TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
22 Nisan 2022 Cuma - 16:35

Edanur'u öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi

ANTALYA'da kafede çalışan sevgilisi Sıla P. (21) ile tartıştığı sırada garsonlardan Edanur Demir'i (17) tabancayla öldüren Semih Melih Dönmez'in (22), ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istendi.

Edanur u öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 8 Ocak gecesi Kepez ilçesi Sakarya Bulvarı’ndaki bir kafede meydana geldi. Kafede çalışan ve sevgili olduğu iddia edilen Sıla P. ile Sefa Melih Dönmez arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında yanlarına gelen kafe çalışanı Edanur Demir, Sefa Melih Dönmez'in ateşlediği tabancadan çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu yaralandı. Çağırılan ambulansla hastaneye kaldırılan Edanur Demir, kurtarılamadı. Olay sonrası kaçan Dönmez, yakalanıp, tutuklandı. Semih Melih Dönmez hakkında Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Dün görülen ilk duruşmaya, tutuklu sanık Sefa Melih Dönmez, SEGBİS aracılığıyla katıldı. Dönmez'e kaçmasında yardım ettiği öne sürülen tutuksuz sanıklar O.A.K, B.B. ile taraf avukatları ve mağdur yakınları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

'NASIL OLDU ANLAMADIM'

Sefa Melih Dönmez savunmasında, olayın meydana geldiği kafede kız arkadaşının çalıştığını, bu nedenle sık sık gittiğini anlattı. Saat 01.00 sıralarında kafeden çıkmak üzere olan Edanur Demir'e şaka amacıyla "02.00'de gidersin, niye erken gidiyorsun" diyerek takıldığını aktaran Dönmez, “O da 'Ne olacak, silah mı çekeceksin' dedi. Ben de silahı çıkardım. Yere doğru tutmuştum. O sırada Edanur, 'Ben silahtan korkmam enişte' diyerek elimden tutarak silahı başına doğru çekti ve silah ateş aldı. Silah emniyetteydi. Nasıl oldu anlamadım. Silahın ağzına mermiyi ben sürdüm ama emniyette olduğunu bilerek sürdüm. Olaydan sonra panikledim. Taksiyle arkadaşımın evine gittim. Oradan da O.A.K. ve B.B. ile Burdur'a gittim" dedi.

Sanık avukatı Abdullah İlkkahraman, Adli Tıp Kurumu raporuna göre aşağıdan yukarıya doğru bir mermi çıkışı olduğunu aktardı. Bu nedenle silahı ani kaldırmadan dolayı olayın gerçekleştiğini savunan İlkkahraman, ani hareket nedeniyle silahın emniyet iğnesinin kendiliğinden düşmüş olabileceği üzerinde durulabileceğini belirterek, müvekkili Sefa Melih Dönmez'in bir kastı olmadığını ileri sürdü. Sanık avukatı Damla Erarslan da müvekkilinin öldürme kastı bulunmadığını belirterek, olayın şakalaşma sırasında gerçekleştiğini iddia etti.

'BENİM YÜREĞİM YANDI'

Edanur Demir'in annesi Pakize Çiftçi, kızının daha 17 yaşında bir çocuk olduğunu belirterek, kızının silahtan korkmadığı iddiasının doğru olmadığını söyledi.  Kızı Edanur Demir'in silah nedir bilmediğini aktaran Çiftçi, “Kasten yaptıklarını düşünüyorum. En ağır ceza ile cezalandırılmalarını istiyorum. Benim yüreğim yandı. Hiçbir şey olmamış gibi böyle konuşuyor" dedi.

KARDEŞİNİN KASTEN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ İLERİ SÜRDÜ

Edanur Demir'in kardeşi Esra Demir de sanık ile kardeşinin yakın arkadaş olduğu iddiasının doğru olmadığını, sanığın silah ticareti yaptığını iddia etti. Diğer kardeşi Zehra Demir de kardeşinin kasten öldürüldüğünü savunarak, sanığın ambulans çağırmadan olay yerinden kaçtığını, bir saat sonra ise kola ve cips yiyecek kadar rahat olduğunu öne sürdü.

'HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI'

Şikayetçi avukatı Gizem Kaya ise 17 yaşındaki bir çocuğun sakin bir şekilde silahı kafasına götürmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu savunarak, sanığın ifadesini kabul etmediklerini aktardı.

'SİLAHLA ŞAKA OLMAZ DİYECEKTİM'

Mahkemede tanık olarak dinlenen E.D. olayın mağdur ile sanık arasında şakalaşırken yaşandığını iddia ederek, "Sefa Melih Dönmez silahı belinden çıkardı ve yere doğru tuttu. Daha sonra Edanur 'Böyle tutulmaz' diyerek Sefa Melih Dönmez'in kolundan tuttu. Sefa Melih Dönmez'e 'Silahla şaka olmaz' diyecektim, dememe kalmadan silah patladı. Ateşleme sırasında Edanur'un eli yukarıdaydı" dedi.

'ÇOCUĞA KARŞI KASTEN ÖLDÜRME'

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Sefa Melih Dönmez'in 'Çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, tutuksuz sanıklar O.A.K. ve B.B.'nin ise sanığın kaçmasına yardımcı olmak suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Mütalaanın açıklanmasının ardından söz verilen tutuklu sanık Sefa Melih Dönmez, kasten öldürme suçundan cezalandırılma talebini kabul etmediğini söyleyerek "İsteyerek arkadaşımı nasıl öldüreyim? Hala olayın şokundayım. Böyle bir şey yaşandığı için çok pişmanım" diye konuştu.

'O GÜN 1 DEĞİL 3 CAN ALDI'

Edanur Demir'in ablası Esra Demir, ikiz çocuklara hamile olan dayısının eşinin de yaşanan olay nedeniyle çocuklarını kaybettiğini anlatarak, "Türkiye'de kadınlar evde, işte. Parkta her yerde öldürülüyor. Ben bu ülkede kadın olarak yaşamaktan nefret ettim" dedi. Zehra Demir ise olayın kasten yapıldığının aşikar olduğunu belirterek, "Sefa Melih Dönmez, o gün bir değil 3 can aldı. Arkasına bile bakmadan kaçtı. Vicdanı hiç mi sızlamadı?" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

ANTALYA'DA KAFEDE CALISAN SEVGILISI SILA P. (21) ILE TARTISTIGI SIRADA GARSONLARDAN EDANUR DEMIR'I (FOTODAKI) TABANCAYLA OLDUREN SEMIH MELIH DONMEZ'IN (22), AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPSI ISTENDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KAFEDE CALISAN SEVGILISI SILA P. (FOTODAKI) ILE TARTISTIGI SIRADA GARSONLARDAN EDANUR DEMIR'I (17) TABANCAYLA OLDUREN SEMIH MELIH DONMEZ'IN (FOTODAKI), AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPSI ISTENDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Başkan Esen'den 23 Nisan mesajı
 
Başak Cengiz’in annesi: Bugün orucumu Başak’ın bayramı ile açacağım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Esen'den 23 Nisan mesajı
KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Kırgızlar Antalya'yı resimledi
DAVETLİ olarak Antalya'ya gelen bir grup Kırgız ressam, şehri değişik açılardan resmetti.
Vali Yazıcı'dan 23 Nisan mesajı
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102’nci ...
 
Başkan Tütüncü'nün 23 Nisan mesajı
KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ...
Çalınan su tankeri geri dönüşüm tesisinde bulundu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde bir çiftçinin çalınan su tankeri Serik ...
TIR'a arkadan çarpan kamyonetin sürücüsü yaralandı
ANTALYA'nın Kepez İlçesi Başköy Mahallesi'nde seyir halindeki TIR'a arkadan ...
 
Üniversiteli gencin acı sonu
ANTALYA'da dengesini kaybedip 35 metre yüksekliğindeki falezlerden düşen ...
Gazipaşa'da trafik kazası: 1 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde kontrolsüz kavşakta meydana gelen kazada ...
Rusya ve Ukrayna'dan yatırımcılar Antalya'dan yer arıyor
RUSYA’nın Ukrayna’ya açtığı savaş sonrası, Antalya’ya 2 ülkeden çok sayıda ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva