Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
Arda Turan ev sahibiyle davalık oldu
Arda Turan ev sahibiyle davalık oldu
18 Ağustos 2021 Çarşamba - 10:05

Dere yatağına kurulan evlerinde ölmek istemiyorlar

ERZURUM'da evlerinin dere yatağına kurulduğu için her yağmur yağdığında ölümle burun buruna geldiklerini söyleyen merkez Aziziye ilçesine bağlı Aşağı Yenice Mahallesinde yaşayanlar, ölmek istemediklerini söyledi.

Dere yatağına kurulan evlerinde ölmek istemiyorlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Erzurum'da 16 Ağustos saat 20.30 sıralarında ceviz büyüklüğünde dolu ve sağanak yağış ardından su taşkınlarının yaşandığı merkez Aziziye ilçesine bağlı 35 hane, 250 nüfuslu kırsal Aşağı Yenice Mahallesinde 6 ev kısmen yıkıldı, 15 ahır zarar gördü. Muhtar Murat Arda, tek tesellilerinin can kaybı olmaması olduğunu belirtti. Dere yatağına kurulan yerleşim yerinin mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirten Muhtar Arda, "Köyün üst kısmında gölet var. O gölet zaten patlarsa 10 - 15 tane evi yani köyün neredeyse yarısını götürür. Kimse selden, yağmurdan ölmek istemiyor. Dere yatağı sorunumuzun çözülmesini ya da köyümüzün yerinin değiştirilmesini istiyoruz. Köyde hayvanlara verecek tonlarca ot sel sularının getirdiği çamurun altında kaldı. Her sağanak yağış yağdığında mahallemiz selden büyük zarar görüyor. Tek sevincimiz kimsenin burnu dahi kanamadı. Türkiye'nin dört bir tarafından afetler var. Şükürler olsun ki biz ucuz atlattık. Karanlıkla selle birlikte dağdan gelen kaya parçaları korku filmlerini aratmadı. Gece korkudan uyuyamıyoruz. Uykuda sel gelecek diye korkuyoruz. Artık huzur içinde olmak istiyoruz" diye konuştu.

Köyde sık sık sel meydana geldiğini ve o gün ailesini alıp köyden kaçtığını söyleyen Ahmet Erten, "Sel dere yatağından geliyor. Her yağmur ya da dolu yağdığında buraya sel geliyor. O gün hava bulandı ve doldu ardından sel geldi. Kendimizi selden zor kurtardık. Ben ailemi arabaya bindirip kaçtım. Biz bu sel sorununun devamlı yaşıyoruz. 15 gün önce yine aynı kabusu yaşamıştık. Bu yılda hiçbir tane taş yoktu, burası bizim nahır yani hayvanlarımızın yolu. Kayalar nedeniyle şimdi hayvanlarda geçemez. İsteğimiz ya bir an önce köyümüzün yerini değiştirsinler ya da bu dere yatağına çözüm bulsunlar" dedi.

Selin dağdan getirdiği taş ve çamurlar nedeniyle bahçesinde bulunan iki evin kısmen yıkıldığını ifade eden evli ve 2 çocuk babası Mubin Coşkun (65), "Her yağış sorası böyle oluyor. İlk baharda kar sularından da aynı durum oluyor. Bir nedenle şehirde olduğumuzda yağış olsa korkumuzdan, 'Uçak bulsak da köye gidip çocuklarımızı selden kurtarsak' diyoruz. Bahçemizdeki 3 evden ikisinde büyük bir zarar oluştu. Sel suları bahçemden geçti. Bahçemiz tonlarca çamur ve taşla dolu" diye konuştu.

Selden sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği iş makineleri selin getirdiği taş ve çamurları temizlemeye başladı. Köyde hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

ERZURUM MERKEZ AZIZIYE BELEDIYESINE BAGLI ASAGI YENICE MAHALLESINDE YASAYANLAR, OLMEK ISTEMEDIKLERINI BELIRTEREK YA DERE YATAGININ IYILESTIRILMESINI YA DA YERLESIM ALANLARININ DEGISTIRILMESINI ISTEDI. MUHTAR MURAT ARDA (SOLDA) GECELERI KORKUDAN UYUYAMADIKLARINI SOYLEDII .(FOTO: ERZURUM, (DHA)

ERZURUM MERKEZ AZIZIYE BELEDIYESINE BAGLI ASAGI YENICE MAHALLESINDE YASAYANLAR, OLMEK ISTEMEDIKLERINI BELIRTEREK YA DERE YATAGININ IYILESTIRILMESINI YA DA YERLESIM ALANLARININ DEGISTIRILMESINI ISTEDI. .(FOTO: ERZURUM, (DHA)

ERZURUM MERKEZ AZIZIYE BELEDIYESINE BAGLI ASAGI YENICE MAHALLESINDE YASAYANLAR, OLMEK ISTEMEDIKLERINI BELIRTEREK YA DERE YATAGININ IYILESTIRILMESINI YA DA YERLESIM ALANLARININ DEGISTIRILMESINI ISTEDI. (FOTO: ERZURUM, (DHA)

ERZURUM MERKEZ AZIZIYE BELEDIYESINE BAGLI ASAGI YENICE MAHALLESINDE YASAYANLAR, OLMEK ISTEMEDIKLERINI BELIRTEREK YA DERE YATAGININ IYILESTIRILMESINI YA DA YERLESIM ALANLARININ DEGISTIRILMESINI ISTEDI. MUBEN COSKUN SELDE CANLARINI ZOR KURTARDIKLARINI SOYLEDI.(FOTO: ERZURUM, (DHA)

ERZURUM MERKEZ AZIZIYE BELEDIYESINE BAGLI ASAGI YENICE MAHALLESINDE YASAYANLAR, OLMEK ISTEMEDIKLERINI BELIRTEREK YA DERE YATAGININ IYILESTIRILMESINI YA DA YERLESIM ALANLARININ DEGISTIRILMESINI ISTEDI. MUBIN COSKUN EVININ BIR BOLUMUNUN YIKILDIGIN SOYLEDI. (FOTO: ERZURUM, (DHA)

ERZURUM MERKEZ AZIZIYE BELEDIYESINE BAGLI ASAGI YENICE MAHALLESINDE YASAYANLAR, OLMEK ISTEMEDIKLERINI BELIRTEREK YA DERE YATAGININ IYILESTIRILMESINI YA DA YERLESIM ALANLARININ DEGISTIRILMESINI ISTEDI. DERENIN GETIRDIGI CAMUR VE TASLAR MUBEN COSKUNUN EVININ BAHCESINE DOLDU. (FOTO: ERZURUM, (DHA)

Oktay POLAT / ERZURUM, (DHA)

 
Taşköprü Yaylası çöplüğe döndü
 
AÖF Adalet Ön Lisans Programı'na son kez öğrenci alınacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşköprü Yaylası çöplüğe döndü
GÜMÜŞHANE sınırlarında, yeşil doğası ve temiz havasıyla ilgi gören 2 bin ...
Foseptikte mahsur kalan yavru kediyi itfaiye kurtardı
MARDİN'İN Nusaybin ilçesinde foseptikte mahsur kalan yavru kedi, itfaiye ...
Uçuruma yuvarlanan traktörün sürücüsü öldü
ADANA’nın Kozan ilçesinde, kontrolden çıkıp, uçuruma yuvarlanan traktörün ...
 
Arkadaşının engellemesine rağmen cep telefonu çaldı
BEYOĞLU'nda, aracının içinde uyuyan taksicinin cep telefonu yoldan geçen ...
Kadın gazeteci; İki kez kırbaçlandım
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Afganistan’daki son durumla ilgili ...
Kadıköy D-100'de tehlikeli yolculuk kamerada
Kadıköy D-100 Karayolu'nda sepetli motosiklette bulunan 3 çocuk, 2 kadının ...
 
Karantina ihlaline izin verilmiyor
KİLİS'in Polateli ilçesinde, jandarma ve emniyet birimlerince koronavirüs ...
Halı mağazasında çıkan yangın paniğe neden oldu
KARTAL'da halı mağazasında yangın çıktı. Yangını gören çevredeki vatandaşlar, ...
Karadan denizden akın akın geliyorlar
MUĞLA'nın merkez ilçesi Menteşe'de, jandarma ekipleri ormanda Suriye uyruklu ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva