Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
19 Ocak 2013 Cumartesi - 10:45

Dün geceden manzaralar

ANTALYA'da akşam saatlerinde şiddetini artıran yağmur, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Merkez Aksu ilçesindeki tarım alanlarını ve seraları su bastı.

Dün geceden manzaralar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde şiddetini artıran yağmur nedeniyle trafik felç oldu. İşyerlerinden evlerine gitmek üzere ayrılan Antalyalılar, trafikte uzun süre beklemek zorunda kaldı. Yağmur özellikle Antalya'yı havalimanı ve Manavgat, Alanya ilçelerine bağlayan çevre yolunda etkili oldu. Yol kenarında 2 metre derinliğe sahip kanal yağmur sularıyla doldu, yolla aynı seviyeye geldi.
Merkez ilçe Aksu'da ise tarım alanları ve seralar, şiddetli yağmur sonrasında sular altında kaldı. İlçedeki bazı dereler taşınca çevredeki evlerde sel tehlikesi yaşandı.
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, kentte etkili yağışın haftasonu da devam edeceğini bildirdi.
Diğer yandan Antalya'da etkili yağış nedeniyle polis ve belediye ekipleri, dere yatakları başta olmak üzere riskli bölgeler konusunda alarma geçti.
VALİ YAVUZ: ŞU ANA KADAR 3 UÇAK BAŞKA HAVAALANINA YÖNLENDİRİLDİ
Antalya Havalimanı'ndan sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, akşam saatlerinde etkisini arttıran şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle uçakların iniş ve kalkışında problemler yaşandığını belirterek, "Şu ana kadar yurt içi ve yurt dışından Antalya'ya gelen 3 uçak kendi tercihleri yönünde Dalaman, İzmir gibi havalimanlarına yönlendirildi. Meteoroloji raporuna göre şiddetli rüzgar yandan estiği için uçakların iniş ve kalkışında problemler yaşanıyor. Rüzgar kuzey-güney yönünden esseydi böyle bir sorun yaşanmayacaktı. Şiddetli rüzgar ve yağmurun devam edeceği öngörülüyor. Aksamalar yarına kadar sürebilir. Kalkış yapamayacak uçakların yolcuları için gerekli önlemler alınacaktır" açıklamasında bulundu.
EVE GİDEN ÇİFT MİNİBÜSTE MAHSUR KALDI
Antalya'nın Aksu İlçesi'nde akşam saatlerinde başlayan aşırı yağış nedeniyle bir ailenin bulunduğu minibüs suda mahsur kaldı. Toparlar Mevkii'ndeki evine giden Hüseyin ve Bedriye Şener çiftinin bulunduğu minibüs bir anda akıntıya kapıldı. Minibüsten çıkamayan çift cep telefonlarıyla polisten yardım istedi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, 2 aylık hamile Bedriye Şener ve eşini zodyak botuna alarak kurtardı. Yaklaşık 2 saat boyunca minibüs içerisinde mahsur kalan çift hazır bekletilen ambulansla hastaneye kaldırıldı.
TABELALAR VE AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Kentin çeşitli noktalarında ise aşırı rüzgar nedeniyle ağaçlar ve reklam panoları devrildi. Tonguç Caddesi üzerinde park ettiği otomobilinin üzerine ağacın devrildiğini gören Şerif Arıcı gözyaşlarına boğuldu. Kazı çalışması nedeniyle ağacın devrildiğini belirten Arıcı "Neden önlem almadan kazı çalışması yapıyorlar. 1 ay önce aldığım arabamın haline bakın. Bir aylık maaşımı aracımın hasarına vereceğim" dedi. İtfaiye testere yardımıyla otomobili ağacın altından kısa sürede çıkardı.

ŞİDDETLİ YAĞMUR VE FIRTINA ANTALYA'YI VURDU

ANTALYA'da dünden bu yana etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına, kent merkezinde yaşamı olumsuz etkiledi, ağaçlar devrildi ve çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı. Saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtınanın devirdiği reklam panoları, otomobilleri hurdaya çevirdi. Konyaaltı Sahili, derelerden gelen çamur suyu nedeniyle kızıl renge büründü.

Antalya'da dün sabah başlayan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen sağanak yağış ve şiddetli lodos, gündelik yaşamı durma noktasına getirdi. Aşırı yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı, insanlar araçlarıyla yollarda mahsur kaldı. Fırtına, ağaçları kökünden söktü. Yol kenarlarındaki reklam panoları, fırtınaya dayanamayarak devrildi. Reklam panolarının altında kalan otomobillerde maddi hasar oluştu. Boyu 5 metreyi bulan reklam panosunun altında kalan 07 AE 363 plakalı otomobil hurdaya döndü. Kazanın sabaha karşı olması, can kaybını önledi. Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili, derelerden gelen çamur suyu nedeniyle kızıl renge büründü. Yüksekliği 4 metreyi bulan dalgalar kumsalı dövdü.

İŞYERİ SAHİPLERİ ŞAŞKIN

Konyaaltı Caddesi üzerindeki döner restoranının sahibi Mustafa Kasoğlu, "Saniyeler içinde oldu. Bir anda bir rüzgar geldi tabelaları masaları uçurdu, kırdı, döktü gitti. Allah kimsenin başına böyle bir afet vermesin" dedi.

Reklam tabelası yerinden sökülerek marketinin önüne düşen Arif Afşin ise "Biz burada değildik. Gece olmuş. Geldiğimizde dükkanımın önünde kocaman tabelaları görünce neye uğradığımı şaşırdım. Seyyar çatı binaya takılı olduğu yerden koparak düşmüş" diye konuştu.

85 KİLOGRAM YAĞIŞ

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, son 24 saat içinde kent merkezine 85 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Rüzgarın hızının saatte 90 kilometreye kadar çıktığını belirten Duman, "Mevsim normallerinde bir yağış sistemi. Ara ara dolu yağışı da bu sistem içinde ve normal" dedi. Duman, cuma günü şiddetli yağış ve fırtına uyarısını yaptıklarını hatırlattı. Duman, "Sağanak ve fırtına öğleden sonra şiddetini yitirecek ve doğu ilçelerine doğru kayacak" diyerek Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ilçeleri için uyarıda bulundu. Son 24 saat içinde metrekareye Aksu'da 39, Kemer'de 49, Marmaris'de 26, Muğla'da 41 kilogram yağış düştüğüne belirten Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Duman, pazartesi günü yağışların ara vereceğini ve çarşamba gününden itibaren yine bölgede etkili olmasının tahmin edildiğini söyledi.

ALARM DURUMU SÜRÜYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Emin Pehlivan, 30 itfaiye ekibinin 70 personeliyle olaylara müdahale ettiğini, ASAT, Fen İşleri ve Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı 300 kişilik ekibinde 'teyakkuz' halinde bekletildiğini söyledi. Kent merkezi, ağaç devrilmesi, yolda mahsur kalma ve zemin kattaki iş ve meskenlerin su basmasıyla ilgili 54 olayın yaşandığını belirten Daire Başkanı Pehlivan, "Dün geceden beri etkili olan fırtına ve yağış nedeniyle 10 ağaç devrildi. 39 su baskını ihbarı aldık ve müdahale ettik. Farklı bölgelerde 3 araçta toplam 7 kişi mahsur kaldı ve ekiplerimiz tarafından kurtarıldı" dedi.
Emre BAYLAN-İbrahim LALELİ- Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

 
Fırtına geliyor
 
Isparta'ya şiddeti önleme merkezi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fırtına geliyor
Kürtaj hakkı için mor broşür
ANTALYA'dan kadınlar, 'Kürtaj Haktır Karar Kadınların Platformu'nun istemeden ...
6 gün kesinti
AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'da 6 gün ...
 
Eğitimde başarı hikayesi
Kepez Belediyesi'nin Gönül Sohbetleri'nde konuşan eğitimci Selahattin ...
Başkan Arı avukatlığı anlattı
KORKUTELİ Osman Önal Ortaokulu'nun 'Kariyer Günleri' toplantısına Antalya ...
Sarıcakayalı üreticiler Alanya'da
ANTALYA Bölgesi Tarım Kooperatifleri Birliği'nin davetlisi olarak Alanya'ya ...
 
Kumluca'da çorba etkinliği
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde her yıl düzenlenen Arabaşı Çorbası İçme ...
Manavgat'ta hedef 12 ay hareket
MANAVGAT Sanayici ve İş adamları Derneği (MASİAD) tarafından 2012-2013 ...
Düzen kuşağı sergisi açıldı
KUMLUCA Mimar Sinan Ortaokulu'nun 6,7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin 'Teknoloji ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva