Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
23 Ocak 2019 Çarşamba - 13:59

Doğumda yapılan hata 15 ayına mal oldu

İZMİR'de, 2017 yılı Ekim ayında hastanede yaptığı doğum sırasında karnında unutulduğu belirlenen 2 gazlı bez ameliyatla alınıp, zarar gören kalın bağırsağı da tedavi amaçlı dışarı alınan Şule Ayşe Erhan (38), bir operasyon daha geçirdi.

Doğumda yapılan hata 15 ayına mal oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

9 ay boyunca tedavi amaçlı dışarıda kalan bağırsakları tekrar içeri alınan Erhan, "Doğum sırasında yapılan hata 15 ayıma mal oldu. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Urla ilçesinde yaşayan 2 çocuk babası Cihan Erhan, elektronik eşya fabrikasında çalışan eşi Şule Ayşe Erhan ile geçen 21 Mart'ta umreden dönen kayınpederi Nuri Karakulak'ı (68) ziyaret için Kiraz ilçesindeki evine gitti. Şule Ayşe Erhan, ertesi gün babaevinde aniden rahatsızlandı. Şule Ayşe Erhan, eşi ve sağlık memuru olan ağabeyi Halil Karakulak tarafından Ödemiş Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Erhan burada radyoloji polikliniğinde görevli Uzman Doktor Ali Tosun'a muayene oldu. Yapılan tahlil ve çekilen filmlerin ardından, 6 Ekim 2017 tarihinde, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğum yapan Şule Ayşe Erhan'ın karnında rulo halinde, 10 santimetre boyunda 2 gazlı bez unutulduğu ortaya çıktı. Unutulan gazlı bezin iltihaba neden olup, bağırsaklara zarar verdiği belirlendi. Erhan hemen ameliyata alındı. 3 saat süren operasyonla kadının karnında unutulan gazlı bezler alındı. Ancak Şule Ayşe Erhan'ın bir bölümü zarar gören kalın bağırsağı, kolonoskopik yöntem kullanılarak 9 ay boyunca tedavi amaçlı dışarı çıkarıldı.

İzmir Sağlık Müdürlüğü, hastanın karnında unutulan gazlı bezle ilgili soruşturma başlattı. Erhan Ailesi de avukat Edhem Solak aracılığıyla doğumda görev alan sağlık personeliyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sürerken, Şule Ayşe Erhan'ın dışına alınan bağırsakları, geçen hafta Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan ameliyatla tekrar içeri alındı.

'BÖYLE OLAYLARI TELEVİZYONDA İZLİYORDUM'

Doğum sırasında yapılan bir hata yüzünden büyük sıkıntılar çektiğini belirten Şule Ayşe Erhan, "Yaşadığım sağlık sorunları nedeniyle yeni doğan oğluma anne sütü veremedim. Bu beni çok üzdü. Böyle olayları televizyonlarda izliyorduk, 'Benim başıma gelmez' diyordum ama geldi. Doğum sırasında yapılan hata 15 ayıma mal oldu. Artık bir başkası bakar duruma geldim" dedi.

Yaşadığı üzücü olayın ardından özür beklediğini vurgulayan Erhan, şimdiye kadar kendisini hiç kimsenin aramadığını kaydetti. Türk adaletine güvendiğini belirten Şule Ayşe Erhan, "Sorumlular hakkında 'görevi ihmal ve taksirle yaralama' suçlarından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Süreç devam ediyor. Konak Kaymakamlığı 5 sağlık personeli hakkında soruşturma izni verdi. 14 Ağustos 2018 tarihinde, İzmir İdare Mahkemesi'nde Sağlık Bakanlığı aleyhine avukatımız aracılığıyla toplam 600 bin lira tutarında maddi ve manevi tazminat davası açtık. Dosya inceleme aşamasında. Sonuna kadar bu davayı takip edeceğim" diye konuştu.

IZMIR'DE 2017 YILI EKIM AYINDA BASKA BIR HASTANEDE YAPTIGI DOGUM SIRASINDA KARNINDA UNUTULDUGU BELIRLENEN 2 GAZLI BEZ AMELIYATLA ALINIP, BIR BOLUMU ZARAR GORDUGU ORTAYA CIKAN KALIN BAGIRSAGI DA TEDAVI AMACLI DISARI ALINAN SULE AYSE ERHAN (SOLDA), IKINCI BIR OPERASYON DAHA GECIRDI. ERHAN'IN 9 AY BOYUNCA TEDAVI AMACLI DISARIDA KALAN BAGIRSAKLARI TEKRAR ICERI ALINDI. ERHAN, ESI CIHAN ERHAN (SAGDA) VE OGLU ILE. (FOTO: ODEMIS / DHA) (ARSIV)

IZMIR'DE 2017 YILI EKIM AYINDA BASKA BIR HASTANEDE YAPTIGI DOGUM SIRASINDA KARNINDA UNUTULDUGU BELIRLENEN 2 GAZLI BEZ AMELIYATLA ALINIP, BIR BOLUMU ZARAR GORDUGU ORTAYA CIKAN KALIN BAGIRSAGI DA TEDAVI AMACLI DISARI ALINAN SULE AYSE ERHAN (SOLDA), BIR OPERASYON DAHA GECIRDI. ERHAN'IN 9 AY BOYUNCA TEDAVI AMACLI DISARIDA KALAN BAGIRSAKLARI TEKRAR ICERI ALINDI. ERHAN, ESI CIHAN ERHAN (SAGDA) VE OGLU ILE. (FOTO: ODEMIS / DHA) (ARSIV)

IZMIR'DE 2017 YILI EKIM AYINDA HASTANEDE YAPTIGI DOGUM SIRASINDA KARNINDA UNUTULDUGU BELIRLENEN 2 GAZLI BEZ AMELIYATLA ALINIP, BIR BOLUMU ZARAR GORDUGU ORTAYA CIKAN KALIN BAGIRSAGI DA TEDAVI AMACLI DISARI ALINAN SULE AYSE ERHAN (ORTADA), BIR OPERASYON DAHA GECIRDI. ERHAN'IN 9 AY BOYUNCA TEDAVI AMACLI DISARIDA KALAN BAGIRSAKLARI TEKRAR ICERI ALINDI. FOTOGRAFTA SULE AYSE ERHAN (SAGDA) ESI CIHAN ERHAN ILE BIRLIKTE. (FOTO: FARUK CARK / ODEMIS DHA)

IZMIR'DE 2017 YILI EKIM AYINDA HASTANEDE YAPTIGI DOGUM SIRASINDA KARNINDA UNUTULDUGU BELIRLENEN 2 GAZLI BEZ AMELIYATLA ALINIP, BIR BOLUMU ZARAR GORDUGU ORTAYA CIKAN KALIN BAGIRSAGI DA TEDAVI AMACLI DISARI ALINAN SULE AYSE ERHAN (ORTADA), BIR OPERASYON DAHA GECIRDI. ERHAN'IN 9 AY BOYUNCA TEDAVI AMACLI DISARIDA KALAN BAGIRSAKLARI TEKRAR ICERI ALINDI. FOTOGRAFTA SULE AYSE ERHAN ESI CIHAN ERHAN ILE BIRLIKTE. (FOTO: FARUK CARK / ODEMIS DHA)

IZMIR'DE 2017 YILI EKIM AYINDA HASTANEDE YAPTIGI DOGUM SIRASINDA KARNINDA UNUTULDUGU BELIRLENEN 2 GAZLI BEZ AMELIYATLA ALINIP, BIR BOLUMU ZARAR GORDUGU ORTAYA CIKAN KALIN BAGIRSAGI DA TEDAVI AMACLI DISARI ALINAN SULE AYSE ERHAN (ORTADA), BIR OPERASYON DAHA GECIRDI. ERHAN'IN 9 AY BOYUNCA TEDAVI AMACLI DISARIDA KALAN BAGIRSAKLARI TEKRAR ICERI ALINDI. FOTOGRAFTA SULE AYSE ERHAN (FOTOGRAFTA) ESI CIHAN ERHAN ILE BIRLIKTE. (FOTO: FARUK CARK / ODEMIS DHA)

IZMIR'DE 2017 YILI EKIM AYINDA BASKA BIR HASTANEDE YAPTIGI DOGUM SIRASINDA KARNINDA UNUTULDUGU BELIRLENEN 2 GAZLI BEZ AMELIYATLA ALINIP, BIR BOLUMU ZARAR GORDUGU ORTAYA CIKAN KALIN BAGIRSAGI DA TEDAVI AMACLI DISARI ALINAN SULE AYSE ERHAN, IKINCI BIR OPERASYON DAHA GECIRDI. ERHAN'IN 9 AY BOYUNCA TEDAVI AMACLI DISARIDA KALAN BAGIRSAKLARI TEKRAR ICERI ALINDI.BAGIRSAKLARI TEKRAR ICERI ALINDI.(FOTO: ODEMIS / DHA) (ARSIV)

Faruk ÇARK/ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

Etiketler:
 
Hibe, teşvik ve destekler kitapçıkta toplandı
 
Yerel gazetede yayımlanan tecavüz fıkrasına sosyal medyadan büyük tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Semih, Kerç Boğazı'ndaki gemi yangınında öldü
KERÇ Boğazı'nın Rusya kıyısında meydana gelen patlamaların ardından 2 ...
Jeotermal kuyusunda sıcak su patlaması: 1 yaralı
MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, özel firmaya ait jeotermal kuyusunda sıcak ...
İtfaiye erinin kedi kurtarma sınavı
BURSA'da 9 katlı binanın 7'nci katında yaşayan Ayşe Gözcüler'in 'Boncuk' ...
 
Dolandırıcılıkla suçlanan muhasebeciye 37 yıl hapis
BURSA'da, çalıştığı şirketin patronlarını referans göstererek, 'saadet ...
5 metrelik su kuyusuna düşen eşek kurtarıldı
BATMAN'ın Gerçüş ilçesinde 5 metre derinliğindeki su kuyusuna düşen eşek, ...
Av tüfeğiyle intihar etti
TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde emlakçılık yapan Ramazan Yaman(57) kendisine ...
 
Ve istifa geldi...
Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti.
Doğum gününde kaza geçirerek öldü
GAZİANTEP'te özel halk otobüsünün çarptığı motosiklet sürücüsü Ahmet Polat ...
2,5 ay önce evlenmişti, kazada öldü
BARTIN'da, arkadaşının arızalanan otomobilini iten Tanju Kalaycı'ya (31), ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva