MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
19 Ocak 2022 Çarşamba - 11:24

Doktora aşı dayağı; sanığa 11 bin 250 lira para cezası

AVCILAR'da 31 Aralık’ta öğle paydosunda aşı olmaya gelen Mehmet Saib Ergör kendisine mesai saatinin başlaması için beklemesi gerektiğini söyleyen Dr. Velit Çelebi'ye saldırmıştı. Hazırlanan iddianamenin ardından ilk duruşmada karar çıktı.

Doktora aşı dayağı; sanığa 11 bin 250 lira para cezası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Küçükçekmece 17. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Saib Ergör SEBGİS sistemi ile katılırken Dr. Velit Çelebi duruşma salonunda hazır bulundu. Taraf avukatları da duruşmaya katıldı. Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Mehmet Saib Ergör, "Kayınvalidem ve kayınpederimle kovid aşısı yaptırmak için aile sağlığı merkezine gitmiştik. Randevu saati gelmesine rağmen beklememiz söylendi. Önce hemşirelerle görüşüp bekleyemeyeceğimizi söyledim. Ardından müşteki ile görüştüm. Kayınpederimin alzaymır hastası olduğunu ve oturamadığını söyledim. Randevu saatinin 12.30 olduğunu hatırlattım. Müşteki bana randevu sistemi ile kendi sistemlerinin farklı olduğunu söyledi. ‘Bekleyeceksiniz kardeşim’ diye hitap etti. Lütfen konuşmalarınıza dikkat edin dedim o esnada bana müşteki tarafından bir temas oldu. Ben de dokunmamasını söyledim. Kayınvalidem müdahale ederek müştekiye hitaben 'belki bizi bekletmez aşımızı yapar' dedi. Bunun üzerine müşteki kayınvalideme hitaben ‘işinize gelirse bekleyin saat 13.00’te yapacağız’ dedi. Ayrıca 6 kişinin tamamı gelmez ise aşıyı yapmama durumlarının da olduğunu söyledi. Ben de kendisine bu bilgilendirmeyi az önce yapmadığı söyledim. Bize hitaben ‘defolun gidin’ dedi. Düzgün konuşmasını söyleyince elimdeki kâğıtları fırlatarak ‘ne yapacaksın ulan’ dedi. Görüntülerde de görüleceği üzere arbedenin başlangıcını müşteki başlatmıştır. Aile bireylerimin bulunduğu ortamda bu şekilde muameleye maruz kaldığım için kendime hakim olamadım ve doktora vurdum. Aslında karşılıklı oldu ama müşteki bana vurmadı. Ben de doktorlara saygılı bir insanım. Huzurda Velit Bey’den özür diliyorum. Ben müştekiye hitaben ‘Geri zekâlılar, böyle bir sistem mi olur’ demedim. Sisteme yönelik söyledim" diye konuştu.

Mahkeme, sanığın "kamu görevlisini basit yaralama" suçundan 11 bin 250 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verirken hükmün açıklanması geri bırakıldı. Sanık Mehmet Saib Ergör’ün "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan beraatine karar verildi. Mahkeme verilen kararla birlikte sanığın tahliyesine hükmetti.

"DAHA CAYDIRICI CEZALAR İSTİYORUZ"

Duruşma sonrasında Küçükçekmece Adliyesi önünde açıklama yapan Dr. Velit Çelebi "Senenin son gününde bir şiddet olayına maruz kalmıştım.  Bugün mahkememiz oldu. Sanık tutuklu şekilde yargılanıyordu. Bugün beraat etti. Para cezası aldı. Para cezası da ertelendi. Açıkçası daha caydırıcı cezalar istiyoruz. İçerde yalan söylediğimizi söylediler. Olayı farklı anlattılar. Biz bunlara itiraz edeceğiz. İnşallah adaletin yerini bulacağına inanıyorum" dedi.

Uzun zamandır sağlıkta şiddetin önlenmesi için çaba sarf ettiklerini belirten avukat Hatice Gülümser Uğurlu, "Bu duruşma bu açıdan çok önemliydi. Neredeyse bir ilki yaşadık. İlk olarak tutuklama gerçekleşti. Özellikle burada sağlık hizmetleri kanununun katkısı olduğunu düşünüyoruz. Maalesef sosyal medyanın da etkisi olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir olaydan dolayı ilk defa tutuklama oldu. Müvekkilim basit yaralama ve hakarete maruz kalmıştı. Basit yaralama suçundan haksız tahrik indirimi istedi karşı taraf. Sorun sistemden kaynaklı değil de hekimden kaynaklı bir sorunmuş gibi her zaman için çok üzücü. Sevindirici olan sağlık çalışanına şiddet uygulamasından dolayı mahkeme huzurunda özür diledi. Sağlıkta şiddetin önlenmesi için sanık ve avukatları bir hesaplaşma sürecine girdi bu sevindirici bir gelişme. Basit yaralamadan haksız tahrik indirimi almadan ceza aldı. Haksız tahrik indirimi sistemden kaynaklı sorunları sağlık çalışanına yüklemek demektir.  Hakaretten dolayı beraat etti. Biz bu konuda itirazda bulunacağız" ifadelerini kullandı.  

AVCILAR'DA 31 ARALIK'TA OGLE PAYDOSUNDA ASI OLMAYA GELEN MEHMET SAIB ERGOR KENDISINE MESAI SAATININ BASLAMASI ICIN BEKLEMESI GEREKTIGINI SOYLEYEN DR. VELIT CELEBI'YE SALDIRMISTI. HAZIRLANAN IDDIANAMENIN ARDINDAN ILK DURUSMADA KARAR CIKTI. TUTUKLU SANIK MEHMET SAIB ERGOR, "KASTEN YARALAMA" SUCUNDAN 11 BIN 250 LIRA ADLI PARA CEZASINA CARPTIRILIRKEN "KAMU GOREVLISINE KARSI GOREVINDEN DOLAYI HAKARET" SUCUNDAN BERAATINE KARAR VERILDI. FOTODAKI DARBEDILEN DOKTOR VELIT CELEBI ISTANBUL, (DHA) -

AVCILAR'DA 31 ARALIK'TA OGLE PAYDOSUNDA ASI OLMAYA GELEN MEHMET SAIB ERGOR KENDISINE MESAI SAATININ BASLAMASI ICIN BEKLEMESI GEREKTIGINI SOYLEYEN DR. VELIT CELEBI'YE SALDIRMISTI. HAZIRLANAN IDDIANAMENIN ARDINDAN ILK DURUSMADA KARAR CIKTI. TUTUKLU SANIK MEHMET SAIB ERGOR, "KASTEN YARALAMA" SUCUNDAN 11 BIN 250 LIRA ADLI PARA CEZASINA CARPTIRILIRKEN "KAMU GOREVLISINE KARSI GOREVINDEN DOLAYI HAKARET" SUCUNDAN BERAATINE KARAR VERILDI. FOTODAKI AVUKAT HATICE GULUMSER UGURLU  ISTANBUL, (DHA) -

AVCILAR'DA 31 ARALIK'TA OGLE PAYDOSUNDA ASI OLMAYA GELEN MEHMET SAIB ERGOR KENDISINE MESAI SAATININ BASLAMASI ICIN BEKLEMESI GEREKTIGINI SOYLEYEN DR. VELIT CELEBI'YE SALDIRMISTI. HAZIRLANAN IDDIANAMENIN ARDINDAN ILK DURUSMADA KARAR CIKTI. TUTUKLU SANIK MEHMET SAIB ERGOR, "KASTEN YARALAMA" SUCUNDAN 11 BIN 250 LIRA ADLI PARA CEZASINA CARPTIRILIRKEN "KAMU GOREVLISINE KARSI GOREVINDEN DOLAYI HAKARET" SUCUNDAN BERAATINE KARAR VERILDI. ISTANBUL, (DHA)

Oğuzhan UYSAL / İSTANBUL, (DHA)

 
Meslek seçimi yapacak öğrencilere jandarma anlatıldı
 
Manavgat'ta yanan ormanlar yeniden canlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bravo çocuklar! Kurdukları şirketin değeri 2.75 milyar dolar
2019 yılında kurulan İstanbul merkezli mobil oyun şirketi Dream Games, ...
Belediye kasasından bir çizgi filme 8.7 milyon
AK Parti döneminde İBB’nin eski AK Parti Milletvekili Süleyman Gündüz’ün ...
Ayasofya'da ihale kıyağı
Camiye dönüştürülen Ayasofya’nın güvenlik kamerası ihalesini kim kazandı?
 
İşte Acun Ilıcalı'nın Hull City için ödeyeceği para
Acun Ilıcalı, İngiltere Championship takımlarından Hull City'nin yeni sahibi olmaya hazırlanıyor.
Otomobiller değil fiyatları uçuyor
Çip krizine karşın büyük otomotiv üreticileri 10 yıllık süreçte dizel ...
Hurda yolcu uçağı yurt dışına satıldı
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 23 yıldır kullanılmayan Airbus A-300 tipi ...
 
Soluk borusuna ekmek parçası kaçan müşterisini kurtardı
SAMSUN'da, çorba içerken yediği ekmek parçasının soluk borusuna kaçmasıyla bir ...
Adana'da 3.8 büyüklüğünde deprem
ADANA’nın Ceyhan ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Van Gölü'nün kış misafirleri
VAN Gölü Havzası'nda, her yıl kış mevsiminde Sibirya'dan konaklamak için ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva