Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
30 Aralık 2021 Perşembe - 11:22

Dövizdeki düşüş tüketiciye fahiş fiyat iadesinin yolunu açtı

YÜKSEK döviz kuru nedeniyle fahiş fiyatlardan mağdur olan tüketiciler, indirilmiş etiketlerle satın aldıkları ürünlerdeki ücret farkının iadesini talep edebilir.

Dövizdeki düşüş tüketiciye fahiş fiyat iadesinin yolunu açtı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Tüketici 10 bin liraya aldığı bir beyaz eşyayı bir hafta sonra 7 bin liraya düştüğünü görürse tüketici haklarını kullanabilir. Tüketici 14 gün içerisinde malın fiyatının düştüğünü belgeleyip faturasıyla birlikte Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilir" dedi. Döviz kurunun daha da çok yükseleceğini düşünerek telefon aldığını söyleyen fahiş fiyat mağduru ise İlayda Çevik ise “10 bin liraya aldığım telefon şu anda 7 bin liraya düştü. Çok kötü hissediyorum. Şu an çok büyük bir zarar içindeyim. İade etme hakkım olursa telefonu iade etmek isterim" diye konuştu. 

Dövizdeki dalgalanma nedeniyle fahiş fiyat mağduru olan tüketiciler daha önce aldıkları ürünlerin şu an indirimli etiket üzerinden satıldığını belgelerse ürünü iadesi talep edebilir. Fahiş fiyat mağduru Melek Sevimtekin, “Dolar yükselirken mont almam gerekiyordu. Fiyatlar daha fazla artmadan mont aldım. Sonradan düşüş olunca aldığıma pişman oldum. Keşke şimdi alsaydım. Çünkü o parayla kendime sweatshirt'de alabilirdim. İade hakkımın olduğunu biliyorum ve bu hakkımı kullanmayı düşünüyorum" dedi. 

"14 GÜN GEÇMEDİYSE ALDIĞIM KAHVE MAKİNESİNİ HEMEN İADE EDECEĞİM"

Fahiş fiyata kahve makinesi aldığını söyleyen İkra Çelik, “Geçen günlerde kahve makinesi aldım. Döviz kuru arttığı için yüksek bir fiyata aldım. Ancak şu an döviz kuru düşmeye başladı. Ben de yaklaşık 300 liralık zarar etmiş oldum. Kahve makinesini bin liraya aldım şu an 700 liraya düşmüş. 300 liralık kaybımın olmasına üzüldüm. 14 gün içinde iade edildiğimi bilmiyorum. Bunu öğrendiğim iyi oldu. 14 gün geçmediyse aldığım kahve makinesini hemen iade edeceğim. Neden 300 lira zararım olsun ki" diye konuştu. 

"10 BİN LİRAYA ALDIĞIM TELEFON ŞU ANDA 7 BİN LİRAYA DÜŞTÜ"

Banu Özkan, “Eşyalarımızı yenilemek istiyorduk ve yeniledik. Çünkü döviz kurunun daha artma durumu vardı. Ancak şu an görüyoruz ki daha çok zarara uğradık. Döviz kuru birden düşünce bizim yaptığımız ödeme çok fazla oldu. Şu an o verdiğimiz paranın dönüşü olur mu? bilmiyorum.  Yaklaşık 15- 20 bin lira zararım var" dedi. İlayda Çevik ise “Döviz kuru daha çok yükselmeden telefon aldım. Ancak şu 3 bin lira zarara uğradım. 10 bin liraya aldığım telefon şu anda 7 bin liraya düştü. Çok kötü hissediyorum. Çevremdekiler döviz kurunun daha çok yükseleceğini söyledi ben de elimdeki tüm parayla telefon aldım. Şu an çok büyük bir zarar içindeyim. İade etme hakkım olursa telefonu iade etmek isterim" ifadelerini kullandı. 

"TÜKETİCİLER ALDIKLARI ÜRÜNÜN 14 GÜN İÇERİSİNDE İADE EDEBİLİR" 

Döviz kuru nedeniyle her şeye zam geldiğini söyleyen Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Kurdaki dalgalanmaya paralel olarak yediğimiz, içtiğimiz ve tükettiğimiz her şeye zam geldi. Elektrik ve gıda ürünleri başta olmak üzere büyük zamlar yapıldı. Bu zamlar esnasında panikleyen bazı vatandaşlarımız tüketim ihtiyaçlarını sipariş etti. Dolar zirvedeyken daha da artacak endişesiyle sipariş verip ürün alan kişiler doların düşmesiyle kala kaldı. Mesela tüketicinin 18 bin liraya aldığı mal, 12 bin liraya düştü. Tüketiciler aldıkları ürünün tesliminden itibarıyla 14 gün içerisinde ürünü iade edebilir. Üstelik Mesafeli Sözleşme Yönetmeliği'ne göre kişinin malı kullanım kullanmış olması iade haklarını ihlal etmez" dedi. 

Ağaoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Kişi 10 bin liraya aldığı bir beyaz eşyayı önümüzdeki hafta 7 bin liraya düştüğünü görürse tüketici haklarını kullanabilir. Tüketici malı yüksek fiyattan alır ve o ürünün fiyatını düştüğünü belgelerlerse faturasıyla birlikte fiyat farkını istemek için Tüketici Hakem Heyetine başvurabilir. Tüketici tartışmasız haklı çıkacaktır. Tüketicinin 14 gün içerisinde koşulsuz cayma hakkı vardır. Tüketicilerin yazılı başvuru yapmalarını öneriyorum. Tüketici Kanunu'na göre her durumda tüketici hakkıdır. Tüketici yeter ki haklarını bilsin. 14 gün dolmadan iadesini gerçekleştirsin."

YUKSEK DOVIZ KURU NEDENIYLE FAHIS FIYATLARDAN MAGDUR OLAN TUKETICILER, INDIRILMIS ETIKETLERLE SATIN ALDIKLARI URUNLERDEKI UCRET FARKININ IADESINI TALEP EDEBILIR. TUKETICI BASVURU MERKEZI ONURSAL BASKANI AYDIN AGAOGLU, "TUKETICI 10 BIN LIRAYA ALDIGI BIR BEYAZ ESYAYI BIR HAFTA SONRA 7 BIN LIRAYA DUSTUGUNU GORURSE TUKETICI HAKLARINI KULLANABILIR. TUKETICI 14 GUN ICERISINDE MALIN FIYATININ DUSTUGUNU BELGELEYIP FATURASIYLA BIRLIKTE TUKETICI HAKEM HEYETI'NE BASVURABILIR" DEDI. DOVIZ KURUNUN DAHA DA COK YUKSELECEGINI DUSUNEREK TELEFON ALDIGINI SOYLEYEN FAHIS FIYAT MAGDURU ISE ILAYDA CEVIK ISE "10 BIN LIRAYA ALDIGIM TELEFON SU ANDA 7 BIN LIRAYA DUSTU. COK KOTU HISSEDIYORUM. SU AN COK BUYUK BIR ZARAR ICINDEYIM. IADE ETME HAKKIM OLURSA TELEFONU IADE ETMEK ISTERIM" DIYE KONUSTU. (FOTOGRAFTAKI: IKRA CELIK) FOTO: ESMA MURAT-ISTANBUL-DHA

YUKSEK DOVIZ KURU NEDENIYLE FAHIS FIYATLARDAN MAGDUR OLAN TUKETICILER, INDIRILMIS ETIKETLERLE SATIN ALDIKLARI URUNLERDEKI UCRET FARKININ IADESINI TALEP EDEBILIR. TUKETICI BASVURU MERKEZI ONURSAL BASKANI AYDIN AGAOGLU, "TUKETICI 10 BIN LIRAYA ALDIGI BIR BEYAZ ESYAYI BIR HAFTA SONRA 7 BIN LIRAYA DUSTUGUNU GORURSE TUKETICI HAKLARINI KULLANABILIR. TUKETICI 14 GUN ICERISINDE MALIN FIYATININ DUSTUGUNU BELGELEYIP FATURASIYLA BIRLIKTE TUKETICI HAKEM HEYETI'NE BASVURABILIR" DEDI. DOVIZ KURUNUN DAHA DA COK YUKSELECEGINI DUSUNEREK TELEFON ALDIGINI SOYLEYEN FAHIS FIYAT MAGDURU ISE ILAYDA CEVIK ISE "10 BIN LIRAYA ALDIGIM TELEFON SU ANDA 7 BIN LIRAYA DUSTU. COK KOTU HISSEDIYORUM. SU AN COK BUYUK BIR ZARAR ICINDEYIM. IADE ETME HAKKIM OLURSA TELEFONU IADE ETMEK ISTERIM" DIYE KONUSTU. (FOTOGRAFTAKI: AYDIN AGAOGLU) FOTO: ESMA MURAT-ISTANBUL-DHA

YUKSEK DOVIZ KURU NEDENIYLE FAHIS FIYATLARDAN MAGDUR OLAN TUKETICILER, INDIRILMIS ETIKETLERLE SATIN ALDIKLARI URUNLERDEKI UCRET FARKININ IADESINI TALEP EDEBILIR. TUKETICI BASVURU MERKEZI ONURSAL BASKANI AYDIN AGAOGLU, "TUKETICI 10 BIN LIRAYA ALDIGI BIR BEYAZ ESYAYI BIR HAFTA SONRA 7 BIN LIRAYA DUSTUGUNU GORURSE TUKETICI HAKLARINI KULLANABILIR. TUKETICI 14 GUN ICERISINDE MALIN FIYATININ DUSTUGUNU BELGELEYIP FATURASIYLA BIRLIKTE TUKETICI HAKEM HEYETI'NE BASVURABILIR" DEDI. DOVIZ KURUNUN DAHA DA COK YUKSELECEGINI DUSUNEREK TELEFON ALDIGINI SOYLEYEN FAHIS FIYAT MAGDURU ISE ILAYDA CEVIK ISE "10 BIN LIRAYA ALDIGIM TELEFON SU ANDA 7 BIN LIRAYA DUSTU. COK KOTU HISSEDIYORUM. SU AN COK BUYUK BIR ZARAR ICINDEYIM. IADE ETME HAKKIM OLURSA TELEFONU IADE ETMEK ISTERIM" DIYE KONUSTU. (FOTOGRAFTAKI: ILAYDA CEVIK) FOTO: ESMA MURAT-ISTANBUL-DHA

YUKSEK DOVIZ KURU NEDENIYLE FAHIS FIYATLARDAN MAGDUR OLAN TUKETICILER, INDIRILMIS ETIKETLERLE SATIN ALDIKLARI URUNLERDEKI UCRET FARKININ IADESINI TALEP EDEBILIR. TUKETICI BASVURU MERKEZI ONURSAL BASKANI AYDIN AGAOGLU, "TUKETICI 10 BIN LIRAYA ALDIGI BIR BEYAZ ESYAYI BIR HAFTA SONRA 7 BIN LIRAYA DUSTUGUNU GORURSE TUKETICI HAKLARINI KULLANABILIR. TUKETICI 14 GUN ICERISINDE MALIN FIYATININ DUSTUGUNU BELGELEYIP FATURASIYLA BIRLIKTE TUKETICI HAKEM HEYETI'NE BASVURABILIR" DEDI. DOVIZ KURUNUN DAHA DA COK YUKSELECEGINI DUSUNEREK TELEFON ALDIGINI SOYLEYEN FAHIS FIYAT MAGDURU ISE ILAYDA CEVIK ISE "10 BIN LIRAYA ALDIGIM TELEFON SU ANDA 7 BIN LIRAYA DUSTU. COK KOTU HISSEDIYORUM. SU AN COK BUYUK BIR ZARAR ICINDEYIM. IADE ETME HAKKIM OLURSA TELEFONU IADE ETMEK ISTERIM" DIYE KONUSTU. (FOTOGRAFTAKI: BANU OZKAN) FOTO: ESMA MURAT-ISTANBUL-DHA

Esma MURAT-Ömer HASAR/İSTANBUL, (DHA)

 
Karadeniz’de yılbaşı tatili için doğa otellerine ilgi
 
Motosikletli kapkaççılar, annesiyle yürürken çantasını çaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karadeniz’de yılbaşı tatili için doğa otellerine ilgi
YENİ yılı doğayla baş başa karşılamak isteyenler, Karadeniz'deki doğa ...
Prof. Dr. Sebe: Metil alkolün 3-4 kaşığı dahi ölüme götürüyor
ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Ana ...
Garsonu, yengesiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla vurmuş
ADANA’da kebapçıda garson olarak çalışan Erdal Çelik’i (33), başından ...
 
Sokak kedisi 'Havuç', Palandöken'in maskotu oldu
TÜRKİYE'nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken'de, tatilcilerin 'Havuç' ...
'Ayaz Ata' kıyafeti giyip, at arabasıyla hediye dağıttı
VAN'ın Erciş ilçesinde oto yedek parçası satan Sami Demir, Türk, Altay ...
Köpeğin saldırdığı 6 yaşındaki Fevvaz taburcu oldu
AKSARAY'da, köpeğin saldırısında başından ve karnından yaralanan Suriye ...
 
Kuru yemişte kilo devri bitti, gram dönemi başladı
GAZİANTEP Kuruyemişçiler Odası Başkanı Settar Kıratlı, son 1 yıl içinde ...
Mersin'de sahte içki operasyonu: 5 gözaltı
MERSİN'in Tarsus ilçesinde sahte içki ürettiği belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.
'Küfür' nedeniyle tartıştığı komşusu tarafından bacağından vuruldu
ADANA'da Emrah Altaş (35), apartmanda küfürlü konuştuğu için uyardığı komşusu Mehmet ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva