'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
17 Ağustos 2019 Cumartesi - 21:34

Dolandırıcı kurbanı Antalyalı öğretmen için yeni gelişme

ANTALYA'da, kredi başvurusu yaptıktan sonra dolandırıcıların tuzağına düşen ve cezaevine giren beden öğretmeni Özgür Fırat (38) için avukatları, ivedilikle infazın durdurulmasına karar verilmesine, 3 yıl 4 aylık cezaevi hükmünün 'kanun yararına bozulmasına' yönelik Adalet Bakanlığı'na başvurdu.

Dolandırıcı kurbanı Antalyalı öğretmen için yeni gelişme
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da beden eğitimi öğretmeni Özgür Fırat, 2016 yılında devlet okulunda beden eğitimi öğretmenliği yaptığı sırada özel bir bankaya kredi başvurusu yaptı. Daha sonra dolandırıcıların tuzağına düşen Fırat hakkında Eskişehir'de dava açıldı. 'Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık' suçlamasıyla yargılanan Fırat, suçlamayı ve yaşananları iddianameden öğrendiğini ileri sürdü. İnternet sitesinden telefon satın almak isteyen K.H.'nın, telefonu sattığı iddia edilen Murat A.'nın hesap numarasına parayı gönderdiğini, telefonun gelmemesi üzerine K.H.'nın şikayetçi olduğunu iddia eden Fırat, "Telefonu satacağını belirtip K.H.'yı dolandıran kişiler, benim hesap numaramı kullanmış. Hiçbir şekilde içinde bulunmadığım olay nedeniyle mağdur oldum" dedi.

3 YIL 4 AY HAPİS CEZASI ALDI

Dava süresince sadece bir kez Antalya Adliyesi'ne imza için giden Fırat, 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildiğini okula giderken tutuklandığında öğrendi. 68 gün tutuklu kaldıktan sonra, cezaevinden bir haftalık izin alarak çıkan Fırat, yaşadıklarını anlattı. Adil yargılama sürecinden geçmediğini iddia eden Fırat, bir haftalık iznin ardından yeniden Antalya Yarıaçık Cezaevine döndü.

KAMPANYALAR BAŞLATILDI

Sesinin duyulmasının ardından, giydiği hüküm sonrası öğretmenliği de sona eden Özgür Fırat için sosyal medyada 'öğretmene özgürlük' sloganıyla kampanya başlatıldı. İmza platformunda da Fırat için imza toplanmaya başlandı. Cezaevine girmeden önce bir video paylaşan Fırat, destekçilerine teşekkür etti. Cezaevine yeniden döndüğü 4 Ağustos'un doğum günü olduğunu dile getiren Fırat, ilk kez sevdikleri olmadan bir doğum günü geçireceğini söyledi. Fırat, "İnşallah adalet yerini bulacak, adalet herkese lazım. Mücadelem artık sizin elinizde" dedi.

KANUN YARARINA BOZMA ŞARTI OLUŞTU

Özgür Fırat cezaevine döndükdükten sonra avukatları, Adalet Bakanlığı'na gönderilmek üzere Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na infazın durdurulmasına yönelik başvuruda bulundu. Fırat'ın cezasının istinaf ve temyiz edilmeden kesinleştiği belirtilen başvuru dilekçesinde, yerel mahkemenin hiçbir delili toplamadan karar verdiği kaydedildi. Kararın kamu vicdanının sarsılmasına neden olduğunu belirtilen dilekçede, "Yargılamanın merkezinde leh ve aleyhteki tüm delillerin incelenmesi şartı vardır. Ancak delillerin incelenmesi bir yana dursun müvekkilce beyan edilen deliller toplanmadığı gibi yerel mahkemenin yargılaması sürerken Antalya Emniyeti'nce müzekkereye verilen cevapta 'mevcut olmadığı' belirtilen müvekkilin müşteki sıfatı ile verdiği ifade, daha sonra aynı makamdan istendiğinde bu kez kendisine verilmiştir. Bu bağlamda olağanüstü kanun yolu olan kanun yararına bozma şartının da gerçekleştiği açıktır. Zira sonradan ortaya çıkan delil müvekkilin hem hüküm altında kalmasını, hem mesleğini, hem de sosyal- kültürel hayatının üzerinde yarattığı etkiyi kaldırabilecek mahiyettedir" ifadelerine yer verildi.

'SAVUNMA HAKKI İHLAL EDİLDİ'

Özgür Fırat'ın adil yargılanma ve savunma hakkının ihlale uğradığını savunan avukatlar, "Hükümden önce son söz, hazır bulunan sanığa verilir. Sanığa son sözün verilmemesi mutlak bozma nedeni sayılmıştır. Son sözün verilmemesi, sanığın savunma hakkının kısıtlanması sonucunu doğurmaktadır. Fırat'ın öğretmen olması, henüz ilkokul çağında bir çocuğunun olması gibi sosyo-kültürel etkenler dikkate alındığında öncelikle ivedilikle infazın durdurulmasına karar verilmesini, takiben müvekkilimiz hakkında verilen hükmün kanun yararına bozulmasına karar verilmesini talep etme zorunluluğu doğmuştur" dedi.

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)-


 

Etiketler:
 
Eve girdi, uyuyan kadının üzerindeki örtüyü çektiği sırada...
 
Ilıcalı'nın TV 8'ini bakın kim aldı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eve girdi, uyuyan kadının üzerindeki örtüyü çektiği sırada...
ANTALYA'da, balkondan girdiği evde uyuyan E.Ç.'nin üzerindeki örtüyü çeken ...
Antalya'nın fuhuş raporu
ANTALYA'da polisin son üç ayda 'Fuhuşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek' ...
Alacasu Koyu'nda çevre temizliği
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun talimatıyla, belediye ekipleri ...
 
Kumluca'da ormanlık alanda yangın
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan ...
Mahkemeye mektup gönderen sanıktan ilginç savunma
ANTALYA'da, evinde iç çamaşırlarıyla yakaladığı Ali G.'yi bıçakla yaraladığı ...
Kaçak başkan ortaya çıktı
3 milyon kredi verilen 110 esnafın dosyalarıyla birlikte kaçtığı iddia ...
 
Polisten 'Huzurlu Park' denetimi
ANTALYA'da polis ekipleri, parklarda 'Huzurlu Park' denetimi yaptı. Denetimlerde ...
Turistin çantasını çalan şüpheli yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde plajda denize giren Slovak Erika Figmik'in ...
'Akdeniz, plastik denizi olmasın'
MURATPAŞA Belediyesi, mavi bayraklı Erdal İnönü Kent Parkı ve Konserve ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva