'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
15 Ağustos 2022 Pazartesi - 09:55

Dolandırıcılar şimdi de boş evleri kiraya veriyor!

Dolandırıcılar şimdi de boş evlerin peşine düştü. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, dolandırıcıların boş gördükleri evleri ev sahiplerinin haberi olmadan başka birilerine kiraya vermeye çalıştıklarını söyledi.

Dolandırıcılar şimdi de boş evleri kiraya veriyor!
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Şahin, “Dolandırıcılar çilingire kendini ev sahibi olarak tanıttığında çilingir o durumun sağlamasını yapmıyor ve bu sayede evi açtırarak, rahatlıkla kiraya veriyor. Ev sahipleri boş evlerini mutlaka perde ile kapatmalılar. Kira konusunda da işi sağlama alıp, kiracıyla bizzat muhatap olmalılar” dedi.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre dolandırıcıların boş gördükleri evlerin çilingir yardımıyla açtıklarını ve ev sahibinin bilgisi olmadan başka birine kiraladıklarını söyleyen Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin; “Olay bir ev sahibi ve kiracı anlaşmasından çok asayiş problemine dönüştü. Yani öyle bir fevrilik ve gözü karalık var ki kendine ait olmayan bir evi bir başkasına kiraya verme cüretini gösterebiliyorlar.

Bu konunun buraya kadar gelmesinin sebebi boş gördükleri evleri, hemen bir çilingir marifetiyle açıp, başka birine kiraya vermeleridir.

Adam evini boş bırakıp gidiyor. 6 ay 1 sene kadar da evine uğramıyor. Daha sonra bir geliyor ki evinde kiracı var. O kiracıyı da çıkartana kadar mahkeme ile falan uğraşıyor ve gerçekten çok uzun bir zaman alıyor. Çünkü mahkemelerin haklı olarak orada oturan kiracıları koruma gibi bir temel anlayışları var.

Ben evimi kiraya vermişsem ya da bir evi kiralamışsam, gönül rahatlığıyla kiralamalıyım. Tapuya ait adresin o ev olduğunu bilmeliyim ve bu sorun bu şekilde çözülmeli. Ben eğer ki tapusu ekinde olan bir kira kontratı yapmışsam tamam bu evde oturabilme hakkım var benim rahatlığıyla oturabilmeli. Yoksa bu sorun devam eder gider. Bunu yapanlara maalesef cezai yaptırım yok. Bununla ilgili yasal düzenlemenin ekine bu mutlaka konmalı. Aksi halde bu sorunlar yaşanır gider” ifadelerini kullandı.

BOŞ DURAN EVLERİNİZİ PERDE İLE DOLU GÖSTERİN

Ev sahiplerinin evleri kirada değilse ve boşsa orayı bir perde ile kapatarak, mutlaka dolu göstermeleri gerektiğini belirten Mahmut Şahin; “Yani bir perde ile evlerini kapatmalılar. Çünkü boş olduğu zaman o üç kağıtçıların, dolandırıcıların iştahları açılıyor. Orayla ilgili yaptırımlara, uygulamalara başlıyorlar. Ev açtırmakta zaten kolay bir şey, bir çilingir götürüp, 100 TL verdin mi iş bitiyor. Çilingire kendini ev sahibi olarak tanıttığında çilingir o durumun sağlamasını yapmıyor ve bu sayede evi açtırarak, rahatlıkla kiraya veriyor. Ev sahipleri boş evlerini mutlaka perde ile kapatmalılar.

Kira konusunda da işi sağlama alıp, kiracıyla bizzat muhatap olmalılar. Yurtdışında ki vatandaşlar evlerini genelde aracılara sayesinde kiraya veriyor. Buna dikkat etmeliler. Biz ev sahibi ya da kiracının yanında değiliz. Biz mağdur kişinin yanındayız. Bazen ev sahibi mağdur oluyor bazen de kiracı mağdur oluyor. Kiraladığı evi başkasına kiraya verenler var.

EV SAHİPLERİ DİKKAT

Öyle bir yetkiyi kontratta almışsan verebilirsin ama eğer ki kontratta böyle bir şey yoksa bu gerçekten doğru da olabilir, yanlışta olabilir. Bunun önüne geçmenin tek yolu ev sahiplerinin kendilerinin bizzat kiracılarla iletişime geçmeleri ya da akredite edilmiş emlakçılarla çalışmalılar” diye konuştu.

EV SAHİBİYİM DİYE GELİP KİRACIYI ÇIKARTIYOR

“Kiracısı olan eve gelip, çıkarmaya çalışıyorlar” Dolandırıcıların boş evlerin dışında içerisinde kiracı bulunan evlere de gelerek, kiracıyı çıkartmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Şahin, sözlerine şu şekilde devam etti; “Şimdi düşünün ev var, içerisinde bir kiracı var. Kiracı evi kiralamış ve oturuyor. Fakat bir başkası ben buranın ev sahibiyim diye gelip, o kiracıyı çıkarmaya çalışıyor. Gözü karalıktaki zirve budur. Bu insanlara karşı bir ceza ve yaptırım olmazsa bunlar bunu yapmaya devam edecek. Bu durum ne çıtalardan yükseldi buralara geldi.

KİRACIDA EV SAHİBİ DE MAĞDUR OLUYOR

Bunlar boş evi kiraya vermeden başladılar. Baktılar bir yaptırım yok, şimdi içerde oturan kiracıya kadar teşebbüs edebiliyorlar, ‘biz evi satacağız, kiraya vereceğiz çıkın’ diyebiliyorlar. Buna karşı bir cezanın olması şart. Kiracıda ev sahibi de bu kişilerden şikayetçi olmalılar. Yani onlar ellerini kollarını sallaya sallaya bir kanun ve hukuk devletinde bu hukuksuzluğu yapma cesaretini gösteriyorsa bir yerde bir sorun vardır. Bu sorunu yetkililerin görmesi ve önlem alması lazım.”

 
Asker uğurlama konvoyunda drift yaptılar
 
Antalya'da 96 yaşında bir köy enstitülü...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asker uğurlama konvoyunda drift yaptılar
SULTANBEYLİ'de asker uğurlama konvoyu oluşturan grup, araçlarla kestikleri ...
Polis olmak isteyen Vanlı kızlar, kick boks kursunda
VAN'ın İpekyolu ilçesinde, dezavatantajlı gruplara sporu sevdirmek için ...
'Hırsızlık' operasyonunda 6 tutuklama
OSMANİYE’de, hırsızlık olaylarına karışan şüphelilerin yakalanmasına yönelik ...
 
TEM'de yolcu otobüsü alev alev yandı
BOLU'da TEM Otoyolu'nda Trabzon'dan İstanbul'a giden yolcu otobüsü alev ...
2022-YKS yerleştirme sonuçları açıklandı
ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2022 Yükseköğretim ...
Evinde arkadaşı tarafından göğsünden vuruldu
ADANA’da kendi evinde oturduğu arkadaşı tarafından göğsünden tabancayla ...
 
Yolun karşısına geçmek istedi; trenin çarpmasıyla öldü
MANİSA'nın Yunusemre ilçesinde, raylardan yolun karşısına geçmek isteyen ...
Gerçeğinden daha pahalılar
Gerçekten sürülebilecek bir araba yerine dijital bir otomobile yüklü paralar ...
Oyuncu Evren, 3'ncü kattan düşüp öldü
SANCAKTEPE’de misafir olarak gittiği evin 3'ncü katından düşen ünlü oyuncu ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva