Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
8 Haziran 2022 Çarşamba - 12:22

En Çok İşlem Gören Altcoinler

En çok prosedür gören altcoin’ler arasında Litecoin, Ethereum, Cardano, Tether, Dash, Ripple gibi dijital coinler bulunmaktadır. Ayrıca altcoin’ler dönemsel olarak popülerleşerek daha çok talep görebilir.

En Çok İşlem Gören Altcoinler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ethereum, Tether, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Litecoin, Ripple ve Dogecoin, Mart 2021 bakımından pazar değerine göre en büyük altcoinlerdir.

Şu Anda En Popüler Altcoinler Hangileri?

Küresel ölçekte, en büyük pazar değerine sahip kripto paralar yönünden, Ethereum (ETH), Polkadot (DOT), Litecoin, Tether, Ripple ve Cardano (ADA) son günlerde trend oluyor. Daha ufak pazar değerlerine sahip dijital paralar söz hususu olduğunda, Aave son günlerde Chiliz (CHZ), Uniswap (UNI) ve 0x (ZRX) gibi koinlerde de hareketler yaşanıyor.

Altcoin Sezonu Nedir? Altcoin Sezonunda Ne Olur?

Genel olarak konuşursak, Altcoin sezonunda Bitcoin, kripto piyasasındaki hakimiyetinin bir kısmını Altcoinlere kaptırma eğilimindedir. Diğer bir söyleyişle, Bitcoin'in pazar kıymeti, piyasadaki diğer kripto varlıklarının umumi pazar kıymeti ile karşılaştırıldığında azalır. Piyasa kıymeti ölçüsü, bir kripto varlığının “boyutunu” kıyaslayarak sık göstermek için tüketilir ve çoğunlukla bir varlığın fiyatı ile dolaşımdaki arzın çarpılmasıyla belirlenir.

Yüzde ve rakamlarla Altcoin sezonunun başlangıcını ve sonunu belirlemeye çalışan birtakım hesaplamalar var. Ancak nesnel dayanaktan mahrum olmaları ve bu nedenle çok aldatıcı olabilmeleri konusu ile ilgili çok titiz olmak gerekiyor. Genel itibari ile altcoinler çok çok gündem olmaya başlamışsa, bu Altcoin sezonunda olduğunuzun bir göstergesidir.

Altcoin Sezonu Neden Oluyor?

Altcoin sezonuna neyin neden olduğunu tam manasıyla ifade etmek nerdeyse olanaksız. Bununla beraber, umumi olarak kabul edilen düşünce, bir Bitcoin boğasının (yahut en azından bunun belirtilerinin) sonrasında, yatırımcıların kazançlarını yapmak için BTC'lerinin bir kısmını satma eğiliminde olmalarıdır.

Daha sonra, bu kârların bir kısmıyla altcoin satın alıyorlar, bu dahi naturel olarak türlü altcoinlerin fiyatlarının artmasına niçin olabiliyor. Altcoinlerdeki hacim Bitcoin'deki hacimden daha az olduğu için altcoinlerdeki bedel haraketi (yükselişi ve düşüşü) çok daha hızlı olabilmektedir.

Altcoinlere Yatırım Yapmalı mısınız?

Kripto paraların yatırım olarak belli bir cazibesi var kuşkusuz. Altcoinler, yüzdelik kazanç yönünden çok daha yüksek bir avantaja sahip oldukları için önemli bir fırsat sunuyor, öte yandan, riskleri de çok daha yüksek.

Örnek olarak Dogecoin'e. Kripto para birimi, Ocak 2021'in sonlarında, insanların yoğun bir alaka ie satın almaya başlaması neticesinde diğer hiç bir neden olmadan önemli değer kazandı ve altcoin'in viral duruma gelmesine sebep oldu denebilir. Bu tür yatırımlar süratle gözde oldukları gibi, tıpkı aynı süratte gözden de düşebilirler.

Uzun vadede projesine inandığınız bir şeye yatırım yapar iken olmasından daha çok, ansızın popülerlik yaşam sürdüren bir şeye yatırım yapar iken alaka göstermek lazım olur, zira mecburi olarak bir geri çekilme olduğunda çok şey yitirme riskiniz vardır.

Hangi altcoinlere yatırım yapmalısınız?

Fiyat faaliyetlerini öngörü edebilseydik, size ne olacağını söylemekten çok mesut olurduk. Maalesef bu muhtemel değil.

Öte yandan, geleceği öngörü edemiyor olabiliriz, fakat siz de bir ileri büyük Altcoin kazançlarını dahi kaçırmak istemiyorsanız, devamlı soruşturma yapmaya devam etmelisiniz.

Altcoin Türleri

Ana altcoin türlerinden bazıları, madencilik tabanlı kripto para birimleri, kararlı koinleri, security koinleri ve Utility koinleri içerir.

İşlevselliklerine ve düşünce birliği mekanizmalarına tabi olarak, altcoinler türlü kategorilere ayrılır. Bununla beraber bir altcoin'in çok sayıda kategoriye girmesi mümkündür.

Madenciliğe Dayalı Tokenler

Adlarından dahi anlaşılacağı gibi, madencilik esaslı altcoinlerdir. Çoğu madencilik tabanlı altcoinler, bloklar meydana getirmek için sistemlerin zor problemleri çözerek yeni paralar ürettiği bir usul olan Proof-of-Work (PoW) kullanır. Madencilik tabanlı altcoinlere mesela Litecoin, Monero ve Zcash verilebilir. 2020'nin başlarında en iyi altcoinlerin fazlası madencilik esaslı kategoriye input. Madenciliğe dayalı altcoinlere seçenek, pre-mined koinler. Bu tür paralar bir algoritma vasıtasıyla üretilmez, fakat kripto para piyasalarında listelenmeden evvela dağıtılır. Ripple’ın XRP'si Pre-mined coinlere güzel bir örnektir.

Stable Coin (Sabit paralar)

Kripto paralar ilk çıktığı günden bu yana dalgalanma durumunda. Stablecoinler, değerlerini itibari para birimleri, kıymetli metaller yahut diğer kripto para birimleri gibi bir mahsul sepetine sabitleyerek bu umumi oynaklığı azaltmayı amaçlamaktadır. Sepet, kripto para birimi başarısız olursa yahut problemler ile karşılaşırsa sahiplerini kurtarmak için bir yedek vazifiyeti görmesi amaçlanmıştır. Stabilcoinler için bedel dalgalanmalarının dar bir aralığın içerisinde kalması sağlayacak mekanizmalar ile desteklenmektedir.

Sosyal medya devi Facebook'un Diem'i, stabilcoin'in en meşhur örneğidir. Dolar desteklenmiş bir madeni paradır. Diğer stabilcoin örnekleri USDC ve MakerDAO'dur.

Security Token (Menkul Kıymet Koinleri)

Menkul değer tokenleri, dijital bir kökene sahip olmaları dışında borsalarda prosedür gören menkul kıymetlere benzeri. Menkul değer koinleri geleneksel pay senetlerine benzeri ve çoğunlukla sahiplik biçiminde pay senedi yahut sahiplere temettü ödemesi vaat ederler. Bu tür tokenler için bedel takdiri ihtimali bunları alımlı kılar böylelikle yatırımcılar bunlara para koyar. Menkul Kıymet koinleri çoğunlukla ilk para teklifleri yahut ICO'lar vasıtasıyla yatırımcılara sunulur.

Utility Token (Fayda Token)

Hizmet Koinleri, bir ağ içerisinde hizmet sağlamak için tüketilir. Örneğin, hizmet satın alabilmek yahut ödülleri kullanmak için kullanılabilirler. Security koinlerin tersine, Fayda Koinleri temettü yahut bir sahiplik hissesi ödemiyor. Bir ağda depolama kısmı satın alabilmek için sarfedilen Filecoin, bir Fayda Token örneğidir.

Kaynak: https://altcoinhaber.com/

 
Evinin kapısında ölü bulundu
 
Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanına hapis cezası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanayide artık 'Sanat' var
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayicilere bağlama, gitar, ritim, ...
Çetin: Önceliğimiz enflasyonla mücadele olmalı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme ...
ATB, Mayıs ayı hal endeksini açıkladı
Domates miktar endeksi yıllık yüzde 5.06 azalırken fiyat endeksi yüzde ...
 
Bir kripto vurgunu daha!
Türkiye'de faaliyet gösteren bir kripto para borsasının, hiçbir gerekçe ...
Ali Yılmaz en büyük patrona tek tek anlattı
Geçtiğimiz günlerde yoğun bir katılım ve ticari iş birlikleriyle Antalya’da ...
ADOPEN ilk 500'de 13 basamak birden yükseldi
İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşunu açıkladı. ...
 
Elektriğe yüzde 86 zam yolda
EPDK aldığı kararla, evlere verilen tarifeler hariç, aylık 80 bin TL ve ...
1 Papua Yeni Gine Kinası, 4,60 Türk Lirası
Türk Lirası birçok para birimi karşısında değer kaybederken, Papua Yeni ...
Bakanlık harekete geçti! 50 bin ton ilave şeker ithal edilecek
Şekerde yapılan stokçuluk arıcılık sektörünü de zora soktu. Ticaret Bakanlığı’nın ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva