Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
19 Temmuz 2012 Perşembe - 15:13

Dizi setinde kaza davasında tahliye talebine ret

Asistan Selin Erdem'in ölümüne ilişkin davanın üçüncü duruşmasında sanığa tahliye çıkmadı, mahkeme tahliye talebini suçun niteliğini gözönüne alarak reddetti.

Dizi setinde kaza davasında tahliye talebine ret
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Erdem'in ailesi ve arkadaşlarının adliye önünde yaptığı basın açıklamasına ünlü oyuncu Mehmet Ali Alabora da destek verdi.
"Arka Sıradakiler" isimli dizinin setinde sanat asistanı olarak çalışan Selin Erdem'e (27) çarparak ölümüne neden olduğu ileri sürülen sürücü İdris Fırat'ın (60) yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü. İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık İdris Fırat, Selin Erdem'in ailesi, taraf avukatları ve davaya müdahillik talebinde bulunan Türkiye Sinema Emekçileri Sendikası (SES) adına avukat Dicle Matur Çökelek katıldı.
TANIK DİNLENDİ
Duruşmada tanık olarak dinlenen Cihan Coşkun olay günü İdris Fırat'a yardım etmek için film setine gittiğini belirterek, "Biz dizi setine yemek getirdik. Aracımızı rampa aşağıya park etti. İdris Fırat araç içerisindeki yemek malzemelerini daha rahat taşıyabilmek için aracı sağ tarafa almak istedi. Kontağı çalıştırdı. Sonra araç rampa aşağıya doğru olduğu için birden hız aldı. İdris Fırat aracı durdurmak için çabaladı. Ancak kaldırıma çarptı araç durmadı yoluna devam etti" dedi.
Mahkemede söz alan Selin Erdem'in ailesinin avukatları sanık İdris Fırat'a "İş yerinde hangi sıfatla ne zamandan beri çalışmaktasınız? Aracınızı neden başka bir yöne sevk etmediniz? Frenin patladığını söylüyorsunuz, gerçekten fren mi patlamıştır yoksa fren yerine gaza mı bastınız?" şeklinde sorular yöneltti.
"TANSİYON HASTASIYIM, EL FRENİNİ ÇEKMEYİ DÜŞÜNEMEDİM"
İdris Fırat daha önceki savunmasını tekrarladığını belirterek, "Ben o firmada geçici olarak çalışıyorum. Arada bir servise çıkıyorum. Aracı hareket ettirdikten sonra sağ tarafa yanaştırmak istedim. Araba hız aldı. Frene bastım, fren tutmadı. Tansiyon hastasıyım. O an panikledim, el frenini çekmeyi düşünemedim, gaza da kesinlikle basmadım" diye konuştu.
TAHLİYE TALEBİNE RET
İdris Fırat'ın avukatı Ahmet Fırat, "Müvekkilim elinden geleni yapmıştır. Bir kaza sonucu ölüm gerçekleşmiştir. Müvekkilimin delilleri karartma olsalığı yoktur. Uzunca süre tutukludur. Kusur oranında düşme ihitmali karşısında tahliye edilmesini istiyoruz" dedi. Mahkeme heyeti suçun unsurlarının belirlenmesi açısından olay yerinde keşif yapılmasına, sanık İdris Fırat'ın üzerine atılı suçun niteliği, olay mahallinde keşif yapılmamış olması, tanıkların tamamının dinlenmemiş olması nedeniyle tutukluk halinin devamına hükmetti. Mahkeme ayrıca Türkiye Sinema Emekçileri Sendikası avukatının müdahillik talebini suçtan doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle reddetti.
"SENARYO DEĞİL, İŞ CİNAYETİ"
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Selin Erdem'in ailesi ve arkadaşları, "İş kazası değil, bu bir cinayet" yazılı pankartı açarak basın açıklaması yaptı. Açıklamaya ünlü oyuncu Mehmet Ali Alabora da destek verdi. Açıklamada, Erdem'in ölümünün bir iş kazası olmadığı, sorumlunun yapımcı firma olduğu öne sürüldü.
"MÜCADELEMİZE DAHA DA ARTTIRARAK DEVAM EDECEĞİZ"
Olayın sıradan bir ölüm olayı ve trafik kazası değil, iş yerinde alınması gereken önemler alınmadığı için ihmal sonucu gerçekleşmiş bir iş kazası olduğunu belirten sanatçı Mehmet Ali Alabora, "Bundan sonra setlerimizi 4857 numaralı iş kanunu çerçevesinde organize olması için elimizden geleni yapacağız. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan sonra setlerimizde yeni Selin Erdem'ler kaybetmemek için, meslekten kopmamaları için ve hayattan uzaklaşmamaları için bugünden itibaren mücadelemize daha da arttırarak devam edeceğiz" ifadesini kullandı.
6 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR
İddiaya göre, İdris Fırat, geçen 1 Mayıs'ta saat 19.00 sıralarında 'Arka Sıradakiler' isimli dizinin çekimlerinin yapıldığı Kağıthane'deki sete kullandığı yemek dağıtım aracı ile gitti. Aracı, Sarmaşık Sokak'ta park eden İdris Fırat, daha sonra yemek vermek için aracı sağ tarafa park etmek istedi. İdris Fırat, aracı çalıştırmasının ardından kontrolü kaybederek yokuş aşağı ilerledi. Bu sırada dizi setinden arkadaşı Selin Erdem, aracın altında kalarak yaşamını yitirdi. Tutuklanan şoför İdris Fırat hakkında ise "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Cem TURSUN / İSTANBUL, (DHA)
 

 
Dikiz aynalı temizlik işçisi
 
Para vermeyen babasını bıçaklayarak öldürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikiz aynalı temizlik işçisi
Malatya'da dikiz aynalı küreği ile sokaklarda temizlik yapan Ahmet Tangül ilgi çekiyor.
1 metre 10 santimlik saçıyla dikkat çekti, Validen köye park yapılacağı sözü aldı
Çorum Dodurga İlçesi'ne bağlı Çiftlik Köyü'nde kurulan sulama göletinin ...
1 Haftadır kayıp olan Pelin, ormanda baygın bulundu
Çorum'da geçtiğimiz hafta ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu Ortaköy ...
 
Hazine arazisini uyuşturucu tarlası yapmışlar
İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, ...
Dolandırdığı kişilerin zararını karşılama sözü verdi tahliye edildi
Adana'da gazetelere ilan verip, iş bulma vaadiyle 39 kişiyi dolandırdığı ...
Kiracılar dikkat
1 Temmuz’da yürürlüğe giren ve birçok şeyi değiştiren Yeni Borçlar Kanunu’na ...
 
Tiyatro festivalinde sürpriz evlilik teklifi
Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro festivalinde sahneye ...
Tuğba Ekinci Taşköprü’yü coşturdu
Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi'ne bağlı Taşköprü Belediyesi ve Ak-Kim'in ...
Yenişehir’de metruk haldeki tescilli bina yandı
Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde 1985 yılında Anıtlar Kurulu tarafından ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva