AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
2 Ekim 2017 Pazartesi - 16:24

Edirne'de 30 şehitlikteki 300 bin şehidin adı gün yüzüne çıkıyor

EDİRNE Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Balkan Savaşları'ndan Kurtuluş Savaşı'na kadar geçen zamanda şehit olduğu belirlenen 300 bin kişinin adını gün yüzüne çıkarıyor.

Edirne de 30 şehitlikteki 300 bin şehidin adı gün yüzüne çıkıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye’nin Çanakkale'den sonra ikinci büyük şehitliği olan 5 bin 3 şehidin yattığı Edirne Asker Hastanesi Şehitliği, Yaşayan Şehirler Platformu ve Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen 'Şehir Ödülleri Türkiye' proje ödüllerinde 'Umut Işığı Temalı Paydaş Ödülleri' kategorisinde, 'Koruma Ödülü’ne layık görülerek, yılın koruma projesi seçildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, belediye meclis salonunda ödülle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, ödül olarak bir kandil verildiği ve bu kandilin Efes’te bulunan tarih öncesi kandillerden birinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin alınarak yapılan kopyası olduğunu ifade etti. Gürkan, "4 bin yıl önce kullanılan bir kandil bu. Bu kandilin ülkemizi, bekamızı, milli birliğimizi, vatanımızı sonsuza kadar aydınlatması dileğiyle bize verdiler. Bende aynı duygularla şehit ailelerini temsil eden Şehit Aileleri Derneği’ne onurla ve gururla bu ödülü takdim ediyorum. Çünkü ödülün gerçek sahibi onlar" diye konuştu.

"EDİRNE'DE 300 BİN ŞEHİDİN ADINI BELİRLİYORUZ"

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, ödül aldıkları mutlu olduğunu ifade ederek, Edirne'de 30 şehitlikte 300 bin şehit olduğunu söyledi. Bunlardan 220 bininin ismini resmi olarak belirlediklerini ve şehitliklerin tamamını gün yüzünü çıkarmayı hedeflediklerini anlatan 2167 üyeli derneğin başkanı Çiftçi, şöyle konuştu:

"Edirne'deki şehitlerin isimlerini bir kitapta toplamak için başlatılan projeyle 'Edirne Asker Hastanesi Şehitliği'ne döndük ve şehitliği Edirne Belediye Başkanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirdik. Derneğimizin resmi kurumlarından bir gelir desteği yok ayrıca Türkiye'de üyelerinden aidat almayan tek dernek biziz. Şehitlerimizin anne ve babaları onlara ne verilecekse peşin ödemişler. Buna rağmen anne ve babalar şehit aileleri bizim yanımızda olduğunu ifade etti. Ödülü almak çok mutlu etti, bu anlamdaki çalışmalarımıza devam edeceğiz."

2018'DE 2 ŞEHİTLİK YAPILACAK

Edirne'de 30 şehitlikte, 300 bin yatan şehit olduğunu anlatan Çiftçi, dernek olarak Edirne Belediyesi ile birlikte 30 şehitliği gün yüzüne çıkaracaklarını söyledi. Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, şöyle konuştu:

"Nihayetinde Edirne'de yatan 300 bin şehidin 220 bininin isimleri elimizde mevcut. Edirne'ye hizmet anlamında, tarihe hizmet anlamında hepsini gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. 2018 yılı için 2 şehitlik inşaatına başlamak istiyoruz. Avarız Köyü ve  Arnavutköy dediğimiz bölgede asker hastanesi şehitliği var. 14 dönümde 4 bin şehidimizin ismi var, Yassıtepe Şehitliği olarak. 55 dönüm Arnavutköy mevkiinde 44 bin şehidimizin ismi var elimizde. Bu iki şehitliği 2018 yılında tamamlayacağız. Arvavutköy mevkii göğüs, göğse savaşın olduğu bir alan bu nedenle şehit sayımız burada yüksek. Hiç bir şehitlerimizden ve şehitliklerimizden değerli değil. Alanlar hazine ve özel şahıslarda ama çözülemeyecek konular değil. Edirne'de 30 şehitlik 300 bin şehidin 220 bin resmi isimlerimiz elimizde, bu şehitlerimiz Balkan harbiyle başlayan ve Kurtuluş Savaşı'na kadar uzanan 1912'den 1922'ye kadar olan tarihler arasında."

EDIRNE SEHIT AILELERI YARDIMLASMA VE DAYANISMA DERNEGI, BALKAN SAVASLARINDAN KURTULUS SAVASINA KADAR GECEN ZAMANDA SEHIT OLDUGU BELIRLENEN 300 BIN KISININ ADINI GUN YUZUNE CIKIYOR. DERNEK BASKANI FARUK CIFTCI, 220 BIN SEHIT ADININ RESMI OLARAK TESPIT EDILDIGINI IFADE EDEREK, "EDIRNE'DE YATAN 300 BIN SEHIDIN 220 BINININ ISIMLERI ELIMIZDE MEVCUT. EDIRNE'YE HIZMET ANLAMINDA, TARIHE HIZMET ANLAMINDA HEPSINI GUN YUZUNE CIKARMAK ISTIYORUZ" DEDI.(FOTO:ENGIN OZMEN/EDIRNE-DHA)

EDIRNE BELEDIYE BASKANI RECEP GURKAN, (SAGDAKI) ASKER HASTANESI SEHITLIGI ILE ALDIKLARI ODULU, SEHIT DERNEGINE VERDI.(FOTO:ENGIN OZMEN/EDIRNE-DHA)

Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA)-

 

 
Meme kanserinde erken tanı için öneri
 
İşte vekillerin TBMM karneleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 şehit
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler ...
Baykal'ın kaset davası açıldı
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve bazı MHP'li milletvekillerine ...
Türel kaçıncı oldu?
ORC tarafından 3 ayda bir yapılan Yerel Yönetimler Performans Araştırmasının ...
 
Bakan açıkladı: Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne zam geliyor
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 40 zam yapılacağını açıkladı.
Eşi ve torununu kurtardı, kendisi yanarak öldü
MARDİN merkez Artuklu İlçesi'ndeki evlerinde çıkan yangını fark eden 71 ...
Şehit askerin birliğine uğurlanırken son görüntüleri yürek dağladı
HAKKARİ'de PKK'lı teröristlerin geçen cumartesi günü üs bölgesine ağır ...
 
Kanal 6 geliyor
​Başarılı işadamı Seyit Doğan'ın kurduğu Kanal 6 Televizyonu yayına ...
İMEAK DTO seçimleri 2018'e ertelendi
18 Kasım 2017'de yapılması planlanan İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimleri Nisan 2018'e ertelendi.
Bucak'ta otobüs kazası
BURDUR'un Bucak İlçesi'nde yolcu otobüsünün demir elektrik direği ve ağaçlara ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva