Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
5 Ağustos 2019 Pazartesi - 11:34

Engelleri aşan Ebru, hayallerinin peşinden koşuyor

HAYAT boyu süren, vücudun hareket ve duruşunda kalıcı bozukluğa yol açan serebral palsi (beyin felci) hastalığı ile mücadele eden Ebru Beşer (31), lisans eğitiminde gösterdiği başarıyı yüksek lisans eğitimiyle taçlandırdı.

Engelleri aşan Ebru, hayallerinin peşinden koşuyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yaşar Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nden 2'ncilik derecesiyle mezun olan Beşer, işçilerin Türk sinemasında temsilini konu alan tez çalışmasıyla akademiye kapsamlı bir çalışma kazandırdı. Hayattaki en büyük tutkusunun okumak olduğunu söyleyen Beşer, "Akademisyen olup, tüm bilgi birikimimi öğrencilerimle paylaşmak istiyorum" dedi.

Erken dünyaya geldiği için kuvöze alınan ancak burada oksijensiz kalarak serebral palsi hastalığı ile yaşamını sürdürmek zorunda kalan Ebru Beşer, hayat boyu karşılaştığı tüm fiziksel engelleri ailesinin büyük desteğiyle aşmayı başardı. Tam burslu olarak kazandığı Yaşar Üniversitesi’nden dereceyle mezun olup, yine aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamlayan Beşer, şunları söyledi:

"İkiz kardeşim Ece ile birlikte kuvözde oksijensiz kaldığımız için serebral palsi rahatsızlığı ile yaşamaya başladık. Ancak anne ve babamız sağlıklı bir şekilde büyümemiz ve iyi bir eğitim almamız için çok mücadele etti. Bunun karşılığında biz de çok çalıştık. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nden elde ettiğim 2'ncilik derecesinden sonra en büyük ikinci hedefime de ulaştım. Beni epey zorlayan, kapsamlı bir tez çalışmasına imza attım. Tezimi hazırlarken üstesinden gelemeyeceğimi düşündüğüm zamanlar da oldu. Ancak her zamanki gibi ailem destek oldu. Şimdi yüksek lisans derecesine sahip olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Okumayı ve öğretmeyi çok seviyorum. Bu nedenle hedefim akademisyen olarak meslek hayatına atılmak. Bu hayalimin peşinden koşmak için daha da çok çalışacağım."

'GURUR DUYUYORUM'

Ebru Beşer'in tez danışmanlığını üstlenen Yaşar Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ürün Yıldıran Önk, "Ebru her zaman gurur duyduğum bir öğrenci oldu. Zorlu bir tez sürecinden geçti. Ana karakteri işçi olan Türk filmleri üzerine yaptığı araştırmasında pek çok kişinin ulaşamayacağı filmlere ve yönetmenlere ulaştı. Öyle ki bu filmlerin pek çoğu internette yer almıyor. Akademik dünyaya kapsamlı bir çalışma kazandırdı. Bu çalışma azmiyle hedeflerine her zaman ulaşacağına inanıyorum" dedi.

HAYAT BOYU SUREN, VUCUDUN HAREKET VE DURUSUNDA KALICI BOZUKLUGA YOL ACAN SEREBRAL PALSI (BEYIN FELCI) HASTALIGI ILE MUCADELE EDEN EBRU BESER (OTURAN), LISANS EGITIMINDE GOSTERDIGI BUYUK BASARIYI YUKSEK LISANS EGITIMIYLE TACLANDIRDI. YASAR UNIVERSITESI RADYO TELEVIZYON VE SINEMA BOLUMU'NDEN 2'NCILIK DERECESIYLE MEZUN OLAN BESER, 'ISCILERIN TURK SINEMASI'NDA TEMSILINI' KONU ALAN TEZ CALISMASIYLA AKADEMIYE KAPSAMLI BIR CALISMA KAZANDIRDI. HAYATTAKI EN BUYUK TUTKUSUNUN OKUMAK OLDUGUNU SOYLEYEN BASARILI GENC, "AKADEMISYEN OLUP, TUM BILGI BIRIKIMIMI OGRENCILERIMLE PAYLASMAK ISTIYORUM" DEDI.(FOTO:IZMIR DHA)

HAYAT BOYU SUREN, VUCUDUN HAREKET VE DURUSUNDA KALICI BOZUKLUGA YOL ACAN SEREBRAL PALSI (BEYIN FELCI) HASTALIGI ILE MUCADELE EDEN EBRU BESER (FOTOGRAFTA), LISANS EGITIMINDE GOSTERDIGI BUYUK BASARIYI YUKSEK LISANS EGITIMIYLE TACLANDIRDI. YASAR UNIVERSITESI RADYO TELEVIZYON VE SINEMA BOLUMU'NDEN 2'NCILIK DERECESIYLE MEZUN OLAN BESER, 'ISCILERIN TURK SINEMASI'NDA TEMSILINI' KONU ALAN TEZ CALISMASIYLA AKADEMIYE KAPSAMLI BIR CALISMA KAZANDIRDI. HAYATTAKI EN BUYUK TUTKUSUNUN OKUMAK OLDUGUNU SOYLEYEN BASARILI GENC, "AKADEMISYEN OLUP, TUM BILGI BIRIKIMIMI OGRENCILERIMLE PAYLASMAK ISTIYORUM" DEDI.(FOTO:IZMIR DHA)

HAYAT BOYU SUREN, VUCUDUN HAREKET VE DURUSUNDA KALICI BOZUKLUGA YOL ACAN SEREBRAL PALSI (BEYIN FELCI) HASTALIGI ILE MUCADELE EDEN EBRU BESER (SOLDA), LISANS EGITIMINDE GOSTERDIGI BUYUK BASARIYI YUKSEK LISANS EGITIMIYLE TACLANDIRDI. YASAR UNIVERSITESI RADYO TELEVIZYON VE SINEMA BOLUMU'NDEN 2'NCILIK DERECESIYLE MEZUN OLAN BESER, 'ISCILERIN TURK SINEMASI'NDA TEMSILINI' KONU ALAN TEZ CALISMASIYLA AKADEMIYE KAPSAMLI BIR CALISMA KAZANDIRDI. HAYATTAKI EN BUYUK TUTKUSUNUN OKUMAK OLDUGUNU SOYLEYEN BASARILI GENC, "AKADEMISYEN OLUP, TUM BILGI BIRIKIMIMI OGRENCILERIMLE PAYLASMAK ISTIYORUM" DEDI.(FOTO:IZMIR DHA)

HAYAT BOYU SUREN, VUCUDUN HAREKET VE DURUSUNDA KALICI BOZUKLUGA YOL ACAN SEREBRAL PALSI (BEYIN FELCI) HASTALIGI ILE MUCADELE EDEN EBRU BESER, LISANS EGITIMINDE GOSTERDIGI BUYUK BASARIYI YUKSEK LISANS EGITIMIYLE TACLANDIRDI. YASAR UNIVERSITESI RADYO TELEVIZYON VE SINEMA BOLUMU'NDEN 2'NCILIK DERECESIYLE MEZUN OLAN BESER, 'ISCILERIN TURK SINEMASI'NDA TEMSILINI' KONU ALAN TEZ CALISMASIYLA AKADEMIYE KAPSAMLI BIR CALISMA KAZANDIRDI. HAYATTAKI EN BUYUK TUTKUSUNUN OKUMAK OLDUGUNU SOYLEYEN BASARILI GENC, "AKADEMISYEN OLUP, TUM BILGI BIRIKIMIMI OGRENCILERIMLE PAYLASMAK ISTIYORUM" DEDI.(FOTO:IZMIR DHA)

İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
Otomobil sulama kanalına uçtu; sürücü boğuldu
 
Çorum'da minibüs takla attı: 10 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobil sulama kanalına uçtu; sürücü boğuldu
KONYA'nın Seydişehir ilçesinde kontrolden çıkıp sulama kanalına uçan otomobilin ...
Koruyucu aile olabilmek için kurs açtırıp diploma aldı
ZONGULDAK’ta koruyucu aile olmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ...
Gezmek için otomobil çalmış
ANTALYA'dan çaldığı otomobille Muğla'ya gelen E.B. (18), jandarma ekiplerinin ...
 
Hem ailesini hem geleceğini arıyor
OSMANİYE'de heniz 6 aylık bebekken cami avlusuna bırakılan, yakınları ...
Güneydoğu’dan 10 milyon dolarlık kuru meyve ve mamulleri ihracatı
GÜNEYDOĞU Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı ...
Bakkalı bıçakla gasp eden şüpheli tutuklandı
EDİRNE'nin Keşan ilçesinde girdiği bakkalı bıçak zoruyla gasp eden ve ...
 
Baraka, alev alev yandı
BOLU'da, tarlada bulunan bir baraka alev alev yanarak kullanılamaz hale geldi.
70'lik atlet
MUŞLU Hüseyin Dinçer (70), ilkokula giderken öğretmeninin desteğiyle başladığı ...
Balık derisi hastası Kayra'ya kolilerce yardım
İZMİR'de yaşayan ve halk arasında 'balık pulu' ya da 'balık derisi' hastalığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva