Hastalar üretti, hastalar sergiledi
Hastalar üretti, hastalar sergiledi
Korkuteli'de 3. Eğitim Şenliği
Korkuteli'de 3. Eğitim Şenliği
Muratpaşa, Milano Gıda Paktı’na katıldı
Muratpaşa, Milano Gıda Paktı’na katıldı
Charlie Chaplin'in hayatı İstanbul'da sahnelendi
Charlie Chaplin'in hayatı İstanbul'da sahnelendi
14 Kasım 2015 Cumartesi - 14:31

Dünya liderleri Antalya'da

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi kapsamında dünya liderleriyle yapacağı ikili görüşmelere başladı.

Dünya liderleri Antalya da
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında ilk görüşmeyi Malezya Başbakanı Necip Rezak'la yaptı.

Belek Turizm Bölgesi'nde yarın başlayacak G-20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili görüşmelerine bu sabah başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk görüşmesinde Malezya Başbakanı Necip Rezak'la saat 10.15'te bir araya geldi. Zirvenin merkez oteli Regnum Carya'da basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü. Basın mensuplarının görüntü aldığı sırada Rezak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zirvenin güvenliği için kaç kişinin görev yaptığını sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da sadece güvenli bölgede 12 bin güvenlik görevlisinin çalıştığını ifade etti.

Erdoğan, kabulün yapılacağı Türk heyetine tahsis edilen villaya Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın kullandığı 'buggy' olarak adlandırılan golf arabasıyla geldi. Görüşmeye, Ak Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, Ak Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın da katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci görüşmeyi Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile saat 11.15'te yaptı. Erdoğan'ın dünya liderleriyle görüşmeleri gün boyu sürecek.

CUMHURBAŞKANI ALİYEV ANTALYA'DA

Zirveye katılacak liderlerin gelişleri de sürüyor. G-20 Liderler Zirvesi'ne ev sahibi ülkenin davetlisi olarak katılacak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, saat 11.50'de Antalya'ya geldi. Özel uçakla Antalya Havalimanı'na gelen Aliyev, Avrupa Birliği Bakanı Beril Dedeoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel tarafından karşılandı. İlham Aliyev ile eşi Mehriban Aliyeva da kente geldi. Cumhurbaşkanı Aliyev'e, yöresel kıyafetli iki çocuk çiçek verdi. Aliyev, daha sonra karayoluyla konaklayacağı otele hareket etti. 

KIRMIZI BÖLGEDE ÖNLEMLER ARTIRILDI

Fransa'nın başkenti Paris'te 100'ü aşkın kişinin yaşamını yitirdiği silahlı ve bombalı saldırıların ardından, G-20 Liderler Zirvesi'nin gerçekleştirildiği Antalya'nın turizm merkezi Belek'te güvenlik önlemleri daha da artırıldı. Güvenlik açısından 'kırmızı bölge' olarak işaretlenen alana otel personeli ve gazetecilerin alınması sırasında uygulanan x-ray taramasında duyarlılık daha da yükseltildi.

Dün pantolon kemeri ve askıyla x-ray'den geçişe izin verilirken, saldırının ardından polis x-ray'den geçiş sırasında her türlü metal eşyanın bırakılmasını istedi. Ayrıca Kaya Plazzo Otel'deki Uluslararası Medya Merkezi de gün içinde bomba uzmanı köpekler tarafından kontrol edildi. Bununla birlikte turkuaz yelekli polisler de 3 bin 400 basın mensubu için oluşturulan alanda devriye gezdi, basın koridorlarını dolaştı. Fransa'daki saldırıya ilişkin gelişmeler, medya merkezinde bulunan dev ekrandaki televizyon yayınlarından, zirve için Antalya'da bulunan basın mensuplarınca takip edildi. 

HAVALİMANINDA İLK PROTESTO

Antalya'da yarın başlayacak G-20 Liderler Zirvesi için ilk protesto da bu sabah Havalimanı'nda yapıldı. Saat 11.00 sıralarında Halkın Kurtuluşu Partisi üyesi 10 kişi, 'Katil ABD Ortadoğu'dan defol' pankartı açtı. "Emperyalistler, işbirlikçiler geldikleri gibi gidecekler" sloganları atarak protesto gösterisi yapan gruba, özel güvenlik görevlileri ve polis ekipleri müdahale etti. Polis, eylemci gruptan 4 kişiyi gözaltına aldı.


CUMHURBASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN, G-20 LIDERLER ZIRVESI KAPSAMINDA DUNYA LIDERLERIYLE YAPACAGI IKILI GORUSMELERE BASLADI. CUMHURBASKANI ERDOGAN, ZIRVE KAPSAMINDA ILK GORUSMEYI MALEZYA BASBAKANI NECIP REZAK'LA YAPTI.(FOTO:DHA-ANTALYA-G20)


CUMHURBASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN, G-20 LIDERLER ZIRVESI KAPSAMINDA DUNYA LIDERLERIYLE YAPACAGI IKILI GORUSMELERE BASLADI. ERDOGAN, KABULUN YAPILACAGI TURK HEYETINE TAHSIS EDILEN VILLAYA AK PARTI IZMIR MILLETVEKILI BINALI YILDIRIM'IN KULLANDIGI 'BUGGY' OLARAK ADLANDIRILAN GOLF ARABASIYLA GELDI.(FOTO:DHA-ANTALYA-G20)

Emre BAYLAN- Mehmet ÇINAR- Öykü ALTUNTAŞ- Ümit KOZAN- Uğur CAN/ANTALYA, (DHA) - 

 
ABD'deki kızı için Obama'dan yardım istedi
 
Başkan Uysal vatandaşlarla buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD'deki kızı için Obama'dan yardım istedi
BODRUM'da eski eşi 51 yaşındaki Özlem Sofuoğlu'nun, kızı 13 yaşındaki ...
İstanbul'da G-20 protestoları
ANTALYA'da yapılacak G-20 Zirvesini protesto etmek isteyen bir grup, Almanya ...
Gelinler Rus, damatlar Alman
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde bu yıl 35 ülkeden 272 kadın Türk erkeklerle ...
 
Olimpiyat sporcularını Elmalılı kadınlar giydirecek
BREZİLYA'da önümüzdeki yıl yapılacak 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ...
Harddiskte çocuk pornosu
ANTALYA'da haziran ayı içinde Antalya Rasanet Gençlik Vakfı'na düzenlenen ...
Takla atan otomobilde yaşamını yitirdi
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde takla atan otomobilde 52 yaşındaki Bayram Çil, yaşamını yitirdi.
 
Kum heykel festivalinin özel konukları
MURATPAŞA Belediyesi, Yaşlıevleri ve Engelsiz Kafe'ye devam eden vatandaşları, ...
Belediye sineması yenilendi
YAKLAŞIK 1 yıldır teknik altyapı çalışmaları nedeniyle kapalı olan Finike ...
Üst geçitte kablo çalarken yakalandı
ANTALYA'da 15 gün önce hizmete giren Pınarlı Kavşağı'ndaki üst geçidin ...
 
Dursun Gündoğdu
Erdoğan gitti vantilatör geldi
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva