'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
10 Mart 2021 Çarşamba - 16:15

Dünyaca ünlü patika koşucuları Alanya'da yarışacak

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde düzenlenecek Merrell Alanya Ultra Trail 2021'in tanıtım toplantısı yapıldı. 'Sea, sun, run' konseptiyle gerçekleştirilecek yarışta yerli ve yabancı birçok ünlü patika koşucusu yarışacak.

Dünyaca ünlü patika koşucuları Alanya da yarışacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Alanya'da 3 Nisan günü gerçekleştirilecek olan patika koşusu yarışı Merrell Alanya Ultra Trail 2021'in tanıtım toplantısı Alanya'da gerçekleştirildi. Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nazif Emre Kıldırıgıcı ve Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur'un da katıldığı toplantıda organizasyon çerçevesinde gerçekleştirilecek dört farklı yarışın parkurları tanıtıldı. Dünyaca ünlü atletlerin de katılacağı Merrell Alanya Ultra Trail 2021'e yüzlerce sporcunun katılması bekleniyor. Organizasyonun kayıtları ise 19 Mart 2021'e kadar internet adresinde devam ediyor.

76 kilometre mesafeli Merrell Alanya Ultra Trail, 48 kilometre mesafeli Taurus Mountain Marathon, 28 kilometre mesafeli Keykubat Mountain Run ve 17 kilometre mesafeli Alaiye Short Trail olmak üzere her seviyeden atlete farklı seçenek sunacak olan organizasyonda Vanessa Gebhardt, Denisa Dragomir, Lina El Kott, Sanna El Kott, Hector Haines, Oihana Azkorbebeitia ve Georgia Tindley gibi elit atletler de yarışacak.

'ŞEHRİMİZİN EN ÖNEMLİ ETKİNLİKLERİNDEN BİRİ HALİNE GELDİ'

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, "Alanya 30 binin üzerinde yerleşik yabancının yaşadığı bir şehir. Bu kadar insanın gelmesiyle beraber Alanya'nın uluslararası olan kimliğine bir katkıda bulunuyorlar. Alanya'da insanların barış içinde ve huzur içinde yaşadığı bir şehir. Burada da bizler katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu. Amacımız da bu tür katkı sağlayacak organizasyonların hepsinin Alanya'da gerçekleşmesini sağlamak. Bizler yöneticiler olarak bu tür faaliyetlere destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

'ALANYA'NIN LOKASYONU VE ÇEKİCİLİĞİ YABANCILARA DA ÇOK CAZİP'

Merrel Alanya Ultra Trail'in bu yıl 'Sea, sun, run' (Deniz, güneş, koşu) konseptiyle gerçekleştirileceğini söyleyen yarışmanın organizatörlerinden Aydın Ayhan Güney, "Ahmet, 3 yıl önce bizimle birlikte bu organizasyonu nasıl büyütebiliriz diye görüşmeye geldi. Alanya bizim ekibimiz için yaklaşık 15 yıldır organizasyonlar yaptığımız ve bence bu konuda Türkiye'nin en başarılı şehirlerinden biri. Türkiye'de hiçbir şehir bu kadar uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmıyor. Alanya'daki büyüme potansiyeli bizi çok etkiledi. O sebeple bütün gücümüzü kanalize ettik. Sea Sun Run mottosuyla özellikle de yabancıları çekmek için çünkü Türkiye'de koşucu sayısı bir yere kadar sınırlı kalıyor. Yabancılar gelmediği sürece bu sayı binleri iki binleri aşamıyor. Ama Alanya'nın lokasyonu ve çekiciliği yabancılara da çok cazip. Yarış kayıtlarında da bunu görüyoruz, çok fazla yabancının talebi var. Bu da Alanya'nın tanıtımı gerekse spor turizmi için ölü sezonda binlerce insanı buraya çektiğimiz zaman gelen kişiler de özellikle yabancılar 1 hafta 10 gün konaklamaya geliyorlar. Hem bölge için hem turizmciler için bir artı olacak" diye konuştu.

'KÜLTÜREL VE TARİHİ İZLER TAŞIYAN BİR YARIŞ'

Merrell Alanya Ultra Trail Yarış Direktörü Ahmet Arslan, yarışla ilgili bilgi verirken şunları söyledi:

"Şu an yaşadığım hisleri tarif etmem imkansız. Çocuğu tıp fakültesi kazanmış anne- babanın mutluluğundan daha mutluyum. Merrell Alanya Ultra Trail'in proje safhasından somut olarak hayata geçmesi, gelişmesi ve bu şekilde sahiplenilmesi benim için tarifsiz bir mutluluk. Alanya Ultra Trail organizasyonu, bünyesinde patika koşusunun zorlukları ile birlikte kültürel ve tarihi motifler barındırıyor. 'Yörüklerin izinde, Torosların zirvesine' uzanan yarışımızda sporcular gerçekten Yörüklerin yaşam tarzları ile ultra maratoncuların yaşam felsefesi arasında bağ kuruyor. Ayrıca yarışçılar, parkur boyunca dört mevsimi de bir arada yaşayabiliyor. İlk günden bu yana hedeflediğimiz uluslararası önemli bir organizasyon olma hedefine ulaşacağımızdan eminim."

Merrell Running Team'in kaptanı Özgür Tetik, uzun süren Covid-19 salgını sebebiyle koşu dünyasının bu tip organizasyonları çok özlediğini, bu yüzden Merrell Alanya Ultra Trail 2021'in tüm koşucular için büyük bir fırsat olduğunu belirtirken Merrell Running Team olarak Alanya'da da patika koşucuları için bilgilendirici çalışmalar yapacaklarını söyledi.

OneTrail projesinin bir parçası olan Trail Sisters'ın liderlerinden Bahar Baltacı da kadınları bir araya getiren ve onların güvenli bir şekilde patika koşusu etkinliklerine katılmasına yardımcı olan Trail Sisters'ın, organizasyona katılacak kadın sporcularla bir araya geleceğini vurguladı.

Farklı coğrafyalardan yüzlerce sporcunun katılacağı Merrell Alanya Ultra Trail'de sporcuların, organizasyon görevlilerinin, gönüllülerinin, medya mensuplarının ve Alanya halkının sağlığını korumak adına gerekli tüm tedbirler uygulanacak. Merrell Alanya Ultra Trail, 3 Nisan Cumartesi günü Alanya'da koşulacak.

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE DUZENLENEN MERRELL ALANYA ULTRA TRAIL 2021'IN TANITIM TOPLANTISI ALANYA'DA GERCEKLESTIRILDI. 'SEA, SUN, RUN' KONSEPTIYLE GERCEKLESTIRILECEK YARISTA YERLI VE YABANCI BIRCOK UNLU PATIKA KOSUCUSU YARISACAK.(FOTO:BURCU MUTLU/ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE DUZENLENEN MERRELL ALANYA ULTRA TRAIL 2021'IN TANITIM TOPLANTISI ALANYA'DA GERCEKLESTIRILDI. 'SEA, SUN, RUN' KONSEPTIYLE GERCEKLESTIRILECEK YARISTA YERLI VE YABANCI BIRCOK UNLU PATIKA KOSUCUSU YARISACAK.(FOTO:BURCU MUTLU/ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE DUZENLENEN MERRELL ALANYA ULTRA TRAIL 2021'IN TANITIM TOPLANTISI ALANYA'DA GERCEKLESTIRILDI. 'SEA, SUN, RUN' KONSEPTIYLE GERCEKLESTIRILECEK YARISTA YERLI VE YABANCI BIRCOK UNLU PATIKA KOSUCUSU YARISACAK. (AHMET ARSLAN) (FOTO:BURCU MUTLU/ALANYA-DHA)

Burcu MUTLU-Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
Rusya’da sıcak su borusunda patlama
 
Gökçeada'ya yarınki bazı feribot seferleri iptal edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kabuğu kırılan kaplumbağa tedavi edildi
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde kabuğu kırık halde bulunan kaplumbağa Kemer ...
Başkan Esen, otizmli bireylerle buluştu
KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...
MHP'den klipli Serik tanıtımı
MHP SERİK İlçe Teşkilatı tarafından Atatürk'ün Serik'e geliş yıl dönümünde ...
 
Geri dönüşüm deposunda çıkan yangın söndürüldü
ANTALYA'da geri dönüşüm deposunda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında ...
Tohum gen bankasında 40 binden fazla tahıl örneği bulunuyor
ANTALYA Ticaret Borsası ile Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde ...
Kadınlardan çok özel sergi
GÜZEL Sanatlar Derneği (GÜSAD) üyesi kadın sanatçılar, 'Dünya Kadınlar ...
 
Ağabeyi, Mervenur'u parmağındaki ve kolundaki dövmeden teşhis etmiş
ANTALYA'da 4,5 aydır kayıp olarak aranırken, Cüneyt Akyol’un iple boğarak ...
Kuzey ülkelerinin 'korsan martı'sı, Antalya'da görüldü
ANTALYA Side açıklarında açık denizdeki kuş türlerinin keşfine yönelik ...
Salıncağın ipi boynuna dolanıp ölen Melek'in cenazesi morgdan alındı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde salıncak ipinin boğazına dolanması sonucu ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva