Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
14 Şubat 2011 Pazartesi - 09:35

En çok ziyaret edilen dördüncü kent

Türk turizminin başkenti Antalya, 2010 verilerine göre dünyanın en çok ziyaret edilen 10 kenti arasında 4’üncü oldu. Paris, Londra ve Singapur’un ilk üçte yer aldığı listede, İstanbul ise 9’uncu sırada yer aldı.

En çok ziyaret edilen dördüncü kent
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Havayolu, havaalanı ve tüm turizm sektörünü bir araya getirip küresel ölçekli organizasyonlar gerçekleştiren dünyaca ünlü Routes Gelişim Forumu, ‘Routes Akdeniz’ konseptiyle ilk kez ICF Antalya Havalimanı ev sahipliğinde Antalya’da başladı. Routes Turizm Akdeniz Forumu; havaalanları, Akdeniz bölgesine uçuşlar yapan ve yapmayı planlayan havayolları, seyahat acenteleri ve zincir oteller gibi turizm sektörü temsilcilerinin bir araya gelip iş görüşmelerinde bulunabileceği ve işbirliği yapabileceği çok uluslu bir platform. Antalya’nın ve bölgenin tanıtımında büyük rol oynayacak ve Türkiye’ye ekonomik katkılar sağlayacak Routes Turizm Akdeniz Forumu’nda, Akdeniz çanağındaki yaklaşık 35 ülkeden 350 katılımcı yer alıyor.

Forumun ilk gününde Türkiye, Hırvatistan ve Yunanistan’ın ülke brifingleri yapıldı. Mısır’ın katılımı iptal edilen forumda üç ülkenin kültür ve turizm bakanlıkları yetkililerince ülke turizmlerine ilişkin bilgi ve hedefler anlatıldı.

ANTALYA DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜ

Dünya nüfusunun dörtte biri için Türkiye’nin üç saatten daha kısa mesafede olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, Türkiye’nin ziyaretçi rakamları açısından dünyada 7’nci sırada olduğunu kaydetti. Ziyaret edilen şehirler sıralamasında ise ilk 10’da Türkiye’den iki şehir bulunduğunu belirten Levent Demirel, Antalya’nın Paris, Londra ve Singapur’un ardından dünya 4’üncüsü, İstanbul’un ise 9’uncu sırada olduğunu kaydetti. Bu yıl Antalya’ya 11 milyondan fazla turist hedeflendiğini dile getiren Demirel, şöyle dedi:

"Antalya sadece deniz, kum ve güneşten ibaret değil. Tarih, kültür golf, sağlık, macera, alışveriş, eğlence, gibi birçok destinasyon mevcut. 640 km’lik sahil şeridinde dünyanın en çok mavi bayraklı şehri. Golf destinasyonunda yüzde 30 büyüme bekliyoruz ve Uluslararası Golf Federasyonu’nca dünyanın en iyi golf destinasyonu Belek seçildi. Önümüzdeki yıl dünya golf şampiyonası Belek’te yapılacak."

BENİM ANTALYAM CENNET GİBİ

Antalya’da Mart ayı içerisinde hem denize girilebildiğini, hem de kayak yapılabildiğini aktaran Demirel, şunları söyledi:

"Tüm ünlü kulüpler kamplarını Antalya’da yapıyor. Almanya, Kanada, İskoçya, Rusya gibi birçok ülkeden 1500 civarında futbol takımı gelmekte. 10 binden fazla bitki, 334’den fazla kuş türü var. Sedir ormanları Köprülü Kanyon'da doğal olarak yetişen dünyadaki tek orman, rafting, dalış, yürüyüş yolları, ulusal milli parklar, mağaralar, şelaleler. Bütün bu güzel yerler, dünyada Antalya’yı tanıtmak için çok iyi gerekçelerimiz. 37 ülkede turizm bürolarının yanı sıra, Sidney, Pekin, Atina gibi birçok şehirde de ofisler açılması planlanıyor. 100’den fazla ülkede tanıtım çalışmaları yürütülüyor ve BBC, CNN gibi uluslararası düzeydeki birçok televizyon kanalında ‘Benim Antalyam Cennet Gibi’ sloganı ile reklamlar yayınlanıyor."

HIRVATİSTAN HEDEFLERİNİ 2020’YE ENDEKSLEDİ

Hırvatistan Turizm Bakanlığı Danışmanı Denis Ivosevic de ülkesinin turizm sektöründeki 2020 yılı hedeflerini anlattı. 2009’da 900 bine yakın yatak kapasitesinin 2020’de ikiye katlanacağını açıklayan Denis Ivosevic, otel, resort, villa sayısında da hedeflerinin iki katına çıkmak olduğunu söyledi. Kamp alanlarının ise çevreye daha hasas yaklaşılması noktasında azaltılacağını dile getiren Ivosevic, 2020 yılındaki beklenen büyümenin 11.3 milyon olan turist sayısının 17.6 milyona, 62 milyon olan geceleme sayısının ise 80 milyona çıkartılması olduğunu anlattı.

YUNANİSTAN KONAKLAMA KDV ORANLARINI DÜŞÜRÜYOR

Yunanistan Turizm Bakan Yardımcısı Danışmanı Christos Petreas, turizm sezonunun 12 aya yayılamamasının Yunanistan için de sorun olduğuna değinerek, bu sorunun aşılması için turizm ve kültür bakanlıklarının birleştirileceğini kaydetti. Hedeflerinin dünyadaki tüm pazarları çekmek olduğunu anlatan Petreas, Selanik Kültür Noktaları Kesişim Projesi ve Atina Günleri projesi ile kültürel, spor gibi etkinlikler düzenleneceğini söyledi. Atina Günleri’nde bu hafta boyunca 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle 'Sevgi ve Romantizm Haftası’ olacağını belirten Christos Petreas, Selanik Kültürel Noktalar Kesişim Projesi’nde ise her yıl dünyanın herhangi bir noktasının belirlenerek o ülkeye ait kültürlerin yıl boyunca Selanik’te yaşatılacağını ve 2011’de Ortadoğu yılı olacağı açıkladı. Bu kapsamda 2012 Güneydoğu Avrupa, 2013 Çin ve 2014 ise Rusya yılları olacak.

Christos Petreas, Yunanistan’da havayolu taşımacılığı ve tüm konaklamalardaki KDV oranlarının yüzde 11’den yüzde 6’ya düşürüleceğini de duyurdu.
 
2010 verilerine göre dünyanın en çok ziyaret edilen 10 kenti şöyle:
 
1- Paris (14 milyon 800 bin kişi)

2- Londra (14 milyon 100 bin)

3- Singapur (9 milyon 700 bin)

4- Antalya (9 milyon 260 bin)

5- Kuala Lumpur (9 milyon 110 bin)

6- Hong Kong ( 8 milyon 960 bin)

7- New York (8 milyon 700 bin)

8- Bankong (8 milyon 460 bin)

9- İstanbul (7 milyon 610 bin)

10- Dubai (6 milyon 810 bin)
 

 
Odatv'ye baskın
 
En aşık Ege ikinci Akdeniz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemer'i konuşacaklar
Turizm Yazarları Derneği Başkanı Kerem Köfteoğlu Kemer Standını ziyaret ...
Sönmeyen ateş
Antalya'nın Kemer İlçesi Çıralı mevkiinde bulunan 'Yanartaş' diye bilinen ...
Turist azaldı
Kapadokya Bölgesi'ndeki tarihi ve turistik merkezleri geçen Ocak ayında ...
 
Martı'dan yeni tesis
Muğla’nın Marmaris İlçesi İçmeler Beldesi'nde bulunan Maliye Kampı’nı ...
Rezervasyon uyarısı
Antalya'da sektör temsilcileriyle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı ...
Hindistan'a turizmi anlatacaklar
Türkiye’nin turizm stratejileri, 4-5 Şubat 2011 tarihlerinde Hindistan’da ...
 
Turistlerin harcaması
Türkiye’ye gelen turistlerin kişisel harcamaları 2010 yılında 16 milyar ...
Mısır tatilcileri Antalya'da
İç çatışmalar nedeniyle savaş alanına dönen Mısır'da tatil yapan 1700 ...
İranlılar Nevruz'da Antalya'da
İranlılar, Nevruz Bayramı'nda Antalya'ya akın edecek. Martta İran'dan ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva