Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
17 Şubat 2021 Çarşamba - 09:55

Doğu'da kar yağışı okulları kapattı

DOĞU Anadolu'da etkili olan kar yağışıyla bölgede birçok yerleşim biriminin merkezle bağlantısı kesildi. Erzincan ve Ardahan'da okullar bugün olmak üzere bir gün süreyle tatil edildi. Karayolları, İl Özel İdare ve belediyelerin karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Doğu da kar yağışı okulları kapattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Batı'dan sonra Doğu Anadolu Bölgesi'de kar yağışının etkisi altına girdi. Gece başlayan ve sabaha doğru etkisini artıran yağış yaşamı olumsuz etkiliyor. Son yılların en az yağışın düştüğü Doğu'da etkili olan yağış ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar yağışı merkez ve ilçelerde 878 köyün yerleşim biriminin yolunu kapattı. Kent merkezinde büyükşehir belediyesine ait iş makineleri yolları temizleyerek buzlanmaya karşı tuz serperken, cadde ve sokaklarda yürüyen vatandaşlar da kar altında kar aldı. Erzurumlu Faruk Taber son 30 yılın en sıcak yaşanan Şubat ayında yağan kara sevindiklerini söyledi. Taber, "Bir süredir İstanbul'u etkisi altına alan kar memleketi Erzurum'a geldi" dedi.

Erzincan ve çevresinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğime bir gün ara verildi. Engelli ve hamile kamu çalışanları izinli sayıldı. Şehir merkezinde ve çok sayıda ilçede sabahın ilk saatlerinden bu yana kar yağışı etkili oluyor. Kent merkezi güne beyaz örtüyle uyanırken, kar yağışının gün içerisinde sürmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının 0 derecenin altına indiği Erzincan’da kar yağışı sabah erken saatlerden itibaren etkili oldu. Güne karla uyanan Erzincanlılar kar yağışından memnun olduklarını ifade ettiler. Bir çok esnaf dükkanın önünü kardan temizlerden, araçları ile işe gitmek için evden çıkan vatandaşlar  zor anlar yaşadı.

Öte yandan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Erzincan – Sivas ve Erzincan Gümüşhane Karayolu’nda sürücüler zor anlar yaşıyor. Karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle 359 köy yolu da ulaşıma kapandı. Erzincan İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri sabah erken saatlerinden itibaren kapalı köy yollarının ulaşıma açılabilmesi için mücadele veriyor.

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kent genelinde eğitime bir gün ara verildi. Engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayıldı. Erzincan Valiliği’nden yapılan açıklama da; “17 Şubat 2021 Tarihli İl Hıfzıssıhha Meclisi kararları gereğince; Meteoroloji verilerine göre İlimiz genelinde yoğun kar yağışının devam edeceği öngörüldüğünden buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamlar gibi oluşması muhtemel risklerden dolayı yüz yüze eğitime başlaması kararlaştırılan İlimiz Geneli Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel anaokullarının, özel eğitim anaokullarının, ilkokulların, ortaokulların ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı özel kreş, gündüz bakım evi ve çocuk kulüplerinde yüz yüze eğitim faaliyetlerine 17 Şubat 2021 tarihinde 1 (bir) gün süre ile ara verilmesine, bu süreç zarfında okullarımızda uzaktan eğitime devam edilmesine; Rehabilitasyon merkezlerinin, yaygın eğitim kurslarının ve tüm özel kursların yüz yüze eğitimlerine de 1 gün süre ile ara verilmesine, bu süre zarfında Erzincan merkez ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasına karar verilmiştir" denildi.

Öte yandan Ardahan'da da dün gece başlayan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde okullar bugün için tatil edildi. Kar yağışı ve fırtınanın etkili olduğu Ardahan'da belediye, karayolları ve İl Özel İdare Ekipleri kar temizleme çalışmaları başlattı. Kent merkezinde, yollardaki buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Ardahan-Posof-Türkgözü kara yolundaki 2 bin 540 rakımlı Ilgar Geçidi ve Ardahan-Şavşat-Artvin kara yolu üzerindeki 2 bin 640 rakımlı Sahara Geçidi'nde ise görüş mesafesi sıfıra kadar düşerken, büyük araçların geçişlerine izin verilmiyor.

Yetkililer, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Oktay POLAT / ERZURUM (DHA)

 
Yumurta üreticisinde ‘gezen tavuk yumurtası’ uyarısı
 
Çevre temizliği yapıp, şubat ayında Van Gölü'nde yüzdüler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yumurta üreticisinde ‘gezen tavuk yumurtası’ uyarısı
HATAY'da yumurta üreticisi Necmettin Çalışkan, 'gezen tavuk yumurtası' ...
Rüyada korkutma rivayeti ile türbenin etrafı orman oldu
TOKAT'ın Zile ilçesine bağlı Kepez köyünde yer alan Anadolu evliyalarından ...
Yaralı kurt, tedaviye alındı
KIRKLARELİ’nin Pınarhisar ilçesinde bir aracın çarpması sonucu yaralanan kurt, tedaviye alındı.
 
12 yaşındaki Naz, Kangal köpekleriyle büyüyor
SİVAS Doğal Irk Kangal Köpeği Sevenler ve Koruyanlar Derneği Başkanı ve ...
Kaymakam komşusu sayesinde ayağının kesilmesinden kurtuldu
MUŞ'un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Avcı, yaklaşık ...
Kayısı üreticilerine 'bahçenizde arı bulundurun' tavsiyesi
DÜNYA 'Kayısı başkenti' olarak bilinen Malatya'da İl Tarım ve Orman Müdürü ...
 
Erken çiçek açan badem ağaçları çiftçileri tedirgin etti
BATMAN'ın Gercüş ilçesine erken gelen baharla birlikte badem ağaçları ...
Gara şehitleri Müslüm Altıntaş ve Adil Kabaklı toprağa verildi
IRAK'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde, terör örgütü PKK tarafından şehit ...
Zincir takarken hareket eden minibüsünün altında kalıp, öldü
ORDU’nun Perşembe ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan Fahrettin ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva