Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
27 Nisan 2021 Salı - 15:09

Edebi Çeviri Hizmetleriniz İçin Doğru Adres: Uluay Çeviri Hizmetleri

Edebiyat, tarihin ilk dönemlerinden bu yana uluslararası etkileşim konusunda oldukça büyük bir etkiye sahiptir.

Edebi Çeviri Hizmetleriniz İçin Doğru Adres: Uluay Çeviri Hizmetleri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Her ulusun kendine özgü edebi eserleri bulunmakta olup bu öğeler aynı zamanda insanlığın ortak mirası olma özelliğini taşır. Bu nedenle edebi çeviri en önemli çeviri türlerinin başında gelmektedir.

Edebi çeviri kendine özgü dil bilgisi gerektiren aynı zamanda üzerinde oynanmaya en çok müsait olan çeviri türlerinden biridir. Edebi çeviri hizmeti veren çevirmenlerin hedef ve kaynak dil üzerindeki hakimiyetleri üst düzeyde olmalıdır. Çevirisi yapılacak olan diller arasındaki dil bilgisi kavramına hakim olmak edebi metin çevirilerinde yeterli değildir. Aynı zamanda toplumun yapısı ve kültürel değerleri hakkında da yeterli bilgi seviyesinde olmalıdır. Edebi çeviriye konu olan metinlerin büyük bir çoğunluğu az ya da çok kültürel öğelerden parçalar barındırdığı için kültürel bağın kurulamaması başarısız edebi çeviriler yapılmasına neden olabilir. Bu nedenle edebi çeviri hizmeti veren çevirmenler atasözleri, gelenekler ve dini öğeler başta olmak üzere toplumsal yapı ile ilgili bilgi sahibi olmalı, bu bağlamdaki çevirilerde net ifadeler kullanabilmeli ve gerekli durumlarda söz konusu öğelerin altına net açıklamalar yapabilmelidir.

Diğer çeviri türlerine oranla daha edebi bir dile sahip olunmasını gerektiren edebi çeviri hizmetleri için aynı zamanda çevirmenin büyük bir bilgi birikimine sahip olması önemlidir. Çevirmen, çeviriye konu olan edebi eseri başından sonuna kadar büyük bir dikkatle okumalı ve özümsemelidir. Eser ile ilgili belirli bir taslak oluşturup kendine özgü bir terminoloji belirledikten sonra çeviriye başlamalıdır. Eğer uzun bir edebi metin çevirisi yapılacaksa, çevirmenin yazarın biyografisini okuması ve diğer edebi eserlerini hangi türde yazdığını bilmesi de büyük yarar sağlayabilir. Böylece çevirmen, yazarla benzer bir perspektife erişir ve ortaya daha başarılı bir çeviri çıkar. 

Şiir çevirileri ise çok daha fazla özen isteyen edebi çeviri türlerindendir. Şiirin kendine has özelliklerinden olan redif, uyak gibi ölçüler çeviri esnasında mümkün olduğu kadar hedef dile uyarlanmalıdır. Eğer çeviri yapılırken bu tür özellikler göz ardı edilirse benliğinden kopmuş, ahengi kaybolmuş şiir çevirileri ile karşı karşıya kalınması olasıdır.

Edebi çeviri hizmetlerinde, metnin kaynak dilde sunduğu anlam bütünlüğünün hedef dile çeviri esnasında bozulmaması çok önemlidir. Çeviri yapılırken metnin edebi nitelikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Çevirmen eseri analiz edebilecek seviyede entelektüel ve sanatsal birikime sahip olmasının yanı sıra eseri tüm niteliklerini koruyacak şekilde hedef dilde yeniden üretecek kadar usta bir kalem olması da önemlidir. Bu nedenle edebi çeviri en zor çeviri türlerinden biri olarak kabul edilir. Eğer hatalı çeviri yapılırsa duygu ve düşüncelerin okuyucuya doğru şekilde aktarılamaması söz konusu olabilir.

Kaliteli Çeviri Hizmeti Alabilmek İçin Profesyonel Çevirmenleri Tercih Etmelisiniz

Çeviri hizmetlerine duyulan ihtiyacın giderek artmasına bağlı olarak sözlü çeviri türlerine de daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. En popüler sözlü çeviri türlerinden biri olan ardıl çeviride genellikle çevirmen ile konuşmacı yan yana bulunur. Çevirmen konuşmacı konuştuğu esnada dinler, notlarını alır ve konuşmanın seyrine göre belirli aralıklarla söylenilenleri hedef dile aktarır. Ardıl çeviri hızlı bir şekilde ve anlık olarak yapıldığı için çevirmenin çok dikkatli olması gerekir. Konuşmacının cümle içerisinde kullandığı rakamsal detayları da aklında tutması, gerekirse not alması ve tüm verileri birleştirerek dinleyicilere net bir şekilde ifade edebilmesi beklenir. Ayrıca konuşmacı sözlerini bitirir bitirmez cümlesine başlamalıdır. Ardıl çeviriler genellikle kitlelere hitap ettiği için kendini net ifade edebilmesi ve stres yönetimini etkin bir şekilde yapabilmesi çevirmende bulunması gereken özelliklerdendir. 

Üst Düzey Çeviri Hizmetlerini Uluay’dan Alabilirsiniz

Ardıl çeviri hizmeti veren çevirmenler kaynak ve hedef dile tam anlamıyla hakim olmalıdır. Ardıl çeviri esnasında herhangi bir teknik donanım ihtiyacı bulunmaz. Simultane çeviriye oranla daha az riskli bir çeviri türü olan ardıl çeviri hizmetlerinde çevirmenlerin birebir çeviri yapma zorunluluğu bulunmaz. Aynı anlama gelecek cümleleri kullanarak da çeviri yapabilirler. Bununla birlikte çevirmenin diksiyonunun anlaşılabilir ve düzgün olması çok önemlidir. Konunun temeline bağlı kalmak ve konudan kopmaksızın çeviri yapmak ardıl çeviri hizmetlerinde, çevirmenlerinin başarısının temelleri olarak kabul edilir. Teknik konulardaki toplantılarda ya da konferanslarda ardıl çeviri hizmeti verecek olan çevirmenlerin, konu ile ilgili teknik kavramlara ve bu kavramların hedef dildeki karşılıklarına hakim olması zorunludur. 

Uluay Çeviri Hizmetleri 45 farklı dilde sunduğu hızlı, kaliteli ve profesyonel çeviri hizmetleri ile üst düzeyde müşteri memnuniyeti sağlamaktadır. Dünya standartlarındaki çeviri hizmetleri ile müşterilerinin işlerine ve iletişimlerine global bir boyut kazandırmalarına katkıda bulunmaktadır. Hizmet verilecek olan konferanslarla ya da üst düzey organizasyonlarla ilgili bilgi edinen ve kullanılacak teknik tabirler hakkında ön hazırlık yapan profesyonel ekibi ile son derece titiz bir çalışma sergilemektedir. Siz de ardıl çeviri ve diğer çeviri türlerindeki ihtiyaçlarınızı karşılamak için Uluay Çeviri Hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.

 
Çöp konteynerinde cenin bulundu
 
Kaçak avcı drone ile yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ sanığına 6 yıl 10 ay hapis
KAYSERİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görülen davada tutuksuz yargılanan ...
Bilirkişiye göre Duygu Delen'in kazayla düşmesi mümkün değil
GAZİANTEP'te, Duygu Delen'in (17) 4'üncü kattan düşerek, ölmesine ilişkin ...
Kapı kirişi üzerine devrilen traktör sürücüsü öldü
DENİZLİ'nin Buldan ilçesinde, traktörün arka kısmındaki korkuluğun takıldığı ...
 
Freni boşalan kamyon evin bahçe duvarını yıktı, çocuğu çarptı
AKSARAY’da freni boşalan asfalt yüklü kamyon, önce park halindeki otomobile, ...
Ünlü müzisyen Asım Ekren, son yolculuğuna uğurlandı
Türkiye'nin en ünlü bateristlerinden ve bir dönem 8. Cumhurbaşkanı Turgut ...
Serinlemek için kanala giren Yusuf, boğuldu
ADANA'da, sıcaklıktan bunalıp sulama kanalına giren Suriye uyruklu Yusuf ...
 
Thodex şüphelilerinin ifadeleri ortaya çıktı
KRİPTO para borsası Thodex'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ...
Marmara Denizi'nde yunusların balıkçı tekneleriyle dansı kamerada
MARMARA Denizi açıklarında yunusların, balıkçı teknelerine eşlik etmesi ...
Helyum gazı tüpleri patladı, müstakil ev kullanılamaz hale geldi
ESKİŞEHİR'de, depo olarak kullanılan müstakil evde, uçan balon şişirilen ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva