Babası UÄŸur Budak'ın yanında çocuk yaÅŸlarda kasaplığı öÄŸrenen Musa Budak, genç yaÅŸta iÅŸin başına geçerek, deve sucuÄŸu üretimini ön plana çıkardı. Deve güreÅŸlerinde güreÅŸemeyecek duruma gelen ve yaşı geçen develer, sucuk yapımı için kesiliyor. Kesilen develerin etinden yapılan sucuklar, kilogramı 100 liradan Türkiye'nin 81 iline gönderiliyor. Her ay talebe göre 1 ya da 2 deve kesen Budak, hiçbir katkı maddesi olmadan yaptığı sucukların normal sucuklardan çok farklı olduÄŸunu söyledi. Musa Budak, "Deve sucuÄŸu yapımını babamdan öÄŸrendim. Ayda talebe göre bir veya iki deve kesiyoruz. Özellikle kış sezonlarında daha çok talep oluyor. Üretimini yaptığımız deve sucuklarını, internet üzerinden satıp, kargoyla yolluyoruz. Zaman zaman talebi karşılayamaz duruma geliyoruz. Dana sucuÄŸu ile deve sucuÄŸu arasında tat farkı var" diye konuÅŸtu.
Yüzde 100 deve etinden yapılan sucuÄŸun tadına doyum olmadığını söyleyen Budak, "Birçok yerde kıvam artırıcı, renklendirici, yaÄŸ tutucu, Çin tuzu, sakatat, soya ve benzeri kimyasallar sucukların içine konuluyor. Ancak biz bunların hiçbirini koymuyoruz. Bu saydıklarımdan birini, ürettiÄŸimiz deve sucuÄŸunun içinde gram dahi bulana 250 bin lira ödemeyi ve mesleÄŸi bırakmayı taahhüt ediyoruz. Deve sucuÄŸunu, 100 yıl önce nasıl yapılıyorsa, aynı ÅŸekilde yapmaya devam ediyoruz. Her sattığımız paket içine de bu taahhüt yazısını koyarak müÅŸteriye yolluyoruz" dedi.









Burhan CEYHAN/ AYDIN (DHA)