Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
14 Şubat 2020 Cuma - 18:09

Dünya ve Türk fotoğrafçılığının önemli isimleri Antalya’da buluşuyor

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin, 35 yıldır aralıksız olarak düzenlediği “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışmasının jüri üyeleri açıklandı. Jüride TFMD Kurucu Üyesi ve Gün Haber yazarı Dursun Gündoğdu da yer aldı.

Dünya ve Türk fotoğrafçılığının önemli isimleri Antalya’da buluşuyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya’daki ASKA Lara Otel’de 26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında yapılacak, Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nın 2020 jüri toplantılarında Türkiye ve dünya basın fotoğrafının önemli isimleri bir araya geliyor.

DÜNYANIN ÖNEMLİ İSİMLERİ ANTALYA’YA GELİYOR 

Yılın Basın Fotoğrafları jürisine bu yıl Yunanistan’dan 4 önemli isim konuk oluyor. Associated Press’in en önemli vizörlerinden Lefteris Pitarakis, Agence France Press’in, dünyaca tanınan kadın foto muhabirlerinden Louisa Gouliamaki ve Drone fotoğrafçılığında dünyanın en önde gelen isimleri arasında yer alan Instagram fenomeni Costas Spathis’in yanı sıra, Yunanistan Basın Fotoğrafçıları Birliği (EFE) Başkanı Christos Bonis de jüri üyeleri arasında bulunuyor. Yabancı konukları Akdeniz Üniversitesi’nde de öğrencilerle buluşacak.

TÜRKİYE’DEN SAYGIN İSİMLER JÜRİDE

Fotoğrafları, belgeselleri ve hayata geçirdiği uluslararası projeleri ile tüm dünyanın tanıdığı Coşkun Aral, Pulitzer ödüllü Murad Sezer, İnstagram’da 1,6 milyonu aşan takipçisi ile tüm dünyanın yakından tanıdığı foto muhabiri Mustafa Seven, TFMD kurucu üyesi Dursun Gündoğdu, İHA Genel Yayın Koordinatörü İrfan Altıkardeş, EPA’dan Tolga Bozoğlu, Depo Photos Ajansı’nın kurucularından Tolga Adanalı, TFMD Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Foto Muhabiri Rıza Özel’in yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan İlhan Demir ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına Füsun Demiray, Yılın Basın Fotoğrafları  jürisine Türkiye’den konuk olan isimler arasında yer alıyor.

“YALNIZCA FOTOĞRAF SEÇMİYORUZ”

Türkiye’de aralıksız olarak devam eden en uzun süreli fotoğraf organizasyonu olan, Yılın Basın Fotoğrafları jüri toplantısının, yalnızca fotoğrafların değerlendirildiği bir etkinlik olmadığını dile getiren Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Başkanı Rıza Özel şunları söyledi:

“Yarışma jürisi için Antalya’ya gelen isimler, Akdeniz Üniversitesi’nde de söyleşi ve sunumlarla tecrübelerini gençlere aktaracak. Organizasyon sırasında TFMD ile Yunanistan Basın Fotoğrafçıları Birliği (EFE) işbirliği protokolü imzalayacak ve ortak projeler yürütülecek. Alanında saygın iki meslek örgütünün girişimi ile Türkiye ve Yunanistan arasında bir dostluk köprüsü kurulacak.  Mustafa Seven, Costas Spathis, ve Coşkun Aral Instagram ve sosyal medyadaki güçlü isimlerin, Antalya’nın ve Türkiye’nin tanıtımı adına burada konuklarımız olmalarını önemsiyoruz. ‘Türkiye’nin Güzellikleri’, adına verilen ödüllerle ülke tanıtımına katkı sağlarken “Sıfır Atık Özel Ödülü” ile bu alandaki farkındalığa destek oluyoruz. Lise ve üniversite öğrencilerinin katılabildiği, ‘Ara Güler Özendirme Ödülü’ ile gençlerin fotoğrafa olan ilgisini ödüllendiriyoruz.”

İŞTE YILIN BASIN FOTOĞRAFLARI 2020 JÜRİSİ

Yunanistan Basın Fotoğrafçıları Birliği (EFE) Başkanı Christos Bonis (Yunanistan), Drone fotoğrafçısı / İnstagram Fenomeni Costas Spathis (Yunanistan), Foto Muhabiri Coşkun Aral, TFMD Kurucu Üyesi Dursun Gündoğdu, Associated Press Türkiye Fotoğraf Editörü Lefteris Pitarakis, (Yunanistan), Agence France Press Foto Muhabiri Louisa Gouliamaki, (Yunanistan), İHA Genel Yayın Koordinatörü İrfan Altıkardeş, Reuters Türkiye Fotoğraf Editörü Murad Sezer, Foto Muhabiri / İnstagram Mustafa Seven, European Pressphoto Agecy Türkiye Fotoğraf Editörü Tolga Bozoğlu, Depo Photos Yayın Yönetmeni Tolga Adanalı, TFMD Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Foto Muhabiri Rıza Özel. Türkiye Güzellikleri Konuk Jürisi Mehmet Akarca (Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı), Spor Toto Spor Fotoğrafları Konuk Jürisi İlhan Demir (Gençlik ve Spor Bakanlığı Basın Müşaviri), Doğa ve Çevre Fotoğrafları Konuk Jürisi Füsun Demiray (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına), (İsimler harf sırasına göre yazılmıştır)

 
Minibüsle çarpışan motosikletteki baba öldü, kızı yaralandı
 
Antalya Kepez ve Konyaaltı'nda hileli ürün satışı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aranan iki kişi yakalandı
ANTALYA'da haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş 4'er yıl hapis cezası ...
Öğrenci ve öğretim üyelerinden kitap bağışı
KUMLUCA Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde, 14 Şubat Dünya Kitap Değişim ve ...
Öğrenci komisyonlarından tanıtım
KUMLUCA Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde Türk Hemşireler Derneği Öğrenci ...
 
Çalınan keçileri jandarma buldu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Muhtelip Çakır'ın otlamak için bahçeye ...
Anaokulu çocuklarına polisten seminer
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde ...
Tuğba Özerk ve Günay Musayevalı açılışta buluştu
ANTALYA'da bir güzellik merkezi şarkıcı Tuğba Özerk ve oyuncu Günay Musayeva'nın ...
 
Eski futbolcular takım arkadaşlarını andı
ANTALYASPORLU eski futbolcular, yöneticiler ve taraftarlar kırmızı beyazlı ...
Sevgililer Günü'nde ilk nikahı Başkan Uysal kıydı
ANTALYA'nın Muratpaşa ilçesinde 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle, her ...
'Madama Butterfly' ayakta alkışlandı
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (DOB) sahneye konulan ve her defasında ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva