TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
15 Mayıs 2019 Çarşamba - 11:16

Devlet destekleri ve teşvikler anlatıldı

MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından BAKA işbirliğiyle devlet destekleri ve teşvikleri bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Devlet destekleri ve teşvikler anlatıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

MATSO, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliğiyle MATSO Otogar Toplantı Salonu'nda devlet destekleri ve teşvikler bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen seminere MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Meclis Başkanı Ömer Kasapoğlu, yönetim kurulu üyeleri, BAKA Genel Sekreteri Abdullah Madenci, Manavgatlı iş insanları ile vatandaşlar katıldı.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, devletin farklı bakanlık, kurum ve kuruluşlarının iş insanlarına destekleri olduğunu belirterek, bu desteklerin, üreticiler ve ihracatı destekleyen hibe, destek ve krediler olduğunu söyledi. Boztaş, "Bu destekler konusunda üyelerimiz ve iş insanlarının detaylı şekilde bilgilenmesi amacıyla BAKA ile birlikte bir çalışma gerçekleştiriyoruz" dedi.

MATSO, BAKA işbirliğiyle ortaklaşa yaptıkları çalışmanın üç aşamadan oluştuğunu aktaran Boztaş, "İlk aşama olarak Türkiye'deki destek ve teşvikleri bir kitapçıkta toplayarak sizlerin hizmetine sunduk. MATSO'nun web sayfasından bu kitapçığa ulaşabilirsiniz. Bu kitapçık hangi kurumun ne destek verdiğini anlatıyor. İkinci aşaması üretim ve genel teşviklerle ihracat konusunda bir proje hazırlayarak, BAKA'ya sunduk. Yapmış olduğumuz proje BAKA tarafından desteklendi. 30 kişiye 5 gün ihracat eğitimi düzenledik. İhracat ve üretim yapan 30 firma ziyaret edilerek alabilecekleri destekler anlatıldı. Üçüncü aşama olarak ise devlet desteklerini veren tüm kurumları buraya davet ederek bugün burada yapmış olduğumuz toplantıda sizlere destekleri anlatıyoruz" diye konuştu.

Hedeflerinin iş insanlarının desteklerden faydalanmasıyla şehrin istihdamının artması, ekonomik büyüme olduğunun altını çizen Boztaş, şöyle dedi:

"Biz istiyoruz ki üyelerimiz ve kentimiz de üretim ve ihracata yönelsin dolayısıyla kentimizin istihdamı da artsın. İş insanlarımız devletin verdiği desteklerden faydalansın. Şehrimizin kalkınması ve ekonomik büyümemiz gerçekleşmesi için BAKA ile ortak çalışma gerçekleştiriyoruz."

BAKA Genel Sekreteri Abdullah Madenci, katkılarından dolayı MATSO Başkanı Ahmet Boztaş'a teşekkür ederek, BAKA'nın 2009 yılında kurulduğunu hatırlattı. 10 yıllık sürede turizmden tarıma, eğitimden sanayi pek çok alanda mali ve teknik destek de bulunduklarını belirten Madenci, BAKA'nın vermiş olduğu desteklerde bölgenin ihtiyaçlarını tespit ederek verildiğini ve hedeflerin bölgedeki sektörlerinin önünü açmak olduğunu vurguladı.

10 YILDA 200 MİLYON DESTEK

BAKA'nın bölgesel bir kalkınma kuruluşu olduğunu belirten Madenci, kalkınma anlamında Antalya, Burdur ve Isparta'nın bir bütün olarak ele alındığını, BAKA'nın kurulduğu tarihten bu yana verdiği desteğin 200 milyon liraya ulaştığını ifade etti. Madenci, "BAKA'nın kuruluş amaçlarından biri de bölgenin ihtiyaçlarının tespit edilerek sektörlerin analizlerinin yapılmasıdır. Sektörlerin sorunlarını tespit ederek çözülmesinde, sektörlerin önünü açacak özellikle yabancı yatırımları bölgeye çekmek. Bölgedeki ürünlerin katma değerini artırmak, ihracata yönelik politikalar üretmektir. Ayrıca bölgemizin her alanda devletin tüm imkânlarını bir organizasyon yapısında buluşturmaktır" dedi. Madenci, katılımcılara ve yatırım yapmak isteyenlere çağrıda bulunarak planı ve projesi olanların BAKA çalışanlarının tecrübelerinden faydalanabileceğini söyledi.

DESTEKLER ANLATILDI

Konuşmaların ardından BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek, yatırım teşvikleri ve genel destekler, KOSGEB Antalya personeli Sinan Kibar KOSGEB destekleri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İzzet Kaş kırsal kalkınma teşvik ve destekleri, dış ticaret uzmanı ve İPED danışmanlık şirketi sahibi Rahim Aladağ da ihracat destekleri konularını anlattı.

Katılımcıların sorularının uzmanlar tarafından cevaplandığı toplantı sonunda MATSO Başkanı Ahmet Boztaş tarafından konuşmacılara Manavgat'ın yöresel ürünlerinden oluşan hediye paketleri takdim edildi.

MANAVGAT TICARET VE SANAYI ODASI (MATSO) TARAFINDAN BAKA ISBIRLIGIYLE DEVLET DESTEKLERI VE TESVIKLERI BILGILENDIRME TOPLANTISI YAPILDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

MANAVGAT TICARET VE SANAYI ODASI (MATSO) TARAFINDAN BAKA ISBIRLIGIYLE DEVLET DESTEKLERI VE TESVIKLERI BILGILENDIRME TOPLANTISI YAPILDI. (ALAATTIN OZYUREK) (FOTO:MANAVGAT-DHA)

MANAVGAT TICARET VE SANAYI ODASI (MATSO) TARAFINDAN BAKA ISBIRLIGIYLE DEVLET DESTEKLERI VE TESVIKLERI BILGILENDIRME TOPLANTISI YAPILDI. (ABDULLAH MADENCI) (FOTO:MANAVGAT-DHA)

MANAVGAT TICARET VE SANAYI ODASI (MATSO) TARAFINDAN BAKA ISBIRLIGIYLE DEVLET DESTEKLERI VE TESVIKLERI BILGILENDIRME TOPLANTISI YAPILDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

MANAVGAT, (DHA) 

Etiketler:
 
3 kız öğrenciyi tacizle suçlanan market işletmecisine gözaltı
 
Şehidin ikiz kızlarına iftar sonrası sürpriz doğum günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da denizin keyfini çıkardılar
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde düzenlenen güzellik yarışmasına katılan finalistler, ...
Çanakkale Gezici Müzesi Demre'de
TÜRKİYE'yi gezerek Çanakkale Savaşları'nı yeni kuşaklara anlatan 'Çanakkale ...
Meyveleri 'yıkanmış yiyebilirsiniz' notuyla okul duvarına bıraktı
ANTALYA'da yaşlı bir kadın, erik ve yeni dünya dolu bir paketi, üzerine ...
 
Zayıflattığı söylenen kereviz sapına Antalya'da yoğun ilgi
KEREVİZ sapının suyunun fazla kilolardan kurtulmada çok etkili olduğu ...
Hasan Gökce babasını kaybetti
EKDAĞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gökce’nin babası Durmuş Gökce yaşamını yitirdi.
Şehidimiz bugün toprağa verilecek
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Irak sınırındaki Batıntepe üs bölgesine, ...
 
Serik'te otomobilin çarptığı yaya yaşamını yitirdi
ANTALYA’nın Serik ilçesinde otomobilin çarptığı Mehmet Kuş (87) yaşamını yitirdi.
THY test uçuşları için Antalya'yı seçti
TÜRK Hava Yolları (THY), ABD'li uçak imalatçısı Boeing'e sipariş verdiği  ...
Antalya polisinden fuhuş operasyonu
ANTALYA'da polis tarafından düzenlenen fuhuş operasyonunda fuhşa zorlanan ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva