Özel bireylere destek sergisi
Özel bireylere destek sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
22 Şubat 2012 Çarşamba - 11:03

Doktora 'Neden ameliyat etmedin' soruşturması

Antalyalı 190 kiloluk, 'morbit obezite' hastası 34 yaşındaki Cem Şahan, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Klinik Servisi Şefi Doç. Dr. Ramazan Eryılmaz'ı, başka bir hekimi seçtiği gerekçesiyle ameliyatını engellemekle suçlayarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Doktora  Neden ameliyat etmedin  soruşturması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Savcılık ölüm riski bulunan Şahan'ın 'Mide küçültme' ameliyatını engellediği öne sürülen Doç.Dr. Eryılmaz hakkında soruşturma başlattı. Prof.Dr. Eryılmaz ise, hastanın sağlığı için önce mideye balon uygulanması, hastanın bir miktar zayıfladıktan sonra ameliyat edilmesi gerektiğini söyledi.
Cem Şahan, geçen yıl 'morbit obezite' teşhisiyle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir süre tedavi gördü. Şahan'ın kiloları nedeniyle başvurduğu doktorlardan Doç.Dr. Ramazan Eryılmaz, kendisine 'Mide küçültme ameliyatı' olması gerektiğini söyledi. Doktorun kendisiyle daha fazla ilgilenmesi için MHP'nin tanınan bir ismini araya koyan Cem Şahan'a sinirlenen Doç.Dr. Eryılmaz, iddiaya göre ameliyat günü vermedi ve odasından uzaklaştırdı. Şahan, Doç.Dr. Eryılmaz'ın odasını terk ettikten 3 ay sonra ameliyat olabilmek için aynı serviste görevli Dr. Adnan Sulu'ya yeniden muayene oldu. Dr. Sulu, yapılan kontrollerin ardından 20 Ekim 2011 tarihine ameliyat günü verdi. Ancak, serviste yatan Cem Şahan'ı gören Doç.Dr. Ramazan Eryılmaz, "Sen benim buranın servis şefi olduğumu bilmiyor musun? Ben izin vermediğim sürece kimse ameliyat edilemez" diyerek ameliyathane listesinden, Dr. Sulu'nun ismini silerek kendi adını yazdı. Bir gün sonra da Cem Şahan'ı ameliyat etmeden taburcu etti.
SAVCILIĞA GİTTİ
Taburcu edilen Cem Şahan, ölüm riski bulunmasına rağmen ameliyatını engellediğini öne sürdüğü Doç. Dr. Ramazan Eryılmaz hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Cem Şahan, olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Adnan Tabar'a, doktor hakkındaki iddialarını şöyle anlattı:
"Doç.Dr. Ramazan Eryılmaz, bir partiden (MHP) milletvekili adayı olmuştu. Ben de bu partiye yakınlığıyla bilinen bir kişiye rica telefonu açtırdım. Bu nedenle bana kızdı. Ameliyatımı engelleyerek görevini kötüye kullandı. Eryılmaz'ı İl Sağlık Müdürlüğü'ne de şikayet etmiştim. Çünkü hekim seçme hakkımı elimden alıyor. Bu nedenle orada yapılan soruşturmada Doç.Dr. Eryılmaz kendisini 'Önce mideye balon takıp, ondan sonra kelepçe yöntemini uygulayacaktık. Bu haliyle zaten o ameliyattan canlı çıkması imkansızdı. Ben onun hayatını kurtardım' demiş. Kendisi mide küçültme ameliyatı yapmaya karar veriyor. Ben başka doktora ameliyat olacağımda ise, 'Hayır balon yapacaktık. Ben onun hayatını kurtardım' diyor."
Doç.Dr. Eryılmaz'ın, ameliyatı yapacak olan Dr. Adnan Sulu'nun ismini listeden silerken 'klinik şefi' yetkisini kullandığını savunan Şahan, "Doktor hayatımla oynuyor" dedi.
KLİNİK ŞEFİ SORUMLU 
Cem Şahan'ın İl Sağlık Müdürlüğü'ne yaptığı şikayeti ise İl Sağlık Müdürü adına, yardımcısı Dr. Cenker Ateş yanıtladı. Ateş, yaptığı inceleme ardından Cem Şahan'a gönderdiği yazıda, 'morbit obezite' teşhisiyle daha önce Doç.Dr. Ramazan Eryılmaz'a muayene olduğunu, kilosunun 190 olması nedeniyle, 'süper obez' sınırları içerisinde tanımlandığını hatırlatarak, şu bilgileri verdi:
"Ameliyat listeleri son şeklini vizit sonrası alır. Fotokopisini görmüş olduğunuz liste ise bölüm amiri olarak klinik şefi tarafından yeniden yazılıp onarılmıştır. Yapılan operasyonlarda hasta ve hekim güvenliğinden klinik şefi sorumludur. Hastanın hekim seçme özgürlüğü vardır. Fakat bu hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi olması nedeniyle hekim seçmekten ziyade klinik seçme olarak düşünülmesi gerektiği yapılan incelemeden anlaşılmıştır."
 HASTA HAKLARI KURULU KARARA VARAMADI
Cem Şahan, İl Sağlık Müdürlüğü'nün yanı sıra Antalya Valiliği'ne de yazıyla başvurarak, Doç.Dr. Eryılmaz'dan şikayetçi oldu. Valiliğin yazısı üzerine Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hasta Hakları Kurulu toplanarak, Cem Şahan'ın şikayetini ele aldı. Kurul'un kararı Başhekim Yardımcısı Sadi Hatipoğlu imzasıyla Antalya Valiliği'ne bildirildi. Bu yazıda, hastanın durumunu inceleyen Hasta Hakları Kurulu'nda yapılan gizli oylamada 5 kurul üyesinin 2'sinin hasta hakkının ihlal edildiği, 1 üyenin hasta hakkının ihlal edilmediği yönünde oy kullandığını, Kurulun 2 üyesinin ise, Cem Şahan'ın durumunun 'teknik bir konu' olduğu kanaatini bildirdikleri belirtildi. Yazıda, "Uzman hekimler arasında görüş ayrılığı geliştiğinden ve dolayısıyla teknik bir konu olduğu anlaşıldığından, konunun başhekimlikçe incelettirilmesinin uygun olacağı kanaatine varılmıştır" denildi.
Cumhuriyet Savcılığı'nın da iddiayla ilgili olarak Doç. Dr. Ramazan Eryılmaz'ın yargılanabilmesi için Antalya Valiliği'nden soruşturma izni vermesi için yazı gönderdiği ve bu yazının gelmesinin beklendiği kaydedildi.
ÖNCE BALON, SONRA AMELİYAT
Doç. Dr. Eryılmaz ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını, hastayı muayene ettiğinde önceye mideye balon uygulanması, bir miktar zayıfladıktan sonra da ameliyat edilmesi gerektiğini anlattığını, hastanın bir daha kendisine gelmediğini, 2-3 ay sonra bu kez aynı klinikteki Dr. Adnan Sulu'ya muayene olduğunu söyledi. Doç. Dr. Yılmaz, şöyle konuştu:
"Ameliyatlardan, ameliyatı gerçekleştiren uzman kadar, klinik şefi de tıbbi ve hukuki olarak sorumludur. Dr. Adnan Sulu, hastayı ameliyat listesine aldığında kendisiyle de konuştum. Dr. Sulu, hastayı daha önce benim muayene ettiğimi bildiği halde, hastayı ameliyat listesine almış ve bana söylememiş. Klinik şefi olarak ameliyat listesini yeniden düzenlemeye yetkim var. Bu hastanın durumunu akademik olarak herkesle tartışırım. Ben hastanın sağlığını düşünüyorum. Hasta 190 kilo, vücut kitle endeksi 40'ın üzerinde olanlara obez diyoruz. Bu hastanın vücut kitle endeksi 60'ın üzerinde. Bu hastanın ameliyat riski çok yüksek."
Dr. Adnan Sulu ise, hastanın ameliyat edilebileceğine kanaat getirdiğini, tek hatasının bunu klinik şefine sormamak olduğunu söyledi. Doç. Dr. Ramazan Eryılmaz hakkında, bir süre önce de Melek Yiğit isimli obezite hastası genç kızın ameliyat sonrası bitkisel hayata girdiği gerekçesiyle de soruşturma başlatılmıştı.
Teslime TOSUN/ANTALYA, (DHA)

 
Minyatür eserlere yeni ışık ve ses sistemi
 
Fetih 1453 hangi kanalda yayınlanacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minyatür eserlere yeni ışık ve ses sistemi
Antalya'da 2004 yılında hizmete açılan Minicity'de, antik çağlardan günümüze ...
Antalyalı doktoru 'Utandıran' soru
Kenan Işık'ın sunduğu 'Kim milyoner olmak ister?' yarışmasına katılan ...
Din adamlarına kalite eğitimi
Türk Standartları Enstitüsü'nce (TSE) düzenlenen 1'inci Akdeniz Kalite ...
 
Serbest güreşçilerimizin hedefi büyük
Sırbistan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Serbest Güreş ...
15 yaşından büyük çıktı, eşi hapse girmekten kurtuldu
Antalya'da 3 yıl önce doğum için hastaneye giden Zeynep Kula'nın 18 yaşından ...
En sevdiği oyuncakları Van'a gönderdiler
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde İncekum Öztaş İlköğretim Okulu'nun başlattığı, ...
 
Yüz naklinde kritik 1 ay tamamlandı
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde dünyada ilk kez aynı anda yapılan ...
Olayı merak etti evinin yandığını farketti
Antalya'da bir apartmanın çatı katında çıkan yangın korkulu anların yaşanmasına neden oldu.
Japonlar kurutulmuş incir ve domatesimizi sevdi
Antalya'daki Gıda Fuarı'na katılan Japonya'nın en önemli süpermarket kuruluşlarının ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva