Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
25 Mart 2022 Cuma - 14:50

Eda’yı yaka kartı ipiyle boğup, odaya kilitlemiş

ORDU'da, eşinden 15 gün önce boşanan Sinan Şimşek'in (36), doğum günü kutlaması sonrası çıkan kavgada sevgilisi Eda Evli'yi (22) yaka kartı ipiyle boğduktan sonra yatak odasına kilitlediği ortaya çıktı.

Eda’yı yaka kartı ipiyle boğup, odaya kilitlemiş
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kadın Destek Uygulaması (KADES) ihbarıyla geldikleri kapısı kapalı eve balkondan giren polislere, kilitli odanın boş olduğunu söyleyen Şimşek'in, ilk ifadesinde cinayete ilişkin "Aramızda kıskançlık ve aldatma nedeniyle kavga çıktı. Ona vurdum. Boğulma ne zaman oldu, hatırlamıyorum" dediği öğrenildi.

Olay, dün sabah saatlerinde, Bahçelievler Mahallesi Soya Sitesi'nde meydana geldi. Sinan Şimşek, kendi doğum gününü kutlamak için sevgilisi Eda Evli ile bir araya geldiği, Gülyalı ilçesindeki mekanda, gece geç saatlere kadar alkol aldı. Daha sonra eve gelip, alkol almayı sürdüren ikili, aldatma ve kıskançlık meselesinden tartıştı. Tartışmanın bir süre yatışması üzerine çantası ve cep telefonunu araçta unutan Eda Evli, fırsat bulup gizlice almayı başardığı sevgilisinin cep telefonuna KADES uygulamasını indirdi.

KADES İLE İHBAR ETTİ

Evde yeniden başlayan tartışma büyüyüp, kavgaya dönüşünce Eda Evli, KADES ile polise haber verdi. İhbarla adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Zile basılmasına rağmen açılmayan, koçbaşıyla kırmaya çalıştıkları kapıyı açamayan ekipler, balkondan tırmanıp, giriş kattaki daireye ulaştı. Ekiplerin odada hareketsiz bulduğu ve iple boğulmaya çalışıldığı anlaşılan Evli, hastanede hayatını kaybetti. Kaçmak isterken yakalanan Sinan Şimşek ise tutuklandı.

ODAYA KİLİTLEMİŞ

Cinayetle ilgili detaylar da ortaya çıktı. Ekiplerin, koçbaşıyla açmaya çalıştıkları çelik kapının açılmamasıyla zaman kaybetmeyip, balkondan eve tırmandığı sırada, evin kapısını açarak üst katlara kaçmaya çalışan Sinan Şimşek'i yakaladığı öğrenildi. Merdivende yakalanan Şimşek'in evinde bir odanın da kapalı olduğu tespit edildi. Kapının anahtarını isteyen polislere Şimşek'in, "O oda boş, kimse yok" diye cevap verdiği belirtildi. Şimşek'in direnmesine rağmen kapıyı açan polisin, Eda Evli’yi yerde hareketsiz yatarken bulduğu öğrenildi. Bulunduğunda, nabzının yavaş attığı anlaşılan ve boğazında darp izlerine rastlanılan Evli’nin, sevgilisi tarafından yaka kartı ipiyle boğularak öldürüldüğü belirlendi.

Öte yandan ikili arasında zaman zaman şiddet olaylarının yaşandığı, bu nedenle Sinan Şimşek hakkında verilen uzaklaştırma kararının, Evli'nin talebiyle geçen yıl kaldırıldığı öğrenildi.

'KAVGA ETTİK, VURDUM'

Resmi nikahlı eşinden olaydan 15 gün önce boşanan, 1 çocuk babası Sinan Şimşek'in cinayete ilişkin ilk ifadesine de DHA ulaştı. İfadesinde, Eda ile kıskançlık tartışması yaşadıklarını ve kavga çıktığını anlatan Şimşek'in, "Olay günü Gülyalı ilçesinde bir mekanda doğum günümü kutladık. Birlikte alkol aldık. Saat gece 02.00 sıralarında Soya Sitesi'ndeki evime geldik. Burada alkol almaya devam ettik. Daha sonra aramızda kıskançlık ve aldatma konusu nedeniyle kavga çıktı. Ben ona vurdum. Daha önce de aramızda kavgalarımız oluyordu. Ardından yatak odasına geçtik ve yattık. Boğulması ne zaman oldu, bilmiyorum. Vurma olayından sonrasını hatırlamıyorum" dediği belirtildi. 

ORDU'DA EDA EVLI (22), SEVGILISI SINAN SIMSEK (36) ILE EVDE KAVGA ETTIKTEN SONRA KADIN DESTEK UYGULAMASI'NI (KADES) KULLANDI. ADRESE GELEN VE KAPISI KAPALI EVE BALKONDAN GIREN POLISLER, DARBEDILDIGI BELIRLENEN EVLI'YI HAREKETSIZ YATARKEN BULDU. KALDIRILDIGI HASTANEDE KURTARILAMAYAN EVLI'NIN YAKA KARTI IPIYLE BOGULDUGU BELIRLENDI.OLAY SONRASI ADLIYE SEVK EDILEN SINAN SIMSEK, TUTUKLANDI. FOTO: MUSTAFA KIRLAK-ORDU-DHA

ORDU’DA SEVGILISI TARAFINDAN DARP EDILDILDEKTEN SONRA KALDIRILDIGI HASTANEDE HAYATINI KAYBEDEN EDA EVLI (FOTOGRAFTA), SEVGILI SINAN SIMSEK TARAFINDAN YAKA KARTI IPIYLE BOGULDUGU BELIRLENDI. OLAY SONRA EVE GELEN POLISLERE KAPIYI ACMAYAN SIMSEK'IN, GENC KADINI YATAK ODASINA KILITLEDIGI ORTAYA CIKTI. FOTO: ORDU-DHA

ORDU'DA SEVGILISI EDA EVLI'YI BOGARAK OLDUREN SINAN SIMSEK TUTUKLANDI. (FOTOGRATFA ORTADA), FOTO: ORDU-DHA

ORDU’DA SEVGILISI TARAFINDAN DARP EDILDILDEKTEN SONRA KALDIRILDIGI HASTANEDE HAYATINI KAYBEDEN EDA EVLI'NIN, SEVGILI SINAN SIMSEK (FOTOGRAFTA) FOTO: DHA

Mustafa KIRLAK/ ORDU, (DHA)

 
Atıktan giysiler sergisi, sanat galerisinde
 
Ahırdaki yangında 46 küçükbaş öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gence saldıran pitbull sahibinden alınarak barınağa getirildi
İstanbul Güngören'de Çarşamba günü akşam saatlerinde bir gence saldıran ...
Kayınbiraderinin sokak ortasında vurduğu polis yaralandı
ADANA'da polis memuru R.Y. (32), sokak ortasında tartıştığı kayınbiraderi ...
Bodrum'da deniz çekildi, tarihi Kral Yolu ortaya çıktı
MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, deniz suyunun çekilmesiyle 3 bin 500 yıllık ...
 
Sınavlara giren ve kopya sağlayan 35 kişiye gözaltı
KONYA'da, ehliyet sınavlarında başarısız olan sürücü adayları yerine imaj ...
Eriyen kar suları denizin rengini değiştirdi
BARTIN’da eriyen kar suları, Bartın Irmağı ile birlikte denize taşındı. ...
Çalıntı araçla kaza yaptılar, yaya olarak kaçtılar
KARAMAN'da çalıntı araçla polisten kaçmaya çalışan 2'si kadın 4 kişi, ...
 
Evinde yangın çıkan kadın, ölü bulundu
MUĞLA'nın Menteşe ilçesinde, Özgül Özdemir (49), evinde çıkan yangında hayatını kaybetti.
Savaştan kaçan baba: 3 hafta sığınakta yaşadık
SAVAŞ nedeniyle eşi ve iki çocuğuyla Ukrayna'dan ayrılmak zorunda kalan ...
YKS'ye 3 milyonun üzerinde başvuru
ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva