Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
16 Haziran 2022 Perşembe - 17:51

Diril çifti davasında sanığa tahliye talebine ret

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesinde 2020'de kaybolduktan 2 ay sonra cesedi bulunan Şimuni Diril (65) ile hala kayıp olan Hürmüz Diril (71) çiftiyle ilgili davanın ikinci duruşması Şırnak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne görüldü.

Diril çifti davasında sanığa tahliye talebine ret
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Beytüşşebap ilçesi Kovankaya köyünde, 8 Ocak 2020’de kaybolan Diril çiftinden Şimuni Diril'in 20 Mart 2020'de Hezil Çayı kenarında cesedi bulundu. Eşi Hürmüz Diril’e ise ulaşılamadı. Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın ardından çiftin akrabaları Apro Diril, İ.Y. ve B.Ö. hakkında 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ve 'Tasarlayarak öldürme' suçlarından dava açıldı. Apro Diril, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Açılan davanın 2’nci duruşması bugün Şırnak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Diril çiftinin çocukları ile avukatları katıldı. Tutuklu sanık Apro Diril mahkemede hazır bulunurken, diğer sanıkların ise avukatları katıldı.

'CEZAEVİNDEKİ PKK'LI TERÖRİST TANIK OLARAK DİNLENDİ'

Olayın gerçekleştiği dönemde PKK terör örgütünün Bestler Dereler bölgesi sözde sorumlusu Fırat Şişman, duruşmaya Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden SEGBİS ile katılarak tanık olarak dinlendi. Şişman, olayı PKK’nın yapmadığını, yaptıkları araştırma üzerine Hürmüz Diril’in hazine bulduğunu ve Apro Diril ile arkadaşlarının bu yüzden baskı kurduklarını söyledi. Ayrıca Apro Diril’in olayı gerçekleştiren kişi olmasa bile yapanları bildiğini anlattı. Savcılık ve avukatları, Apro Diril’in tahliyesini ve adli kontrol ile serbest bırakılmasını istedi. Apro Diril’in avukatları ayrıca Hürmüz ve Şimuni Diril’in telefon kayıtlarının incelenmesini, kimlerle görüştüklerinin tespit edilmesini ve otopsi raporunun tartışılmasını talep etti. Mahkeme heyeti Apro Diril’in tutukluluk halinin devamına karar vererek mahkemeyi 29 Eylül’e erteledi.

'TELEFON GÖRÜŞMELERİ ÇÖZÜLDÜĞÜNDE SUÇUN AÇIĞA ÇIKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ'

Diril ailesinin avukatlarından Nihat Öner, "Aslında şaşırdık. Savcılıktan şahsın tahliye talebi beklemiyorduk. Bize göre şahsın içerde kalması, tutuklu kalması için bir sürü sebep var. Bir sürü maddi delil var. En büyük delilimiz Hürmüz Diril’in bulunamaması. Dolayısıyla bu şahıslar dışarda olduğu sürece delilleri karartacağını düşünüyorduk. Savcılık her ne kadar bunu talep etse de mahkeme bunu oy çokluğu ile reddetti. Bazı taleplerimiz oldu. Özellikle İ.Y'nin evinde bulunan silahla ilgili; bulduğumuz bir dipçik parçası var. Silaha ait olduğunu ve o silahın da normalde Hürmüz Diril’i ait olduğu söyleniyor. O yüzden karşılaştırmak istedik. O da çıkarsa biraz daha maddi delile sahip olacağız. Dosyada telefon tapeleri, iletişim bilgileri geldi. Çok kalabalık. Ses çözümleri yok. Bilirkişiye gönderilecek. Özellikle bu şahısların bu suçu örtbas etmesine yardım eden bazı şahısların tespitine yönelik taleplerimiz oldu. Diğer şahısların da mutlaka tutuklanması gerektiğini söylüyorduk. Bu yönde üzgünüz. Telefon görüşmeleri çözüldüğünde suçun daha da açığa çıkacağını düşünüyoruz. Heyetin savcının talebini reddetmesi olumluydu. Duruşmada 29 Eylül’e ertelendi. Süreç şu anda devam ediyor” dedi.

SIRNAK'IN BEYTUSSEBAP ILCESINDE 2020'DE KAYBOLDUKTAN 2 AY SONRA CESEDI BULUNAN SIMUNI DIRIL (65) (SAGDA) ILE HALA KAYIP OLAN HURMUZ DIRIL (71)(SOLDA) CIFTIYLE ILGILI DAVANIN IKINCI DURUSMASI SIRNAK 1'INCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NE GORULDU. DAVADA TUTUKLU YARGILANAN APRO DIRIL'IN AVUKATLARI VE SAVCILIK TAHLIYE TALEP EDERKEN, MAHKEME, DIRIL'IN TUTUKLULUGUNUN DEVAMINA KARAR VERDI. FOTO: SEKVAN KUDEN/SIRNAK,(DHA)

SIRNAK'IN BEYTUSSEBAP ILCESINDE 2020'DE KAYBOLDUKTAN 2 AY SONRA CESEDI BULUNAN SIMUNI DIRIL (65) ILE HALA KAYIP OLAN HURMUZ DIRIL (71) CIFTIYLE ILGILI DAVANIN IKINCI DURUSMASI SIRNAK 1'INCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NE GORULDU. DAVADA TUTUKLU YARGILANAN APRO DIRIL'IN AVUKATLARI VE SAVCILIK TAHLIYE TALEP EDERKEN, MAHKEME, DIRIL'IN TUTUKLULUGUNUN DEVAMINA KARAR VERDI. DIRIL AILESININ AVUKATI NIHAT ONER, (FOTOGRAFTA) SAVCILIGIN TAHLIYE TALEBINE SASIRDIKLARINI SOYLEDI. FOTO: SEKVAN KUDEN/SIRNAK,(DHA)

SIRNAK'IN BEYTUSSEBAP ILCESINDE 2020'DE KAYBOLDUKTAN 2 AY SONRA CESEDI BULUNAN SIMUNI DIRIL (65) ILE HALA KAYIP OLAN HURMUZ DIRIL (71) CIFTIYLE ILGILI DAVANIN IKINCI DURUSMASI SIRNAK 1'INCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NE GORULDU. DAVADA TUTUKLU YARGILANAN APRO DIRIL'IN AVUKATLARI VE SAVCILIK TAHLIYE TALEP EDERKEN, MAHKEME, DIRIL'IN TUTUKLULUGUNUN DEVAMINA KARAR VERDI. FOTO: SEKVAN KUDEN/SIRNAK,(DHA)

SIRNAK'IN BEYTUSSEBAP ILCESINDE 2020'DE KAYBOLDUKTAN 2 AY SONRA CESEDI BULUNAN SIMUNI DIRIL (65) ILE HALA KAYIP OLAN HURMUZ DIRIL (71) CIFTIYLE ILGILI DAVANIN IKINCI DURUSMASI SIRNAK 1'INCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NE GORULDU. DAVADA TUTUKLU YARGILANAN APRO DIRIL'IN AVUKATLARI VE SAVCILIK TAHLIYE TALEP EDERKEN, MAHKEME, DIRIL'IN TUTUKLULUGUNUN DEVAMINA KARAR VERDI. FOTO: SEKVAN KUDEN/SIRNAK,(DHA)

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA)

 
Bilim insanları vebanın ortaçağa dayanan kökenini keşfetti
 
Abdest almaya gitti, döndüğünde aracını 200 metre aşağıda buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tankerin otomobile çarptığı kazada ölü sayısı 4'e çıktı
DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, boş akaryakıt tankerinin karşı şeride ...
Yavuz Bingöl'ün annesi Şahsenem Akkaş toprağa verildi
MÜZİSYEN Yavuz Bingöl'ün annesi halk ozanı Şahsenem Akkaş'ın (77) cenazesi, ...
Öğretmene meslektaşlarından hayat kurtaran müdahale
ESKİŞEHİR'in Odunpazarı ilçesinde boğazına kuru üzüm kaçtıktan sonra nefes ...
 
Çaya düşen hemşire 6 gündür aranıyor
SİİRT'in Pervari ilçesinde Müküs Çayı'na düşen meslektaşını kurtarmak ...
Kuzenini sokakta öldüren şüpheli yakalandı
NİĞDE'de sokak ortasında tartıştığı Battal Kılınç'ı (26) pompalı tüfekle ...
30 ton sahte etil alkol ele geçirildi: 8 gözaltı
İZMİR merkezli 4 ilde polisin düzenlediği operasyonda 30 ton sahte etil ...
 
SMA'lı oğulları için pazarda satış yapıyorlar
GAZİANTEP'in İslahiye İlçesinde, SMA Tip-1 hastası 6 aylık Ömür Bayram ...
İstanbul'a şehit ateşi düştü
PENÇE -Kilit operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kadir Kemik'in ...
Metroda 3 kıza taciz ve bıçakla tehdit şüphelisine gözaltı
BURSA’da, metroda Yelda Arslan (25) ve kız kardeşi ile yanındaki kız arkadaşını ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva