AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
11 Haziran 2022 Cumartesi - 08:31

Dokumapark Orman Kütüphanesi okurlarıyla buluştu

Kepez Belediyesi’nin kültür ve sanat adası Dokumapark’ta 1500 metre kare alana kurduğu içinde rengarenk ağaç evler ve hobbit evinin bulunduğu açık hava temalı Orman Kütüphanesi törenle hizmete açıldı.

Dokumapark Orman Kütüphanesi okurlarıyla buluştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dokumapark’ta doğayla iç içe bir ortam da kitap okumak isteyenler için kurulan Orman Kütüphanesi, okurlarıyla buluştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bilgi İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkekeş, AESOB Başkanı Adlıhan Dere’nin katılımlarıyla Dokumapark Orman Kütüphanesi, törenle hizmete açıldı. Orman Kütüphanesi’nin açılışında konuşan Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, arka bahçe denilen Kepez’in artık ön bahçe olduğunu söyledi. Kepez’in Antalya’ya hükmetmeye başladığını ve bunun içinde ön bahçe olduğunu vurgulayan Büyükkeleş, “Üç dönemdir başkanımızın Kepez’e yaptıklarını söylemeye gerek yok. Arabaya binerek Varsak’tan Kepez’i dolaşırsanız Kepez’in nereden nereye geldiğini görürsünüz. Kepez hizmet alıyor.” dedi.

KÜLTÜR VE SANAT ADASI DOKUMAPARK

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, içinde bulunulan Dokuma Fabrikası alanının Cumhuriyet Antalya’sının ilk sanayi tesisi ve Adnan Menderes’in armağanı olduğunu hatırlattı. 2000’li yılların başında yok olma, ranta kurban gitme tehlikesiyle baş başa kalan fabrika alanının, şimdi kültür sanat adası haline geldiğini belirten Başkan Tütüncü, “13 ayrı müzenin, 3 kütüphanenin olduğu bir parkın içersindeyiz. Bunlardan birisi Türkiye’nin en büyük, Akdeniz Bölgesinin en zengin kütüphanesi Cemil Meriç Kütüphanesi… Envanterinde 130 binden fazla kitap bulunan ve 500 binden fazla kişiye hizmet veren bir kütüphane. Bunun yanında Türkiye’nin en büyük bilim merkezini TÜBİTAK işbirliğiyle yine bu fabrikanın içine yaptık.  Modern Sanatlar Galerimiz, 2 anı evimiz, 100 bin metre kareden fazla serbest piknik alanımız ile şehrin tam ortasında 500 bin metre kare, değerine paha biçilemeyecek bir araziyi Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsıma 2009 yılında vermiş olduğu direktiflerle kazandırmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz.”diye konuştu.

2023’E 16 KÜTÜPHANE

Kepez’e 29 Ekim 2023 yılına kadar 16 kütüphane kazandırma sözü verdiklerini, dile getiren Başkan Tütüncü, “Bugün 12. kütüphanemizi açıyoruz. Bu kütüphanelerimizin birçoğu da temalı kütüphaneler. Bugün biz bir Orman Kütüphanesi açıyoruz. Aynı anda 300 kişinin çalışabileceği, içinde kablosuz internet erişiminden birçok hizmete kadar şehrin tam ortasında, ama sanki şehirden çok uzaktaymış gibi doğanın kucağında bir ortamı kitapseverlere sunduk.

Buranın içerisinde Akseki- İbradı hatırası düğmeli ev var. Dokumapark’ın içinde Antalya'nın birçok hatırasını yaşatmak istedik. Birçok hatırayı Kent Müzemizde yaşatıyoruz. “ dedi.

BİZDEN DAHA ÇOK YAŞAYACAK ESERLER

2009’da göreve geldiklerinde şehircilik anlamında birçok problemin olduğunu belirten Başkan Tütüncü, “Kepez’in on bin sokağına girdiğinizde, binlerce sorunun olduğu bir şehirle karşı karşıyaydık.

Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle hep beraber çalışarak, Kepez’de çok önemli bir şehircilik pratiğini ortaya koyduk. Kepez Belediyesi Türkiye’de yaptığı uygulamalarla yakından takip edilen bir belediye haline haldi. “diye konuştu. Eski krallıklar döneminden örnekler vererek konuşmasına devam eden Tütüncü, bugün dünyanın kraliçesinin kültür, sanat, turizm olduğunu, kralın da bilgi, teknoloji, inovasyon ve arge olduğunu söyledi. Gençleri belediyecilik hizmetleriyle kültür, sanat, teknoloji, arge ve inovasyonla bambaşka bir yere taşımaya çalıştıklarını söyledi. Türkiye'nin en büyük bilim merkezini TÜBİTAK işbirliğiyle Kepez’e kazandırdıklarını hatırlatan Tütüncü, bilim merkezinde iki tane elektrikli otomobil yapıldığını da sözlerine ekledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşmasını “Biz bizden daha çok yaşayacak eserler yapmak için gayret ediyoruz” diyerek tamamladı.

KEPEZ TÜRKİYE’NİN YILDIZI

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu da, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün Kepezi kütüphaneler kenti haline getirdiğini söyledi. Antalya’nın dünyanın yıldızı, Türkiye'nin yıldızının da Kepez olduğunu belirten Milletvekili Uslu, “ Kepez Belediye başkanımız, alt yapı belediyeciliğinin yanında, Kepezi sanat belediyeciliğine, kültür belediyeciliğine, yaşlı dostu, genç dostu şehir, çocuk dostu şehir, teknoloji dostu şehir haline getirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Yaptığı projeler sadece Kepez’e değil, Antalya’ya, Türkiye’ye değer kazandırıyor.” diye konuştu.

BİR TARAFTA ORMAN, BİR TARAFTA KÜTÜPHANE

Dokumapark Orman Kütüphanesinin açılış törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bilgi İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri de, Antalya'da çok güzel işler yapıldığını ve Antalya’nın yıldızı Kepez’de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. “Kepez Belediye Başkanımızı kutluyorum” diyerek sözlerine devam eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, “16 kütüphane hedefi, gerçekten çok iddialı bir hedef… 12 kütüphane hayata geçmiş… Başkanım, çok tebrik ediyorum. Bilim Merkezi, ellerinize sağlık. Bütün bunları daha da anlamlı kılan Cumhuriyet Türkiye’sinin en önemli yatırımlarından birisinin hatıralarının korunuyor olması… Bugünkü Orman kütüphaneyle ilgili bende oluşan hissiyat şuydu; bir tarafta orman, bir tarafta kütüphane… Kültürde de, sanatta da, teknolojide de ileri gideceğiz. Bunların hepsini beraberce yapacağız. İşte belki de bunun çok somutlaşmış bir ifadesini şu an bugün burada görüyoruz.”dedi.

Konuşmaların ardından kurdela kesimiyle Dokumapark Orman Kütüphanesi okurların hizmetine açıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün ev sahipliğinde misafirler Orman Kütüphanesi’ni gezdi.  Başkan Tütüncü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bilgi İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri’ye Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasında dereceye giren eserlerden oluşan ‘Çocuk ve Şehir’ adlı kitabı hediye etti.

ORMAN KÜTÜPHANEDE NELER VAR?

Kültür ve sanat adası Dokumapark’ta 1500 metre kare alana kurulan açık hava temalı Orman Kütüphanesi’nin içinde rengarenk ahşap evler  ve hobbit evi bulunuyor. Açık hava okuma alanları, doğal ağaçlardan mamul edilen açık hava kitaplıkları, şık aydınlatmasıyla masalsı bir ortam kitap ve doğaseverleri bekliyor.

 
15 milyon lira değerindeki kaçak içki ve sigara imha edildi
 
İzmir'de silahlı saldırı: 1 ölü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 12 Haziran 2022 Pazar 04:23

Herhalde Büyükşehir adayı gibi dolaşıyor.Şimdiden rakipleri ona göre pozisyonlarını alsalar iyi olur.Önümüzdeki yerel seçimde aday olmak isteyenler bu sefer erken başladılar.Sanırım ittifak falan olmaz AKP,CHP,İP adayları yarışır,zaten önce yapılacak genel seçimler sonucu tablo ortaya çıkar.Kısbeti giyen ortaya çıkar,ancak biliyorsunuz çiçek yağı bile çok pahalandı, o nedenle yağları az kullanın.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
El emeği ürünler görücüye çıktı
KONSEMnde (KONSEM) eğitim gören kursiyerler, yıl boyunca yapmış oldukları ...
Antalya’da 10 köy okulunun bilgisayar ihtiyacı karşılandı
Kimyasal kaplama malzemeleri üreticisi Akcoat, Antalya’nın Kumluca ilçesindeki ...
Bu isim ve bu logo AKP'yi korkuttu
Muratpaşa Belediyesi’nin Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle ...
 
Demir sesi SİT alanındaki kaçak kazıyı ele verdi
ANTALYA'nın Kepez ilçesinde SİT alanında kaçak kazı kaçak kazı yapanları ...
Müzikte yaz tatili başladı
ANTALYA'nın kültür-sanat yaşamına renk katan müzik koroları son konserlerini ...
Sarıağız üretilip, ekonomiye kazandırılacak
AKDENİZ Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü'nde yürütülen ...
 
Simay Akdağ Muratpaşa'da
MURATPAŞA Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, geçen sezonu Karşıyaka'da ...
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde kiraladığı otomobille İstanbul'da getirdiği ...
Yol kontrolünde ruhsatsız tabanca ve uyuşturucuyla yakalandı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde jandarma ekiplerinin yol kontrolünde durdurduğu ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva