Asıl mesleÄŸi olan peyzaj mimarlığında birçok projeye imza atan, mesleÄŸinde 33 yılı geride bırakan Elif Gonce Diker, bir yandan da çocukluk yıllarında baÅŸladığı resim sanatını İstanbul'da ressam Orhan Taylan, Ankara'da ressam Önder Aydın, Antalya'da da ressam Gülay EroÄŸlu bibi hocaların atölyelerinde eÄŸitim alarak geliÅŸtirdi.
BAHÇEDE RESİM ATÖLYESİ
Koronavirüs salgınından kaçıp, KurÅŸunlu Köyü'ndeki bahçeli evine yerleÅŸen ve bahçesini açık hava sanat atölyesine dönüÅŸtüren Elif Gonca Diker, bir yandan aromatik bitkiler yetiÅŸtiriyor, bir yandan da doÄŸanın renkleri olan çiçekleri yaÄŸlıboya çalışmasıyla tuvallerine yansıtıyor.
'RENKLERLE OYNUYORUM'
Üniversite öÄŸrencisiyken aldığı teknik resim, perspektif, kompozisyon ve proje derslerinin resim çalışmalarında faydasını gördüÄŸünü ifade eden Elif Gonca Diker, "Renklerle oynamayı, hayallerimi, doÄŸanın büyüleyen güzelliklerini resmetmeyi çok seviyorum" dedi.
BAHÇEDE 'EKOKÖY' PROJESİ
DoÄŸada resim yapmanın ruh saÄŸlığı açısından faydalı olduÄŸuna da deÄŸinen Elif Gonca Diker, "DoÄŸa, bana büyük heyecan yaÅŸatıyor, derin nefes aldırıyor, resim yapma ÅŸevkimi artırıyor" dedi. Diker, üzerinde çalıştığı ve KurÅŸunlu Köyü'nde hayata geçireceÄŸi mini 'Ekoköy' projesinden de ÅŸöyle bahsetti;
"En büyük hayalim bahçemde aromatik bitki üretimini, köyümüzün kadınlarını da proje kapsamına alarak artırmak, köy halkına yeni bir gelir kaynağı yaratmak. Bitki üretimin yanında bir yandan da yöremizdeki çocukları, gençleri, yetiÅŸkinleri sanatla tanıştıracağım. Bahçemde bitki üretimi ve sanat çalışmaları bir arada yapılacak. Üretilecek sanat eserleri açık hava sanat galerisine çevireceÄŸim bahçemde sanatseverlerin beÄŸenisine sunulacak. Proje hayata geçince de KurÅŸunlu hem aromatik bitki, hem sanat köyü olarak ün yapacak, turist grupları, sanatçılar, sanat severler köyümüze akın edecek."


Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)