Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
24 Aralık 2021 Cuma - 08:26

Emin Hesapçıoğlu'na, 'Stokçuluk yaptınız mı?' diye sordum

Dursun Gündoğdu yazdı

Emin Hesapçıoğlu na,  Stokçuluk yaptınız mı?  diye sordum
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya’da herkesin bildiği adıyla Emin Hesapçıoğlu

Tam adıyla da; Emin Kemal Hesapçıoğlu

Onu Antalya iş dünyası petrolcü, otomotivci olarak bilir, spor dünyası ise Antalyaspor yöneticiliği ile tanır.

Bu isim, bu satırların yazarı tarafından değişik zamanlarda, hem ticari ilişkileri, hem de bir dönem cemaat diye bilinen FETÖ’cülerle birlikte olduğu iddia edilen ilişkileri yüzünden gündeme getirildi.

Bu iki bölümlük yazının ilkinde, son günlerde iş dünyasında ve otomotiv sektöründe adı araç stokçuluğu iddialarıyla anılan Hesapçıoğlu’nun bu konuda ne dediklerine yer vereceğim.

Yarın ise kendisini FETÖ ile ilişkilendirenlerin kanıt olarak ortaya koyduğu ‘Fotoğraf’ üzerinden sorduğum sorular karşısında söylediklerini, inkar ve suskunluğunu da yazacağım.

İLK KONUMUZ STOKÇULUK İDDİALARI

Hatırlarsınız, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi sonrası bayilerde araç kalmadığını öne süren satıcıların, yüzlerce otomobili boş arazilerde stokladığı ileri sürülmüştü.

Doların bir anda 18’i aşması ile durum içinden çıkılmaz bir hal almıştı.

İnsanlar paralarıyla dahi otomobil alamaz hale gelmişti.

İkinci el piyasası da doların önlenemez yükselişi nedeniyle pes etmişti.

Geçtiğimiz günlerde, Antalya Kepez’de boş bir alanda çekildiği belirtilen onlarca sıfır aracın, plaka takılarak ikinci el piyasasında fahiş fiyatla satışa sunulduğu haberleri basına yansımıştı.

Bu fotoğrafları, daha sonra Muratpaşa’da bazı sitelerin otoparklarında yan yana dizilmiş sıfır otomobillerin fotoğrafları izledi.

Araçların markaları Antalya’da iki ana bayiyi işaret ediyordu…

Ancak bunlardan biri, dedikodularda ön plana çıktı.

Deniliyordu ki, Emin Hesapçıoğlu’nun sahibi olduğu Antoto, Renault marka yüzlerce TIR ve otomobili stokladı… Kepez’deki fotoğrafı yayınlanan ambalajı sökülmemiş, gıpgıcır sıfır araçlar ona ait… Bayiden satışı liste fiyatı üzerinden yapmak zorunda. Oysa tüm Türkiye’de olduğu gibi birileri Antalya’da da bu araçları plakalandırıp galericiler eliyle ikinci el diye fahiş fiyatla piyasaya sürüyorlardı.

İddia korkunçtu…

İktidar, bunun önlemini stokçulara 2 milyon TL para cezası getirerek almaya çalışmıştı.

Ama bu kadar yüksek miktarda otomobil satışında 2 milyonluk ceza devede kulak kalıyordu.

Böyle düşünüyordu, Emin Hesapçıoğlu’nun bu işi yaptığına inananlar…

Son günlerde bir iddia ise ilkinden daha hızlı yayılmaya başladı.

Güya, devletin ilgili birimleri Emin Hesapçıoğlu’nun şirketine baskın yapmış, stoktaki araçların kayıtları kuyutları tutulmuştu.

Hesapçıoğlu da araya birilerini sokarak bu baskını örtbas ettirmişti.

Hakikaten öyle miydi?..

Bunun tek yolu vardı, onu da açıp muhatabına sormak.

Bende öyle yaptım.

Aradım sordum…

İşte, Emin Hesapçıoğlu ile aramızda geçen o konuşma;

ADINIZ STOKÇU OLARAK GEÇİYOR, DOĞRU MU?

İddiaya göre, Antalya’da TIR ve otomobil stokçuluğunda adınız geçiyor. Söylenti şu; Antalya’da size gelen sıfır araçlara plaka takıp ikinci el piyasasında daha fazla fiyata satmak amacıyla stok yapıyor muşsunuz?.. Bu TIR ve otomobil stokçuluğunda sizin ve şirketinizin de adı olduğu iddiasına ne diyorsunuz?..

Bununla ilgili tutulmuş bir tane bile tutanağımız yok. Bunlar domates tarlasından toplanacak ürün değil. Hepsinin kaydı, kuydu var. İnternete girip bakılabilir. Sigorta şirketi bile girebilir. Plakanın hangi şirkete fatura edildiği görülebilir. Bunlar denetlenmesi çok kolay bir işlem. Bizde böyle bir şey yok. Gelen giden, denetleyen veya tutanak tutan da yok. Bizde olan arabaların kime ait olduğu kayıtlıdır. Sistem böyle çalışıyor. Zaten araba bile gelmiyor. Stok yapıldığı söylenen araçların fotoğraflarını gazetelerde gören ve bizim de satışını yaptığımız markalar olduğunu bilen eşim dostum arıyor ve bana bu konuda takılıyor. Biz de gülüyoruz. Biz bu işi büyük boyutta yaptığımız için eminim bize de yakıştırmak isteyen çok olacak. Yakıştırsınlar ne diyelim. Engelleyemeyiz insanları.

Antoto üzerinden böyle bir şey yaptınız mı?

Antoto bizim şirketimiz ama bir tane bile bununla ilgili belge, tutanak tutulmadı.

Fotoğraflarda stok yapıldığı söylenen park halinde onlarca Renault var. Siz Renault’un ana bayisi değil misiniz?..

Reno’nun bayisi bir tek ben değilim. Bakın bizim araba stoğumuz yok. Bizim kendi otoparkımız var. Başka yere de indirmem araçları… Gazetelerde yayınlanan fotoğrafları bende gördüm. Mahalle arasına indirmişler. Bizim öyle bir stoğumuz yok. Böyle bir şey yaparsanız Reno bayiliğinizi iptal eder.

Bunu yapanlar var ama…

Herkes her şeyi yapıyor biliyorsunuz ülkede… Bundan rant elde etmek için yapanlar da var. Nasıl rant elde ettiklerini de bilmiyorum. Stoklayıp, bekletip, satabilirler. Biz dövizin düştüğü ilk gün yüzde 10 indirim yaptık.

Sıfır araçlar belli bir kar marjıyla satılıyor. Bunun için de bayiler araçlara plaka takıp ikinci el olarak daha fazla fiyata satıyor diye biliyoruz. Sistem bu mu?..

Bunun yasası var. Diyor ki kanun, ana distribitörün yayınladığı fiyat üzerinden yüzde 10’dan fazla iskonto yapamazsın…Yanlış yapmak zordur. Bin kişilik ekibim var benim. İşi gücü bırakıp bu işlere mi bakacağım. Böyle bir vaktim de yok, ihtiyacım da yok.

Çalışanlarınız yapmış olabilir mi?

Yapamazlar. Bizdeki denetim çok sıkıdır.

Bunu yapan birileri olmuş ki gazeteler bu stok ve plakalı sıfır araçları görüntülemiş.

Evet gördüm. Ama diğer Reno bayisi de Zamanlar’dır.  60 senelik bayidir. Bana göre yapmaz. Sormadım ama imkansız yapmaz. Öyle biliyorum.

Antalya’da Reno’nun iki bayisi var. Siz ‘Biz yapmadık, Zamanlar da kesinlikle yapmaz’ diyorsunuz. Peki, Kepez’de, Muratpaşa’da boş alanlara stoklanan yüzlerce Reno marka araç var. Bunlar kimin?..

Antalya, Türkiye’nin çok güzel bir araba pazarı… Antalya’da gezinen arabaların yüzde 50’si Antalya’ya kayıtlıdır. Türkiye’nin en büyük rent-a car stoğu, Türkiye’nin en büyük turizm araç stoğu var burada… Ardahan’daki adam alıp getiriyor, burada stokluyorsa ve ikinci el diye satıyorsa bilemem. Ama o aracın plakası gözüküyorsa, baktığınızda o aracın kayıtlı olduğu şirketi bulmamanız mümkün değil. Sahte bir plaka takıyorlar mı onu da bilemem…

TIR’lar için de aynı yöntem uygulanıyor, plaka takılıp ikinci el olarak daha fazla paraya satılıyor iddiası için ne diyorsunuz?..

Ben aynı zamanda MAN bayisiyim de… MAN’ın tüm dünyada üreteceği TIR sayısı 72 bin…

2021’de kaç tane TIR sattınız?..

10 tane yoktur.

YARIN: FETÖ İLE İLİŞKİSİ OLDUĞUNA İLİŞKİN İDDİALAR İÇİN NE DEDİ ?

 
Mal varlıkları dondurulan Antalyalıların listesi
 
Alev alev yanan evde çökme meydana geldi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 el düştü 24 Aralık 2021 Cuma 11:06

geçen hafta 230 bın tl verıyordu sıstemdem fıesta aracımıza suan 190 bın verıyor. 40 bın tl bırden dustu! 2 el de suan bır cok galerıcının elınde patladı arac. yuzde 30 a yakın o sıfır aldıkları topladıkları araclardan zararları var! ve asagıda satamıyorlar ;) devletımızden suan beklentımız nedır! ocak subat gıbı faturasız otv sız yalın halı 150 bın olan rakamın 165 170 bıne cıkartılmasıdır! bu sayede otv sı yuzde 50 den yuzde 80 e cıkan aracların fıyatlarında en az 100 bın azalma olur! bu sayede sıfır arac gelmesede olmasa da ıster ıstemez 2 el dusecek! bu haksız yere cok kazanan ların muslugu kesılecek.

Yorumu oyla      0      0  
antalya bayılerı 24 Aralık 2021 Cuma 10:15

hepsi yaptı! yapmadım dıyen yalan soyler! herkese zorla bıseyler sattılar. ekstra aksesuar sattılar. faturalarını ertesı gune kestıler aynı gun olmasın dıye otv den de dusmek ıcın! bunlar arastırılsın ornek ahmet ahmet beye x arac fatura edılmıs 1 eylulde bu adama aıt baska fatura kesılmıs mı baksınlar 3 gun once veya sonrasına! devletı bu sekılde dolandırdı ve vatandası da zorunlu bıraktılar

Yorumu oyla      0      0  
alın size açık çağrı 24 Aralık 2021 Cuma 10:11

Antalya'da denetim yok! bu fiyatlar yükselmeye başladığından beridir de yok! Antalya Ticaret İl Müdürü ve ATSO denetim yapmıyor! Polis olarak değil sivil vatandaş olarak bile gidilse bayiye kayıt altına alınsa durumları göreceklerdir! bayiye gidiyorsunuz araç alacam diyorsunuz, var diyor hyundai i20 otomatik tamam kaç para liste fiyatı 250 bin ( örnek ) tamam yazın beni sıraya ama oyle yok once sıgorta bızden yapılacak kasko bızden yapılacak bırde araca ekstra olarak cam fılmı kaput fılmı seramık kaplama yapacagız o da yaklasın 12 bın tl dıyor. alırsanız boyle alın dıyor. acık cagrı bunu butun bayıler yaptı! hatta sıfır aracı vermek ıcın takastan bana arac getıreceksınız ben hem takastan kazanacagım hem sıgorta hem kasko hemde ekstra aksesuar satacagım dedıler. denetım nerde? yok? devletın yaptıgı ındırımlerı bu bayıler kendı ceplerıne koydular! zamanlar ama yapmadı dırek acıkca oradan arac aldım bekledım 2 ay kadar ne basta ne sonda lıste ne ıse onuun uzerınden verdı. ama ant oto renault yaptı! rent a car fırmaları bu ant oto renaulttan arac almak ıcın anlasma yaptı megane joy otomatık 255 bın dedıler ama 120 bın para vereceksınız bunuda dırek maıs genel merkezıne yapacaksınız dedıler. adamlar ornek 3 tane yazılmıs 3 tane ıcın para yatırmıs aracları alacak 3 ay beklemıs gelın araclar hazır dıyorlar vatandas gıdıyor. 2 tane var e nerde 3. aracımız e yok nasıl olmaz ben 3 araclık para yolladım dıyor yok dıyor adamın parasını ıade etmıs maıs ant otoya ama ant oto bunu takıp etmedıgı ıcın adamların aracını vermıyor ve arac olmus 450 bın! sımdı bu adamın sucu ne? bayılerde denetım yok denetım. normal vatandas gıbı tıcaret ıl mudurlugu gezecek arac alıyor gıbı yapacak tek tek aynı gun aynı saatlerde her bayıye adamları yollayın bakım sonuc ne olcak? mılyonlarca vurgun yapıldı vatandas kazıklandı ama denetım! atso uyesı arac satıs bayılerı kendı uyelerını denetledımı? hayır? galerıcılere ve emlakcılara sadece kendı ısınızı yapacaksınız dıye belge verıldı ımzalar alındı pekı denetım var mı yok hala galerı emlak rent a car yazıyor tabelalarında hanı bunlarsadece tek ıs yapacaktı? atso da denetım yok? davut cetın bey de oralı olmuyor

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mal varlıkları dondurulan Antalyalıların listesi
Terör örgütlerine üye oldukları gerekçesiyle mal varlıkları dondurulan ...
Antalya'da 250 motosiklet yandı
ANTALYA'da motosiklet satışı yapılan işyerinde çıkan yangında 250 motosiklet ...
Antalya'da MHP'li başkan belediye işçisini böyle dövdü (VİDEO)
Antalya'nın MHP’li Alanya ilçe Belediyesi’nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ...
 
Başkan Esen, vatandaşlara Çandır Fasulyesi ikram etti
KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, Geleneksel Çandır Fasulyesi Şenliği'nde ...
Yaralı şahini jandarma kurtardı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde devriye görevindeki jandarma ekibi yol kenarındaki ...
Ukraynalı yolcu, tartıştığı halk otobüsü şoförünü darbetti
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Ukrayna uyruklu yolcu  H.I, (36)  tartıştığı ...
 
Yılbaşı Çarşısı açıldı
MURATPAŞA Belediyesi'nin kentin dört bir yanında kadınların kurup işlettiği ...
Antalya'da sahte içki üreticileri bunu da yaptı!
ANTALYA'da yılbaşı öncesi sahte içki üreticilerine yönelik 'Yılbaşı Sürprizi' ...
Portatif elbise dolaplarına uyuşturucu üretim sistemi kurmuşlar
ANTALYA'da jandarmanın düzenlediği 2 operasyonda 21 kilo 500 gram skunk ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva