Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
21 Ekim 2016 Cuma - 10:31

Dereceye girenler ödüllerini aldı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi ile Özderin Avukatlık Bürosu tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hasan Özderin Makale Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Dereceye girenler ödüllerini aldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen törene AÜ Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Boztosun, Özderin Avukatlık Bürosu sahibi M.Mesut Özderin, eşi Nurten Fidan Özderin, oğlu Arda Özderin, annesi Penbe Özderin, avukatlar ve öğrenciler katıldı. 

Yarışma, Türkiye'de ve KKTC'de eğitim veren tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin hukuk fakülteleri lisans öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti. 'Haksız Rekabet Açısından Aldatıcı Reklamlar' konulu yarışmaya çeşitli üniversitelerden 13 öğrenci katıldı. Hukukçu akademisyenlerden oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; birinciliği Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Gökhan Demirel kazandı. Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Erhan Kaya ikinci, Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Uğur Tekinalp ise üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrenciler için Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen törene, birinci ve üçüncü öğrenci mazeret göstererek katılmadı. Onların plaketini arkadaşları ve aileleri aldı. Başarılı öğrencilere plaketleri ile birlikte birinciliği elde eden öğrenciye 4 bin TL, ikinci olan öğrenciye 3 bin TL ve üçüncü olan öğrenciye ise 2 bin TL ödül verildi. Dereceye giren makalelerden Yayın Kurulu'nca uygun görülenler, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi'nde de yayınlanacak.

UYGULAMA İLE TEORİ

Ödül töreninde konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, 5 yıl önce Avukat M.Mesut Özderin'in hukuk bürosunda bir sohbet sırasında bu yarışma fikrinin doğduğunu söyledi. Prof. Dr. Altunkaya şöyle konuştu:

“Öğrenciler için uygulama ile teori arasında bir bağ kurarak eğitime neler kazandırabiliriz diye konuşurken, bir yarışma düzenleme fikrini ortaya koyduk. Türkiye genelinde bir yarışma olsun istedik. Bu yarışmaya bütün hukuk fakültelerindeki öğrencilerimiz katılsın istedik. Burada ortaya çıkan eserlerin yayınlanmasını sağlayarak, uygulamada bu konuların görüşülmesi, değerlendirilmesi ve bu yöndeki katkıların neler ortaya çıkarabileceği yönünde bir çalışma başlattık. Böyle bir yarışmanın amacı da, hukuk fakültesi öğrencilerinin, eğitim ile edinmiş oldukları hukuk kavramını uygulamaya yönelik olarak kullanabilme, yorum yapabilme, konuyla ilgili yargı içtihatlarını değerlendirebilme ve fikirlerini yazım tekniklerine uygun bir biçimde yazıya dökebilme yeteneklerinin gelişmesini sağlamak olmalıydı. Yarışma ile hep güncel konuların değerlendirilmesini sağlamaya çalıştık."

İYİ HUKUKÇU İHTİYACI

Avukat M.Mesut Özderin ise 21'inci yüzyılda hukukun öneminin her geçen gün daha çok ortaya çıktığını ve iyi hukukçulara olan ihtiyaçların arttığına vurgu yaptı. Özderin, “Bu bağlamda, bizim için mertlik, disiplin ve çalışkan emsali olan babamızın da adını yaşatabilmek ve bir şekilde anılmasını sağlayabilmek amacıyla, kentin en önemli kurumlardan birisi olarak gördüğümüz Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile beraber bu yolu yürümeye çıktık. Bu yoldan vazgeçmeye de niyetimiz yok. Bundan sonra da mümkün olduğunca güncel ve herkesin ilgisini çeken yeni konular seçmek sureti ile yarışmaları devam ettireceğiz. 2016 - 2017 için her ne kadar ödül miktarları açıklandı ise de bir sonraki sene için revize sözünü şimdiden veriyorum" diye konuştu.

YENİ YARIŞMANIN KONUSU

Ayrıca 2016 - 2017 öğretim yılı için 6'ncısı düzenlenen yeni yarışmanın konusunun "Sosyal Medyada Kişilik Hakları İhlalleri ve Korunma Yolları" olarak belirlendiğini kaydeden Özderin, gerek güncelliği gerekse de gelişmeye açık bir konu olması sebebiyle hukuk fakültesi öğrencilerinin dikkatini çekeceğini ve yazılan makalelerin aynı zamanda doktrinde öncü olarak öneminin olacağını düşündüğünü de belirtti.

BARO BAŞKANI KONUŞTU

Törenin kapanış konuşmasını yapan Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan da hukukun gerekliliği ve hukukun bir gün herkese lazım olacağını hatırlatarak konuşmasına başladı. Başkan Balkan, “Hukukun gerekliliği günümüzde iyice anlaşılmıştır diye umut ediyorum. Bizim avukat sayımız, hukukçu sayımız belki de gelişmiş ülkelere göre daha fazla. Ama nitelikli ve seviyeli hukukçu sayısını daha da ileriye taşımamız gerekiyor. Bu anlamda, bu türlü etkinliklerin değer ve önemi bir kez daha anlaşılıyor" dedi.

Tören prokol mensuplarının ve ödül alanların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.


AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) HUKUK FAKULTESI ILE OZDERIN AVUKATLIK BUROSU TARAFINDAN BU YIL 5'INCISI DUZENLENEN 'AKDENIZ UNIVERSITESI HUKUK FAKULTESI HASAN OZDERIN MAKALE YARISMASI'NDA DERECEYE GIRENLERE ODULLERI VERILDI. OZDERIN AVUKATLIK BUROSU SAHIBI MESUT OZDERIN  KONUSMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) HUKUK FAKULTESI ILE OZDERIN AVUKATLIK BUROSU TARAFINDAN BU YIL 5'INCISI DUZENLENEN 'AKDENIZ UNIVERSITESI HUKUK FAKULTESI HASAN OZDERIN MAKALE YARISMASI'NDA DERECEYE GIRENLERE ODULLERI VERILDI. AKDENIZ UNIVERSITESI REKTOR YARDIMCISI VE HUKUK FAKULTESI DEKANI PROF. DR. MEHMET ALTUNKAYA KONUSMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) HUKUK FAKULTESI ILE OZDERIN AVUKATLIK BUROSU TARAFINDAN BU YIL 5'INCISI DUZENLENEN 'AKDENIZ UNIVERSITESI HUKUK FAKULTESI HASAN OZDERIN MAKALE YARISMASI'NDA DERECEYE GIRENLERE ODULLERI VERILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) HUKUK FAKULTESI ILE OZDERIN AVUKATLIK BUROSU TARAFINDAN BU YIL 5'INCISI DUZENLENEN 'AKDENIZ UNIVERSITESI HUKUK FAKULTESI HASAN OZDERIN MAKALE YARISMASI'NDA DERECEYE GIRENLERE ODULLERI VERILDI. YARISMADA BIRINCI OLAN GOKHAN DEMIREL'IN ODULUNU BABASI AHMET DEMIREL'E REKTOR YARDIMCISI MEHMET ALTUNKAYA VERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) HUKUK FAKULTESI ILE OZDERIN AVUKATLIK BUROSU TARAFINDAN BU YIL 5'INCISI DUZENLENEN 'AKDENIZ UNIVERSITESI HUKUK FAKULTESI HASAN OZDERIN MAKALE YARISMASI'NDA DERECEYE GIRENLERE ODULLERI VERILDI. ( SOLDAN SAGA: MESUT OZDERIN - YARISMADA UCUNCU OLAN'IN ARKADASI  - BIRINCI OLANIN BABASI AHMET DEMIREL - IKINCI OLAN  ERHAN KAYA) (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) HUKUK FAKULTESI ILE OZDERIN AVUKATLIK BUROSU TARAFINDAN BU YIL 5'INCISI DUZENLENEN 'AKDENIZ UNIVERSITESI HUKUK FAKULTESI HASAN OZDERIN MAKALE YARISMASI'NDA DERECEYE GIRENLERE ODULLERI VERILDI. TOREN SONUNDA TOPLU FOTOGRAF CEKTIRILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

 
Gazeteci Altemur Kılıç vefat etti
 
Müdür yardımcısı, öğrencileri yuhalattı iddiası
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci Altemur Kılıç vefat etti
ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde oturan, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaveri ...
Senaryodaki ‘köpek’ sete girmeye çalışan hırsızları kovaladı
ÜNLÜ yönetmen Derviş Zaim, ‘Rüya’ filminin çekimlerinde yer alan ‘Dost’ ...
Minibüsler için son karar
Antalya'da 7 metrelik minibüslerin kaldırılarak otobüse dönüştürülmesine ...
 
Antalya'da elektrik faturası skandalı
Antalya'da bir iş yerindeki elektrik aboneliğini 2014 yılında kapattıran ...
Deprem tatbikatını gerçek gibi yaşadı
ANTALYA'da düzenlenen deprem tatbikatında kızı enkaz altında kalan bir ...
Şifreli kasadan esrar çıktı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde bir eve düzenlenen baskında şifreli kasadan uyuşturucu madde çıktı.
 
Dolu 156 dekara zarar verdi
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde dolu yağışı nedeniyle 156 dekar tarım alanının ...
Tarımın sorunları konuşuldu
EKONOMİ Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği 'Gıda ve Tarımda Fırsatlar, ...
Game of Thrones'un yıldızı, kadınlar için film çekecek
GAME of Thrones dizisinin 'Selyse Baraethon' karakterine hayat veren İngiliz ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva