ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Burdur'da adliye lojmanları için imza
Burdur'da adliye lojmanları için imza
24 Ocak 2011 Pazartesi - 16:23

Domodedovo Uluslararası Havalanı'nda intihar saldırısı

Moskova'daki Domodedovo Havaalanı'nda düzenlenen intihar saldırısının 1'i kadın iki kişi tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.

Domodedovo Uluslararası Havalanı nda intihar saldırısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Patlamadan hemen önce saldırganlardan birinin “Hepinizi öldüreceğim” diye bağırdığı belirtildi. Rusya Devlet Başkanı Medvedev, en az 35 kişinin hayatını kaybettiği saldırının, havaalanındaki güvenlik boşluğundan kaynaklandığını söyledi.
Adı açıklanmayan bir güvenlik yetkilisi Rus haber ajansı RİA Rovosti'ye yaptığı açıklamada, dün gece en az 35 kişinin hayatını kaybetmesine, 150'den fazla kişinin de yaralanmasına neden olan saldırının faillerinin iki kişi olduğunu söyledi.

Yetkili, söz konusu intihar saldırısında iki eylemcinin de öldüğünü belirterek, "Bombalar daha büyük zayiata yol açmak için metal parçalarla sarılmış. Bombalar şüpheli bir kadının çantasını açmasının ardından patladı. Bu kadın teröriste patlamadan dolayı kafası kopan bir adam daha eşlik ediyordu. Teröristlerin patlayıcı maddeyi karşılama salonunun ortasına bırakmak istediği, ancak bombaların uzaktan kumandayla veya yanlışlıkla patladığı olasılığını da gözardı edemeyiz" diye konuştu. 
Terörist saldırının tamamen Kuzey Kafkasya'daki saldırı yöntemleriyle örtüştüğünü savunan yetkili, "Bu saldırı, 2004 yılında Moskova'da Rijskaya metrosundaki saldırı ve geçen yıl yine Moskova'daki iki metro istasyonuna yapılan bombalı saldırı ile birebir aynı şekilde yapılmış" dedi.
Rusya’nın başkenti Moskova’nın en büyük havalimanı Domodedovo’daki intihar saldırısında yaklaşık 7 kg TNT’ye eşdeğer patlayıcı kullanıldığı tahmin ediliyor. Görgü tanıkları, patlamadan hemen önce saldırganın “Hepinizi öldüreceğim” diye bağırdığını söyledi.

HAVAALANI YETKİLİLERİNİ SUÇLADI
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Domodedova Havaalanı'ndaki saldırının, havaalanı güvenliğinin boşluğundan kaynaklandığını söyledi.

Medvedev, bugün yaptığı açıklamada, "Bunun, çok sayıda insanı öldürmeyi amaçlayan, çok iyi planlanmış terörist bir saldırı olduğu son derece aşikar" diye konuştu.
Domodedova'daki terörist saldırının havaalanı güvenliğinin zafiyetinden kaynaklandığını ifade eden Medvedev, "Yaşananlar güvenlik ihlallerinin olduğunu çok net şekilde gösteriyor" dedi.

Medvedev, Vedomosti gazetesine verdiği demeçte de olayın güvenlik kurallarının ihlalinden kaynaklandığının net olduğunu belirterek, güvenlik ihlaline neden olan tüm sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Domodedovo Havalimanı yönetimi de terör eyleminin üzerinden birkaç saat geçtikten sonra büyük bir güvenlik hatası yapıldığını kabul etmişti. Havalimanı iç ve dış hatlar geliş terminali çıkışlarında güvenlik kontrollerinin yapılmadığı doğrulanmış, böylece, yolcu karşılama için alana gelen herhangi bir kişinin elini kolunu sallayarak binanın içine girebildiği kabul edilmişti.

Olay, 2014’te Kış Olimpiyatları’na ve 2018’de de Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Rusya’nın güvenlik uygulamalarını bir kez daha tartışmaya açtı. Havalimanının güvenliğinden sorumlu bir yetkili, birkaç ay önce güvenlik elemanlarının yarısının işten çıkarıldığını ve saldırının yapılacağı konusunda ihbar alındığı halde önlenemediğini belirtti. Lifenews.ru internet sitesine konuşan aynı yetkili, havalimanı polisinin yolsuzluğa battığını ve işlerinin güçlerinin göçmenlerden rüşvet almak olduğunu iddia etti.

" 9 Yabancı Öldü"

Rusya Dışişleri Bakanlığından adı açıklanmayan bir yetkili, İtar-Tass ajansına yaptığı açıklamada, Domodedova Havaalanı'ndaki terörist saldırıda ölenlerin 9'unun yabancı ülke vatandaşı olduğunu kaydetti.

Yetkili, ellerine ulaşan bilgiye göre Kırgızistan, Bulgaristan, Almanya,  Tacikistan, Ukrayna, Özbekistan ve İngiliz vatandaşı 9 kişinin öldüğünü belirtti.
Moskova'da dün gece düzenlenen terörist saldırının ardından başkentteki Vnukova ve Şeremetyevo havaalanlarında güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılırken, yolcuların uçağa yetişmeleri için havaalanına 3 saat önceden gitmeleri uyarısında bulunuldu.

Yolcuları karşılamaya gelenlerin havaalanı girişlerinde detektörlerle tek tek aranmaları yüzünden uzun kuyruklar oluşurken, metrolarda ve kentin işlek bölgelerindeki kimlik ve pasaport kontrolleri de sıkılaştırıldı.

ANADOLUJET HAVALANDIKTAN SONRA

 Türk Hava Yolları’nın alt markası olan AnadoluJet’e ait TK7374 sefer sayılı Boeing 737-700 tipi “Anamur” yolcu uçağı, Moskova’ya gitmek için İsttanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan dün sabah saat 10.45’te havalandı. Aynı uçak, bu kez 79 yolcusunu alıp, patlamadan çok kısa bir süre önce yerel saatle 15.40’ta kapı kapatarak İstanbul’a hareket etti. Uçak, saat 17.40’da Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi. Saldırıyı indikten sonra öğrenen uçağın yolcularından bazıları, patlamanın meydana geldiği bölümdeki kafede yemek yediklerini belirterek, “Sağ salim geldiğimize sevindik” diye konuştular.

 
Bu haberin başlığını siz atın
 
Kardeşlerin acı sonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rus ajanın programı başladı
Amerika’dan geçen yıl sınır dışı edilen Rusya’nın eski casusu 28 yaşındaki ...
Hollywood’da parti
Türk Hava Yolları için Hollywood’da çok özel parti düzenleniyor. Türk ...
Kadın sürücülerin zor anları
Şoförlük zor zanaat... Araç arızalandığında bu zorluk daha da artar... ...
 
Gözler İstanbul’da
İran’ın nükleer programına ilişkin İstanbul’da başlayan müzakereler, tüm ...
İran müzakereleri
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da ...
Herkes onu arıyor
İngiltere’nin başkenti Londra yakınlarındaki Woolwich’taki Knee Hill Park’ta ...
 
Edepli giyinin uyarısı
Rus Ortodoks Kilisesi Rus kadınlarının fazla açık giyindiğini söyleyerek ...
Pakistan’a yardım
Pakistan'ın güneybatısında meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem üzerine ...
Çok şaşıracaksınız
Annesi ölmeden hemen önce 1907 yılının Ekim ayında ressam olma ümidiyle ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva