Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
1 Nisan 2022 Cuma - 00:50

Doğalgaza büyük zam

Doğalgaza bir dev zam daha geldi. BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre; elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 44,30, elektrik üretimi haricinde kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 50 ve konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatına yüzde 35 zam yapıldı.

Doğalgaza büyük zam
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), 2022 yılı Nisan ayı doğalgaz toptan satış fiyat tarifesini internet sitesinden duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“YURT DIŞI ARZ KAYNAKLARINDAN TEMİN EDİLMEKTE”

*Bilindiği üzere, doğal gaz ithal bir enerji kaynağı olup, %99’dan fazlası yapılan uluslararası anlaşmalar çerçevesinde yurt dışı arz kaynaklarından temin edilmektedir.

*2021 yılı başından itibaren Dünya ve Avrupa enerji piyasalarındaki tüketicilerin, piyasalarda yaşanmakta olan olağandışı ve olağanüstü dalgalanmalara bağlı olarak fahiş enerji fiyatlarına maruz kaldıkları kamuoyu tarafından da yakinen bilinmekte olup, bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları bugüne kadar tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır.

“DEVLET KATKIDA BULUNUYOR”

*Bununla birlikte, artan maliyetlere rağmen bu dönemde tüketicilerimize devletimiz tarafından %76 oranında destek sağlanmıştır.

*Diğer taraftan, Evsel Enerji Fiyat Endeksine (HEPI-Household Energy Price Index) göre konutlarda, Avrupa ülkeleri arasındaki en düşük fiyatlı doğal gaz ülkemizde kullanılmaktadır.

“ASGARİ DÜZEYDE ETKİLEYECEK”

*1 Nisan 2022 tarihi itibari ile tüketicilerimizi imkanlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde doğal gaz satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması zorunluğu ortaya çıkmıştır.

Bu kapsamda, 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

Elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın satış fiyatında %44,30

Elektrik üretimi haricinde kullanılan doğal gazın satış fiyatında %50

Konutlarda kullanılan doğal gazın satış fiyatında %35 oranında artış yapılmış olup, bu artışa rağmen konutlarda kullanılan doğal gazın her bir metreküpüne Devletimiz tarafından %70 oranında destek verilmeye devam edilecektir.

 
Seçim Kanunu TBMM'de kabul edildi
 
2 katlı binada çıkan yangın korkuttu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YILMAZ 1 Nisan 2022 Cuma 09:40

ADAMLAR KÖPRÜ YOL YAPIYOR NEDE OLSA DOGAL GAZA ZAM GELSE NE OLUR ÖDEYİN DEVLET BATSINMI :)

Yorumu oyla      0      0  
taş 1 Nisan 2022 Cuma 05:51

Ne oluyor anlayan var mı,o zaman maaşlarda dolar üzerinden hesaplansın ve o ay kaç TL ediyorsa öyle ödensin.Hiç değilse yılda iki defa zam yapmaktan vaz geçilmiş olur,hem de maaş alanlar her ay bu fiyat artışı yüzünden pahalılık karşısında ezilmemiş olur.Ekonominiz üretken olsa ve düşünün bu gün 1 dolar 3 Tl civarında olsa tüketiciler her şeyi 5 de 1 fiyatına almış olurlardı.Yani 1 litre mazot 4 Tl civarında olurdu ki oda kimseyi etkilemezdi.Yani önümüze gelen faturaları 5 de 1 fiyatına öderdik,örnek ekmek 600 kuruş olurdu,ancak paramız dolar karşısında çok değer kayıp ettiği için, freni boşalmış kamyon gibi gidiyor.Fakat yolun sonu duvar olması sebebiyle çok fena çarpacağız ve çok ağır yara aldığımızda, aklımız başımıza gelse de iş işten geçmiş olacak.Maalesef 'Devlet'kadrolarının çoğunluğuna liyakatsiz kişiler atandığı için, kocaman ülkeyi bu hale getirdiler.Özellikle bu 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'denilen yönetim biçimine geçildikten sonra olumsuzlukların başlangıcı oldu.Nasıl bir akılla 'Merkez Bankasındaki' birikmiş dolarlar yanlış ekonomik politikalar yüzünden harcanarak, hazine eksiye düşürülür izahı var mı.Peki bu duruma nasıl düştük dersek,kabahatın büyüğü ne yazık ki biz seçmenlerde,her seçimde daha çok oy vererek sürekli 20 yıldır bir partiyi iktidarda tutarsanız, oda her yaptığım doğrudur diye gelişigüzel hovardaca toplanan vergileri harcayınca, bu kara tablo ortaya çıkmış oldu.Ne yazık ki ülkenin % 80 gelirini % 20' lik bir kesim, ballı börekli davullu zurnalı yemeye devam ederek daha da zenginleşiyor.Geriye kalan % 80 içerisine giren vatandaşlarımız ise her gün daha da yoksullaşarak, günlük yaşamını sürdürmenin peşine düşse de, önüne gelen bu elektrik,doğalgaz faturalarını ödemek için gelirinin en büyük kalemini ayırmış oluyor.Ülkemizi yönetenler derhal seçime giderek vatandaşın hakemliğine başvurmalılar,veya bu sistemin getirdiği güçler birliğinden vazgeçerek, güçler ayrılığına gitmeliler,yoksa seçime kadar elde ekonomik yönden yönetilecek bir ülke kalmayacak.Bu şartlarda Cumhur ittifakının yani Ak Parti ile MHP nin seçim kazanmaları söz konusu bile olamaz,bunu onlarda biliyorlar ama sonuna kadar götürüp ekonomik yönden yıkılmış bir ülkeyi teslim edecekler.Kısacası toplanan vergilerden oluşan hazine, Ak Parti yüzünden yanlış tercihler sonucu bizler bu durumu yaşıyoruz.Cumhuriyet tarihinin nerede ise 5 de 1 ni yöneten bu iktidar hepimizin ekonomik yönden sonunu getirene kadar anlaşılan devam edecek.Köroğlu'nun dediği gibi ölen ölecek kalanlar ise ağzı burnu yaralı olarak kurtulacağa benziyor.Onun içindir ki aman kalın giyinin, ekonomi kamyonu duvara fena çarpacak.İlerde sanırım ülkemizin ekonomik tarihi yazılırken okuyanlar bu kadarda olmaz diyecekler.

Yorumu oyla      0      0  
Oğuz 1 Nisan 2022 Cuma 01:36

Antalya BB de suya 3 ayda 3 zam yaptı. Bu ayda yapar sanki ne olacak. Sonuçta Zamlarda Yarışıyorlar. Bakalım hangisi kazanacak. Ama kesin bir şey var, o da Antalya BB Nisan ayında da zam yapacağı. Be tahminimce suyun m³ fiyatı 10TL''yi geçecek. Türkiyenin en pahalı suyu... Tadını çıkartın...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Komşusuyla kavga ederken araya giren ağabeyini vurdu
KAYSERİ'de, iş yerinin önünü süpüren yan komşusuyla 'toz çıkıyor' diyerek ...
Ordu’da heyelan; 6 ev hasar gördü, 1 eve tahliye
ORDU’nun Ünye ilçesinde, ani kar erimesiyle meydana gelen heyelan sonucu ...
Sibel'i öldüren eşine savcı ağırlaştırılmış müebbet istedi
ANKARA'da, kendisini aldattığından şüphelendiği 17 yıllık eşi Sibel Köksal'ı ...
 
Tonlarca soğan yol kenarına döküldü
ÇORUM'da tonlarca soğan yol kenarına döküldü. Soğanları döken kişi veya ...
Cem Yılmaz'a mahkemeden iyi haber
Komedyen Cem Yılmaz'ın eski eşi Ahu Yağtu'ya ödediği 10 bin dolarlık (Yaklaşık ...
Park halindeki otomobil alev alev yandı
ARNAVUTKÖY’de misafirliğe gelen kişinin park ettiği otomobil bir anda ...
 
İki öğrenciden kahreden haber
ANKARA'nın Polatlı ilçesinde, okulda arkadaşının şaka amacıyla kızlar ...
Konak'ta 4 belediye çalışanına 'rüşvet' gözaltısı
İZMİR’de, Konak Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü’nde çalışan H.K., ...
Mezarlıkta kadın cesedi bulundu
KAYSERİ'de, yakınlarının kayıp başvurusu yaptığı Esma Bal (40), mezarlıkta ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva