Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
1 Temmuz 2019 Pazartesi - 10:56

Diyalizde tanışıp evlendiler, sıra çocukta

AFYONKARAHİSAR Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi'nde tanışarak evlenme kararı alan Muammer ve Zeynep Sezer, bir süre sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kadavradan böbrek nakli oldu.

Diyalizde tanışıp evlendiler, sıra çocukta
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kontrol için geldikleri hastanede artık çocuk sahibi olabilecekleri haberini alan Zeynep Sezer, "İlk başta evliliğimize karşı çıkan anne ve babalarımıza inşallah torun vereceğiz" dedi.

Diyaliz hastaları Muammer Sezer ve Zeynep Sezer, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi'nde tedavi oldukları süre içinde tanıştı. Birbirine aşık olan çift evlilik kararı aldı. Fakat aileler her ikisinin de hasta olduğu, birbirlerine bakamayacakları düşüncesiyle evliliğe karşı çıktı. Çift, aileleri karşı çıkmasına rağmen 14 Şubat 2012'de, tanıştıkları diyaliz merkezinde evlendi.

'DİYALİZ OLURKEN EVLENMEYE KARAR VERDİK'

Haftanın 3 günü diyaliz merkezine gelerek en az 4 saat diyalize bağlı kaldıklarını, bu arada tanışıp anlaştıklarını ifade eden Zeynep Sezer, "2003 yılından beri yüksek tansiyona bağlı gelişen kronik böbrek yetmezliği hastalığıyla mücadele ediyordum. Haftanın 3 günü de diyaliz merkezine giderek makineye bağlanıyordum. Orada eşim Muammer Sezer ile tanıştık. Çok da iyi anlaştık. Birbirimizi daha iyi anlıyorduk. Aynı hastalığa sahip olmamız bizi birbirimize yakınlaştırdı. Diyalize girerken evlenmeye karar verdik" diye konuştu.

'SEVDİĞİNİ BULAN EVLENSİN'

Ailelerin hastalığı gerekçe gösterip evliliğe karşı çıktığını aktaran Zeynep Sezer, "Antalya'ya kaçtık. Böylece evlenmemize razı olmayan ailelerimize mesaj vermek istedik. Onlar da bir süre sonra razı oldu. Afyonkarahisar'a dönüp tanıştığımız diyaliz merkezinde, diyaliz hastası arkadaşlarımızın şahitliğinde nikahımızı kıydırdık. Çok mutluyuz. İyi ki Muammer ile evlenmişim. Diyaliz ve böbrek nakli evliliğe engel değil. Sevdiğini bulan evlensin" dedi.

'ANNE VE BABALARIMIZA TORUN VERECEĞİZ'

Kendisinin 7 Eylül 2016'da kadavradan böbrek nakli olduğunu ve çok sağlıklı hissettiğini anlatan Zeynep Sezer, "Ben nakil olduktan sonra eşimle daha iyi ilgilendim ve ilaçlarını zamanında almasını sağladım. 3 ay önce de eşime kadavradan böbrek nakli yapıldı. Artık ikimiz de sağlıklı bireyler olarak hayatımıza devam ediyoruz. Eşimin kontrolleri için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geldik. Doktorlarımızdan beklediğimiz müjdeli haberi de aldık. Artık çocuk sahibi olmamızda sakınca olmadığını söylediler. Bu haber bizi çok mutlu etti. Mutluluğumuz katlanacak. Anne ve babalarımıza torun vereceği" dedi.

'AŞK ENGEL TANIMAZ'

Ailelerinin evliliklerine razı olmasından sonra hemen evlendiklerini ve şimdi çok mutlu olduklarını söyleyen Muammer Sezer ise "2005 yılından 2019 yılına kadar diyaliz ile yaşamımı sürdürüyordum. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi koordinatörlerinin bir telefonu hayatımızı değiştirdi. Kadavradan böbrek bulunmuştu. Hemen geldik, 5 Şubat günü nakil oldum. Herkese tavsiye ederim. Sevdiklerini bulduklarında hemen evlensinler, aşk engel tanımaz" dedi.

'NAKİLLİ KADINLAR ÇOCUK İÇİN 2 YIL BEKLESİN'

Hastalarının son kontrollerinden sonra hiçbir sorunları olmadığına karar verdiklerini ifade eden Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, "Hastalarımız nakilden birkaç ay sonra genel sağlık durumlarında bir problem yok ise doktorlarına danışarak cinsel birlikteliğe başlayabilir. Tek dikkat edilmesi gereken konu, nakil olmuş kadın hastaların ilk iki yılda hamile kalmamaları. Eğer çocuk istenmiyor ise doktorunuza danışarak uygun doğum kontrol yöntemi tercih edilmelidir. Gebelik sonrasında da mutlaka organ nakli merkezine ulaşılmalı ve sorununuzu danışmalısınız. Organ nakli sonrası takibinizi yapan doktorunuzun önerisi ve onayı olmadan hiçbir ilaç kullanmayınız" diye konuştu.

AFYONKARAHISAR DEVLET HASTANESI DIYALIZ MERKEZI'NDE TANISARAK EVLENME KARARI ALAN MUAMMER VE ZEYNEP SEZER, BIR SURE SONRA AKDENIZ UNIVERSITESI HASTANESI'NDE KADAVRADAN BOBREK NAKLI OLDU. KONTROL ICIN GELDIKLERI HASTANEDE ARTIK COCUK SAHIBI OLABILECEKLERI HABERINI ALAN ZEYNEP SEZER, "ILK BASTA EVLILIGIMIZE KARSI CIKAN ANNE VE BABALARIMIZA INSALLAH TORUN VERECEGIZ" DEDI.(FOTO:EROL AKKIR/ANTALYA-DHA)

AFYONKARAHISAR DEVLET HASTANESI DIYALIZ MERKEZI'NDE TANISARAK EVLENME KARARI ALAN MUAMMER VE ZEYNEP SEZER, BIR SURE SONRA AKDENIZ UNIVERSITESI HASTANESI'NDE KADAVRADAN BOBREK NAKLI OLDU. KONTROL ICIN GELDIKLERI HASTANEDE ARTIK COCUK SAHIBI OLABILECEKLERI HABERINI ALAN ZEYNEP SEZER, "ILK BASTA EVLILIGIMIZE KARSI CIKAN ANNE VE BABALARIMIZA INSALLAH TORUN VERECEGIZ" DEDI.(FOTO:EROL AKKIR/ANTALYA-DHA)

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Burdur'da kaza: 4 yaralı
 
Antalya Serik'te orman yangını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en büyük Atatürk maskı zamana yenildi
ANTALYA'ya karayoluyla gelenleri 11 yıldır karşılayan ve Türkiye'nin en ...
Finike'de Burcu Güneş konseri
ANTALYA'nın Finike ilçesinde bu yıl 31'incisi düzenlenen Finike Festivali'nde ...
Makas atan araç otomobile vurup kaçtı
ANTALYA'da, iddiaya göre sürücüsünün makas atarak ilerlediği aracın çarptığı ...
 
Manavgat'ta zeytinlik yangını
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde çıkan yangında 5 dönüm zeytin bahçesi yandı.
Ali Babacan'ın videosunda Antalya'dan tanıdık 3 isim var (VİDEO)
Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırdı. ...
Gençlerin iguana ilgisi
ANTALYA'da gençler, fiyatı 250 TL ile 2 bin TL arasında değişen iguanalardan ...
 
Antalya Akra Caz Festivali sona erdi
DÜNYACA ünlü sanatçıları Antalya'da buluşturan Akra Caz Festivali, ikinci ...
Kılıçdaroğlu'ndan belediye başkanlarına 'kadro' talimatı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 31 Mart'ta kazanılan 5 büyükşehirdeki ...
Balta operasyonu Antalya'ya kaydı
ANKARA'da, oto hırsızlık çetesine yönelik düzenlenen 'Balta' isimli operasyonda, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva