Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
27 Nisan 2022 Çarşamba - 12:03

Ebru Türel'in 'ses kaydı' davasında tanıklar dinlendi

ANTALYA'da, 2019 yerel seçiminden iki gün önce ortaya çıkan, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Menderes Türel'in eşi Ebru Türel'e ait ses kaydını hazırladıkları iddia edilen 6 sanığın yargılandığı davada, ses kaydının alındığı toplantıya katılan 12 tanık dinlendi.

Ebru Türel in  ses kaydı  davasında tanıklar dinlendi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP'li veya başka partili gibi davranın, siz de onlara aynı şekilde karşılık verin' gibi söylemlerde bulunduğunu öne sürdü.

31 Mart 2019'daki yerel seçimden 2 gün önce, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve 'Cumhur İttifakı' adayı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel'e ait ses kaydı sosyal medyada paylaşıldı. Berlin'den bir sosyal medya hesabından paylaşılan ses kaydında, 'Şimdi biz ne yapacağız, biz ikili- üçlü gruplar halinde, otobüslere bineceksiniz. Konuşacaksınız, ineceksiniz. Erkekler de kahvelere gidip bunları konuşacak. Peki neyi konuşacaksınız. Mesela; PKK'lılar CHP'lilerin listesinde' sözleri yer aldı. Menderes Türel, kaydın yasa dışı yollarla elde edilerek, montajlandığını belirtip, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında polis, 12 Nisan günü operasyon düzenledi ve 6 kişi gözaltına alındı. Türel'in gizlice ses kaydını alan ve montajlayıp internette yayınlayan kişi olduğu iddia edilen belediye şirketi ALDAŞ'ta çalışan Niyazi Ateş, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Diğer şüpheliler adli kontrolle serbest bırakıldı. Niyazi Ateş ise 25 gün sonra yapılan itiraz sonucu adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest kaldı.

5 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Soruşturma sonunda Cumhuriyet Savcısı, iddianame hazırlayarak mahkemeye sundu. Antalya 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, şikayetçi olarak Ebru Türel yer alırken, sanık olarak da Niyazi Ateş'in yanı sıra, babası Maksut Ateş, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in oğlu Gökhan Böcek, yeğeni Cemil Böcek, Böcek'in seçim kampanyasında görev alan İbrahim Doğukan Demirkaya ve Batıkan Gül yer aldı. İddianamede, Niyazi Ateş'in 'kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetmek' suçundan, diğer 5 şüphelinin ise 'kayda alınan konuşmaları yayınlamak' suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi.

12 TANIK TEK TEK DİNLENDİ

Antalya 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada sanık ve şikayetçi avukatları hazır bulundu. Davada dinlenin 12 tanığın birçoğu Ebru Türel'in seçim çalışmaları için 2 oturumlu toplantı düzenlediğini, ilk toplantıda Ebru Türel'in yaklaşık 30-45 dakika konuştuğunu, ikinci oturumda ise yaklaşık 10 dakika partililerle görüştüğünü aktardı.

'EBRU HANIM ESPİRİ MAHİYETİNDE SÖYLEDİ'

İlk toplantıya giren tanıklardan G.Ş., AK Parti'de gönüllü olarak seçim çalışmalarına katıldığını anlattı. İlk toplantıda yaklaşık 25-30 kişi olduğunu belirten G.Ş., “Toplantıya girince kameraman ve fotoğrafçı Ebru Hanım tarafından çıkartıldı. Ebru Hanım bu toplantının gizli olduğunu söyledi. 'Telefonları kapatın' dedi. Bu sırada toplantıya katılanlardan biri CHP'lilerin otobüslere binerek AK Partili gibi davranıp AK Parti'ye oy vermeyeceği gibi şeyler söylediğini aktardı. Bunun üzerine Ebru Hanım gülerek 'Sz de aynısını yapın. Siz de otobüslere binin CHP'li veya başka partili gibi davranın, siz de onlara aynı şekilde karşılık verin' dedi. Ebru Hanım bunu espiri mahiyetinde söyledi" dedi.

Tanık A.K., sanık Niyazi Ateş'in toplantıda olduğunu belirterek, “Söz konusu toplantıda herkes fikir alışverişinde bulunuyordu. Muhakkak Niyazi Bey de söz almış olabilir. Hatta ben de söz alıp konuştum" dedi.

GEÇ KALAN İKİNCİ OTURUMA KATILDI

Ebru Türel'in ilk toplantısına giremeyen tanıklar ise ilk toplantıya geç kaldıkları için içeriye alınmadıklarını, kapıdaki görevlilerin uyarıda bulunmasının ardından ikinci oturumu beklediklerini beyan etti. Toplantının ikinci oturumuna katılan tanıklar Ebru Türel'in 10-15 dakika kendileriyle görüştüğünü, toplantının devamında ise başka bir kişinin görevi devraldığını söyledi.

12 tanığın dinlenmesi, avukatların savunmasının ardından duruşma 23 Mayıs'a ertelendi.

ANTALYA'DA, 2019 YEREL SECIMINDEN IKI GUN ONCE ORTAYA CIKAN, ESKI ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI AK PARTI'LI MENDERES TUREL'IN ESI EBRU TUREL'E AIT SES KAYDINI HAZIRLADIKLARI IDDIA EDILEN 6 SANIGIN YARGILANDIGI DAVADA, SES KAYDININ ALINDIGI TOPLANTIYA KATILAN 12 TANIK DINLENDI. TANIKLAR, TOPLANTIDA SES KAYDINA ALINAN CUMLELERI EBRU TUREL'IN ESPRI MAHIYETINDE SOYLEDIGINI IFADE ETTI. (MUHITTIN BOCEK VE OGLU GOKHAN BOCEK)(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA, 2019 YEREL SECIMINDEN IKI GUN ONCE ORTAYA CIKAN, ESKI ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI AK PARTI'LI MENDERES TUREL'IN ESI EBRU TUREL'E AIT SES KAYDINI HAZIRLADIKLARI IDDIA EDILEN 6 SANIGIN YARGILANDIGI DAVADA, SES KAYDININ ALINDIGI TOPLANTIYA KATILAN 12 TANIK DINLENDI. TANIKLAR, TOPLANTIDA SES KAYDINA ALINAN CUMLELERI EBRU TUREL'IN ESPRI MAHIYETINDE SOYLEDIGINI IFADE ETTI. (NIYAZI ATES)(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA, 2019 YEREL SECIMINDEN IKI GUN ONCE ORTAYA CIKAN, ESKI ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI AK PARTI'LI MENDERES TUREL'IN ESI EBRU TUREL'E AIT SES KAYDINI HAZIRLADIKLARI IDDIA EDILEN 6 SANIGIN YARGILANDIGI DAVADA, SES KAYDININ ALINDIGI TOPLANTIYA KATILAN 12 TANIK DINLENDI. TANIKLAR, TOPLANTIDA SES KAYDINA ALINAN CUMLELERI EBRU TUREL'IN ESPRI MAHIYETINDE SOYLEDIGINI IFADE ETTI. (CEMIL BOCEK)(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Yayla evlerinden hırsızlık yapan 3 şüpheli yakalandı
 
ABD'li dövüşçüyü Doç. Dr. Hüseyin Balıkçı iyileştirdi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 28 Nisan 2022 Perşembe 04:46

Şİmdi iddia ne özel bir toplantıyı yayınlamak veya montajlamak,peki gerçekten montajlama mı,yoksa o sözler söylenmiş mi,söylenmiş ise espri falan olur mu,yanlışa sizde yanlış yapın gibi bir şey olmuş olur o zaman.Siyaset gereği kazanmak için maalesef her şey söylenebiliyor veya yapılabiliyor,neresinden baksanız doğru şeyler değil.İki tarafta etik davranmamışa benziyor,aynen İstanbul ve Ankara yerel seçimlerinde neler söylenmedi ki,ancak seçmen etkilenmiyor gereği neyse yapıyor.Son 20 senede herhalde Menderes Türel 4 defa aday oldu,partisi iktidarda ve kendisi de Belediye başkanı iken 2 defa seçim kaybetmesi akıl alır gibi değil.Ha Menderes Türel,ha Muhittin Böcek ikisi de Antalya için kayıp yıllar.O nedenle şanssız Antalya,umarız yine ikisinin çekişmesine sahne olmaz.Antalya'nın gelecek 25,50 senesini planlayacak bir Başkan ve ekibe ihtiyaç var.Hangi partiden olursa olsun ancak kent yönetiminde şöyle dolu dolu birisi olması lazım.Yoksa kentlere yazık ediliyor.

Yorumu oyla      0      0  
metehan 27 Nisan 2022 Çarşamba 13:03

ben belediye baskanı olsam yeğenim ve oglum böyle bir skandala karışsa ertesi gün istifa ederim.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yayla evlerinden hırsızlık yapan 3 şüpheli yakalandı
ANTALYA'nın Finike ilçesindeki 6 yayla evinden hırsızlık yaptığı belirlenen ...
Karaca Adası, 360 milyon TL'ye alıcı bekliyor
MUĞLA'nın Marmaris ilçesi Gökova Körfezi'nde, 316 bin metrekare büyüklüğündeki ...
Yaralı sürücü tedavi olmamak için sağlık ekiplerine direndi
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde TIR'la çarpışan kamyonet sürücüsü Ali S. ...
 
Manavgat'ta kaldırımda gelen ölüm
ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde kaldırımda yürürken otomobilin çarptığı ...
Gazipaşa'da trafik kazası: 3 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde beton mikseri ile çarpışan otomobilde sürücü ...
Çaldığı motosikletle yakalandı
ANTALYA'nın Finike ilçesinde jandarma tarafından çalıntı motosikletle ...
 
Antalya, Antalya olalı böyle şey görmedi... AVM çatısına 5 yıldızlı otel...
Antalya’da Deepo ve Mall Of Antalya’nın sahibi Aziz Torun, Antalya’da ...
Likya Yolu'nda yaralanan Hollandalı turist kurtarıldı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde tatil yapan Hollanda uyruklu H.P. (70) Likya ...
Polis denetiminde 10 şüpheli uyuşturucuyla yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polisin metruk binalar, bazı cadde ve sokaklar ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva