Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
29 Mart 2019 Cuma - 10:24

Emrah Serbes'in hapis cezasının onanması istendi

İZMİR- Aydın yolunda, otomobillerine arkadan çarptığı 3 kişinin ölümüne neden olan, 'Behzat Ç.'nin senaristi, yazar Emrah Serbes'e verilen 13 yıl 4 ay hapis cezasının Bölge Adliye Mahkemesi'nde onanmasının ardından Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı da cezanın onanmasını istedi.

Emrah Serbes in hapis cezasının onanması istendi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kaza, 22 Eylül 2017 tarihinde saat 04.30 sıralarında, İzmir - Aydın yolunun Torbalı kavşağı yakınlarında meydana geldi. İzmir'den Aydın yönüne giden Ayhan Özçelik yönetimindeki 35 TV 9335 plakalı otomobile, arkadan gelen 34 NT 5005 plakalı otomobil çarptı. Kazada, sürücü Ayhan Özçelik ve kızı Zeynep Özçelik olay yerinde, Nilgün Özçelik ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kazanın ardından otomobili kendisinin kullandığını öne süren ve gözaltına alınan Kenan Doğru, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bu aşamada babasını, annesini ve kız kardeşini kazada yitiren Ahmet Mert Özçelik'in avukatı Burcu Ece Güler, savcılığa dilekçe verip, sürücünün değişme ihtimali olduğunu, bu nedenle soruşturmanın aynı araçta bulunan Emrah Serbes yönünde genişletilmesi ve delillerin toplanması talebinde bulundu. Savcılık tarafından talep kabul edilerek, soruşturma genişletildi ve yeni delillerin toplanmasına karar verildi. Delillerin toplandığı süreçte, 'Behzat Ç.'nin senaristi, yazar Emrah Serbes, kazadan 6 gün sonra, sosyal medya hesabından itiraf mektubu paylaşarak, sürücünün kendisi olduğunu açıkladı. Torbalı Adliyesi'ne gelen Serbes, suçunu itiraf ederek, teslim oldu. Emrah Serbes, ifadesinin alınmasının ardından tutuklanırken, Kenan Doğru ise tahliye edildi.

13 YIL 4 AY HAPİS CEZASI BAM'DA ONANDI

Emrah Serbes hakkında, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi. İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, yargılamanın ardından önce 10 yıl hapis cezası verdi ve 'bilinçli taksirle öldürme' hükümlerini uygulayıp, cezayı 13 yıl 4 aya çıkardı. Heyet, ayrıca Serbes'in sürücü belgesine de 2 yıl 6 ay süreyle el koyulmasına karar verip, cezada indirim uygulamadı. Kazada ilk önce sürücü olduğunu söyleyen tutuksuz sanık Kenan Doğru da 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kazada babasını, annesini ve kız kardeşini yitiren Ahmet Mert Özçelik'in avukatı Burcu Ece Güler, cezayı az buldukları için, Emrah Serbes'in avukatı ise daha az ceza verilmesi için mahkeme kararına karşı İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'ne temyiz başvurusunda bulundu. Davaya bakan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14'üncü Ceza Dairesi'nce de geçen yılın Kasım ayındaki son duruşmada, Emrah Serbes'e verilen 13 yıl 4 ay hapis cezası onandı.

YARGITAY SAVCISI İTİRAZLARI YERİNDE BULMADI

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nden çıkan onama kararından sonra Emrah Serbes'in avukatı, bu kez de Yargıtay'a itirazda bulundu. Dosya üzerinde ayrıntılı inceleme yapan Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'nca Emrah Serbes'in avukatının itirazını yerinde bulunmayıp, cezanın aynı şekilde onanması istenerek, dosya, Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi'ne gönderildi. Ceza Dairesi'nin dosyayı inceleyeceği ve Emrah Serbes ile ilgili son kararı vereceği belirtildi.

IZMIR- AYDIN OTOYOLUNDA, OTOMOBILLERINE ARKADAN CARPTIGI AYHAN OZCELIK (59), ESI NILGUN OZCELIK (51) VE KIZI ZEYNEP OZCELIK'IN (16) OLUMUNE NEDEN OLAN 'BEHZAT C.'NIN SENARISTI, YAZAR EMRAH SERBES'E (ORTADA), 'BILINCLI TAKSIRLE BIRDEN FAZLA KISININ OLUMUNE SEBEP OLMAK' SUCUNDAN VERILEN 13 YIL 4 AY HAPIS CEZASININ BOLGE ADLIYE MAHKEMESI TARAFINDAN ONANMASININ ARDINDAN YARGITAY'DAN DA KOTU HABER GELDI. YARGITAY CUMHURIYET SAVCILIGI EMRAH SERBES'IN AVUKATININ ITIRAZINI YERINDE BULMAYIP CEZANIN AYNI SEKILDE ONANMASINI ISTEYEREK, DOSYAYI YARGITAY 12'NCI CEZA DAIRESI'NE GONDERDI.(FOTO:IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR- AYDIN OTOYOLUNDA, OTOMOBILLERINE ARKADAN CARPTIGI AYHAN OZCELIK (59), ESI NILGUN OZCELIK (51) (FOTOGRAFTA) VE KIZI ZEYNEP OZCELIK'IN (16) OLUMUNE NEDEN OLAN 'BEHZAT C.'NIN SENARISTI, YAZAR EMRAH SERBES'E, 'BILINCLI TAKSIRLE BIRDEN FAZLA KISININ OLUMUNE SEBEP OLMAK' SUCUNDAN VERILEN 13 YIL 4 AY HAPIS CEZASININ BOLGE ADLIYE MAHKEMESI TARAFINDAN ONANMASININ ARDINDAN YARGITAY'DAN DA KOTU HABER GELDI. YARGITAY CUMHURIYET SAVCILIGI EMRAH SERBES'IN AVUKATININ ITIRAZINI YERINDE BULMAYIP CEZANIN AYNI SEKILDE ONANMASINI ISTEYEREK, DOSYAYI YARGITAY 12'NCI CEZA DAIRESI'NE GONDERDI.(FOTO:IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR- AYDIN OTOYOLUNDA, OTOMOBILLERINE ARKADAN CARPTIGI AYHAN OZCELIK (59) (FOTOGRAFTA), ESI NILGUN OZCELIK (51) VE KIZI ZEYNEP OZCELIK'IN (16) OLUMUNE NEDEN OLAN 'BEHZAT C.'NIN SENARISTI, YAZAR EMRAH SERBES'E, 'BILINCLI TAKSIRLE BIRDEN FAZLA KISININ OLUMUNE SEBEP OLMAK' SUCUNDAN VERILEN 13 YIL 4 AY HAPIS CEZASININ BOLGE ADLIYE MAHKEMESI TARAFINDAN ONANMASININ ARDINDAN YARGITAY'DAN DA KOTU HABER GELDI. YARGITAY CUMHURIYET SAVCILIGI EMRAH SERBES'IN AVUKATININ ITIRAZINI YERINDE BULMAYIP CEZANIN AYNI SEKILDE ONANMASINI ISTEYEREK, DOSYAYI YARGITAY 12'NCI CEZA DAIRESI'NE GONDERDI.(FOTO:IZMIR DHA) (ARSIV)

Taylan YILDIRIM/İZMİR (DHA)

Etiketler:
 
Dere: Vergi indirimlerinin süresinin uzatılması sevindirici
 
Bu serginin geliri kanserli çocuklara
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sigara içerken uykuya dalınca, öldü
TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesinde Mehmet Şiringöl (47), yalnız yaşadığı evinde ...
Evlatlık saz kedisi, turna ve deniz kaplumbağası
ADANA'nın Karataş ilçesindeki Akyatan Lagünü'nde nesli tükenme tehlikesiyle ...
Adana'da 45 FETÖ şüphelisinden 8'i tutuklandı
ADANA merkezli 34 ilde, FETÖ/PDY'nin askeri yapılanmasına yönelik sürdürülen ...
 
Zeynep, öldürülmüş olarak bulundu
KIRKLARELİ'nde dün gece metruk binada cesedi bulunan Zeynep Esin'in (11) ...
Kadın polis, polis nişanlısını tabancayla vurup, intihar etti
ANKARA'nın Çankaya ilçesinde, Komiser Yardımcısı Yeliz Y., iddiaya göre ...
Sezona hazırlanan beach club'ta yangın
BODRUM'da, sezon hazırlıklarının yapıldığı beach club'ın deposunda, henüz ...
 
Hastane çatısından atlayarak, intihar etti
ADANA’da 9 katlı Seyhan Devlet Hastanesi'nin çatısına çıkan Şevki Ç. (51), ...
Yola koşan çocuğu polis kurtardı
MALATYA'da, yola fırlayan küçük çocuğu araçtaki radar kamerasından gören ...
Tabancayla oynarken başından vurulan Berat öldü
RİZE'nin Güneysu ilçesinde, lise öğrencisi Berat A. (16), evdeki tabancayla ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva