Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
15 Şubat 2019 Cuma - 22:05

Dr. Hasan Ünal Meslek Yüksekokulu açıldı

ANTALYA'nın Demre ilçesinde Demre Eğitim Vakfı (DEMVAK) öncülüğünde, iş insanı Dr. Hasan Ünal tarafından yaptırılan Demre Hasan Ünal Meslek Yüksekokulu (MYO) eğitim öğretime törenle başladı.

Dr. Hasan Ünal Meslek Yüksekokulu açıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Demre'de Türkiye'nin en önemli yerli tohum ve fide üretim firmalarından birine sahip olan CHP eski Antalya Milletvekili iş insanı Dr. Hasan Ünal ve hayırseverler tarafından yaptırılan Akdeniz Üniversitesi Demre Meslek Yüksek Okulu'nun açılışına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri Atay Uslu ve Kemal Çelik, CHP Antalya milletvekilleri Cavit Arı ve Aydın Özer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Konyaaltı Belediye Başkanı ve CHP'nin Büyükşehir Belediye adayı Muhittin Böcek ile çok sayıda davetli katıldı. ADOPEN'in sahibi işadamı Mustafa Sak ile sanatçı Sümer Ezgü de açılışa katılanlar arasında yer aldı.

Okulun açılış kurdelesi Antalya devlet protokolünden üst düzey isimlerin yanı sıra ADOPEN'in sahibi işadamı Mustafa Sak tarafından kesildi.

'EĞİTİME ÇOK ÖNEM VERİYORUZ'

Dr. Hasan Ünal ve eşi Prof. Dr. Narin Ünal'a ne kadar teşekkür edilse az olduğunu belirten Mevlüt Çavuşoğlu, okulun yapımında emeği geçen diğer tüm hayırseverlere de teşekkür etti.

Demre gibi bir ilçede böyle bir okulu kazandırmanın son derece anlamlı olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, "Eğitime çok önem veriyoruz. Bütçemizde son 17 yıldır en çok pay eğitime gidiyor. Öylede olması gerekiyor. Bugün dünya Endüstri 4.0'ı konuşuyor. Bu eğitim, bilim, teknolojiyle oluyor. Çok şükür üniversitelerimiz artık kendilerine gönderilen Ar-Ge bütçesini kullanmaya başladı. Eskiden gönderilen bütçenin yüzde 80-90'ı geri gönderiliyordu, o kapasitemiz yoktu. Artık farkına vardık. Akdeniz Üniversitesi gerçekten gurur duyacağımız bir dünya markası haline geldi. Dünya sıralamasında sürekli yükseliyor ve hedefimiz ilk 500'e girmek. Antalya'da 5 üniversitemiz var. Hedefimiz 10 üniversite" diye konuştu.



'1954'DE FENERBAHÇE, GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ'I BİLMİYORLARDI' 

Kaba inşaatı tamamlandıktan sonra yarım kalan okul inşaatını tamamlayan iş insanı Dr. Hasan Ünal ise bu okulu yaptırmasına neden olan iki sebebi anlatırken, 1954'te Demre'deki insanların Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi kulüplerin varlığından dahi haberdar olmadıklarını söyledi. Ünal şöyle konuştu;

"1954'de ilkokulu bitirdim, o zamana kadar Demre'de hiç kimse ortaokula gönderilmiyordu, öyle bir imkan da yoktu. Sadece yerli halktan 5 kişi öğretmen okuluna gitmiş, onlar 1954'den önce öğretmen olmuş, Demre'nin bütün eğitim hikayesi buydu. Babam ortaokulda okutmak için Elmalı'ya gönderdi. Kimseyi tanımıyordum, sınıftaki arkadaşlar kendi aralarında teneffüste konuşuyorlardı. Merak ettim ne konuşuyorlar acaba diye, yanaştım. 'Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray' diyorlar. 'Allah Allah ne acaba bu' diyorum, kimseye de soramıyorum, sorsam gır gır malzemesi olacağım. O zamana kadar Demre'de ne ben ne bir başkası ne bu takımları duydu, ne top gördü. Radyo yok, gazete yok, izole, Finike yolu da yoktu. Dünyadan kopuk bir yerdi. Elmalı'da adapte olamadık, ertesi sene Finike'ye gittim ve okumaya başladık. O yıl benden başka okuyanda yoktu. Üç sene içinde Demre'den 36 arkadaşımızı tahrik ederek Finike'de ortaokula başlattık. Demre'nin okul hikayesi böyle başladı. Bunun ne olduğunu anlamak için bunu yaşamak lazım. Böyle bir yerden geldim."



İkinci sebep olarak da üniversite yıllarını işaret eden Hasan Ünal, “Üniversitede okurken ben 68 döneminin elemanlarındanım, hızlılarındanım. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde okuyorum ve sloganımız ülkenin kalkınması için sanayileşmesi şart, sanayileşme olmazsa ülke yeteri kadar kalkınamaz. Bu iki gerekçeden yola çıkarak bu okulun yapılmasına destek verelim diye düşündük. İnşallah burada iyi öğrenciler yetişir, Türkiye'nin kalkınmasına destek olur, bu da bizi mutlu eder" dedi.

57 BİN METREKARE

Demre MYO 57 bin metrekarelik alanı kaplıyor. Binanın tabanı 1000 metrekare. Zemin artı, üç katlı olan bina toplam 7 bin metrekarelik kullanım alanına sahip. Bina, 11 derslik, laboratuvarlar, idari bölümler, öğretim üyesi odaları, 300 kişilik konferans salonu ve 200 kişilik yemekhaneden oluşuyor.

 
Isparta'da avukat evinde ölü bulundu
 
Cezaevinde çıkan yangında 27 mahkum hastanelik oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demre MYO binası tamamlandı
ANTALYA'nın Demre ilçesinde Demre Eğitim Vakfı (DEMVAK) öncülüğünde, iş ...
Antalya Hukuk Fakültesi Dekanı Dülger, hayatını kaybetti
ANTALYA Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Dülger(55), ...
Antalya'da Harvard açtı, cezayı yedi
Dünyanın en itibarlı üniversitelerinden Harvard’ın ismini kullanarak, ...
 
Akdeniz Üniversitesi'nde İHA eğitimi verilecek
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Havacılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKHUMER), ...
Tıp öğrencilerinden organ bağışı çağrısı
ANTALYA'da bir alışveriş merkezinde stant açan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ...
Domates yetiştiren miniklere plaket
AKDENİZ Üniversitesi öğretim üyeleri, ilkokul öğrencileriyle birlikte ...
 
'Öğrenci Topluluklarına' destek protokolü
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ve Antalya Üniversite Destekleme Vakfı arasında, ...
Konyaaltı'ndan öğrencilere ücretsiz çorba
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin ...
Akdeniz Üniversitesi'nden Kadın ve Yaşam Sergisi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva