AKM'de flüt konseri
AKM'de flüt konseri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
19 Kasım 2023 Pazar - 22:36

En resmi ağızdan Antalya'daki göçmen sayısı

ANTALYA’da düzenlenen 'Türkiye’nin Huzuru' toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı çizgilerinden birinin uyuşturucu ile mücadele olduğuna dikkat çekerek, “Özellikle aydınlık geleceğimiz olan gençlerimizi, toplumumuzu zehirlemeye kalkanlara hayatı zehir edeceğiz" dedi.

En resmi ağızdan Antalya daki göçmen sayısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya’da düzenlenen 'Türkiye’nin Huzuru Toplantısı' kapsamında Antalya Valiliği ile AK Parti ve MHP Antalya il başkanlıklarını ziyaret etti. Ziyaretlerden sonra Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Antalya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Ethem Taş, Kemal Çelik, Tuba Vural Çokal’ın katılımıyla 'Huzur ve Güvenlik Toplantısı' gerçekleştirildi. 

ANTALYA’DA DUZENLENEN 'TURKIYE’NIN HUZURU' TOPLANTISINDA KONUSAN ICISLERI BAKANI ALI YERLIKAYA, KIRMIZI CIZGILERINDEN BIRININ UYUSTURUCU ILE MUCADELE OLDUGUNA DIKKAT CEKEREK, “OZELLIKLE AYDINLIK GELECEGIMIZ OLAN GENCLERIMIZI, TOPLUMUMUZU ZEHIRLEMEYE KALKANLARA, KARARLIYIZ, ONLARA HAYATI ZEHIR EDECEGIZ” DEDI.

'TURİSTLERİN TERCİHİNDE, BELİRLEYİCİ ETKENLERİN BAŞINDA GÜVENLİK GELİYOR ' 

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, hiç şüphesiz ‘turizm’ denince ilk akla gelen şehrin Antalya olduğunu belirterek, “Öyle ki her yıl Antalya’mıza, milyonlarca yerli ve yabancı turist gelmektedir. Bir bakıma Antalya turizmin başkenti, ancak turizm sektörü kırılgan bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla turistlerin tercihlerinde en belirleyici etkenlerin başında güvenlik geliyor. Antalya’mızın huzuru ve güvenliği adına biz İçişleri ailesi olarak gece gündüz demeden büyük bir hassasiyetle gayret gösteriyoruz. Antalya'da valimizin koordinasyonunda emniyetimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz gerçekten büyük bir gayret gösteriyorlar. Bu şehrin huzuru, bu şehrin güvenliği ve bu şehrin esenliği için” dedi.

‘ONLARA HAYATI ZEHİR EDECEĞİZ’

Hem Antalya’da hem de bütün şehirlerde kafes operasyonları düzenlediklerini belirten Bakan Yerlikaya, “Eğer o şehirde varsa illegal suç örgütlerini, her birini adalete teslim etmekle ilgili bu operasyonları düzenliyoruz ve Antalyamızda son 150 gün içinde organize suç örgütlerine yönelik yapılan 22 operasyonda 180 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Bunlardan 68’i tutuklandı. Yine bizim kırmızı çizgilerimizden biri uyuşturucu ile mücadeledir. Özellikle aydınlık geleceğimiz olan gençlerimizi, toplumumuzu zehirlemeye kalkanlara, kararlıyız onlara hayatı zehredeceğiz. Son 150 günde Antalya’mızda zehir tacirlerine yönelik 4 bin 481 operasyon düzenledik. 5 bin 172 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Bunlardan 416’sı tutuklandı” diye konuştu.

‘GÖÇMEN KAÇAKLARINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle de mücadelenin durmadan, duraksamadan devam ettiğini anlatan Bakan Yerlikaya, “Deniz yolu, göçmen kaçakçılarının en çok tercih ettikleri güzergahların ve yöntemlerin başında geliyor. Denizlerimizin göçmenlere mezar olmasına müsaade etmeyeceğimiz gibi, göçmen kaçakçılarına da asla izin vermeyeceğiz. Vermemekte kararlıyız. Jandarmamız, emniyetimiz ve sahil güvenliğimiz, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine son derece başarılı operasyonlar gerçekleştiriyor. Antalya'daki düzenli göçmen sayılarını paylaşmak istiyoruz. Hem ikamet izni hem geçici koruma kapsamındaki Suriyeli misafirlerin sayısı 130 bin 994 ve toplam düzenli göçmen sayımız 136 bin 907” diye konuştu.

KAÇAKÇILARA UYARI

Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik son 150 günde 42 operasyon düzenlediklerini ifade eden Bakan Yerlikaya, "Bu operasyonlarda 90 göçmen kaçakçılığı organizatörünü yakaladık. Bunlardan şimdilik diyorum, altını çizmek istiyorum, 13’ü tutuklandı. Ve diğer adli kontrol ve serbest bırakılanlarla ilgili bu toplantıda da arkadaşlarıma bu noktada talimat verdik, adli kontrol ve serbest bırakılanlar eğer bir daha bu işi yapmıyorlarsa kendilerini tebrik ediyoruz. Ama bu huylarından vazgeçmez ve ‘Biz göçmen kaçakçılığı organizatörlüğü yapmaya devam ediyoruz’ diyorlarsa bilsinler ki kesinlikle daha önceki tutuklanan arkadaşların yanlarına tabii mahkeme kararıyla götürmeye de kararlıyız. Aynı dönemde bin 348 düzensiz göçmen yakalanırken, bunlardan bin 274’ü kendi ülkelerine deport, yani sınır dışı edildi. Diğerlerin de evrakları tamamlanınca sınır dışı işlemleri yapılacak” dedi.

MOBİL GÖÇ NOKTASI UYGULAMASI

Düzensiz göçmenlere yönelik mobil göç noktası uygulamasına da değinen Yerlikaya şöyle konuştu: 

"Pilot bölge İstanbul'da 3 ay önce başlamıştı. Artık bu ay itibariyle de araç sayımız 155 araç noktasına çıktı. Antalya’mıza ilk etapta yapımı ve içinin donatısı tamamlanan 3 araç geldi. Ama bu araç sayısını biz 6’ya çıkaracağız. Belki biraz daha artırmamız gerekiyor. Bu toplantıdan o sonuç çıktı. Bunu yapmaktaki maksadımız da şu, mobil göç noktası nedir? Antalya bir turizm şehri, turizmin başkenti dedik, milyonlarca turist geliyor ve aynı zamanda düzenli göçmende var. Biz umuma açık olan yerlerde, parklarda, bahçelerde, plajlarda güvenlik güçlerimiz kimlik kontrolü yaptığı zaman eğer o yabancının üzerinde kimlik yoksa, kendisine diyoruz ki, şu mobil göç noktamız aracımızın olduğu yere kadar anlayış gösterir, gelirseniz, kimliğiniz yok. Orada biyometrik yani parmak izi ve göç net sistemimizle bir tercümanımız ve göç uzmanımızın olduğu yerde bir dakikada tespit ediyoruz. O bir dakikalık süre içerisinde eğer oraya davet ettiğimiz yabancı pasaportu otelinde kalmış, ikamet izni veya geçici koruma kimlik belgesi evinde kalmışsa orada anlıyoruz zaten bunu. Göstermiş olduğu sabır ve anlayıştan dolayı teşekkür edip kendisini bırakıyoruz. Yok böyle değilse yani düzensiz göçmen olduğu ortaya çıkıyorsa da biz o yabancıyı Kaçak Göçmeni Geri Gönderme Merkezimize sınırdışı edilmek üzere götürüyoruz. Bu uygulamayı üzerinde kimliği olmayan bir düzenli göçmeni ve turisti üzmemek için herhangi bir komplikasyon olmaması için yaptık ve İstanbul'da da çok büyük beğeni aldı ve 30 büyük şehrimizde yürürlüğe girdi.”

112’YE BİLDİRİN ÇAĞRISI

İçişleri olarak temel görevlerinin suç işlenmesini, yani önleyici faaliyetlere odaklanmak olduğunu belirten Yerlikaya, asayiş suçlarının 10’undan 9’unun üzerindeki bir rakamı, hem jandarma hem de emniyetin yakaladığını ve adalete teslim ettiğini kaydetti. Bakan Yerlikaya, 112 Acil’e ihbarda bulunulması için de tüm vatandaşlara şu çağrıda bulundu:

“Antalyalı hemşerilerimizin 112’yle bizlere çok yakın olduğunu, gördükleri, bildikleri, hissettikleri, başta uyuşturucu, organize suç örgütleri, hırsızlık, asayiş ve mugayir suçlar; demem o ki rahatsız oldukları, hoşnut olmadıkları ne varsa lütfen ama lütfen 112’yi arayıp, emniyetimiz, jandarmamız ve sahil güvenliğimize bunları paylaşsınlar. Haziranda göreve başladığımız günden bu yana ve Türkiye'nin huzuru; bu güzel şehrimiz Antalya'da, turizmin başkenti şehrimizde de huzurun, güvenin teşhis edilmesi, korunması ve istikrarlı olmasıyla ilgili vatandaşlarımızla birlik, beraberlik içerisinde de inanıyoruz ki, yenemeyeceğimiz hiçbir suç ve suç türü yoktur. Ve hepsini de yüce Türk milleti adına karar veren Türk yargısına teslim etmeye de kararlıyız.”

ANTALYA’DA DUZENLENEN 'TURKIYE’NIN HUZURU' TOPLANTISINDA KONUSAN ICISLERI BAKANI ALI YERLIKAYA, KIRMIZI CIZGILERINDEN BIRININ UYUSTURUCU ILE MUCADELE OLDUGUNA DIKKAT CEKEREK, “OZELLIKLE AYDINLIK GELECEGIMIZ OLAN GENCLERIMIZI, TOPLUMUMUZU ZEHIRLEMEYE KALKANLARA, KARARLIYIZ, ONLARA HAYATI ZEHIR EDECEGIZ” DEDI.

ANTALYA’DA DUZENLENEN 'TURKIYE’NIN HUZURU' TOPLANTISINDA KONUSAN ICISLERI BAKANI ALI YERLIKAYA, KIRMIZI CIZGILERINDEN BIRININ UYUSTURUCU ILE MUCADELE OLDUGUNA DIKKAT CEKEREK, “OZELLIKLE AYDINLIK GELECEGIMIZ OLAN GENCLERIMIZI, TOPLUMUMUZU ZEHIRLEMEYE KALKANLARA KARARLIYIZ, ONLARA HAYATI ZEHIR EDECEGIZ” DEDI.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)-

Etiketler:
 
Köpek alevlerin arasından böyle kurtarıldı
 
Mavidir vatanım
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 20 Kasım 2023 Pazartesi 10:14

Ya İçişleri Bakanlığına Ali Yerlikaya gelmese imiş,düşünün memleketin halini. Memleket çetelere,mafya bozuntularına alan haline gelmiş.O zamanlar yazılsa çizilse de dönemin İçişleri Bakanı hep hakaretlerle cevap veriyordu.Anlaşılan son 7 senede özellikle uyuşturucu çeteleri başta olmak üzere iyice semirleşmişler.O dönemin güvenlik güçleri acaba engelleniyor mu diye insan sormadan edemiyor.Aynı güvenlik güçleri şimdi hallaç pamuğu gibi çeteleri atıyorlar. Demek ki her şey sorumluluk makamında oturanın zihniyetine kalmış.

Yorumu oyla      0      0  
Zeynep 20 Kasım 2023 Pazartesi 00:02

Lütfen ama lütfen! Vatandaşa yapılan bu çağrıyı uzun yıllar beklemiştim. Sahi, Muhtarlık bu konunun neresindedir? İkamet kaydı diye bir şey yok mudur? Devlet katında Muhtardan sonra en küçük idari yönetim birim de Apartman Yönetimi değil midir? Şimdiye kadar bu hassasiyet ile işbirliği yapılsaydı bu duruma gelirmiydik! O halde nacizane size başlangıç şifresi vereyim; şu Antalya'nın yürüyerek girilemeyen Zeytin mahallesinin bölge polisi bu güne kadar neden bir girizgah yapmamış!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köpek alevlerin arasından böyle kurtarıldı
ANTALYA'da inşaat işçilerinin ofis olarak kullandığı barakada çıkan yangın, ...
AKM'de arp sesleri
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzik severleri arp konserinde ...
Antalya'da bir otomobil, parktaki havuza düştü
ANTALYA'da park içindeki havuza düşen otomobildeki sürücü, kendi imkanları ile kurtuldu.
 
Döşemealtı'nda kaza: 4 yaralı
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında kamyonet ...
Muratpaşa'da tiyatro seçmeleri 22 Kasım'da
MURATPAŞA Belediyesi Tiyatro Topluluğu için yeni yeteneklerini seçecek. ...
Kepez'in kütüphanelerini öğrenciler sevdi
KEPEZ Belediyesi'nin mahallelerine kazandırdığı semt kütüphanelerini, ...
 
Antalya'da fırtına; ağaçlar devrildi, tekne battı
ANTALYA'da gece saatlerinde etkili olup, saatteki hızı 100 kilometreye ...
Son şampiyon veda etti
Konyaaltı Belediye Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı, EHF Avrupa Kupası ...
Antalya’nın eski sokak satıcıları bu tiyatroda
Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi eğitmenlerinden tiyatro oyuncusu ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva