Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
26 Haziran 2020 Cuma - 16:47

Derya’nın babası: Sel sizi götürebilir, bahçeden ayrılın dedim

Bursa’nın Kestel ilçesi Kayacık Mahallesi'nde geçen pazar günü yaşanan sel felaketinde, dere yatağına sürüklenen Nazime Bilen (74) ile oğlu Ahmet Bilen (34), gelini Türkan Bilen (34) ve torunu Medine Bilen'in (10) cansız bedenleri bulundu. Derya Bilen (17) ise kayboldu.

Derya’nın babası: Sel sizi götürebilir, bahçeden ayrılın dedim
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Halen arama-kurtarma çalışmaları süren Derya’nın babası Nezir Bilen, yağmurun başladığı anda kardeşi Ahmet Bilen'in kendisini aradığını anlatarak, “Sel sizi götürebilir, bahçeden ayrılın’ dedim. İki dakika sonra aradım, ulaşamadım. Derya suya kapılınca onu kurtarmak için peşinden gitmişler. Ahmet’in son sözü ‘Çocuklarım size emanet’ olmuş” dedi.

'İŞ MAKİNELERİ DEREYE İNMELİ'

Bursa-Ankara Yolu üzerinde bulunan restoranındayken yaşananlardan haberdar olan Nezir Bilen, 5'inci günde de devam eden arama-kurtarma çalışmalarını, bölgede akrabalarıyla birlikte takip ediyor. Nezir Bilen, “Arama çalışmaları şelale ve köyün arka kısmında devam ediyor. Ben istiyorum ki dereye bir tane iş makinesi insin. İş makinesi geniş bir alan yapabilir. Kazma kürekle olacak iş değil. Fiziki şartlar yetersiz, kayalık ve taşlık olan alanda çalışma olmuyor. Kazmayla kazılmıyor. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, bana yardımcı olsun. Dereye bir iş makinesi indirsin. Derya’yı bulalım” diye konuştu.

‘SEL SİZİ GÖTÜREBİLİR’ DEDİM 

Suya kapılmadan 2 dakika önce ölen kardeşi Ahmet Bilen'in kendisini aradığını ifade eden Nezir Bilen, o gün olanları şöyle anlattı: 

“Dükkanda çalışıyordum. Ahmet aradı. ‘Yağmur yağdı, bahçeyi sel aldı’ dedi. Ben de 'Oradan ayrılın, sel sizi de götürebilir’ dedim. 'Tamam' deyip, kapattı. İki dakika sonra telefonlar kesildi. Aradım ulaşamadım. Diğer kardeşimi aradım, hemen ‘Arabayı al git’ dedim. Kardeşim, geldikten sonra beni aradı, ‘Burada kimse yok’ dedi. Ben geldim, AFAD, itfaiye ve jandarmayı aradım. Geldiğimde jandarma da gelmişti. Jandarma bana yukarı çıkmamam gerektiğini söyledi. Sel vardı. Yollar kapalıydı, köprü altı su dolmuştu. Başka bir köy yolu kullanarak, yukarı çıktım. Ahmet, annem, yengem, yeğenim ve kızım yoktu.  Biz burayı dört sene önce aldık. Evi de iki ay önce yaptık. Her hafta sonu, buraya pikniğe geliyorduk. Bu hafta, iş yerinde durduğum için gelememiştim. Ahmet her pazar günü buradaydı.” 

'ÇOCUKLARIM SİZE EMANET’ 

Eşinin, gelininin ve Ahmet’in 3 çocuğunun kurtulduğunu belirten Nezir Bilen, “Eşim o gün buradaydı ama hiç konuşamıyor, dili tutulmuş. Gelinim, olayı ‘Biz arabadaydık. Ahmet abi bana bağırdı. 'Çocuklarım size emanet' dedi. Derya suya düşünce, Ahmet de onu kurtarmak için suya atladı' diye anlattı. Annem onun peşinden, yengem de onların ardından suya atlamış. Hepsi Derya’yı kurtarmak istemiş” diye konuştu.

(NEZIR BILEN) BURSA’NIN KESTEL ILCESINDE KAYACIK MAHALLESI'NDE ISE SELE KAPILARAK, DERE YATAGINA SURUKLENEN NAZIME BILEN (74) ILE OGLU AHMET (34), GELINI TURKAN (34) VE TORUNU MEDINE (10) BILEN'IN CANSIZ BEDENLERI BULUNDU. AHMET BILEN’IN YEGENI DERYA BILEN ISE KAYBOLDU.  DERYA’NIN BABASI RAMAZAN BILEN, DEHSET ANLARI VE ARAMA CALISMALARI HAKKINDA ACIKLAMA YAPTI. FOTOGRAF:MUAMMER IRTEM/BURSA,(DHA)

(NEZIR BILEN-SAGDAN IKINCI)BURSA’NIN KESTEL ILCESINDE KAYACIK MAHALLESI'NDE ISE SELE KAPILARAK, DERE YATAGINA SURUKLENEN NAZIME BILEN (74) ILE OGLU AHMET (34), GELINI TURKAN (34) VE TORUNU MEDINE (10) BILEN'IN CANSIZ BEDENLERI BULUNDU. AHMET BILEN’IN YEGENI DERYA BILEN ISE KAYBOLDU.  DERYA’NIN BABASI RAMAZAN BILEN, DEHSET ANLARI VE ARAMA CALISMALARI HAKKINDA ACIKLAMA YAPTI. FOTOGRAF:MUAMMER IRTEM/BURSA,(DHA)

BURSA’NIN KESTEL ILCESINDE KAYACIK MAHALLESI'NDE ISE SELE KAPILARAK, DERE YATAGINA SURUKLENEN NAZIME BILEN (74) ILE OGLU AHMET (34), GELINI TURKAN (34) VE TORUNU MEDINE (10) BILEN'IN CANSIZ BEDENLERI BULUNDU. AHMET BILEN’IN YEGENI DERYA BILEN ISE KAYBOLDU.  DERYA’NIN BABASI RAMAZAN BILEN, DEHSET ANLARI VE ARAMA CALISMALARI HAKKINDA ACIKLAMA YAPTI. FOTOGRAF:MUAMMER IRTEM/BURSA,(DHA)

Muammer İRTEM-Semih ŞAHİN/ BURSA (DHA)

Etiketler:
 
Husumetli oldukları kişiyi bulamayınca oğlunu vurdular
 
'Bayramiç Beyazı'nın hasadına başlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Husumetli oldukları kişiyi bulamayınca oğlunu vurdular
MERSİN'in Tarsus ilçesinde, sokakta oynayan 13 yaşındaki İ.K., babasının ...
Bodrum'a sezonun ilk Alman turistleri geldi
YENİ normalleşme süreci kapsamında, seyahat kısıtlamasının kalkmasının ...
Denizli'de 6 köpek zehirlendi
DENİZLİ'nin Bozkurt ilçesinde, farklı noktalarda 6 köpek ölü bulundu. ...
 
Gülistan'ı arama çalışmalarında 174'üncü gün
TUNCELİ'de, 5 Ocak'tan beri haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi ...
Dini nikahlı eşi ile babasını öldüren şüpheli tutuklandı
ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde, evi terk eden dini nikahlı eşi Aynur ...
Sol ön ayağında yanıklar oluşan yavru kediye tedavi
OSMANİYE'nin Kadirli ilçesinde sol ön ayağında yanıklar oluşan yavru kedi tedavi edildi.
 
Sulama kooperatifinin bahçesinde ölü bulundu
İZMİR'in Tire ilçesinde İsmail Katmercoğlu'nun (23), sulama kooperatifinin ...
Cumartesi ve pazar günü plajlar serbest
İÇİŞLERİ Bakanlığı'nca, valiliklere gönderilen 'LGS ve YKS Tedbirleri' ...
Tokat Uzunköy'de, karantina süresi uzatıldı
TOKAT’ın Zile ilçesine bağlı Uzunköy'de, koronavirüs tedbirleri kapsamındaki ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva