Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
29 Nisan 2015 Çarşamba - 13:51

Elvan çok kızdı

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KONYSİAD) milletvekili adaylarını tanımak adına verdiği sabah kahvaltılarının bu kez konuğu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan oldu.

Elvan çok kızdı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


KONYSİAD Başkanı Emin Altıner tarafından kahvaltının verildiği ATİK’te kapıda karşılanan Elvan, kahvaltıya AKP İl Başkanı Rıza Sümer ve bazı partilerle birlikte geldi.

Elvan’ın yaptığı konuşma Antalya’nın sorunlarına vakıf olduğu izlenimi yaratırken, bir soru kızdırmaya yetti.

İTHAL ADAY

Lütfi Elvan, 'ithal aday' eleştirilerine sert çıkarak, “Bu kadar düşmemeli. Ben onlardan daha Antalyalıyım. Acaba benim kadar yaşamış mı Toroslarda. Öyle ucuz Antalyalılık olmaz. Bunlar cevap vermeye bile değmez. Bunu söyleyen arkadaşlarımız yarın inşallah benimle kol kola gezecek. 'Hata yapmışım, özür diliyoruz' diyecekler" dedi.

BU NE REZALET

Elvan, bir işadamının mermer ve taş ocaklarının yarattığı çevre kirliliğini sorması üzerine şunları söyledi:

“Ben de Çakırlar ve Geyikbayır’ı bölgesine gittiğimde gördüm. Arkadaşlara, ‘Bu ne rezalet?’ diye sordum. Her yer yeşil ama ortada çıplak bir alan görüyorsunuz. Tamam 2 milyar doların üzerinde bir mermer ihracatımız var ama bu buraları bu şekilde bırakıp gitmek anlamına da gelmiyor. O sahaları bozduysanız eski haline getireceksiniz. O manzarayı görür görmez ben de, ‘Bu neyin nesi?’ diye sordum. Çok haklısınız.”

O YAZIYA KIZDI

Elvan, bir gazetecinin, denize inen uçaklarla ilgili bir yazı yazdığını, bunun ancak filmlerde olduğunu belirttiğini söyleyerek şöyle dedi: “Bunlar filmlerde görünen şeyler değil. Biz bunu yapıyoruz, yapacağız. Kaş bölgesinde de bunu yapınca o arkadaşın ne cevap vereceğini merek ediyorum açıkçası…”

'LOBİ BİZE SÖKMEZ'

İşadamlarının sorularını da yanıtlayan Elvan, Antalya'nın Kaş ilçesi için planlanan havaalanına lobilerin engel olacağına yönelik iddialar bulunduğunun söylenmesi üzerine “Hiçbir lobi bize sökmez. İstediğimiz zaman bunu yaparız. Muktediriz ve bunu yapacağız. Arkadaşlar bakın Çaycuma'da havaalanında inekler otluyordu. Gazipaşa Havaalanı'nı 'İnek çiftliği yapalım' dediler. 52 havaalanımız da aktif olarak kullanılıyor ve bunların sayısını da her geçen gün artıracağız. Türkiye gelişirken havaalanı sayısı da artacak" diye konuştu. 

İşadamlarıyla buluşmasında ekonomi ağırlıklı bir konuşma yapyan Lütfi Elvan, “Biz diyemez miyiz 'Mazot 1 lira olacak.' Neticede hükümetsiniz. Yine dersiniz ki '1500 lira alıyorsa emekli, maaşını 3 bin lira yapıyorum.' Bunları yaptığınız anda Türkiye'yi batırırsınız" dedi. 

'İKİNCİ ATILIM DÖNEMİ'

Türkiye'de haziran seçimlerinin ardından ekonomi alanında ihtiyatlı bir politikayla kamu yatırımlarının yoğun şekilde devam edeceği, özel sektörü özendirici tedbirlerin alınacağı bir dönemi yaşayacağını belirten Elvan, “Ekonomik yapıda güçlenme, rahatlanma sağlandıkça vergi oranlarını da aşağı çekmeyi planlıyoruz ama bu sürece tabi olacak" dedi. Bu dönemi Türkiye'nin ikinci atılımı olarak planladıklarını anlatan Elvan, bunun karşısında sadece para dağıtmayı programına alan bir muhalefet olduğunu savundu. Elvan, şöyle konuştu:

“Bunları biz de yapabiliriz. Biz diyemez miyiz 'Mazot 1 lira olacak.' Neticede hükümetsiniz. Yine dersiniz ki '1500 lira alıyorsa emekli, maaşını 3 bin lira yapıyorum.' Bunları yaptığınız anda Türkiye'yi batırırsınız. Fabrikalarınız, işletmeleriniz kapandığı anda bir daha açılamaz. Efendim, 'Çiftçiye 3 lira prim veriliyor. Hadi 6 lira yapalım.' Bu kısa vadeli bakış açısıdır. Türkiye'yi uzun ve orta vadede güçlü bir konuma getireceksek ayağımızı yorganımıza göre uzatıp, ülkenin istikrarlı büyümesini sağlayacak mekanizmaları oluşturmak zorundayız."

DEMİRYOLU HABUR'A UZANACAK

Ak Parti hükümeti olarak son 12 yılda bölünmüş yollara ağırlık verdiklerini, fakat 2014 yılından başlayan süreçte demiryolu yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirten Elvan, “Vermeye de devam edeceğiz. Yılda 3- 4 milyar civarında yatırım harcamamız söz konusuydu, bu yıl 9 milyar lira demiryolu altyapısı için kaynak ayırdık. Bu harcanacak" dedi. Bu alanda rakamın 2016 yılında 12 milyar liraya çıkacağını belirten Elvan, amaçlarının Habur sınır kapısına uzanan bir güzergah kurmak olduğunu dile getirdi, “En önemli pazarımız olacak Irak'a, Irak sınır kapısına Habur'a ulaşmak için demiryolu ağımızı genişleteceğiz. Birkaç yıl sonra demiryolu sektörü yatırımları karayolu yatırımlarını geçecek" diye konuştu.

'MUKTEDİRİZ'

İktidar olarak verdikleri her sözün aynı zamanda icraat olduğunu kaydeden Elvan, işadamlarına “Başkaları konuşur biz yaparız. Yapmaya da devam edeceğiz. Yeter ki bu ülkede istikrar sürsün, milletimizin bize güveni devam etsin. Kanunsa kanun, yönetmelikse yönetmelik. Biz bunlara muktediriz. Doğru olduğuna inandığımız herşeyi yapabilecek güçteyiz" diye konuştu. Artık ideolojileri bir kenara bırakıp Türkiye'nin her sorununun samimi olarak oturulup tartışılması gerektiğini dile getiren Elvan, bunun karşısında muhalefetin tutumunu ise karalama siyaseti üzerine inşa ettiğini savundu.




 

 
Yaban hayvanı 'ihaleleri' yargıya gidiyor
 
'küpeci müdür' görevden alındı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halil bolatan 30 Nisan 2015 Perşembe 20:25

antalyada 170 bin konyalı var ne olacak sen buralı ben oralı akaydın nereli sanki başka partinin adayları gündogmuşun senir mahallesini bilirlermi heryerde ilçe teşkilatları var onlar hizmet ister vekiller yapar çamur atmaya gerek yok

Yorumu oyla      3      3  
antalyalım 30 Nisan 2015 Perşembe 09:45

gökten inme aday buna denir işte Antalyalı olmayan birini aday yaparsan böyle olur sanki o izinleri başka bir parti bakanı verdi .

Yorumu oyla      3      3  
cho gençlik 29 Nisan 2015 Çarşamba 16:41

menderes türel bey 30 mart secimlerinden önce antalya cocugu diyordu. şimdi akp 1. sırası nereli. 2 en çok hangi listelerde antalyalı var şöyle bak bakalım. 2. sıra adayı mustafa köse konyalı.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Muratpaşa seçime hazır
CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı, "sandık çevresi örgütlenme modeli" kapsamında ...
Semih Esen'den Türel'e cevap
CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Yankesicinin cebinden miting programı çıktı
BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun Erzurum'da yaptığı mitingde yankesicilik ...
 
Türel'den Akaydın'a; Aklan da gel
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Mustafa Akaydın'ın ...
HDP ile devam edilir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin iktidar olması halinde ...
Paçası sıkıyorsa gelsin
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in hakkındaki iddialarını ...
 
Demirtaş: Melih Gökçek'in elinde şantaj kasetleri var
HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Van İl Teşkilatı’nın dün düzenlediği ...
'Kılıçdaroğlu öne çıkacak!'
CHP, kampanyanın bundan sonraki bölümünde Kılıçdaroğlu’nu öne çıkarmaya hazırlanıyor.
Liderler Akdeniz'e iniyor
Liderlerin Antalya mitingleri CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile başlıyor.
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva