazının kilosu 800 TL'den ...
 
Haluk Levent deprem bölgesinde konser verecek
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden beri yurttaşın yanında ...
Üsküdar sahilinde kaçak yapılar yıkıldı
ÜSKÜDAR Salacak Sahili'nde bulunan kafe ile restoranların yıkımı sabah ...
Vedat Milor siyaseti bıraktı
Gastronomi yazarı Vedat Milor son 'siyasi tivitim' diyerek yaptığı paylaşımla ...
 
Bahçe kapısının demir korkuluğu çenesine saplandı
BURSA’nın Orhangazi ilçesinde bir apartmanın bahçesine kaçan topunu almak ...
4 öğretmenin öldüğü bölgede, kayalar için çalışma
ADANA'nın Saimbeyli ilçesinde yamaçtan kopan kayaların bir otomobile düşmesi ...
Servis minibüsü alev alev yandı
KOCAELİ'nin Körfez ilçesinde seyir sırasında alev alan servis minibüsü, kullanılamaz hale geldi.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva