Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
Ajet uçağına bomba ihbarı
Ajet uçağına bomba ihbarı
İliç'te 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı
İliç'te 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı
19 Ekim 2022 Çarşamba - 10:12

Doktorunu bile şaşırttı, şans eseri yaşamış

İSTANBUL'da yaşayan 49 yaşındaki Yurtaslan Seferoğlu, 'aort anevrizması yırtığı' nedeniyle ani şekilde ağabeyini kaybedince, hiçbir şikayeti olmamasına rağmen doktora gitti. Yapılan tetkiklerde kendisinde de aort anevrizması saptandı.

Doktorunu bile şaşırttı, şans eseri yaşamış
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sol kalpten çıkan ve aort adı verilen atardamarın herhangi bir noktasında meydana gelen genişleme sonucu baloncuk oluşması olarak tanımlanan 'aort anevrizması', sıklıkla 60 yaşın üzerinde yüksek tansiyon hastalarında görülüyor. Hiçbir belirti vermeden sinsice ilerleyen aort anevrizmasında, ani olarak meydana gelebilen yırtılmalar, ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. İstanbul'da yaşayan cila ustası Yurtaslan Seferoğlu (49) birkaç ay önce Almanya'da yaşayan 56 yaşındaki ağabeyi Dağıstan Seferoğlu'nu 'aort anevrizması yırtılması' sonucu ani şekilde kaybetti. Babasını da 7 ay önce başka bir damar hastalığından yitiren Seferoğlu, hiçbir şikayeti olmamasına rağmen, eşinin de ısrarları sonucu Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kontrole gitti. Seferoğlu'na yapılan görüntüleme tetkikleri doktorları bile şaşırttı. Seferoğlu'nun karın bölgesindeki aort damarında ceviz büyüklüğünde bir baloncuk vardı. Hiçbir belirti vermeden yırtılmış, oluşan yırtık etraftaki dokuların baskısıyla kanamaya neden olmadan, kendi kendine iyileşmişti. Ancak hala saatli bomba gibi karnında bir anevrizma ile yaşadığı için acilen ameliyat edilmesi gerekiyordu. 

Seferoğlu, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sabit Sarıkaya ve ekibi tarafından yaklaşık 7 saat süren ameliyatla sağlığına kavuştu. Hastalığıyla ilgili ise genetik açıdan araştırma başlatıldı. Doç. Dr. Sarıkaya, "Aort anevrizması genç yaşlarda genellikle genetik nedenlere bağlı olarak görülür. O nedenle hastamızın çocuklarına da kalp damar kontrolleri yapılması gerekebilir" dedi.

"SEBEP GENETİKSE TÜM AİLE KONTROLDEN GEÇMELİ"

Hastanın saatli bomba gibi dolaştığını ifade eden Doç. Dr. Sarıkaya, şu bilgileri verdi: "Hastamız bize şans eseri geldi. Bize gelmeden 2 ay önce, Almanya'da ağabeyini de aynı hastalıktan kaybetmiş. Yapmış olduğumuz tetkiklerde, kalpten çıkan ve beyne, kollara giden aort damarında anevrizma olduğunu tespit ettik. Üstelik bu anevrizma da yırtılıp kendisini, çevre dokuların baskısıyla bir şekilde sınırlamış, yırtık kendi kendine iyileşmişti. Bize 'Ameliyat olmazsam ne olur diye' sorduğunda, kendisine bu anevrizmanın artık diğer taraflara da bası yapmasından dolayı, rüptüre yani, yırtılabileceğini ve bunun da tamamen bir barajın yıkılması gibi önünde hiçbir şeyin duramayacağı şekilde ölümcül bir kanamaya neden olabileceğini anlattım. Ameliyatın da risklerini çok detaylı konuştuk, yüzde 70 ölüm riski vardı. Çünkü anevrizmanın çapı o kadar büyümüştü ki, ses tellerine, yemek borusuna ve akciğer damarlarına da baskı yapıyordu. Ameliyat sırasında beyinde kanama ya da pıhtı, hava embolisi riski ve bunlara bağlı felç kalma ihtimali de yüksekti. Hastamızın yaşı genç olduğu için, altta genetik bir sebep de olabilir. Bu açıdan da hastamızın incelenmesi gerekiyor. Zaten eğer genetik etiyolojiye bağlı anevrizma ise tüm ailenin kontrolden geçirilmesi gerekiyor."

"MUCİZE ESERİ YAŞIYORUMUŞUM"

Şans eseri ölümden dönen 3 çocuk babası Yurtaslan Seferoğlu, ameliyata girmeden önce ailesi ve çocuklarıyla helalleştiğini söyleyerek, mucizevi bir şekilde hayatta kaldığını ifade etti. Seferoğlu, "Ağabeyim, yengemle beraber evde otururken aniden fenalaşmış. Öncesinde hiçbir şikâyeti de yoktu. Ambulans çağırmışlar ama, 2 saat içinde yaşamını yitirdi. Ölüm sebebi ise aort damarının yırtılması olarak belirlendi. Ben de korktum. Acaba bende de var mı yok mu diye tereddüt ettim. Eşimin de ısrarıyla gelip doktora göründüm. Anjiyomu yapan doktor, 'Ben böyle bir şey daha önce hiç görmedim' dedi. Bu zamana kadar mucizevi bir şekilde yaşamışım. Normal hasta olarak gelmedim hastaneye, sadece kontrol için gelmiştim. Ameliyat olmazsam ne olur diye de sordum hocamıza. O da aort damarım patlarsa kurtulma şansımın sıfır olduğunu söyledi. Çocuklarla, eşimle, yakınlarımla helalleştim. Ameliyat olacağız bundan başka yol yoktu. Ama Sabit Hoca gibi bir hekimle tanıştık. Allah ondan razı olsun. Böyle hocaların da kıymetini bilmemiz lazım, saygı duymamız lazım gerçekten."

ISTANBUL'DA YASAYAN 49 YASINDAKI YURTASLAN SEFEROGLU, 'AORT ANEVRIZMASI YIRTIGI' NEDENIYLE ANI SEKILDE AGABEYINI KAYBEDINCE, HICBIR SIKAYETI OLMAMASINA RAGMEN DOKTORA GITTI. YAPILAN TETKIKLERDE KENDISINDE DE AORT ANEVRIZMASI SAPTANDI. AYRICA AKCIGER VE BEYIN DAMARLARINA, HATTA SES TELLERINE BASI YAPAN BALONCUK, KENDI KENDINE YIRTILIP KANAMADAN IYILESMISTI. TETKIKLER SONUCU SASIRAN DOKTORLARI, 'SANS ESERI YASIYORMUSSUN' DEGERLENDIRMESI YAPTI. SEFEROGLU'NUN ACILEN AMELIYAT EDILMESI GEREKIYORDU ANCAK, YUZDE 70 OLUM RISKI VARDI. KOSUYOLU YUKSEK IHTISAS EGITIM VE ARASTIRMA HASTANESI'NDE GERCEKLESTIRILEN AMELIYATLA SAGLIGINA KAVUSAN SEFEROGLU, "SAATLI BOMBA GIBI DOLASIYORMUSUM" DEDI. (DOC. DR. SABIT SARIKAYA) FOTO: OZLEM YURTCU KARABULUT-ISTANBUL-DHA

ISTANBUL'DA YASAYAN 49 YASINDAKI YURTASLAN SEFEROGLU, 'AORT ANEVRIZMASI YIRTIGI' NEDENIYLE ANI SEKILDE AGABEYINI KAYBEDINCE, HICBIR SIKAYETI OLMAMASINA RAGMEN DOKTORA GITTI. YAPILAN TETKIKLERDE KENDISINDE DE AORT ANEVRIZMASI SAPTANDI. AYRICA AKCIGER VE BEYIN DAMARLARINA, HATTA SES TELLERINE BASI YAPAN BALONCUK, KENDI KENDINE YIRTILIP KANAMADAN IYILESMISTI. TETKIKLER SONUCU SASIRAN DOKTORLARI, 'SANS ESERI YASIYORMUSSUN' DEGERLENDIRMESI YAPTI. SEFEROGLU'NUN ACILEN AMELIYAT EDILMESI GEREKIYORDU ANCAK, YUZDE 70 OLUM RISKI VARDI. KOSUYOLU YUKSEK IHTISAS EGITIM VE ARASTIRMA HASTANESI'NDE GERCEKLESTIRILEN AMELIYATLA SAGLIGINA KAVUSAN SEFEROGLU, "SAATLI BOMBA GIBI DOLASIYORMUSUM" DEDI. FOTO: OZLEM YURTCU KARABULUT-ISTANBUL-DHA

Özlem YURTÇU KARABULUT - Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL, (DHA)

 
Sıvı Dolum ve Ambalajlama Makineleri - Line Makina
 
Sokak hayvanlarına 'Hayat' oluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sıvı Dolum ve Ambalajlama Makineleri - Line Makina
Son gaz üretime devam edebilmeniz ve yüksek standartlarda ürünlerini paketlemenize ...
Çöp tesisi soruşturmasında il müdürü görevden alındı
GİRESUN'da, depolanan çöplerden çevreye atık su sızdığı tespit edilen ...
Sosyal konutta erken devire ‘rant’ uyarısı
Peşin ödeme ve erken borç kapatana tanınan devir hakkının, ikinci elde ...
 
Hapis cezası geliyor: AK Parti'den yeni yasa teklifi
AK Parti, tütün, tütün mamulleri ve alkol piyasasının düzenlenmesine, ...
Dalgalara aldırış etmeden balık tuttular
ARNAVUTKÖY Karaburun Sahili’nde, 10 kişi, kötü hava koşullarına aldırış ...
Döndüğü memleketinde, madendeki patlamada öldü
BARTIN'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada yaşamını ...
 
Yolcu otobüsü, kamyona çarptı: 2 ölü, 20 yaralı
AMASYA'nın Merzifon ilçesinde yolcu otobüsünün kamyona arkadan çarptığı ...
Bıçak ve sopalı kavga: 2 yaralı
ADIYAMAN’IN Besni ilçesinde, 2 grup arasında çıkan bıçak ve sopaların ...
Kalaşnikoflu uyuşturucu şebekesine operasyon
İSTANBUL İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yurtdışından yasadışı yollarla ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva