Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
2 Nisan 2015 Perşembe - 11:22

Domuz gribi kaç can aldı?

Sağlık Bakanlığı, grip nedeniyle ölümlerin arttığını, 57 yurttaşını yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Domuz gribi kaç can aldı?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sağlık Bakanlığı tarafından grip salgını ile ilgili son duruma ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bu grip sezonunda ülkemizde 57 vatandaşımızın hayatını kaybetmesinde grip virüsleriyle ilişki tespit edilmiştir. 43 vatandaşımızda İnfluenza A(H1N1), 7 vatandaşımızda İnfluenza B ve 7 vatandaşımızda ise İnfluenza A(H3N2) virüsü tespit edilmiştir" denildi.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kuzey yarım küredeki grip yoğunluğunun devam ettiği vurgulanarak, "Dünya Sağlık Örgütü'nün dünya genelindeki grip hastalığına dair durumu açıklayan son raporuna göre, Kuzey yarım küredeki grip yoğunluğu halen yüksek düzeyde seyretmekle beraber, İnfluenza A'nın baskın olduğu Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da grip aktivitesinde azalma başlamıştır. Fransa, Hollanda ve İspanya gibi ülkelerin dahil olduğu bir çok Avrupa ülkesinde 65 yaş üzeri kişilerde tüm nedenlere bağlı ölüm sayılarında artış mevcut olup Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu durumun nedeni olarak grip hastalığı, soğuk havalar ve akut solunum yolu hastalıklarının olabileceği ifade edilmiştir" denildi.
Dünyada olduğu gibi ülkemizde son hafta itibariyle grip aktivitesinde azalmanın devam ettiği belirtilen bakanlık açıklaması şöyle devam ediyor:
"Kuzey Amerika'da grip hareketliliği 2014 yılının sonunda ulaştığı en yüksek düzeyden sonra halen yüksek düzeyde devam etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nde ise grip virüsü tespit edilme oranı 2014 yılı Aralık ayında ulaştığı yüzde 30,4'lük düzeyinden yüzde 12,1 düzeyine gerilemiştir. Dünyada olduğu gibi ülkemizde son hafta itibariyle grip aktivitesi azalmaya devam etmektedir. Düzenli izleme kapsamında 13. Hafta itibarı ile gelen 352 numunenin yüzde 26,4'ünde influenza B, yüzde 8,8,'inde İnfluenza A(H1N1), yüzde 5,1'inde İnfluenza A(H3N2) saptanmıştır. Grip sezonunun başlangıcından günümüze kadar olan süreçte Avrupa'da gelen numunelerde 12. Hafta itibarı ile grip virüsü tespit edilme yüzdesi yüzde 37,8 iken Ülkemizde bu durum yüzde 21,2 olarak tespit edilmiştir. 13. hafta itibarı ile üç laboratuvarımıza düzenli izleme örnekleri ve klinik şüpheli örneklerden toplamda 6 bin 774 klinik örnek gelmiştir. 6 bin 774 örneğin 846'sında İnfluenza B (yüzde 12,4), 704'ünde influenza A H1N1(yüzde 10,3), 172'sinde influenza A H3N2(yüzde 2,5) saptanmıştır. Bunların yanı sıra klinik örneklerde diğer solunum yolu virüslerinden 258'ünde (yüzde 3,8) Rhinovirüs, 254'sinde (yüzde 3,7) Coronavirüs, 164'ünde (yüzde 2,4) RSV saptanmıştır" ifadelerine yer verildi.

43 KİŞİDE DOMUZ GRİBİ TESPİT EDİLDİ
Türkiye'de 43 kişide Domuz gribi virüsü tespit edildiği belirtilerek şu açıklamaya yer verildi:
"Bu grip sezonunda ülkemizde 57 vatandaşımızın hayatını kaybetmesinde grip virüsleriyle ilişki tespit edilmiştir. 43 vatandaşımızda İnfluenza A(H1N1), 7 vatandaşımızda İnfluenza B ve 7 vatandaşımızda ise İnfluenza A(H3N2) virüsü tespit edilmiştir. Bu kişilerin 20'si 65 yaş ve üzerindedir. İnfluenza AH1N1 tespit edilenlerin 25'inde, influenza B tespit edilenlerin hepsinde, influenza A ve A(H3N2) tespit edilen 7 hastanın 5'inde eşlik eden başka hastalıkların olduğu tespit edilmiştir. Bakanlığımızca grip ile ilgili olarak tüm durumlar günlük olarak izlenmektedir. Hastanelerde yatarak takip edilmesi gereken hastalar için hastane yatışlarında, yatak kapasitesi yönünden herhangi bir sorun yaşanmamakta olup, sağlık kurumlarına antiviral ilaçlar teslim edilmiştir ve ilaç erişiminde herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır."

"KİMLER RİSK ALTINDA?"
Gribe yakalanma risklerine ve alınması gereken önlemlere de yer verilen açıklamada, "Grip için 65 yaş ve üzerindeki kişiler ile yaşlı bakımevi ve huzurevinde kalan kişiler, astım dâhil kronik pulmoner ve kardiyovasküler sistem hastalığı olan erişkin ve çocuklar, diyabet dâhil herhangi bir kronik metabolik hastalığı, kronik renal disfonksiyonu, hemoglobinopatisi veya immün yetmezliği olan veya immünsupresif tedavi alan erişkin ve çocuklar ile 6 ay - 18 yaş arasında olan ve uzun süreli asetil salisilik asit tedavisi alan çocuk ve adolesanlar risk grubu olarak tanımlanmıştır. Yukarıda sayılan risk gruplarındaysanız grip geçirdiğinizde hekime müracaat ediniz. Ayrıca, grip geçirdiğinizde belirtileriniz ağırlaşırsa (nefes darlığı, göğüs ağrısı, bilinç bulanıklığı, yüksek ateş, öksürük gibi belirtilerin ortaya çıkması) bir hekime başvurunuz ve tavsiyelerine göre gerekli ilaçları kullanınız" denildi.

"NASIL KORUNMALIYIZ?"
Gripten korunma yollarına ilişkin şu bilgilere yer verildi:
"Hasta kişiler ile yakın temastan kaçınılmalıdır. Grip benzeri bir hastalık geçirildiğinde evde istirahat edilmelidir. Hastayken, hastalığı bulaştırmamak için mümkün olduğunca diğer insanlarla temas sınırlandırılmalıdır. Aksırma ve öksürme esnasında burun ve ağız kağıt mendille kapatılmalı ve kullanılan kağıt mendil çöp kutusuna atılmalıdır. Sabun ve su ile eller sık sık yıkanmalıdır. Bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere kirli ellerle temas etmekten kaçınmalıdır. Yüzeyler sık sık temizlenmelidir. Antibiyotikler gribi tedavi etmezler, bu nedenle hekim tavsiyesi dışında antibiyotik kullanmayınız."
ANKARA (DHA) - 

 
Salı Grubu sallandı
 
Saray 'anahtar liste'ye el koydu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP binasına silahlı baskın
Kartal'da AKP binasına silahlı kişilerin girdiği bildirildi.
GSS borçluları ile ilgili FLAŞ gelişme!
Genel Sağlık Sigortası gelir testi için bugün sona eren başvuru süresi altı ay uzatıldı.
Bakanlık bu 6 ürünü toplattı
Bu 6 ürün emniyetli değil!
 
Gezici'den 6 Büyükşehir'de kritik seçim anketi
Gezici Araştırma Şirketi Antalya, Mersin, Adana, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa'da ...
AKP'de ikinci 'Fuat Avni' alarmı
Üst komisyon çalışması öncesi AKP’de yoğun güvenlik önlemi alındı.
İşte Anadolu'nun Kemal'i belgeseli
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hayatını anlatan belgesel İstanbul'da gösterildi.
 
Nihat Doğan Türkiye'yi terk ediyor!
Beyaz TV sunucusu Tahir Sarıkaya, ünlü türkücü Nihat Doğan'ın İngilizce ...
Akdeniz'de deprem!
Akdeniz'de Oniki Adalar açıklarında Richter Ölçeğine göre, 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İnternette sansürde yeni döneme girildi!
İnternet ve sağlıkla ilgili düzenlemeleri içeren torba yasa kabul edildi.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva