Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
25 Nisan 2014 Cuma - 11:45

Elektrikte sözleşme tartışması

ELEKTRİK Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı İbrahim Kücü, elektrik dağıtım hizmeti veren CLK Akdeniz Enerji'nin (CLK ENERJİ) 'Perakende Elektrik Satış Sözleşmesi' hakkında, "Abone bilgilerinde güncelleme yapıldıysa sözleşme yapılmasına gerek yok" dedi.

Elektrikte sözleşme tartışması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz de sözleşmenin maddi nitelikte olmamasından dolayı abonenin imzalamasında kusur görmediklerini belirtti.
EMO Antalya Şube Başkan Yardımcısı Kücü, CLK Enerji tarafından Antalya, Burdur, Isparta'daki abonelere tebligat göndererek müşteri ile aralarında elektrik satışına ilişkin perakende satış sözleşmesi bulunmadığını ve hazırlanan sözleşmesinin 7 gün içerisinde imzalanmaması halinde elektriğin kesileceğini bildirildiğini söyledi. CLK Enerji görevlilerinin abone bilgi güncelleme formu ile Perakende Elektrik Satış Sözleşmesi'ni abonelere vererek ve bu sözleşme üzerinde yer alan kısımları doldurup imzalamalarını istemesine tepki gösteren Kücü, sözleşmenin ayrıntılı olarak incelendiğinde birçok açıdan tüketicinin aleyhine olduğunu, tüketicileri ekonomik, hukuksal birtakım taahhütlerin altına soktuğunu savundu.
 
ABONE BİLGİ GÜNCELLEMESİ
Abonelere bilgi güncellemesi yapması yönünde uyarıda bulunan Kücü, "Abone bilgilerinde güncelleme yapıldıysa sözleşme yapılmasına gerek yok. Abone sözleşmeyi imzalayacaksa da maddeleri inceleyip itirazını belirtmeli ve düzenleme yaptırmalı. Bilgi güncellemesi gerekli ancak abonelerin sözleşme imzalama zorunluluğu yok" diye konuştu. Sözleşmede yer alan bazı maddelere tepki gösteren Kücü, şunları dile getirdi: "Tüketicilere, sadece tedarikçi CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş'nin haklarını koruyan, abone sahibi tüketicinin hak ve hukukuna ilişkin maddelerin yer almadığı tek taraflı bir sözleşmenin imzalanması dayatılmaktadır."
 
 TÜKETİCİ ALEYHİNE KUSUR
Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz de mevcut aboneliğe ait bilgilerin eski, eksik veya hatalı olması gibi sebeplerden dolayı, mevzuat gereği cezai yaptırımla karşılaşılmaması için bilgi güncellemesi yapılmasının zorunlu olduğunu kaydetti. Sözleşmedeki maddelerin incelendiğini anlatan Gündüz, 5'inci maddede satış birim fiyatı ile fatura tutarı hesaplanması, 12'nci maddedeki anlaşmazlık olunması halinde yapılması gerekenler konusunda tüketici aleyhine kusur bulduğunu ifade etti.
 Sözleşmenin maddi nitelikte olmaması nedeniyle oluşacak uyuşmazlığın tüketici lehine sonuçlanacağını anlatan Gündüz, "Tüketicilerin bu sözleşmeyi imzalamasında kusur görmüyoruz. Tüketiciyi bağlayan sıkıntı yok. Sözleşme ile ilgili herhangi bir uyuşmazlık sonrası abonenin mağdur olması halinde, birlik olarak vatandaşın hak arayışına yardımcı olacağız" diye konuştu. Gündüz, ayrıca periyodik muayene, arıza gibi nedenlerden dolayı elektrik sayaçlarının değiştirilmesi durumunda sayacın mülkiyetinin dağıtım şirketine ait olması nedeniyle tüketiciden hiçbir masraf alınmaması gerektiği konusunda aboneleri uyardı.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

 
Kemer aura'ya rus ilgisi
 
Orman bölge, yangınla savaşa hazır
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ben 25 Nisan 2014 Cuma 22:55

bu konu 6.4.2014 akdenız art tv canlı yayında sorun cozelım programında ayrıntılı açıklanmıştır güncelleme diyerek ımzalatmak ıstenılmekte olan belgenın asıl ısmı perakende satış sozlesmesıdır.bu belge ıle trafo arızaları masrafları bıle tuketıcıye yuklenmekte yapılan ıslemler usulsüz olduğu soylenmıstır. bınalardakı abonenın bılgısı ve ıznı olmadan degıstırılen eskı saatlerın ıade edılmedıgı yenı takılan saatlerden de faturaya ucret yansıtıldığı hatta bu ucretın faturaya gore orantısal degıskenlık gosterdıgı(or.100 tl 10 lıra ıse 200 tl 20 tl gıbı)degısım sonrası bırakılan sarı renk kâğıdın son satırları okunduğunda gorulecektır kı "perıyodık degısım" yazılıdır.ayrıca sökme takma ucretı de kesılmıstır. bu durumda CLK hukuka aykırılıgı kabul etmıs demektır. tuketıcı hakem heyetine bıreysel başvuru hakkımız doğmaktadır.

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemer aura'ya rus ilgisi
KEMER'de 2014 yaz sezonuna açılış partisiyle merhaba diyen Club Aura, ...
Yüz nakilli Recep Sert nişanlandı
TÜRKİYE'nin 5'inci yüz nakillisi 27 yaşındaki Recep Sert, bir huzurevinde ...
Yüzyılların aşkı son kez sahnede
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi dünya prömiyerini 20. Uluslararası Aspendos ...
 
İki günlük intihar şovunun hasılatı: 1350 lira
ANTALYA'da, dün özel bir hastanenin çatısına çıkarak ev kirasını ödeyemediğini ...
CHP'de istifa bu kez yönetim kurulundan
ANTALYA'da 30 Mart seçimlerinin ardından ilçe başkanlarından başlayan ...
Ödenmeyen hastane masrafı için, Kazakistan Cumhurbaşkanı'na şikayet
KAZAKİSTAN'ın İstanbul Başkonsolosluğu, Antalya'da 2006 yılında trafik ...
 
Antalya'nin en kaliteli okulu Dr. İlhami Tankut
DR. İlhami Tankut Anadolu Lisesi, Antalya'nın 'En Kaliteli Okulu' seçildi. ...
Tır ile servis minibüsü çarpıştı
ANTALYA'da bir firmaya ait servis minibüsüyle sebze yüklü Tırın çarpıştığı ...
Apartman deposu yandı
ANTALYA'da bir apartmana ait depoda çıkan yangın korkuttu.
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva