Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Serik'te kaza; 2 yaralı
Serik'te kaza; 2 yaralı
23 Mart 2020 Pazartesi - 09:37

Donörler hayal kırıklığına uğrattı

İZMİR'de, çocukluk aşkıyla evlendikten 4 ay sonra lenfoma kanseri teşhisi konulan İlayda Hacıoğlu Gürleyen'e (28) ailesi tarafında başlatılan kök hücre bağışı kampanyasında bulunan 10'da 10 uyumlu 2 donör nakilden vazgeçti.

Donörler hayal kırıklığına uğrattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Karşıyaka'da yaşayan İlayda Hacıoğlu Gürleyen, geçen 4 Ağustos'ta çocukluk aşkı Ali Kaan Gürleyen (28) ile evlendi. Çift Soma'ya yerleşirken, İlayda'ya lenfoma kanseri teşhisi konuldu. Çift yumurta ikizinin verdiği örnek uyumlu çıkmayınca İlayda'nın eşi ve ailesi, kök hücre aramaktan vazgeçmedi. Eşi destek olmak için saçlarını kazıttı. Doktoru, her kürü 97 saat süren kemoterapinin 3'üncü kürünü tamamlayan Gürleyen'e, uyumlu donör bulunursa, 4'üncü kürden sonra nakil olabileceğini söyledi. Uygun kök hücrenin bir an önce bulunması için aile, ilk olarak Soma'da Türk Kızılay aracılığıyla kan bağışı kampanyası düzenledi. 750 kişiden kök hücre bağışı toplandı. Karşıyaka Spor Kulübü taraftarrının desteği ile ikinci kampanya, Karşıyaka'da düzenlendi. İlayda ve eşinin düğün fotoğraflarının olduğu pankartlar, Karşıyaka sokaklarına asıldı. Hastalığı yenebileceğine inanan İlayda, İzmirlileri kök hücre bağışı yapmaya çağırdı.

10'DA 10 UYUMLU İKİ DONÖR DE VAZGEÇTİ

İlayda, Kent Hastanesi'nde gördüğü kemoterapi tedavisinin 4'üncü kürünü tamamladığı sırada, doktorundan sevindirici haberi aldı. 10'da 10 uyumlu 2 genetik ikizinin bulunduğunu öğrenen İlayda ve ailesi, heyecanla nakil gününü beklemeye başladı. Ancak, hastaneye kontrole gittiğinde aldığı haberle yıkıldı. İki donörün de nakilden vazgeçtiğini öğrenen İlayda Hacıoğlu Gürleyen, sosyal medya hesabından, "Donör vazgeçmiş. Peki ya sizin de başınıza gelse? İnsanlık ölmüş. Vicdan duyguları tamamen yitirilmiş. Bir insanın umutlarıyla oynamak ne kadar basit olmuş. Ben mücadelemden vazgeçmiyorum, vazgeçmeyeceğim de. Yalnızca sizlerden isteğim, lütfen bu tarz bağışlar yaparken karşınızda bu iyiliği bekleyen insanların yerine kendinizi koymanız ve umutlarıyla oynamamanız. Mücadeleye devam durmak yok. Zafer inananlarındır" paylaşımını yaptı.

'YOLUN SONUNA KADAR GİDİN'

Anne Seval Hacıoğlu ise "Dördüncü kürün sonunda güzel haberi aldık. 'Bundan sonra yıpranmayacak, çok daha rahat atlatacak' diye düşünmüştük. Fakat öğrendik ki donörlerin ikisi de vazgeçmiş. Bizim için de İlayda için de bir yıkım bu. Ama inanıyorum ki bulacağız ve tedavimize devam edeceğiz. İlayda'nın kırılmışlıkları var ama hala pozitif bakıyor. Bugün bize aynı enerjiyle devam edeceğini söyledi. Kampanyalarımız ve donör arayışımız devam edecek" diye konuştu.

'SONUNA KADAR GİTMEYECEKSENİZ, VERMEYİN'

Donörlerin vazgeçme sebebinin koronavirüs korkusu nedeniyle hastaneye gelmek istememeleri olduğunu düşünen anne Hacıoğlu, üzgün olduklarını dile getirdi. Kök hücre bağışı yapan kişilere seslenen Hacıoğlu, "Üç tüp kan vermek hayat kurtarmak demek ama önemli olan bunu sonuna kadar götürebilmek. Eğer üç tüp kan verip sonradan vazgeçiyorsanız 'hiç vermeyin' derim. Bir insana hayatını bağışlamak o yolun sonuna kadar gitmek demektir. Lütfen gerçekten bağışçı olmak istiyorsanız, yolun sonuna kadar gidin" dedi.

'YAPILAN İŞLEM CANLARINI YAKAN BİR ŞEY DEĞİL'

İlayda'nın doktoru, İç Hastalıkları ve Hematoloji Prof. Dr. Gürhan Kadıköylü ise, "İlayda, T hücreli, lenfoblastik lenfoma ve lösemi hastasıydı. 4 kür kemoterapi sonrasında tam yanıt sağladık. Daha sonra alojenik kemik iliği nakli yapılması gerekti. Konsey kararı alındı, Türkkök'e başvuruldu. 10'da 10 iki donör bulunmuştu, fakat son aldığımız bilgilerde bu iki donörün vazgeçtiğini öğrendik. Donörler vazgeçmeseydi İlayda hem çabuk iyileşecekti hem de 10'da 10 uyumda çok fazla risk olmayacaktı. Donör olmak gönüllülüğe dayanan bir şey, vazgeçmemeleri hastaların hayatı için çok önemli. Yapılan işlem canlarını yakan bir şey değil. 5 gün koldan bir iğne yapılıyor. Daha sonra kök hücre toplanıyor, yapılan bu kadar" diye konuştu.

'İNSANLARA CAN VERİYORLAR'

Kök hücre bağışçılarına seslenen Kadıköylü, "Hayat kurtarıyorlar, çok önemli. Kendilerine zararı olan bir şey değil, çok büyük yan etkileri yok. Sadece ufak ağrıları olabilir. İnsanlara can veriyorlar" dedi.

IZMIR'DE, COCUKLUK ASKIYLA EVLENDIKTEN 4 AY SONRA LENFOMA KANSERI OLDUGUNU OGRENEN ILAYDA HACIOGLU GURLEYEN (28) ICIN AILESININ BASLATTIGI KOK HUCRE BAGISI KAMPANYALARINDAN SONRA BULUNAN 10'DA 10 UYUMLU IKI DONOR VAZGECTI. SEVINCLE NAKLIN YAPILACAGI GUNU BEKLEYEN ILAYDA, 4'UNCU KEMOTERAPI TEDAVISININ SONUNDA, IKI DONORUN DE VAZGECTIGINI OGRENINCE YIKILDI. FOTOGRAFTA ILAYDA HACIOGLU GURLEYEN VE ESI ALI KAAN GURLEYEN (FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'DE, COCUKLUK ASKIYLA EVLENDIKTEN 4 AY SONRA LENFOMA KANSERI OLDUGUNU OGRENEN ILAYDA HACIOGLU GURLEYEN (28) ICIN AILESININ BASLATTIGI KOK HUCRE BAGISI KAMPANYALARINDAN SONRA BULUNAN 10'DA 10 UYUMLU IKI DONOR VAZGECTI. SEVINCLE NAKLIN YAPILACAGI GUNU BEKLEYEN ILAYDA, 4'UNCU KEMOTERAPI TEDAVISININ SONUNDA, IKI DONORUN DE VAZGECTIGINI OGRENINCE YIKILDI. FOTOGRAFTA DILARA HACIOGLU (SOLDA), ILAYDA HACIOGLU GURLEYEN (SAGDA) (FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'DE, COCUKLUK ASKIYLA EVLENDIKTEN 4 AY SONRA LENFOMA KANSERI OLDUGUNU OGRENEN ILAYDA HACIOGLU GURLEYEN (28) ICIN AILESININ BASLATTIGI KOK HUCRE BAGISI KAMPANYALARINDAN SONRA BULUNAN 10'DA 10 UYUMLU IKI DONOR VAZGECTI. SEVINCLE NAKLIN YAPILACAGI GUNU BEKLEYEN ILAYDA, 4'UNCU KEMOTERAPI TEDAVISININ SONUNDA, IKI DONORUN DE VAZGECTIGINI OGRENINCE YIKILDI. FOTOGRAFTA ILAYDA HACIOGLU GURLEYEN VE ESI ALI KAAN GURLEYEN (FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'DE, COCUKLUK ASKIYLA EVLENDIKTEN 4 AY SONRA LENFOMA KANSERI OLDUGUNU OGRENEN ILAYDA HACIOGLU GURLEYEN (28) ICIN AILESININ BASLATTIGI KOK HUCRE BAGISI KAMPANYALARINDAN SONRA BULUNAN 10'DA 10 UYUMLU IKI DONOR VAZGECTI. SEVINCLE NAKLIN YAPILACAGI GUNU BEKLEYEN ILAYDA, 4'UNCU KEMOTERAPI TEDAVISININ SONUNDA, IKI DONORUN DE VAZGECTIGINI OGRENINCE YIKILDI. IC HASTALIKLARI VE HEMATOLOJI PROF. DR. GURHAN KADIKOYLU (FOTOGRAFTA). (FOTO: MELIS KARAKUZULU / IZMIR DHA)

IZMIR'DE, COCUKLUK ASKIYLA EVLENDIKTEN 4 AY SONRA LENFOMA KANSERI OLDUGUNU OGRENEN ILAYDA HACIOGLU GURLEYEN (28) ICIN AILESININ BASLATTIGI KOK HUCRE BAGISI KAMPANYALARINDAN SONRA BULUNAN 10'DA 10 UYUMLU IKI DONOR VAZGECTI. SEVINCLE NAKLIN YAPILACAGI GUNU BEKLEYEN ILAYDA, 4'UNCU KEMOTERAPI TEDAVISININ SONUNDA, IKI DONORUN DE VAZGECTIGINI OGRENINCE YIKILDI. ILAYDA'NIN ANNESI SEVAL HACIOGLU (FOTOGRAFTA), "UC TUP KAN VERMEK HAYAT KURTARMAK DEMEK AMA ONEMLI OLAN BUNU SONUNA KADAR GOTUREBILMEK. EGER KI 3 TUP KAN VERIP SONRADAN VAZGECIYORSANIZ HIC VERMEYIN DERIM. BIR INSANA HAYATINI BAGISLAMAK O YOLUN SONUNA KADAR GITMEK DEMEKTIR" DEDI. (FOTO: MELIS KARAKUZULU / IZMIR DHA)

Melis KARAKUZULU/İZMİR, (DHA) 

Etiketler:
 
Antalyalı balıkçıların 'balon balığı' hazırlığı
 
Kursiyer kadınlardan tıbbi maske üretimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koronavirüs şüphelisi hastaneden kaçtı
ANKARA'da, Y.Y. (36) koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındığı hastaneden ...
Kolonya firmasından uyarı: Sahte kolonya kör edebilir
TÜRKİYE'de, koronavirüse karşı tedbir amacıyla en çok tercih edilen ürünlerin ...
Bakan Soylu: Maske stoğu yapan fabrikalara el koyarız
İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bilgilendirmesi ...
 
Koronavirüste can kaybı 30'a ulaştı
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, "Bugün 9 yeni vefat, 289 yeni tanı var. ...
Köpeğe çarpan otomobil takla attı: 6 yaralı
MUĞLA’nın Fethiye ilçesinde köpeğe çarptıktan sonra kontrolden çıkarak ...
Koronavirüs yasaklısı yaşlı adam rakı istedi polis ne yapacağını şaşırdı... İşte o video...
Koronavirüs nedeniyle 65 yaş ve üstündekilerin sokağa çıkmasının engellenmesi ...
 
Bankaların çalışma saatleri pazartesi gününden itibaren değişiyor
Türkiye Bankalar Birliği, tüm bankaların mesai saatlerini kısıtlayarak değiştirdi.
Korona Günleri İçin ‘Salgın’ Temalı 14 Film
Koronavirüsün etkisini her geçen gün artırdığı günlerde eve kapananlar ...
65 yaş ve üstü olanlar dikkat!.. Cezalar belli oldu...
Sokağa çıkma yasağını ihlal eden 65 yaş üstü vatandaşlara verilecek ceza belli oldu
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva