Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
13 Mart 2015 Cuma - 09:36

Dünya Kadın Yürüyüşü'nde gerginlik

DÜNYANIN farklı ülkelerinden kadınların oluşturduğu Dünya Kadın Yürüyüşü'nün 4'üncü Uluslararası Eylemi'nin Antalya ayağı olaylı geçti.

Dünya Kadın Yürüyüşü nde gerginlik
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediyesi'nde görevli ancak başka ilçelerde çalışmak zorunda bırakılan kadınlarla dayanışma için düzenlenen yürüyüşte, kadınların belediye binasına yaklaşmasına izin verilmeyince güvenlik görevlileriyle aralarında arbede çıktı. 

Yoksulluk ve kadına yönelik şiddetle mücadele eden grupları bir araya getiren Dünya Kadın Yürüyüşü'nün 6 Mart'ta Nusaybin'den başlayan 4'üncü Uluslararası Eylemi Antalya'daydı. Her 5 yılda bir düzenlenen ve 17 Ekim'de Portekiz'in Coimbra kentinde tamamlanacak Dünya Kadın Yürüyüşü'nün Antalya ayağında aralarında Almanya, Sırbistan, Fransa, İspanya'dan gelen kadınların da bulunduğu grup, Büyükşehir Belediyesi'nde görevlendirme adıyla başka ilçelerde çalışmak zorunda kalan kadınlarla dayanışma yürüyüşü düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda davul ve zurna eşliğinde çekilen halayla başlayan yürüyüşte 'İşten atma ve mobbinge karşı ekmeğimiz ve onurumuz için yürüyoruz' pankartı açılırken Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve İspanyolca sloganlar atıldı. Mor bayraklarla kadına yönelik şiddet protesto edildi. 

Ancak grup Büyükşehir Belediyesi'ne yaklaşınca ilk barikatla karşılaştı. Büyükşehir Belediyesi'nin özel güvenlik görevlilerinin oluşturduğu barikatın önünde toplanan kadınlar, yapılan görüşmenin ardından ilk barikatı aşmayı başardı. 

Belediye binasına 20 metre kala tekrar önleri kesilen kadınların bu kez araç bariyerini aşmasına izin verilmedi. Bu sırada erkeklerden oluşan özel güvenlik yerine kadın güvenlik görevlileri yer aldı. Polisle ikinci bariyerin de açılması için dakikalar süren pazarlık başladı. Bariyerin açılıp kadınların bina önüne yaklaşmadan açıklama yapmalarına izin verildi ancak bu kez de eylemci grup ikna olmadı. 

Kadınlar Büyükşehir Belediye binasının önüne gelmekte ısrar edince kadın görevlilere erkek görevliler de eklendi, Çevik Kuvvet polisi kaskları ve kalkanlarıyla arka sıralara konuşlandı. Bu sırada kadınlar ve görevliler arasında arbede çıktı. Eylemciler, ön sırasında hemcinslerinin olduğu güvenlik barikatını aşmak için yüklendi fakat erkeklerden destek alan kadın görevliler barikatın aşılmasına izin vermedi. Dakikalarca süren gerginliğin ardından aralarında yabancıların da olduğu kadınlar bulundukları yerde basın açıklaması yaptı. 

Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin görevlendirme adıyla sürgün politikası uyguladığı belirtilerek, "Sürgün en çok kadınları vurdu. 34 kadın arkadaşımız 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü sürgünde karşıladı, sürgünde yaşamaya devam ediyor. Uygulama günlük işkence ve zulme dönüştü" denildi.

Büyükşehir Belediyesi'nde Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü'nde çalışırken, Büyükşehir Belediyesi'nde yönetimin CHP'den Ak Parti'ye geçmesinin ardından kentin en uzak ilçelerinden Gündoğmuş'a görevlendirilen Yasemin Sarar yaşadıklarını anlattı. Saat 04.30'da başlayan yolculuğun saat 21.30'da evine girmesiyle son bulduğunu belirten Sarar, "Eğer Belediye Başkanı Menderes Türel'in bir hesabı varsa onu eski belediye başkanıyla görsün. Benden, ailemden ne istiyor" diyerek gözyaşına boğuldu.

Basın açıklaması İstanbul Fatih Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde benzer uygulamalarla karşılaşan kadınların yaşadıklarını anlatmasıyla sona erdi.
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

YOKSULLUK VE KADINA YONELIK SIDDETLE MUCADELE EDEN GRUPLARI BIR ARAYA GETIREN DUNYA KADIN YURUYUSU, 6 MART'TA NUSAYBIN'DEN BASLAYAN 4'UNCU ULUSLARARASI EYLEMI ANTALYA'DAYDI(FOTO:EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA) 

 
'Yılın annesi' plaketini aldı
 
Da Vinci robotu, Eğitim Araştırma'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yılın annesi' plaketini aldı
ANTALYA İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) yönetimi, Çocuk Evleri Sitesi'nde ...
Hastane yolu sıkıntı yarattı
KEMER'de geçen ay hizmete giren Devlet Hastanesi yolunda yaşanabilecek ...
Antalya'da kaza: 1 ölü, 2 yaralı
ANTALYA'da eğlence dönüşü 1.52 promil alkollü sürücünün kullandığı otomobil, ...
 
Antalya'da evinin önünde vuruldu
ANTALYA'da 32 yaşındaki Reşit Varol, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından ...
SGK'dan GSS borcu uyarısı
GENEL Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu bulunanlara ilişkin yapılandırmayla ...
Öğrenciler Expo'yu çizecek
'ÇİÇEK ve Çocuk' temasıyla düzenlenecek Expo 2016 Antalya Uluslararası ...
 
Çanakkale resimleri hazır
YEDİARIKLAR Sanat Grubu, ressam Nuri Sezen'in başkanlığında 'Çanakkale ...
Şairler Antalya'da buluştu
MERKEZİ Antalya olan Avrasya Sanat-Kültür ve Edebiyat Derneği tarafından ...
Berkin Elvan Antalya’da anıldı
GEZİ Parkı protestoları sırasında polis tarafından atılan göz yaşartıcı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva