Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
3 Kasım 2021 Çarşamba - 14:13

Disiplin cezası alan öğrencinin velisinden öğretmene saldırı iddiası

ANTALYA'da bir lisede görev yapan müdür yardımcısı Esat Öcek, uzaklaştırma kararı verilen öğrencinin velisi A.Ş.'ye kararı duyururken, velinin sözlü ve fiziki saldırısına uğradı.

Disiplin cezası alan öğrencinin velisinden öğretmene saldırı iddiası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 28 Ekim günü Kepez ilçesindeki Çağlayan Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. Okulda kurul tarafından uzaklaştırma cezası verilen öğrencinin velisi A.Ş., kararın bildirilmesi için okula çağrıldı. Veli, müdür yardımcısı Esat Öcek'in odasına girdi. Burada veli, Esat Öcek'e hakaret edip, küfretti, ardından saldırmaya çalıştı. Veliyi, araya giren öğretmenler engelledi. Öcek, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu bildirdi. Öcek'in şikayetçi olduğu A.Ş. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Eğitim İş Sendikası Antalya Şubesi üyeleri, bugün okul önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, şiddet olayları ile ilgili gerekli kanuni düzenlemenin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi. Acar, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şiddet her yerde. Hastanede, sağlık merkezlerinde sağlık çalışanları, evlerde, yurtlarda çocuklar, sokakta, evde, ulaşım araçlarında kadınlar, okullarda da öğretmen ve diğer eğitim çalışanları şiddete uğruyor. Bugün burada toplanmamızın nedeni de yine bir eğitim emekçimizin sırf işini yaptı diye uğradığı sözlü ve fiziki şiddettir. Çağlayan Anadolu Lisesi'nde görev yapan bu idareci arkadaşımız bir kurulca verilen kararı öğrenci velisine duyururken sözlü ve fiziki şiddete maruz kalmış ve araya giren kişiler tarafından çok daha vahim bir tablodan kurtulmuştur."

Öğretmenler olarak tek dertlerinin öğrencilerinin iyi bir eğitim almaları olduğunu söyleyen Acar, “Okullardaki çocukları kendi çocuklarımız gibi görür ve işimizi öyle yaparız. Ancak bütün bunlara karşın gördüğümüz muamele bazen şiddet oluyor. Buradan tüm yetkililere, bizi yönetenlere sesleniyoruz. Bir an önce gerekli kanuni düzenlemeleri yapın ve kimse şiddete uğramasın. Şiddeti uygulayanlar ellerini, kollarını sallayarak ortalıkta dolaşmasın. Bugün önlenmeyen bir şiddet, aynı bir kar topu gibi yarın kat kat artarak karşımıza çıkacaktır" dedi.

Disiplin cezasını bildirmek için veliyi okula çağırdıklarını söyleyen Esat Öcek ise, “Veli okula geldiğinde bana hakaret ve tehditler etmeye başladı. Yetmedi, küfredip bana saldırmaya kalktı. Diğer öğretmen arkadaşlarımın araya girmesiyle saldırıyı önlediler. Bizler kendisi hakkında şikayetçi olduk. Bu konunun sonuna kadar arkasındayız. Biz çocuklar için, öğrencilerin geleceği için buradayız. Biz elimizden geleni yapıyoruz. En kısa zamanda bu konuyla ilgili yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

ANTALYA'DA BIR LISEDE GOREV YAPAN MUDUR YARDIMCISI ESAT OCEK, UZAKLASTIRMA KARARI VERILEN OGRENCININ VELISI A.S.'YE KARARI DUYURURKEN, VELININ SOZLU VE FIZIKI SALDIRISINA UGRADI. EGITIM-IS SENDIKASI ANTALYA SUBE BASKANI SADIK ACAR, SIDDET OLAYLARIYLA ILGILI BIR AN ONCE KANUNI DUZENLEME YAPILMASI GEREKTIGINI SOYLEDI. EGITIM IS SENDIKASI ANTALYA SUBESI UYELERI, BUGUN OKUL ONUNDE BASIN ACIKLAMASI DUZENLEDI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA BIR LISEDE GOREV YAPAN MUDUR YARDIMCISI ESAT OCEK (FOTODAKI), UZAKLASTIRMA KARARI VERILEN OGRENCININ VELISI A.S.'YE KARARI DUYURURKEN, VELININ SOZLU VE FIZIKI SALDIRISINA UGRADI. (FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA BIR LISEDE GOREV YAPAN MUDUR YARDIMCISI ESAT OCEK, UZAKLASTIRMA KARARI VERILEN OGRENCININ VELISI A.S.'YE KARARI DUYURURKEN, VELININ SOZLU VE FIZIKI SALDIRISINA UGRADI. EGITIM-IS SENDIKASI ANTALYA SUBE BASKANI SADIK ACAR (FOTODAKI), SIDDET OLAYLARIYLA ILGILI BIR AN ONCE KANUNI DUZENLEME YAPILMASI GEREKTIGINI SOYLEDI. (FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

 
FETÖ üyesi gardıropta yakalandı
 
Şile açıklarında teknede 40 kaçak göçmen yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da AKP'ye geçecekler varmış
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
Evde kama kılıç ele geçirildi
ANTALYA'nın Serik ilçesinde jandarma tarafından bir eve yapılan baskında, ...
Doğalgaz ile ısınmada tasarrufa dikkat
MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca, yaklaşan ...
 
Hareket halindeki TIR'ın dorsesine masa kurup içki içtiler
ANTALYA'da bir grup genç, arka kapısı açık olan, hareket halindeki TIR'ın ...
Senfoniden Azeri müziği konseri
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), izleyicisini bu kez de 'Türkiye-Azerbaycan ...
Başkan Uysal, merhum Cumhurbaşkanı Demirel'i anma programına katıldı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Moldova ziyaretinin ardından ayağının ...
 
Özel öğrencilerden TÜBİTAK bilim fuarı
ANTALYA'da, Ramazan- Hatice Savaş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'nda ...
Konyaaltı Belediyesi'nden kantinlerde gıda denetimi
KONYAALTI Belediyesi, eğitim kurumlarındaki kantinlere yönelik gıda denetimi ...
Kemer'e beton santrali ve kilitli taş üretim fabrikası
KEMER Kuzdere mahallesindeki beton santrali ve kilitli taş üretim fabrikası ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva