Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
31 Ocak 2019 Perşembe - 14:35

Ecem'in sırları günlüğüyle ortaya çıktı

KOCAELİ'nin Gölcük ilçesinde, kaybolduktan sonra annesinin erkek arkadaşı tarafından öldürülüp, cesedi gömülmüş olarak ortaya çıkan Ecem Balcı'nın (17) günlüğü şok etti.

Ecem in sırları günlüğüyle ortaya çıktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Katil zanlısının yargılandığı davada sanık avukatı tarafından okunan günlükte Ecem Balcı'nın eniştesinin kendisini taciz ettiği bu nedenle de intihar etmek istediğini yazdığı görüldü. Mahkeme, enişte hakkında cinsel istismar suçundan açılan dava olup olmadığını araştıracak.

Gölcük'te yaşayan Ecem Balcı, 5 Ocak günü ortadan kayboldu. Kızının kaybolmasından 9 gün sonra anne Esra Ercömert, Kandıra'nın Kaltalkayası Mevkii'nde kayalıklardan denize atlayarak, yaşamına son verdi. Anne Ercömert'in cesedi, denizde 2 gün süren aramalar sonucunda bulunarak, toprağa verildi.  Annesinin intiharının ardından genç kızın izini sürmeye devam eden polis, Ecem Balcı'nın en son annesinin erkek arkadaşı Süleyman Kara ile görüştüğünü belirledi. Cep telefonu kayıtları incelendiğinde de Ecem'in, erkek arkadaşına, Süleyman Kara'nın define bulduğunu, çok zengin olduklarını bildiren mesajlar gönderdiği ortaya çıktı. Ecem Balcı'nın kaybolmasından sonra 'Tarihi eser kaçakçılığı' suçundan tutuklanarak, cezaevine konulduğu tespit edilen Süleyman Kara'nın cezaevinde ifadesi alındı. Kara ifadesinde Ecem Balcı'yı öldürdüğünü itiraf ederek, cesedi gömdüğü yeri gösterdi. 15 Şubat gecesi Gölcük'ün Ayvazpınar köyündeki ormanlık alanda yapılan kazıda Ecem Balcı'nın cesedi bulundu. Süleyman Kara ilk duruşmada ise suçlamaları kabul etmedi.

ANNENİN MEKTUBU OKUNDU

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanık Süleyman Kara, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi(SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Duruşmada anne Esra Ercömert'in intihar etmeden önce yazdığı mektubu ile Ecem Balcı'nın günlüğü okundu. Annenin, kızını suçladığı ifadelerin bulunduğu mektubunda Ecem'e yönelik 'Seni hiç affetmeyeceğim' yazdığı ifade edildi. Mektupta, "Bu mektubu bulduğunuzda ölmüş olacağım. Hakkımı herkese helal etmiyorum. Ecem, yıllarca bana çektirdin. Parayı sevdin. Para nerede sen orada. O yüzden benim yokluğum sana fazla gelmeyecek. Özlem Hanım, sen öldün geberdin. Gökhan ve Öznur, Allah sizin belanızı versin. Ecem seni hiç affetmeyeceğim. Allah'ım beni ne olur affet. Kara Ailesi'nden tüm bunları yaşadıkları için çok özür diliyorum. Beni affedin" sözlerinin yer aldığı bildirildi. Bunun üzerine Ecem Balcı'nın babası Gökhan Balcı'nın avukatı, mektubun Esra Ercömert tarafından yazılıp yazılmadığının araştırılmasını talep etti.

ECEM'İN GÜNLÜĞÜNDEKİ İFADELER KAN DONDURDU

Sanık Süleyman Kara'nın avukatı da duruşmada Ecem Balcı'nın günlüğünden bazı kısımlar  okudu. Avukat, günlükte, Ecem'in eniştesi tarafından tacize uğradığı, babası tarafından da hakarete maruz kaldığını gösteren yazılar olduğunu bildirdi. Avukatın okuduğu günlükte, "Eniştem tarafımdan tacize uğradım. Gece ben uyurken benden faydalanmaya çalıştı. Hiçbir şey yapamadım. Çok korktum. Bunları uzun uzun yazmak istemiyorum. Bunları başka zaman okuduğumda hatırlamak istemiyorum. Bir de psikopat babam var. O yaşanan enişte olayında bana o... gözüyle baktı. Babam hayatımdaki hiçbir şeyden memnun değil. Yaptığı tek şey de durup dururken arayıp bağırmak. İntihar etmek istiyorum. Hem de çok fazla. Bir amacım yok, sevenim yok, param pulum yok, mutsuzum. Ölsem her şey çok güzel olacak. Ama ölünce de sıkılırım. Gerçi burada da sıkılıyorum da neyse yoruldum. Yine patlama derecesine gelecek olursam yaparım" ifadeleri dikkat çekti.

SANIK KARA: KARAKOLDA İŞKENCE GÖRDÜM

Duruşmada söz verilen Süleyman Kara, "Benim Esra'yı baskı altına almam gibi bir şey söz konusu değildir. Bu iddiayı kabul etmiyorum, Ayrıca benim karakolda ifademin alındığı görüntülerin istenmesini talep ediyorum. Bu görüntülerde benim yaşadığım kötü muamele ve işkence görülecektir. Ben yakalanmadan önce İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'na gidecektim. Ecem'i teslim edecektim ancak bana izin vermediler. Ecem'e ait sim kartı teslim edecektim" dedi.

İSTİSMAR SUÇUNDAN AÇILAN DAVA OLUP OLMADIĞI SORULACAK

Mahkeme heyeti, Esra Ercömert'in yazdığı intihar mektubunun incelenmesi yönündeki talebi dava ile ilgili olmadığı gerekçesiyle reddetti.  Mahkeme, Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak, günlükte ismi geçen kişiler hakkında cinsel istismar suçundan açılan bir dava olup olmadığının sorulması ile tanıkların dinlenmesine karar vererek, duruşmayı 30 Nisan tarihine erteledi.

ACILI BABA: KENDİLERİNİ AKLAYAMAYACAKLAR

Duruşma sonunda açıklama yapan Ecem Balcı'nın babası Gökhan Balcı, "Ecem'i suçluyordu, annesi yaptı, diyorlardı. Mektuba bakınca annesinin serzenişleri var zaten. Nereden tutarsanız tutun, ne yaparlarsa yapsınlar aklayamayacaklar kendilerini. Emniyet hiçbir şekilde bulamadı, bir buçuk ay aradılar bulamadılar, bu arkadaş gitti her noktasına kadar anlattı bulundu" dedi.

Gökhan Balcı'nın avukatı Aslı Şen de "Duruşmada en çok ilgimizi çeken Süleyman Kara'nın soruşturma aşamasında baskı gördüğünü söylemesi. Ancak baskı altında ifade verdiyse, Ecem'in mezarının yerini, konumunu nasıl biliyordu? Dolayısıyla burada yine davayı uzatmaya yönelik, karıştırmaya yönelik beyanlarını tekrar ettiler. Takipçisi olacağız" diye konuştu.

KOCAELI'NIN GOLCUK ILCESINDE ECEM BALCI'NIN (FOTOGRAFTAKI KISI) OLDURULMESIYLE ILGILI OLARAK YARGILANMASINA DEVAM EDILDI FOTOGRAF-IZMIT-DHA

KOCAELI'NIN GOLCUK ILCESINDE, 17 YASINDAKI ECEM BALCI'NIN OLDURULMESIYLE ILGILI GORULEN DAVADA GUNLUGUNE YAZDIKLARI SOK ETTI. ECEM BALCI'NIN ENISTESININ KENDISINI TACIZ ETTIGI, INTIHAR ETMEK ISTEDIGINI YAZDIGI GUNLUGU OKUNDU FOTOGRAF-IZMIT-DHA

KOCAELI'NIN GOLCUK ILCESINDE, 17 YASINDAKI ECEM BALCI'NIN OLDURULMESIYLE ILGILI GORULEN DAVADA GUNLUGUNE YAZDIKLARI SOK ETTI. ECEM BALCI'NIN ENISTESININ KENDISINI TACIZ ETTIGI, INTIHAR ETMEK ISTEDIGINI YAZDIGI GUNLUGU OKUNDU FOTOGRAF-IZMIT-DHA

Selda Hatun TAN(Kocaeli), (DHA)

Etiketler:
 
Anne, duruşmada gözyaşlarına boğuldu
 
Lastiği patlayan otomobil takla attı: 7 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anne, duruşmada gözyaşlarına boğuldu
MERSİN'de, otomobiliyle Evrim(9) ve Ekin Çakmakçı(6) kardeşlere çarparak, ...
Bir aracın alev alev yanması kamerada
SULTANGAZİ'de, seyir halindeyken alev alarak yanan hafif ticari araç küle döndü.
Eyüpsultan'da asfalt taşıyan kamyon devrildi
EYÜPSULTAN TEM Otoyolu Alibeyköy Sapağı'nda sıcak asfalt taşıyan hafriyat ...
 
Sinüzite bağlı komplikasyon nedeniyle kör oluyordu
BURUN akıntısı ve yüksek ateş şikayeti bulunan 13 yaşındaki Aybüke Aygün’ün ...
Traktörün römorkundan düşen kadın öldü
BURSA’nın İznik ilçesinde oğlunun kullandığı traktörün römorkundan düşen ...
Eşini döven kişi araya girenleri bıçakladı
SULTANGAZİ'de eşini döverek yerde sürükleyen adam, müdahale etmek isteyen ...
 
Minibüs yangınında kundaklama şüphesi
DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, park halindeki minibüste bilinmeyen nedenle ...
Otomobil bariyeri yıkıp, iş yerine çarptı: 2 yaralı
ADANA'da kontrolden çıkıp, bariyerleri yıktıktan sonra bir iş yerinin ...
O anlar kamerada...
MUĞLA’nın Fethiye ilçesinde Serdal İncedayı (44), bir barda arkadaşıyla ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva