Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
12 Nisan 2015 Pazar - 12:27

Elektronik kelepçeli sanığa yakalama kararı

ANTALYA'da 500'e yakın kişiyi, ev sahibi yapma vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla tutuklanıp, sonrasında elektronik kelepçe takılarak tahliye edilen Ahmet Sakızoğlu ortadan kayboldu. Son duruşmaya katılmayan Sakızoğlu'nun yeniden tutuklanmasına karar verildi.

Elektronik kelepçeli sanığa yakalama kararı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da maket üzerinden ev satarak piyasayı dolandırdığı iddiasıyla 2013 yılı Mayıs ayında düzenlenen operasyonda, Sakızoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sakızoğlu ile birlikte toplam 21 kişi gözaltına alındı. 500'ün üzerinde kişiyi ev vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Ahmet Sakızoğlu ile şirket çalışanı 20 kişi hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma ve dolandırıcılık yapmak' suçlarından Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Antalya'da 500'e yakın kişiyi ev vaadiyle dolandırdığı gerekçesiyle 14 ay cezaevinde kalan Ahmet Sakızoğlu, mağduriyetleri gidereceğini söylemesi üzerine geçen Ağustos ayında tutuksuz yargılanmak üzere elektronik kelepçe takılarak serbest bırakıldı.

'KELEPÇE ÇIKARILSIN' TALEBİ REDDEDİLDİ

Ferrari marka lüks otomobillerle verdiği pozlarla da dikkati çeken müteahhit Ahmet Sakızoğlu, geçen ocak ayında yapılan duruşmada, kendisini strese soktuğu gerekçesiyle elektronik kelepçenin çıkarılmasını talep etti. Bu talebi kabul edilmeyen Sakızoğlu, 9 Nisan günü görülen davanın duruşmasına ise katılmadı. Mazeret de bildirmeyen Sakızoğlu hakkında mahkeme, sanığın yeniden tutuklanmasına karar verdi. Sakızoğlu'nun, elektronik kelepçeyi çıkartıp kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

'ÜZÜNTÜDEN GÖZLERİMİ KAYBETTİM'

Sakızoğlu'nun katılmadığı duruşmada tutuksuz sanıklardan Erhan T., Tüner T., Hakan K., Ufuk K., Özkan M., Çağan Ö., Süleyman B., Süleyman K., Sema K., Hanife B., Orhan E. ile Oğuzhan D. hazır bulundu. Müştekilerden görme engelli Ayşe A., 4 Aralık 2012 tarihinde imzalanan sözleşmeyle 48 bin liraya giriş kat bir daire vaadiyle 25 bin lirasının dolandırıldığını söyledi. Üzüntüsünden gözlerini tümüyle kaybettiğini ileri süren Ayşe A., sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

'EŞİMİN KATİLLERİ BURADA'

Mağdurlardan adının açıklanmasını istemeyen bir başka kadın ise, dolandırıldıkları için üzülen eşinin intihar ettiğini ileri sürdü. Mahkemeye eşinin ölüm raporunu sunan mağdur kadın, kendilerine peşinat olarak bankalardan kredi çektirildiğini söyledi. Mahkemede göz yaşları içinde ifade veren kadın, "Üstelik bize satılan evi başkalarına da satmışlar. Bunu öğrenince eşim intihar etti. Katiller burada" diyerek, sanıkları işaret etti. Mahkeme başkanı Nihat Altuğ'un "Sizi dolandıranlar kimler" diye sorması üzerine sanıklardan Sema K., Özkan M., Süleyman K. ve Erhan T.'yi işaret eden mağdur kadın, eşini kaybettiği gibi hala banka kredisini ödemeye devam ettiğini anlattı.

'KOCAMLA BOŞANMANIN EŞİĞİNE GELDİK'

Antalya'da bir okulda güvenlik görevlisi olarak çalışan Arzu Y. ise 2012 yılının Aralık ayında sanıklardan Orhan E. ile 75 bin lira karşılığında daire protokolu yaptığını söyledi. Peşinat olarak bankadan kredi çekip Orhan E.'ye verdiğini anlatan Arzu Y., birkaç ay geçtikten sonra Ahmet Sakızoğlu ile birlikte kendisine ev sözleşmesi yapan Orhan E.'nin de aralarında bulunduğu sanıkların tutuklandığını söyledi. Sanıklar tahliye edildikten sonra 'mağduriyetim giderilir mi' düşüncesiyle Ahmet Sakızoğlu'nun ofisine gittiğini anlatan Arzu Y. şöyle konuştu:

"Sakızoğlu bana 'Paralara devlet el koydu. Size verecek param yok' dedi. Ben hala bankadan çektiğim kredinin taksitlerini ödüyorum. Ben protokole eşimden gizli imza atıp onun haberi olmadan kredi çekmiştim. Dolandırıldıktan sonra durumu öğrenen eşimle aramız açıldı. Şu anda bu yüzden boşanmak üzereyim." 

Mahmut D. adlı mağdur da, 2013 yılında Kızılarık Mahallesi'nde bir arsa üzerinde bulunan 'Çalışkan Emlak' talebasının gösterilerek dolandırıldığını iddia etti. Bu nedenle mağdur olduğunu aktaran Mahmut D., Ahmet Sakızoğlu tahliye edildikten sonra da zararının karşılanmadığını söyledi. Kuaförlük yapan Yılmaz H. adlı mağdur da '80 bin liralık evi 60 bin liraya vereceğiz' denilerek dolandırıldığını iddia etti. Diğer mağdurlar da benzer şekilde dolandırıldıklarını söyledi.

Duruşma, diğer mağdurların ifadelerinin alınması için ertelendi.

Mustafa KOZAK / ANTALYA, (DHA) -


 

 
Bağımsız Subaşı'na ünlü isimlerden destek
 
Mustafa Çalık yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuhuş operasyonunda ikinci kattan atlayan Kırgız kadının ayağı kırıldı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde jandarmanın bir eve yaptığı fuhuş operasyonunda, ...
İşkenceyle öldürmekten sanık polisler: Cebirde bulunmadık
ANTALYA'da 3 polis memurunu şehit eden şizofreni hastası Çağrı Danışman'ı ...
Staj Akademisi mezunlarını verdi
ANTALYA Barosu Staj Akademisi 2015 yılı Staj Okulu sertifika töreni gerçekleşti.
 
Akraba kavgası kanlı bitti: 2 yaralı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde aralarında husumet olduğu belirtilen akrabaların ...
Yolcu otobüsü yan yattı: 21 yaralı
ESKİŞEHİR'in Sivrihisar ilçesi yakınlarında dikkatsizlik sonucu yoldan ...
Baraj ve gölet kenarlarına fidan dikildi
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde 'Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma ...
 
Türk halk kültürü bu müzede sergilenecek
ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde bu ay açılması planlanan Türk Folklor Müzesi'nde, ...
Hastalara gönüllü destek
AKDENİZ Talasemi Derneği'nin kadın yönetici ve üyeleri, Tuya Cafe&Restoran'da ...
Serik meclisinde kavgaya ramak kaldı
SERİK Belediye Meclisi'nin Nisan ayı 2'nci oturumu olaylı geçti. Ak Partili ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva