Hedef engelsiz Konyaaltı
Hedef engelsiz Konyaaltı
Ayten Gökçer hayatını kaybetti
Ayten Gökçer hayatını kaybetti
Sözleşmeli öğretmen kararı Resmi Gazete'de...
Sözleşmeli öğretmen kararı Resmi Gazete'de...
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
24 Kasım 2011 Perşembe - 16:37

Dursun öğretmenin cenazesi yanlış aileye teslim edilmiş

Van’da 23 Ekim’deki depreme Erciş’te yakalanan ve enkaz altında cesedi bulunmadığı için sağ kurtulduğu, yaşadığı şok nedeniyle şuurunu kaybettiği sanılan coğrafya öğretmeni Dursun Demir’in yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Öğretmen Dursun Demir’in cenazesinin yanlışlıkla İsa Tekin’e ait olduğu sanılarak Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’ne götürülüp toprağa verildiği anlaşıldı. Kesin sonuç için Yüksekova’daki cenaze ve Demir’in yakınlarından DNA örnekleri alındı.

Dursun öğretmenin cenazesi yanlış aileye teslim edilmiş
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ankara’dan Erciş Anadolu Lisesi’ne depremden 2 ay önce coğrafya öğretmeni olarak atanan Dursun Demir’in kaldığı binanın enkazından cesedi çıkmadı. Elinde fotoğrafıyla ilçede kardeşini arayan ablası Kezban Aslan, "Yaşamını yitirenler arasında yok, yaralılar arasında yok. Oturduğu binanın enkazından kimliği ve cüzdanı çıktı. Fotoğraflarını gösterdiğimizde birçok kişi onu gördüğünü söyledi. Tuhaf davranışlarda bulunuyormuş. Psikolojisinin bozulduğunu düşünüyoruz. Ama şimdiye kadar kendisini bulamadık, hiçbir haber alamadık. Görenlerin kriz merkezine haber vermesini istiyorum" dedi.

Abla Kezban Aslan, kardeşini bulmak için ilçede başta çadırkentler olmak üzere her yerde aramalarını sürdürdü. Bazı kişiler Demir’i çadır kentte ve ilçe merkezinde gördüklerini, yemek sırasına girdiğini ve çok tuhaf davranışlarda bulunduğunu söyledi. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'ndeki bir görevli ise Demir'i gördüğünü belirterek, diğer abla Şehriban Bulat'ı telefonla arayıp, "Kendisini ilçe merkezinde gördüm. Benden Van'a gitmek için 5 lira para istedi. Ama psikolojisi yerinde değildi. Ben o sırada arandığını bilmiyordum. Ama fotoğrafını gördüğümde o kişi olduğunu anladım" dedi.

CENAZESİ KARIŞMIŞ

Ancak, 1 aydır cenazesi bulunmadığı için kayıp olarak aranan öğretmen Dursun Demir'in depremde enkaz altında yaşamını yitirdiği, cenazesinin yanlışlıkla Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde topdağa verildiği ortaya çıktı.

Demir Ailesi, Dursun öğretmen için çalmadık kapı bırakmazken, son olarak depremde yaşamını yitirenlerin ceset fotoğraflarının bulunduğu Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Burada yapılan fotoğraf teşhisinde, yüzü tanınmayacak derecede olan Dursun Demir'in fotoğrafı teşhis edildi ve Dursun öğretmenin depremde yaşamını yitiren İsa Tekin zannedilerek Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde toprağa verildiği ortaya çıktı.

Depremden sonra Van ve Erciş'te elinde kardeşi öğretmen Dursun Demir'in fotoğrafı ile kendisini arayan ablası Kezban Aslan, Erciş'te depremde ölenlerin fotoğraflarını daha önce incelediklerini ancak, 80 kadar cesedin fotoğrafının ise teknik sorunlardan dolayı Ankara'ya gönderildiğini belirterek, şunları anlattı:

"Ankara'da daha sonra baktığımız o fotoğraflardan kardeşimi teşhis ettik. Erciş Savcılığıyla temasa geçtik. Erciş Devlet Hastanesi'nde İsa Tekin'e ait olduğu söylenen sahipsiz bir ceset vardı. O ceset yerine Yüksekova'dan gelen ailenin, yine hastaneye getirilen Dursun Demir'in cesedini o zannederek alıp götürdüğünü belirledik. O aileden bir kadın ile biri İsa olmak üzere 2 oğlu depremde ölmüş. Yüksekova'da toprağa vermişler. Temaslarımızın ardından o gencin babası Erciş'e gelerek hastanedeki morgta bulunan o sahipsiz cesedin İsa Tekin'e ait olduğunu teşhis etti. Ancak her ihtimale karşı herhangi bir yanlışlık olmaması için DNA sonuçlarına göre hareket edeceğiz."

Yapılan teşhisten sonra Erciş Savcılığı'nın Yüksekova Savcılığı ile teması geçtiği ve defnedilen cenazeden DNA örnekleri alındığı, Demir Ailesi'nden de DNA örnekleri alınarak kesin sonucun tespiti için karşılaştırılacağı belirtildi. DNA sonuçlarıyla kesinleşmesi halinde Dursun öğretmenin cenazesi Yüksekova'dan alınarak Ankara'da toprağa verilecek.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)

 

 
Antalya'da patlayıcı yanıcı madde operasyonu
 
Benzin fiyatlarında indirim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Terkettiği kanserli eşinin ardından konuştu
Reklamcı Ali Taran'ın kısa bir süre önce boşandığı eşi Selma Ann Desmond ...
Brad Pitt yalan çıktı
Muhteşem Yüzyıl dizisinde dünyaca ünlü aktör Brad Pitt'in oynayacağı iddialarına ...
Einstein'ın akrabası mı?
Sanal alemin son dönem en çok dikkat çeken konularından biri de Küçük ...
 
Mantardan eşi öldü, kendisi son anda karaciğer nakliyle yaşama döndü
Yedikleri mantardan zehirlenen eşi 23 yaşındaki Sibel Arabacı karaciğer ...
15 yaşındaki kızı taciz eden şüpeli yakalandı
Aydın’da karın şişliği şikayeti ile gittiği devlet hastanesinde safra ...
Avm'ye dadanan hırsıza suç üstü
Erzurum'un merkez Palandöken İlçesi'nde bulunan alışveriş merkezindeki ...
 
Lösemi hastası öğretmen: Evde ölümü beklemek değil, mesleğime dönmek istiyorum
Konya'da 6 yıl ücretli öğretmenlik yapan ve atama bekleyen beden eğitimi ...
Elini-kolunu sallayarak geldi, ömür boyu hapis cezası aldı
Bursa'nın Karacabey İlçesi’nde sigara yüklü kamyonun sürücüsünü başından ...
Sabah namazına giderken cami önünde öldürüldü
Kayseri'nin İncesu İlçesi'nde oturan 76 yaşındaki Fazlı Esmer, sabah namazını ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva