12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
8 Şubat 2023 Çarşamba - 08:41

Enkazda üçüncü gün: Hangi şehir, ne durumda

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 6 Şubat sabahı 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıktı. Açıklanan son resmi verilere göre, 5 bin 894 kişi yaşamını yitirdi, 34 bin 810 kişi yaralandı.

Enkazda üçüncü gün: Hangi şehir, ne durumda
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 6 Şubat sabahı 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıktı. Açıklanan son resmi verilere göre, 5 bin 894 kişi yaşamını yitirdi, 34 bin 810 kişi yaralandı. Teyit edilmiş yıkılan bina sayısının 5 bin 775, yıkılma ihbarı gelmiş ancak teyit edilmemiş bina sayısının ise 11 bin 302 olduğu bildirildi. Depremzedeler zorlu hava koşulları ve olanaksızlıklarla mücadele ediyor.

Tarihin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşayan Türkiye’de, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin neden olduğu yıkımla mücadeleye devam ediliyor.

CANLI | Maraş merkezli iki büyük depremde üçüncü gün: Can kaybı 5 bin 894'e ulaştı!

6 Şubat günü sabaha karşı ve öğleden sonra Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 10 kenti vurdu. Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilen deprem nedeniyle açıklanan son resmi verilere göre 5 bin 894 kişi yaşamını yitirdi, 34 bin 810 kişi yaralandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu 10 kenti (Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya, Kilis, Gaziantep, Osmaniye ve Adana) kapsayacak ve 3 ay devam edecek şekilde olağanüstü hal (OHAL) ilan etme kararı alındığını açıkladı.

Depremin vurduğu İskenderun'un havadan görünümü / Depophotos

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, depremde toplam 5 bin 775 bina yıkıldı, yıkılanlarla birlikte toplam 11 bin 302 binaya ilişkin ise 'yıkıldı ihbarı' yapıldığı bildirildi.

Adıyaman / AA

Yıkılan binalarda enkaz altında kalan çok sayıda insan ise hala kurtartılmayı bekliyor.

Dakika dakika yaşananlar:

Saat 08.04 | Hatay'da çöken bir binadan 51 saat sonra 5 yaşındaki bir kız çocuğu sağ olarak kurtarıldı.

Hatay'da sanayi mevkiinde bir enkazdan ses alındı. Ses alınan bölgede 3 saat çalışma yapan ekipler sabahın ilk ışıklarına doğru 5 yaşındaki bir kız çocuğuna ulaştı. Ulaşılan çocuk ekipler tarafında kurtarılarak sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.

Saat 06.55 | VENEZUELA'NIN GÖNDERDİĞİ ARAMA KURTARMA EKİBİ YOLA ÇIKTI

Venezüella'nın arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere gönderdiği arama kurtarma ekibi başkent Karakas'a 37 km uzaklıktaki Maiquetia kentindeki havaalanından yola çıktı.

canli-maras-merkezli-iki-buyuk-depremde-ucuncu-gun-can-kaybi-5-bin-894-e-ulasti-1123863-1.

Saat 05.18 | HATAY'DA 3 KİŞİ KURTARILDI

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Hatay Kışlasaray Mahallesi İnönü Caddesi'nde yıkılan Vilyam Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları devam etti.

Arama kurtarma ekipleri ve askeri personel tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda ulaşılan 52 yaşındaki Mona Gazel ve 74 yaşındaki Necla Melek enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Hatay'da yıkılan bir apartmanın enkazından öğretmen Mesude Akar (24), 49 saat sonra sağ kurtarıldı.

Saat 05.00 | Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, şu ana kadar deprem bölgelerine, arama-kurtarma ekipleri ile yardım gönüllülerinden oluşan 17 bin 435 kişiyi taşıdıklarını açıkladı. Bolat, "Tahliye bölgelerinde bekleyen depremzedelerin hepsini İstanbul'a, Ankara'ya taşıyana kadar buradaki arkadaşlarımız çalışmalarına devam edecekler" dedi.

Saat 04.29 | ENKAZDAN, YARIM SAAT ARAYLA ÖNCE BEBEK, SONRA ANNE KURTARILDI

Adıyaman'da, 3,5 yaşındaki çocuğun enkazdan kurtarılmasından yarım saat sonra annesine de ulaşıldı. Çalışmalar neticesinde 38 yaşındaki Fatma Tanık, enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Kadının, aynı enkazdan depremin ardından 45 saat sonra kurtarılan ve yarım saat önce hastaneye kaldırılan 3,5 yaşındaki Muhammed Yusuf Tanık'ın annesi olduğu öğrenildi.

Saat 04.14 | Kahramanmaraş kent merkezinde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Fotoğraf: Kahramanmaraş / AA

Saat 04.06 | Depremde yaralanan 51 kişi Kahramanmaraş'tan İstanbul'a getirildi. TSK'ye ait askeri uçakla Kahramanmaraş'tan İstanbul'a getirilen yaralılar, sağlık ekiplerince sedyelerle ambulanslara alındı. Yaralıların başta Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olmak üzere kentteki çeşitli hastanelere sevk edileceği öğrenildi. İstanbul'a getirilen 51 kişi ile kentteki hastanelerde tedavi altına alınan yaralı sayısı 114 oldu.

Fotoğraf: AA

Saat 03.25 | Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kırgızistan Caparov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Caparov, Erdoğan'ı telefonla arayarak hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yakınlarına sabır ve yaralılara şifa dileğinde bulundu. Caparov, bu zor anda Kırgızistan'ın Türkiye ile birlikte olduğunu belirterek, ek insani yardım şeklinde mümkün olan her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu vurguladı.

Saat 03.20 | Hatay'da ikisi çocuk 4 kişi daha bir binanın enkazından sağ çıkarıldı.

Saat 02.46 | Hatay'ın merkezinde bulunan Uğur Mumcu Caddesinde yıkılan bir apartmanın enkazından bir kadın 46 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

Fotoğraf: Hatay / AA

Saat 02.35 | Alman Federal Teknik Yardım Kurumuna (THW) bağlı bir Arama ve Kurtarma Ekibi (SEEBA) 50 acil durum personeli, özel eğitimli köpekler ve kapsamlı yardım malzemeleriyle birlikte Köln/Bonn Havalimanı'ndan özel uçakla Adana'ya hareket etti.

Saat 02.30 | ABD'nin arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere gönderdiği 161 kişilik arama kurtarma ekibi yola çıktı. ABD Uluslararası Kalkınma Ajansının (USAID) çalışması kapsamında Virginia eyaletinin Fairfax ilçesi ve California eyaletinin Los Angeles kentinden Türkiye'ye gönderilen ekibi taşıyan uçak, sabah saatlerinde ABD Hava Kuvvetlerinin Dover Üssü'nden Alaska Hava Muhafız Komutanlığına bağlı C-17 tipi askeri kargo uçağıyla havalandı.

Fotoğraf: AA

Saat 01.28 | Hatay'ın Samandağ ilçesinde depremde yıkılan apartmanların enkazından 6'sı çocuk 11 kişi kurtarıldı. 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Düzce'den bölgeye giden Ulusal Keşif Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği (UKSAR) ile AFAD Gönüllüleri Derneği (AFGD) ekipleri, afetin ikinci gününde Samandağ ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde çalışmalarını sürdürdü. Ekiplerin gün boyu devam eden çalışmalarında 6'sı çocuk 11 kişi enkazdan sağ çıkarıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen depremzedeler, sağlık ekiplerine teslim edildi.

Saat 01.23 | Irak'ın Süleymaniye kentinde Türkiye'deki depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı.

Irak / AA

Saat 00.44 | Malatya'da yıkılan bir binanın enkazından yaklaşık 44 saat sonra 1 yaralı kurtarıldı.

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Yeşilyurt ilçesinde, yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bostanbaşı Mahallesi'nde yıkılan 8 katlı Özpolatlar Apartmanı enkazından Ülkü Doğan, yaklaşık 44 saat sonra kurtarma ekiplerince çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Saat 00.39 | Deprem bölgelerini kapsayan OHAL kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karar, TBMM onayına sunulacak.

SAAT 00.12 | CAN KAYBI ARTIYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD'da Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin yaptığı açıklamada ölü sayısının 5 bin 894'e; yaralı sayısının da 34 bin 810'a yükseldiğini söyledi.

Oktay, depremden etkilenen 11 ilde yıkılan bina sayısının 5775; enkazdan kurtrılan kişi sayısının da "8 bin civarında" olduğunu açıkladı.

Arama kurtarma çalışmalarının "enkaz altındaki son kişiye ulaşana kadar devam edeceğini" açıklayan Fuat Oktay, "Özellikle Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'a ekiplerimizi havadan sevk etmeye devam ediyoruz. Hava şartları artık buna müsaade ediyor" dedi.

Saat 00.05 | Adıyaman'da 65 yaşındaki depremzede enkazdan sağ çıkarıldı. Esenler Belediyesi Arama-Kurtarma Ekibi (ESKAT), Adıyaman'da göçük altında kalan 65 yaşındaki kişiyi, enkazdan sağ olarak çıkardı.

(Odatv.com)

 
Gazeteci ve ailesinden kahreden haber
 
AFAD paylaştı: Deprem bölgesi için öncelikli ihtiyaç listesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci ve ailesinden kahreden haber
Kahramanmaraş merkezli dün meydana gelen ve 10 ilde hissedilen depremlerin ...
Volkan Demirel herkesi toplayıp İstanbul'a getirdi
Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Volkan Demirel, ...
Can kaybı artıyor
10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde şu ana kadar 8 bin 574 kişi ...
 
OHAL kararı Resmi Gazete'de
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve ...
Depremzedelerin otomobili şarampole devrildi: 6 yaralı
KIRIKKALE'de depremin yıkıma yol açtığı Adıyaman'dan Kırıkkale'deki yakınlarının ...
43 saat sonra gelen mucize
HATAY Antakya Odabaşı Mahallesi'ndeki 7 katlı binanın enkazından 6 yaşındaki ...
 
Gasbettiği taksiyle depremden kaçan şüpheli yakalandı
KAHRAMANMARAŞ merkezli depreme Adana'da yakalandıktan sonra anlaştığı ...
Minik Eymen’in baba'' diye ağlaması yürek parçaladı
YARALI depremzedelerin İstanbul’a nakli devam ediyor. Pazartesi gecesi ...
İskenderun Limanı'ndaki yangın devam ediyor
Hatay'ın İskenderun Limanı'nda konteyner deposunda depremden sonra çıkan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva