'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
12 Eylül 2014 Cuma - 14:26

Doktor olmuşsun ama insan olamamışsın

İstanbul'da Avcılar'da doktordan skandal sözler.

Doktor olmuşsun ama insan olamamışsın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul, Avcılar’daki Yeşilkent Mahallesi 2 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’ne çocuğuyla birlikte gelen anneye Doktor E. U., yanlış ilaç yazdı. Eczaneye giden anne, yazılan ilacın çocuğunu öldürecek kadar etkili olduğunu öğrendi ve tekrar Aile Sağlığı Merkezi’ne giderek doktora itiraz etti.

Odatv'den Caner Taşpınar'ın haberine göre, Annenin “Çocuğumu öldürecektiniz” sözlerine karşılık Doktor E.U.’nun “Yahu ne olacak, bir Alevi çocuğu ölmüş olurdu” yanıtını verdiği öne sürüldü.

‘SEN NASIL BİLİM İNSANISIN’

Görgü tanığı Abide Taş, Aile Sağlığı Merkezi’nde yaşananları Odatv’ye anlattı. Kızını pansumana getirdiğini ifade eden Taş, 8 Eylül 2014 Pazartesi günü sabah saatlerinde yaşananları şöyle aktardı:

“Kızımla birlikte pansuman için sıra bekliyorduk. O sırada doktorun yanından bağırarak bir kadın çıktı. Kadına neden tepki gösterdiğini sorunca; doktorun ilaç yazdığını, almak için eczaneye gittiğinde eczacının‘bu ilaç çocuğunu öldürür, yanlış bu’ dediğini söyledi. İlacın yanlış olduğunu söylemek için tekrar doktora gelmiş, ‘sen benim çocuğumu öldürmek mi istiyorsun?’ deyince doktor da ‘yahu ne olacak, en fazla bir Alevi çocuğu ölmüş olur’ dediğini anlattı. Ben de olaya tepki gösterdim.”  

Olaydan bir gün sonra arkadaşıyla şikayet için Başhekim’e gittiğini belirten görgü tanığı Abide Taş, “Başhekim ‘Tutanak tuttuk. Olayın tanıkları da var. Gereken yapılacak merak etmeyin’ dedi. Mağdur kadın da şikayetini geri almış, ama soruşturma yapılacak” diye konuştu.

Aynı gün yanlış ilaç yazan Doktor E. U. ile de görüştüklerini ifade eden Taş, ’Ne hakla bunu söylersin, sen nasıl bilim insanısın’ diye tepki gösterdik. Bize ‘Çok yoğunluk vardı, ondan öyle söyledim. Ben anlaştım zaten aileyle’ dedi. Biz de kendisine buradan gitmesini istediğimizi söyledik” dedi.

BAŞHEKİM: DOKTOR İSTİFA ETTİ

Başhekim Şenol Kıtay, iddialara ilişkin Odatv’nin sorularını yanıtladı. Doktor Kıtay, iddiaların doğru olup olmadığını sormamız üzerine “Toplumda infiale yol açmaması açısından; tartışma konusu olayda Alevilere yönelik bir ifade biçimi kullanılmadı. Hasta-doktor arasında yaşanan bir tartışma. Doktor bey sıra almadan gelen hastaya sıra almasını söylemiş” dedi. Başhekim Kıtay, “Alevilikle ilgili tartışma geçmedi” sözleriyle birlikte “Bunlar toplumsal hassasiyet yaratan konular” ifadesini kullanarak, konunun içeriğini ayrıntılı olarak aktaramayacağını belirtti.

Olayla ilgili yasal prosedür neyi gerektiriyorsa yaptıklarını söyleyen Doktor Kıtay,“Halk Sağlığı Müdürlüğü en kısa sürede olayı sonuçlandıracaktır” diye konuştu.

Doktor E.U.’nun istifasını verdiğini iddia eden Başhekim Kıtay, “İstifa konusunu da Halk Sağlığı Müdürlüğü değerlendirecek” açıklamasında bulundu.
 

 
12 Eylül hüznü
 
Antalya Demre açıklarında deprem
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demir 13 Eylül 2014 Cumartesi 08:02

Sadece doktor mu suçlu,önce çocukluğundan ailesinden başlıyor eğitim.Sonra okulllarda tek mezhep üzerine yetişdiriliyor.Diğer tüm inançların yalan yanlış olduğu öğretiliyor.Bu Osmanlıda da böyleydi, cumhuriyet'de de böyle hiç bir şey değişmedi.İnsan cahilde olsa doktor da olsa kafa yapısı değişmiyor,bilinç altında hep var zaten o düşünce.Zaman zaman ise,,herhanği bir nedenle, o nefreti öfkesi dışarı vuruyor kusuyor.Sanmayın ki densizin biri çıkmış yapmış üzerin de durmaya bile değmez, oysa hiç de öyle değil,günlük hayat da bir şöyle etrafınıza bakın bir sürü böyle düşünenlerle karşılaşıyorsunuz.Bunun baş sorumlusu egemen güç ikdidarlar.Devlet katında hala resmen tanınmadığı için,İnanç bazında eşit muamele görmediği için,sonuş da böyle dengesiz,saldırgan kendi inancından olmayan inançlara saygısız yok sayan bir nesil yetişiyor.Şöyle bir bakın dünyaya, kafir gavur dediğiniz devletler, insanların daha iyi şartlarda nasıl yaşayabileceği hususunda kafa yorarken,her türlü inancı ve mezhebi eşit sayarken,bir de Müslüman olan ülkelerin hallerine bakın,oda akşama kadar kafa kesiyor.Peki kesende kesilende Müslüman olmasına rağmen ne adına kesiyor,mezhep adına kesiyor.Oturur, düşünür, utanır insan biraz,1600 yıldır aynı sorun etrafında dönüp duruyorlar.Tarih tekrardan ibaret hep aynı vahşeti yaşayıp devam ediyorlar.Oysa ne kadar kolay gelişmiş ülkeler bunu nasıl çözmüş, eşit hak ve özgürlükler çerçevesinde, her dine,mezhep'e,inança aynı mesafede durarak asırlardır sorun olmak dan, günlük hayat dan çıkarmış.Ayrıca şu yaşananlara bakın Müslüman ülkelerde ki sorunlarda çözülemeyecek safhaya geldiklerinde, yine bu ülkeler devreye girmeden çözülemiyor.Bu devletlere demokrasi gelmediği sürece, krallıklar,şeyhler,şıhlar devam ettikçe böyle yaşamaya devam edecekler.Ama acı olan yarım yamalık yaşadığımız bu demokrasinin,hala batı standartlarında bir demokrasi seviyesine çıkamamasıdır.iş de çıkdığı gün, bizde de böyle doktor kafaların kalmayacağı gündür.İnsanca yaşayacağımız gündür.Birbirimizin etnik yapılarına,inançlarına sayğı duyacağımız gündür.Yoksa daha çok böyle konuşur dururuz.

Yorumu oyla      15      3  
insan 12 Eylül 2014 Cuma 15:29

alevilere gaz vererek çatışma çıkarma çabasında olanlara sesleniyorum.oyuna gelmeyeceğiz. ha sahte aleviler çıkar piyasaya ortalığı karıştırırlar onada birşey diyemem.

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhuriyet'te kriz istifa getirdi
İbrahim Yıldız Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'nden istifa ...
THY uçağında panik
THY uçağı kalkışından kısa bir süre sonra geri döndü.
İmam dehşeti; 2 ölü
MANİSA'nın Kırkağaç İlçesi'nde, boşandığı eşini yaralayıp, aynı bıçakla ...
 
İş hayatına çaycılıkla başladı
Aziz Torun’un başında olduğu Torunlar’ın kurucusu baba Osman Torun 1955’te ...
Ejder meyvesi zengin etti
Mersin’de 26 yıldır tropikal meyve yetiştiren Mehmet Tanrıverdi, anavatanı ...
Diyanet'ten dallı güllü tavsiye!
Diyanet, "Aile" Dergisi'nde evli gençlere "Elinizdeki gülü koklayın" 'öğüdü' verdi.
 
Dizi setinde tecavüz skandalı
Star TV’nin ‘Kaçak Gelinler’ dizisinde yaşanan tecavüz skandalı sektör çalışanlarını şoke etti.
İnşaat asansörü çöktü; 10 işçi öldü
MECİDİYEKÖY'de rezidans inşaatındaki asansör kazasında 10 işçi öldü. Kazanın ...
Anket şirketlerine soruşturma
Köşk seçimi sonuçlarının açıklanmasından sonra bazı anketlerde sahtekarlık ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva